Smashbox Fall 2010 - Masquerade


Date: 2010-08-29 Time: 13:53:21
Kategori: Kollektioner { 12 Kommentarer }
______________________________________________________


Nu när det bara är några dagar kvar till september tycker jag att det är dags att bli lite höstinspirerad av alla fina Fall-kollektioner på skönhetsmarknaden just nu. Det är ju inte bara modebloggarna som får frossa i nyheter och härliga färger nu - även vi sminknördar kan gå lös bland fina jordiga toner, ögonskuggor i auberginenyanser och mörkare läppstift och glans.

Masquerade är en elegant kollektion som känns lite Guerlaininspirerad, för mig i alla fall. Bronsade ögon, markerade kindben och riktigt glossiga läppar är fokus i Smashbox höstlook. Och är det bara jag eller är promotionbilden läskigt lik ursnygga Cheryl Coles albumomslag?Baked Fusion Soft Light Palette blandar aprikost, ljusrosa och pärlemovitt i en snygg palett. Svep borsten över och highlighta på utvalda ställen som kindben eller under brynen.

♦ Eye Shadow Palette - den produkt i kollektionen som kammar hem flest poäng hos mig. Jag gillar att Smashbox vågar blanda friskt bland olika nyanser som grönt, blått, plommon och brunt. Det känns som att paletten kan användas till flera olika looker och makeuper och inte kommer att bli liggande efter ett par användningar.

♦ Liquid Liner & Lash Overlay. Här är tanken att produkten ska multitaska genom att först användas som eyeliner och sedan svepas över fransarna för att ge "metalliska tippar". Hmm.. jag är tveksam.. vad tror ni?

♦ Creamy Cheek Colour & Brush är ett krämrouge som känns smidigt att ha i väskan och pigga upp sitt höstglåmiga ansikte med under dagen.

♦ Lip Enhancing Gloss i nyanserna Reveal (gyllene nude-ton) och Disguise (gyllene rosa) lockar inte så värst mycket, tycker jag inte. Jag hade gärna sett att Smashbox hade fläskat på lite och satsat på mörkare gloss, det hade definitivt gjort hela kollektionen mer attraktiv och roligare på något vis.

Vad säger ni? Är det någon speciell produkt som lockar? 

Recension: KEB Ultimate Hydrating Bodylotion


Date: 2010-08-21 Time: 17:21:31
Kategori: Recensioner { 10 Kommentarer }
______________________________________________________


I början av året utsåg jag mina absoluta skönhetsfavoriter under 2009 och då var ett av mina köptips till er KEBs ansiktsrengöring Cleansing Foam. Jag blev helt kär i rengöringen och jag, som alltid brukar vilja prova nya produkter, köpte samma sort flera gånger om. Så när jag fick mail från KEBs presskontakt om att de nu lanserar fler produkter i samma hudvårdsserie blev jag självklart jättenyfiken direkt. Ultimate Hydrating Body lotion innehåller bland annat blåbärsolja, som stärker huden och skyddar mot för tidigt åldrande. En 200 ml tub kostar 195 kronor och säljs på NK i Stockholm & Göteborg. Dessutom har den just lanserats hos 150 Apoteket Hjärtat-butiker.

Nu har jag testat deras bodylotion Ultimate Hydrating Body lotion i ett par veckor och det är dags för recension. Den underbara doften, som jag älskade i ansiktsrengöringen, har KEB satsat på i bodylotionen också - den doftar svagt av citrus och det känns väldigt fräscht och rent, på något vis. Jag känner mig definitivt nyduschad mycket längre när jag har använt mig av den här lotionen.

Konsistensen hos Ultimate Hydrating Body lotion är rätt tjock och inte så lättabsorberad som jag vill att en lotion ska vara. Inget för den som har bråttom och ska dra på sig tajta jeans på morgonen, med andra ord. Samtidigt är den inte riktigt så trögflytande som en lättare body butter heller, utan någonstans mittimellan. Ett bra användningsområde för den är om du, som jag, är kvällsduschare och tycker om att bli rejält återfuktad och efteråt kan dra på dig pyamasshorts eller mysbyxor.

Återfuktningen är, tack vare den tjockare konsistensen, riktigt bra. Jag har äntligen fått lena, fina överarmar - ett område som annars brukar vara svårt för mig att hitta en produkt som passar för. Inte ens body butters har rådit bot på mina torra fläckar tidigare, så det är ett gott betyg.

BETYG: BBBB (4/5)

Höstönskningar


Date: 2010-08-15 Time: 18:56:44
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihop!

Har ni haft en bra helg? Min har varit rätt lugn efter den första hektiska arbetsveckan efter semestern. Jag & älsklingen var på 30-årsfest igår och idag satt jag i solen med en kompis och pratade om allt och inget. På vägen hem köpte jag en fräsch sallad på Hemköp och fick använda all min viljestyrka för att gå förbi sminkdiskarna på Åhléns och inte shoppa något. Ibland är det ju bara så - att shoppingsuget kickar in och då är det svårt att motstå, eller vad säger ni?

