Strassmascara från Collistar


Date: 2010-01-31 Time: 21:46:18
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

För ett drygt halvår sedan skrev jag om Infinito Mascara Strass Effect från Collistar, här på bloggen. Det är som en mascaraversion av topplack - det vill säga en överdragsmascara som du kan applicera ovanpå din vanliga mascara och få glimmer i blicken. Den kan också appliceras bara längst ut på fransarna för bara en liten dos av bling.

Jag kände mig inte sugen då och det gör jag inte nu heller. Men om det är någon som blev såld på Mascara Strass Effect så säljs den nu via Eleven för strax under 200 kronor.

Mina favoriter 2009 - Hårvård


Date: 2010-01-31 Time: 18:49:46
Kategori: Mina favoriter { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Imorgon är det redan 1 februari, snön vräker ner utanför mitt fönster och jag tyckte att det passade perfekt att avsluta januari med att köra ett inlägg med sista kategorin av mina favoriter 2009, hårvård Har du missat mina andra skönhetsfavvos så hittar du dem här, här och här.

Min nya absoluta hårvårdsfavvo hittade jag i september förra året och då föll jag som en fura. When I fall, I fall hard, kan man säga. Personligen är jag av uppfattningen att dyrare, generellt, är bättre - just inom hårvård. De flesta schampon, balsam och inpackningar som jag har testat och älskat är från dyrare märken som bara säljs på salonger, till exempel Redken & Schwarzkopf. Jag vet att den uppfattningen delas av långt ifrån alla, men så är det i alla fall för mig. Mitt hår är i cendrefärgat i grunden men jag bleker det sedan över 5 år tillbaks och plattar & lockar det med jämna mellanrum. Därför behöver jag bra hårvård och är noga med mina inpackningar.

Matrix Biolage Fortétherapie har alla saker som bra schampo & balsam ska ha. Det är drygt, det luktar himmelskt, det tvättar rent mitt hår på en gång och dessutom bjuder det på ett grymt lödder. Balsamet ger nästan samma effekt som en inpackning för mig, det gör håret otroligt lätt att reda ut och håret blir glansigt utan att bli sådär tungt som det lätt kan bli av en överdos av balsam. Enda minuset är då, som ni säkert redan gissat, priset - det ligger på mellan 150-200 kronor flaskan. Då räcker det dock ett drygt halvår när jag tvättar håret varannan till var tredje dag. LOVE!

Shoppat 100123


Date: 2010-01-24 Time: 20:07:41
Kategori: Shoppat { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

I fredags åkte jag och min älskling iväg på en weekendtripp till Stockholm, för att umgås, mysa på hotell, äta goda middagar och shoppa lite (ok då, mycket). När vi väl var där passade vi på att träffa en god vän, ta ett par glas vin och prata om allt och inget. Det blev en toppenhelg och på stan hittade vi båda två massor av fint på rean. Dessutom passade jag på att shoppa upp ett väldigt välkommet presentkort på Åhléns som jag fick av mina föräldrar i julklapp.

Muji

Mest nöjd blev jag över alla mina fina förvaringslådor från MUJI, boxar i hårdplast med olika storlekar, för skuggor, rouge, läppglans etc etc... I den höga boxen ska alla mina penslar få bo. Jag har sett MUJIs boxar på många sminkbloggar vid det här laget och har verkligen längtat efter att skaffa egna att organisera beauty-grejerna i.



Make Up Store plockade jag åt mig deras Tri Brow Color. Med mitt blekta hår är det svårt att få till naturligt snygga bryn med penna, så ögonbrynsskugga i olika nyanser blir kul att experimentera med. En Cybershadow fick också följa med hem i shoppingpåsen. Färgen Babydoll kommer såklart från senaste kollektionen och den har jag varit sugen på sedan jag skrev inlägget i november. Penseln i mitten är en ögonbrynspensel, som jag såklart var TVUNGEN att köpa... eller hur?


Dazzling Jewels


Date: 2010-01-20 Time: 21:38:56
Kategori: Nyheter { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Men hur söt var inte den här? Nya ögonskuggspaletten från Stila heter Jewel Eye Shadow Palette och ska gnistra som små juveler på ögonlocken.

