I love your blog!


Date: 2010-04-28 Time: 20:30:04
Kategori: Allmänt { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


På morgonen innan det var dags för den lyckade skönhetsbloggträffen fick jag en jättefin "I Love Your Blog-utmärkelse" från LipGloss Bitch. Tack, gulle-Helena, vad roligt att vara med i din lista!

I Love Your Blog brukar gå runt i bloggvärlden med jämna mellanrum och alla får nämna några eller flera bloggar de följer och tycker lite extra mycket om. Det är lika roligt varje gång, tycker jag, för jag brukar få nya idéer och roliga bloggar att surfa in på och lägga till på Bloglovin varje gång. Jag har svårt att begränsa mig mellan alla (runt 50) bloggar som jag följer, men här är mina 10 favoriter (utan inbördes ordning) just nu.

 Inspirera Mera - En fin, personlig inredningsblogg som inspirerar mig något enormt nu när jag & sambon bor i ny lägenhet sedan några månader tillbaks. Mycket bilder, som är ett måste för att jag ska älska en blogg.

 Lauren Conrad - Som det inbitna The Hills-fanet som jag är saknar jag Lauren i de nya säsongerna. Jag gillar hennes stil och alla snygga kläder, skor & väskor. Är du som jag? Kolla in LC-bloggen!

 Hedgehog in a Storm - Underbar, personlig, bra skribent! Den här bloggen har jag följt sedan ett par år tillbaks nu och det känns lite, lite som att jag känner Sara.

 Kenza - Lite förutsägbart, säger ni kanske? Jodå, men eftersom jag knappt följer en enda modeblogg fungerar Kenza lite som min stilinspiration. Dessutom är hon jäkligt positiv och ödmjuk - två egenskaper som jag tycker om.

 Linnlowes.com - Personlig/Mode/Livsstilsblogg. Snygga foton blandat med lite skönhetstips och outfitbilder. Kan inte bli fel.

 Elinas Värld - Jag har sagt det innan och jag säger det igen; Elina skriver en av de bästa personliga bloggarna out there, med precis rätt blandning av egna tankar, modetips & sköna tävlingar.

 Stina-Lee - Den här bloggerskan har varit med rejält länge men jag har inte upptäckt henne förrän för ett par veckor sedan. Jag gillar att hon ofta har väldigt tänkvärda inlägg och att hon verkar vara en snäll människa som uppskattar de små glädjeämnena i livet.

 Beauty By Tanci - Tanja var en av tjejerna som var med på bloggträffen förra helgen. Hennes skönhetsblogg är grymt rolig att följa och hon uppdaterar OFTA, så att jag aldrig behöver vara utan nya inlägg när jag är sugen på att skönhetsbombas.

 Cult Design - Jag tror att det finns minst 10 skålar, ljusstakar och annan förvaring från Cult Design hemma hos oss. Jag blev superglad när jag såg att de hade en egen blogg. Nu planerar jag för lite mer grejer till samlingen.

 Cecilias Bokblogg - Jag älskar böcker nästan lika mycket som jag älskar skönhetsprylar. Med jämna mellanrum skriver Cecilia om sina bästa boktips just nu, med betyg från 1-5 och jag antecknar minst tre stycken att klicka hem från AdLibris direkt.

Vårkänslor!


Date: 2010-04-26 Time: 21:09:07
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Vårkänslor



Kan inte tänka mig att jag är den enda som just nu LÄNGTAR efter första glassen ute på en parkbänk, att kunna ta av skinnjackan och gå runt i bara tröja eller linne och pumps till stuprörsjeansen. Nej, nu ska det här inte bli någon modeblogg! Min LA-semester med sambon är så otroligt efterlängtad nu och kommer att bli en perfekt start på våren och sommaren. Förhoppningsvis kan jag börja jobba på min bränna redan där - om inte annat får jag shoppa desto fler BUS-produkter.

Om du är lika sugen som jag på riktig vår (och det är klart du är), då är det här kollaget för dig. Lite inspiration på 4 sekunder och lika många produkter.

1. Frutti del Sole - Orange & Vanilla duschkräm. Om den luktar lika gott som den låter kan den mycket väl vara ett alternativ till populära Philosophyvarianten i min hylla.

2. Ingen vår & sommar utan saltvattensprayen! Jag behöver inte säga så mycket mer, tror jag inte.

3. Jepp - den här bronzingcremen ska jag jaga när jag kommer till LA. Jag tror att den blir superfin på huden efter ett par veckor i solen.

4. Sheer från Stella McCartney har precis det utseendet jag tycker att en försommarparfym ska ha. Jag har ingen aning om den luktar gott dock. Någon som vet?

Underbart trevlig kväll


Date: 2010-04-25 Time: 19:47:20
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Vi hade ju, som sagt, en jättetrevlig kväll på bloggträffen igår kväll. Goda drinkar, skratt, bloggskvaller och sist men inte minst de fina skönhetsbloggerskorna - ni hör ju själva, det kan inte bli fel. Klockan blev efter midnatt innan vi alla började gäspa och bestämde oss för att avsluta kvällen. Tack Tanja, Helena, Therése & Sofia för ert sällskap!

Tack också till våra sponsorer för kvällen:
ACO
Accessora
E.L.F Cosmetics
Kaos-Stockholm
Liias.se
Natuvive
Veet

Snow Crystal - Deep Coral


Date: 2010-04-25 Time: 16:20:55
Kategori: Naglar { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihop! Idag är en jätteslapp söndag för min del - jag och sambon har varit iväg på en kort shoppingrunda och nu har vi kraschat i soffan igen. Som det ska vara på en söndag, tycker jag, tid för att vila upp sig och tanka energi för en ny jobbvecka. Mycket trevlig bloggträff igår också, så härliga tjejer och massor av bloggsnack såklart. Det är kul att träffa folk som man vet så mycket om fast man aldrig har träffat dem innan - det känns naturligt, liksom. Jag slänger upp en bild lite senare.