♦ Efter Lindas utomordentliga guide till hur man lyckas med shading, det vill säga att lägga flera olika rouger för att framhäva olika delar av ansiktet, blev jag sugen på ett riktigt bra duorouge. Jag vill ha ett där nyanserna kompletterar varandra och det får gärna vara ett från det märke som jag är mest nyfiken på just nu; Glominerals.

Om ett par veckor sätter hösten igång på allvar och jag är på jakt efter ett härligt, mörkt nagellack som passar höst, regniga kvällar och tända ljus. Vad tror ni om Show Girl från märket Ciate?

♦ Cherry Blossom-serien från Tvål. Hur söt? Svar: Helt underbart söt!

Vegan Palette från Urban Decay är min absolut största craving den här hösten, så är det bara. Jag tror att sammansättningen i ögonskuggspaletten ger utrymme för massor av snygga kombinationer och makeuper. 3jordiga nyanser och 3 blå & skogsgröna ögonskuggor - perfekt!

Viva La Diva - #15 Apricot Pie


Date: 2010-08-06 Time: 14:30:53
Kategori: Naglar { 21 Kommentarer }
______________________________________________________


Apricot Pie
är ett riktigt krämigt, pastelligt nagellack som verkligen skriker Veronica. Jag är ju (som kanske några av er vet vid det här laget) galet förtjust i pasteller och ljusa, fina färger som rosa, lila och aprikos. Lacket, som är ett minilack på 5,5 ml, ingår i Viva La Divas vår- och sommarkollektion och finns med all säkerhet fortfarande att hitta i affärer, för de som blir sugna på nyansen.

Precis som jag har upplevt tidigare med Viva La Divas lack, så är det här lite väl krämigt för att det ska vara lätt att applicera och få till ett jämnt och snyggt lager. Täckningen med just det här, pastelliga lacket är sådär - resultatet på bilden fick jag efter ett lager underlack och två lager vanligt lack. Dessutom fick jag för mig att måla naglarna 20 minuter innan våra två middagsgäster kom över igår och lyckades därför få till några snygga rispor i lacket.

VR Blog Awards 2010 - Nej Tack!


Date: 2010-08-06 Time: 00:39:44
Kategori: Allmänt { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

Blog Awards - Nej Tack!


För ett par dagar sedan fick jag min inbjudan till Vecko-Revyn Blog Awards 2010. Save The Date-kortet skickades ut för flera månader sedan - VR har nämligen sett till att storsatsa på galan det här året. Jag var där 2008, när Bästa Skönhetsbloggen fortfarande var en kategori och Blog Awards var alldeles nytt och med Ebba (kom tillbaks!) i spetsen. Då hade jag väldigt trevligt - men främst för att jag var där med en massa andra härliga bloggerskor och det var väldigt kul att mingla med dem, dricka champagne (som vi för övrigt köpte själva, på vår egen förfest på Anglais) och träffa alla dem som jag tidigare bara konverserat med via bloggkommentarer.

Förra året gick jag aldrig på Blog Awards - jag bodde längre från huvudstaden eftersom jag har flyttat till hemstaden igen och tyckte inte att det var värt att lägga pengar på tågbiljett och hotellnatt för att gå på galan som dessutom inte längre tyckte att det var värt att sätta skönhetsbloggar i centrum. Vecko-Revyn tyckte hellre att Kissie skulle få pris för att hon är så "kaxig" (det vill säga mobbar andra bloggare och tycker att silikonbröst och förstorade läppar är källan till lycka). Hur som helst... lite off topic där.

I år smäller Vecko-Revyn ännu högre och har bestämt att Blog Awards ska finansieras av oss bloggare och bloggerskor. I "inbjudan" kan man nämligen läsa: "Eftersom vi på Vecko-Revyn gärna vill mingla med just dig, får du härmed förtur att köpa biljett till Blog Awards". Förtur att köpa... jajamen, 200 kronor ska vi "inbjudna" gäster, som de så gärna vill mingla med, betala för att få komma - trots stora sponsorer som finansierar goodiebags och annat. Detta motiverar tidningens chefredaktör Louise Bratt på detta vis:

"Vi har valt att lägga ut biljetterna till försäljning eftersom årets event är betydligt större och det kostar mer att arrangera än tidigare event. I år har vi dessutom anordnat en Blog Awards-turné där vi i sju städer runt om i landet anordnat ”mini-BlogAwards” med röda mattan-mingel, artistuppträdanden, bloggdebatter och goodiebags – dessa har varit helt gratis för alla besökare, och ett sätt för oss att nå ut till fler bloggtjejer runt om i landet som inte har möjlighet att komma på galan i Stockholm."