På senaste tid har jag fått ett uppsving igen när det gäller att experimentera med skuggor, under vintermörkret har jag nämligen värderat sovmorgnar högre än att sminka mig längre än 10 minuter på morgonen. Men nu när jag är igång och kombinerar nyanser och märken hej vilt blir jag sugen på de flesta nya färger som jag ser. Särskilt pigmentrika och färgrika ögonskuggor går hem hos mig just nu.

Jag tror att en viss läppglansbitch blir lika sugen som jag på den mörklila, auberginefärgade skuggan längst upp till höger. Den skulle allt vara fin att sota med!

Smashbox Spring 2010 - Heartbreaker


Date: 2010-01-16 Time: 17:01:46
Kategori: Kollektioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Vid det här laget börjar alla skönhetsmärken rulla ut sina vårkollektioner och jag kommer skriva om några av dem för att ge lite inspiration men också för att stilla min egen längtan efter våren. Personligen är jag skittrött på vinter, kyla, hala vägar att köra på och torra läppar. Fina bilder på skira toner och rosa läppglans får mig att bli lite gladare. Våren är nämligen min absoluta favoritårstid - allt blir ljusare, varmare och vackrare.

Smashbox vårkollektion Heartbreaker innehåller blandade godbitar. Framförallt deras allra första doft, som heter just Heartbreaker eau de parfum. Den ska dofta som en blandning av blommor och samtidigt lite kryddat med en bakgrund av vanilj. Det låter tyvärr inte riktigt något som skulle tilltala mig.



Med Heartbreaker-paletterna för ögonen - Kiss & Tell och Hot Date ska du kunna skapa olika looker, både för dagen och kvällen, enligt Smashbox. Personligen tycker jag att båda känns lite "dag-aktiga", med ljusa nyanser som känns mer fräscht än het dejt en sen, mörk vårkväll.

Heartbreaker innehåller också puder/rouget Baked Starlight som känns lite som en önskan att få till en lika stor succé som Benefit fått med bloggälsklingen Thrrrob. Starlight ska ge en sexig glow för att du ska känna dig fräschare. Kollektionen toppas med Roller Gloss och Lip Shine i vårljusa toner.

Nja.. det var inte riktigt något som lockade mig så mycket. Dessutom är jag bara lagom imponerad av Smashbox produkter sedan innan. How about you, kommer du shoppa nåt?

Omröstning - jag behöver er!


Date: 2010-01-13 Time: 20:28:58
Kategori: Allmänt { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har precis lagt upp en omröstning i vänstermenyn som ni gärna får svara på. Jag undrar nämligen över vad ni vill läsa mer om på bloggen och lättast är väl att ni bara får kryssa i vad ni gillar och så vet jag om en dryg vecka vad jag ska fokusera lite mer på under 2010.

Tack för hjälpen allihop. Och för att ni läser förstås, det är jag väldigt glad för!

Recension: Scandinavian Formula - Spraybalsam


Date: 2010-01-13 Time: 19:46:42
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________



Ibland kollar jag igenom mitt eget arkiv för att hitta ny inspiration till inlägg - när inspirationen tryter eller inga intressanta nyhetsbrev har trillat ner i inboxen på länge. Idag när jag bläddrade igenom Shoppat-kategorin insåg jag att det ligger en hel del produkter och dräller här hemma som jag inte har lämnat något omdöme om. En blogg är verkligen bra för att hålla reda på vad jag har köpt, när och av vilken anledning (om jag inte själv kommer ihåg varför jag var TVUNGEN att ha just den där nya mascaran eller läppglanset).

Eftersom ni ofta skriver att ni gillar recensionerna på Beauty Place ska jag försöka komma ihåg att recensera allt som jag har testat på senaste tiden (påminn mig gärna eller berätta vad ni vill se recenserat). Idag börjar vi med ett spraybalsam från budgetmärket Scandinavian Formula, som jag fyndade för några månader sedan.

Jag har alltid gillat hårvårdsprodukter som jag kan använda för att reda ut trassel efter att jag har tvättat klart det, utan att skölja ur. Jag bleker ju håret - och har gjort det i ungefär 5 år - och det gör att jag behöver riktigt bra och vårdande produkter för att mitt hår ska vara någorlunda medgörligt. Spraybalsamet från SF har jag sprayat i dels i handdukstorkat hår, innan jag reder ut det och dels när det är lite extra trassligt som efter en partykväll när jag har haft i massa produkter. Eftersom jag var missnöjd med mitt förra schampo & balsam, var spraybalsamet ett måste för att ens kunna reda ut håret efter en tvätt och just för att hjälpa till att reda ut tycker jag att produkten är perfekt.