Tilläggas ska då att det är inte alla som behöver betala - speciella VIP-gäster kommer in gratis. Detta är, som ni säkert redan gissat, de stora bloggarna, de som VR behöver för att några andra gäster alls ska vilja komma dit. Det är många tjejer (och killar för den delen) som vill få chansen att mingla runt på samma ställe som Kenza, Blondinbella, Tyra & Foki. (Underbart härligt då att Kenza bojkottar hela grejen) 

Summa summarum: Vissa bloggare är mer värda att ha som gäster än andra, enligt Vecko-Revyn. Vad värdet beror på är lite oklart i bloggvärlden just nu... är det antal besökare, mått av "kaxighet" eller hur många gånger man har varit med på VR:s tidningsomslag? I don't know and I don't care... huvudsaken är att det inte ska vara på det här viset! Själva syftet med Blog Awards trodde jag var att lyfta fram bloggar som den stora del av samhället som de är idag och belöna ihärdiga, flitiga och ambitiösa tjejer och killar för deras jobb. Det är ju vi bloggare som gör Vecko-Revyns gala, inte tvärtom; utan blogg-Sverige skulle inget Blog Awards ens kunna existera.

Att Vecko-Revyn kallar sig för en tidning FÖR unga, som vill lyfta fram allas lika värde och betona att Du är bra, precis som du är - det kommer vara ett skämt för väldigt många framöver.  Det handlar inte om pengar och jag tycker att Katarinas förslag att skänka 200 kronor till Friends för att symbolisera det är kanon. Det handlar om att alla ska vara lika värda och att vid galor som Blog Awards tjänar alla på att det är gratis - de yngre som inte kan lägga en tredjedel av sitt studiebidrag på inträde, men framförallt Vecko-Revyn själva med all den GRATIS exponering de får i flera veckor innan och efter galan på 1000-tals bloggar i Sverige. Nej - jag gör som många andra redan har bestämt sig för att göra och bojkottar hela skiten!

Gör som jag och joina Bojkotta Blog Awards-gruppen på Facebook!

Andra arga bloggare om Blog Awards:
Katta Kvack
Kenza

Linn Löwes
Ellen F
Nevnarien
Wysteriia
Avanna
Kelly
La Linda
Delinda

YES! KEB, som gjort en av mina favoritprod...


Date: 2010-08-04 Time: 15:41:20
Kategori: Allmänt { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

img_1552 (MMS)

YES! KEB, som gjort en av mina favoritprodukter inom ansiktsrengöring någonsin (kolla under favoriter) har släppt en helt egen body lotion. Jag har fått en med posten, för att testa. Hoppar in i duschen direkt och provar godingen efteråt. Återkommer med recension! Kram på er


Maxa dina fransar!


Date: 2010-08-02 Time: 17:55:28
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Ett av de allra lättaste sätten att gå från osminkad till iordninggjord eller från vardagsmakeup till partysminkning är att låta ögonfransarna stå i centrum. Satsa på en riktigt bra mascara och fokusera på det du passar allra bäst i - långa fransar, volym eller rejäl svärta. Eller varför inte klämma till med ett par snygga lösögonfransar på nästa fest, det har jag börjat med och kan garantera att jag känner mig lite mer "party" direkt!

 Min absoluta mascarafavorit är Hypnôse från Lancôme, bygger enkelt upp volym och svärta utan att klumpa sig. Den fäller inte och är lätt att tvätta av på kvällen - perfekt, helt enkelt.

 Fiberwig från mårket Imju är en mascara som har blivit omskriven en masse på skönhetsbloggar de senaste åren. Själv har jag inte testat men min bästa vän fick en på sin födelsedag för ett par veckor sedan så jag rapporterar så fort jag hör något från henne.

 Big Fatty Mascara från underbara märket Urban Decay är en annan favorit hos skönhetsbloggerskor. Det mesta från UD är faktiskt toppen - från ögonskuggor till primers, de brukar pricka in 5poängare bland det mesta.

 En av mina budgetfavoriter är 2000 Calorie från Max Factor. Det är en mascara som jag känner att jag alltid kan lita på och som bygger snygga, tjocka fransar snabbt. 79 kronor hos Nordic Feel - testa om du inte redan har gjort det!

 Inom området lösögonfransar finns det en hel drös att välja på, börja som jag med rätt naturliga svarta fransar som bara är aningen längre än dina egna så får du en tät ögonfransrad direkt. Eller sätt på ett par Lady Gaga-fransar direkt och go all out!

 Glöm inte en bra eyemakeup-remover. Själv brukar jag använda en från Body Shop, men har testat det mesta från budget till lyx. Chanels Démaquillant Yeux Intense tar bort det mesta, från vanlig mascara till vattenfast och är lämplig för känsliga ögon. 


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: beauty_place@hotmail.com,
RSS 2.0