Jag tycker dock att ett balsam - vid hårtvätten, som mousse eller spray - ska göra så mycket mer än bara hjälpa till att reda ut. Det ska hålla mitt hår antistatiskt på vintern och göra det glansigt. Dessutom ska det skydda mot påfrestningar som vind och andra väderförhållanden kan utsätta håret för. Tyvärr märker jag inget av dessa egenskaper hos spraybalsamet från Scandinavian Formula. Tack vare det relativt låga priset (runt 70 kronor) och att det är bra för att reda ut trassel och tovor får produkten ett medelmåttigt betyg. Inte mer.

BETYG: BBB (3/5)


Ny Beauty Place-design!


Date: 2010-01-12 Time: 21:44:23
Kategori: Allmänt { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Har ni sett vad fint gullisen Sara (Candis) har fixat på bloggen?! Det var Sara som gjorde min förra design också, den smälldes upp här på bloggen i somras efter att jag försökt att göra en design själv.. som gick sådär. Ja, den blev inte ens en tiondel så bra som Saras.

Lagom till början av nya året beställde jag alltså den här designen och jag är supernöjd, precis som jag visste att jag skulle bli. Rosa (min favvofärg), personlig, stilren men ändå mysig och välkomnande. Plus att den innehåller fjärilar på väl utvalda ställen - för dem som inte vet så har jag en förkärlek för fjärilar.

Vad tycker ni om nya designen?

Mina favoriter 2009 - Ansiktsrengöring


Date: 2010-01-11 Time: 19:07:16
Kategori: Mina favoriter { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Man letar, sedan letar man lite mer och så letar man ytterligare några gånger. Som den skönhetsbloggerska jag är har jag plöjt mig igenom många ansiktsrengörare och hoppats att jag någon gång kommer att hitta en som jag inte vill byta från. Ni vet väl hur det är - gräset är alltid lite grönare på andra sidan skönhetsdisken.

Men... i augusti hittade jag äntligen min nya favorit och älskling i badrummet! Ni kommer säkert ihåg när jag gav KEB Swedish Formula Cleansing Foam högsta betyg, med tillägget att jag skulle gett den 6 poäng av 5 om jag kunde. KEB är allt som jag vill ha i en rengörare - den tar bort smink effektivt (utan att jag behöver gnugga i en evighet eller i dubbla omgångar) och den är dessutom snäll mot huden. Och så är det doften... ahh, doften! Fräsch och lite citrusaktig.

Cleansing Foam är, som ni kanske redan gissat, en rengöring i form av en löddrande mousse. Den har hjälpt min hy att balanseras och även om jag just nu känner av det kalla vädret och är torrare i hyn är det inget från hur det har varit andra kalla vintrar. Ni MÅSTE prova själva!

Shoppat 100110


Date: 2010-01-10 Time: 21:25:29
Kategori: Shoppat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Nästa vecka fyller min fina mamma år så idag åkte jag och sambon iväg till närmaste shoppinggallerian och gick en runda i butikerna där. Jag tror starkt på att shoppa en present till sig själv samtidigt som man köper en till någon annan. Sminket från Body Shop har jag bara hört gott om men konstigt nog har jag aldrig testat något innan.

En äkta sminkjunkie kan ju inte avstå att shoppa rouge för mer än halva priset - 89 kronor betalade jag för godbiten på bilden. Nyansen hos Roseflower Blush - Pink Rose visade sig vara jättesvår att fånga på bild, den är mer ljusrosa än vad den ser ut att vara, men jag var bara tvungen att visa er det fina trycket. Lovely, är vad det är. Jag älskar tryck i smink, det är lite svårt att sätta penseln i den bara och förstöra det. Vad jag tycker om den får ni snart veta, jag testar redan imorgon!

Inspiration - Rihanna


Date: 2010-01-10 Time: 15:45:51
Kategori: Inspiration { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Rihanna är en stor modeinspiration för många och hon snor 1-plats efter 1-plats på topplistor om de bäst klädda kändisarna. Men det är inte bara på fashionfronten som r&b-sångerskan lyckas - hon har skitsnygga makeuper och välfixat hår vart hon än dyker upp.

Rihanna är faktiskt den enda kändisen som har fått mig att börja fundera på att byta hårstil helt och hållet - från det långa, blonda svallet jag har nu till en kort page á la henne. Sen kommer jag ihåg att jag har ett självfall som gör att jag skulle behöva föna håret i en halvtimme varje dag och då ändrar jag mig. Men - ursnygg och inspirerande är hon i alla fall!

Inspireras av Rihanna och använd färger och lek med olika looker. Byt det vanliga läppglanset mot ett ceriserosa läppstift, måla en tjock eyelinerrad som verkligen syns istället för den vanliga, naturliga och investera i en locktång som ger maffig volym. Jag kollar in bilder på Umbrella-stjärnan när jag vill variera mig och testa något helt nytt.

Tipsigt 100109


Date: 2010-01-09 Time: 18:31:56
Kategori: Skönhetstips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Recension: Suhada Nature Facial Scrub


Date: 2010-01-09 Time: 15:26:48
Kategori: Recensioner { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Min ansiktsskrubb från Suhada Nature har stått i mitt badrumsskåp rätt länge utan en recension. Jag skyller delvis på att jag har stått mitt uppe i en flytt och att jag de senaste 2 veckorna har lagt mycket tid på att, tillsammans med min sambo, packa upp lådor, rensa ut och få i ordning i den nya lägenheten.

Idag vaknade jag dock med torrare hy än jag brukar ha, den stramade och bråkade med mig - med all säkerhet på grund av minusgraderna ute just nu. Trots att jag vräkt på med extra mycket fuktkräm senaste veckan, eftersom det är så kallt och blåser ute, har min hy inte riktigt kunnat dra åt sig allt. Dags för skrubb, med andra ord!

Min första tanke när jag tar av locket på min Facial Scrub är att den kommer att vara rätt svårarbetad. Den är nämligen bara som små klumpar av kokosdeg - svårt att förklara men jag hoppas att ni förstår. Jag har några små klumpar och börjar att massera in på fuktad hy. Hälften av skrubben faller ner i handfatet. Doften är väldigt stark av kokos, något som inte verkar gillas av så många. Jag gillar det, men förstår att det kan vara många som kombinerar det med godis eller goda sommardrinkar.

Efter att jag arbetat ett tag med skrubben och masserat hela ansiktet några gånger, sköljer jag av skrubben och blir glatt överraskad av hur lätt det är att få av resterna, något som jag annars kan kämpa med ett bra tag och bli irriterad. Med vissa skrubbar känner jag fortfarande små korn när jag smörjer in fuktkrämen efteråt. Nästa tanke är - WOW! Vilket fint resultat. En lätt, lätt hinna av vattenavstötande olja från kokosflingorna och babylen hud.

Hade det inte varit för att skrubben är svårjobbad och att jag smular ner lika mycket av den i handfatet som jag har kvar i händerna hade Suhada Nature Facial Scrub fått toppbetyg. Att kokosdoften inte passar alla drar också ner betyget en aning. Men stort plus för det låga priset (alla Suhadas produkter kostar mellan 20-59 kronor), att bara naturliga råvaror är använda och, inte minst, för det fina resultatet på min hy. Produkterna köps hos Lidl.

BETYG: BBBB (4/5)

Mina favoriter 2009 - Kropp


Date: 2010-01-06 Time: 19:22:29
Kategori: Mina favoriter { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag älskar body butters. Jag skulle till och med kunna sträcka mig till att säga att det är min största addiction inom skönhetsområdet. För det mesta har jag därför 2-3 stycken (om inte fler) butters eller lotions hemma, så att jag verkligen kan slösa, testa nytt och hitta favvos. Ni kommer säkert ihåg att mitt inlägg om body lotions till och med hamnade på framsidan till blogg.se? Jag fick kommentarer från massor av andra lotion-lovers då och hoppas att flera av er är kvar som läsare efter det?

Min absoluta favvo det här året, LdB Body Souffle, förärades med inte mindre än 3 inlägg på Beauty Place. Ett där jag var mer än sugen på de små burkarna efter att ha sett dem i butik. Nästa när jag fick en rosa liten förpackning av min Max i present. Den sista var det inlägg jag nämnde innan, med mina favorit-lotions sammanfattade.

Soufflen är en lotion i "lättvispad" konsistens som jag tycker känns sval och skön mot kroppen (haha, när jag skriver så tänker jag på när Monica ska vara sexig i Vänner). Den är lättabsorberad, men det går inte för snabbt utan precis lagom och så blir jag inte kladdig i 10 minuter efteråt. Dessutom doftar den som en liten bit av himmelriket. Har ni inte provat den än, så skynda er - den är limited edition. Vilket bara gör den ännu mer ha-begärlig.

Om Beauty Place


Date: 2010-01-05 Time: 23:11:24
Kategori: Om Mig { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Beauty Place har funnits på nätet sedan november 2005 och var då en av ungefär 3 renodlade skönhetsbloggar.

Jag startade bloggen av två enkla anledningar- dels att jag älskar att skriva och dels att jag älskar att testa skönhetsprodukter. I ett par veckor bloggade jag med bara ett par läsare om dagen men så blev jag länkad av en av de större modebloggarna just då och vips hade jag en drös med besökare varje dag.

Idén bakom Beauty Place är att bloggen ska ge er den perfekta mixen av nyheter, recensioner och tips inom hudvård, hårvård & smink. Samtidigt jobbar jag också för att alltid hålla den personlig och svarar på kommentarer och mail så snabbt jag bara kan. En bra blandning, med andra ord. Bloggen uppdateras för det mesta dagligen och ibland oftare än så. Beauty Place har mellan 1500-2500 läsare i veckan.

Kontakta mig gärna: [email protected]

Om Veronica


Date: 2010-01-05 Time: 22:56:18
Kategori: Om Mig { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Hej, det är jag som är Veronica Reuter och det är jag som driver bloggen Beauty Place.

Jag är född 1982 och bor i Göteborg, efter att ha pluggat och jobbat i både Borås och Eskilstuna i några år. När jag inte är en sminknörd här på Beauty Place så är jag en siffernörd och jobbar som redovisningskonsult på en liten och personlig redovisningsbyrå.

Jag är nybliven sambo med min älskling Max och vi har tillsammans katten Smilla. Jag blandar jobb och bloggande med filmkvällar tillsammans med M, fikahäng med tjejerna, att plöja igenom böcker eller shoppa upp lite för mycket av lönen på skönhetsprylar, väskor och skor.

Kontakta mig gärna: [email protected]

Info coming up..


Date: 2010-01-05 Time: 22:37:15
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Bästaste Candis-Sara håller på att fixa och trixa med en ny bloggdesign åt mig, för ni kommer väl ihåg hur nöjd jag blev sist?

För att kunna ordna designen efter vad jag har för önskemål kommer jag att lägga upp 2 inlägg med information om mig samt om Beauty Place. Bara så att ni inte undrar varför jag helt plötsligt slänger upp den informationen, liksom.

Mina favoriter 2009 - Smink


Date: 2010-01-03 Time: 20:49:02
Kategori: Mina favoriter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Under 2009 har jag hittat fler nya favvos inom skönhetsvärlden än jag har gjort något år tidigare. I alla fall känns det så. Tack vare att jag har lagt ner mer tid och ork på att ta kontakt med presskontakter för att få nyhetsbrev och information om nya lanseringar har jag fått chans att testa fler produkter också. Jag hoppas att det har märkts på bloggen också och att ni har fått lite nya idéer om grejer att testa och kanske till och med en ny favvo?

Under några dagar framöver kommer jag att sammanfatta och räkna upp mina största favoriter under det gångna året inom olika kategorier. Vi börjar med smink.

Jag påminns varje gång jag använder min concealerpalett från E Funkhouser New York om varför jag gav den full pott i min recension för ett par månader sedan. Den är otroligt krämig, vilket gör att den är lätt att jobba med utan att jag behöver få ett "kakigt" intryck eller börja flaga av torrhet. Dessutom spelar det ingen roll hur trött jag är - det är lätt som en plätt att bygga på och variera intensiteten av concealern så att den får mig att se pigg ut hur mörka mina ringar under ögonen än är. Att paletten har 3 olika nyanser gör det också lätt att blanda för exakt nyans och täcka röda, irriterande finnar.

Typiskt nog tog concealern slut hos Way To Life efter att jag länkat till dem och verkar inte säljas där längre. E Funkhouser är dessutom ett märke som inte säljs i butiker utan via direktförsäljning (konsulenter) men är ni riktigt sugna går det att få tag på via nätförsäljning också. Bjooti-Kattis har skrivit ett utmärkt inlägg om detta, kolla in här för mer info om shopping om produkter.



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0