En NOTD bjuder jag på också - men ni får ursäkta den taskiga appliceringen. Jag har inte orkat pilla bort det som har kommit på sniskan och på nagelbanden. Lacket kommer från Snow Crystal och heter Deep Coral. Kommer vara skitsnyggt till solbrända händer och fötter om några månader.

Vill passa på att gratta min vän Elina och hennes fästman Rickard som fick en liten flicka imorse också. Grattis, grattis, grattis!

24/4 - Bloggträff i Göteborg!


Date: 2010-04-24 Time: 15:27:49
Kategori: Om Mig { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Goodiebag


Ikväll är det äntligen dags! Jag och fyra andra fina skönhetsbloggerskor ska sippa på drinkar, skvallra om smink (och annat såklart) och lära känna varandra. Vi, som alla bor i Göteborgsområdet, tyckte nämligen att det var tråkigt att aldrig träffa varandra på grund av att alla träffar, PR-events och visningar händer i Stockholm. Och varför klaga, när man kan göra något åt det? Vid 20 ikväll strålar vi samman på en restaurang/bar här i Götet och umgås hela kvällen.

I ungefär en månads tid har det varit en aning rörigt i mitt och sambons arbetsrum. Jag har nämligen kontaktat företag och presskontakter inom skönhetsområdet för att kunna fixa en goodiebag för vår bloggträff. Ja, för vad är väl en bloggträff utan den obligatoriska påsen med spännande produkter att testa? På nedersta bilden ser ni i alla fall hur fint det blev när jag var klar med att fylla påsarna till oss fem skönhetsbloggerskor.

Vad har ni för trevliga planer ikväll?

Kiehls Limited Edition - Toning Mist


Date: 2010-04-23 Time: 21:02:00
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________



De här fina flaskorna med Toning Mist är nya i Kiehls-hyllan. Precis som vanliga ansiktsvatten förminskar de porerna och ska göra hyn klarare och renare. Huvudingrediensen, som hörs på namnet, är Acaíbär som är ett superbär från Brasilien. Acaíbär är tydligen en av naturens mest kraftfulla antioxidanter och det låter ju lovande.

Jag har svårt att hitta mer info om kändisnamnen som flaskorna stoltserar med, men tydligen är det någon sorts samarbete med de här Limitedflaskorna i alla fall - antagligen är det designen som kändisarna har varit med på. Den lila flaskan i bakgrunden diggar jag - jag tror att den skulle vara fin i mitt nya badrumsskåp.

Blir ni sugna på en egen Toning Mist?

Viva La Diva - #116


Date: 2010-04-18 Time: 21:40:18
Kategori: Naglar { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihop! Hoppas att ni har haft en lika härlig vecka och helg som jag har haft? Jag har tackat ja till ett nytt, spännande jobb, bokat resa till LA med sambon och kört en riktigt bra körlektion. Helgen har varit lugn och skön - precis vad jag behövde, kände jag. Jag och älsklingen såg Clash of the Titans igår på bio och åt god middag och idag åkte vi på en tripp till IKEA för att titta på lite smått och gott till vår lägenhet.

Det är när jag har sådana här lugna helger, med tid för att läsa i flera timmar och slappa framför en bra film, det är då som jag orkar ta tag i att fila naglar och lacka dem. I helgen fick det bli #116 från Viva La Diva, en stark, knallig färg som jag inte tror att jag skulle ha kommit hem med på en egen spontan shoppingtur men som är rätt skoj att prova från ett pressutskick. Det är tack vare dessa som jag har möjlighet att prova på grejer som jag kanske skulle ha missat annars.

#116 är ett väldigt krämigt och tjockt lack, som är rätt svårt att få jämnt. Det torkar dessutom väldigt snabbt, så försöker jag rätta till det vill det gärna bli fula "spår" i lacket. Å andra sidan så är täckningen helt fantastisk, ett lager räckte för den här grymma finishen. Jag hade hoppats på att lacket skulle vara mer mintigt i tonen, istället drar det mer åt blått. Mitt sökande på det perfekta vårmintlacket går vidare.

Vad har ni gjort i helgen?

Green & Clean Spa


Date: 2010-04-17 Time: 13:54:51
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Björk & Berries (som för övrigt säljer ett av mina favvoläppglans) lanserar en ny serie hudvårdsprodukter lagom till våren; Green & Clean Spa. Personligen kan jag tycka att det blir lite svårt att kalla det en serie när den bara innehåller 3 produkter, men det kan hända att de planerar att lansera fler om de första tre går bra. Serien kommer att säljas exklusivt hos Kicks från mitten av april och sedan lanseras hos andra återförsäljare (NK och Åhléns bland annat) i juni.




 Super Vitalizing Body Wash är en duschkräm som ska återfukta vintertrött hud och skydda den. Dusckrämen innehåller bland annat ekologiskt odlad rapsolja och källvatten. 125 kronor för 200 ml.

 Super Vitalizing Sugar Scrub passar bra för att skrubba bort döda hudceller efter att det har varit så kallt och förbereda för en fräsch bränna eller brun-utan-sol. Innehåller sötmandelssmör och vitt socker. Den här produkten är den jag blev mest sugen på i kollektionen, en sockerskrubb är alltid bra att ha på vårkanten. 245 för 200 ml.

 Super Vitalizing Hand & Body Souffle återfuktar kroppen med hjälp av sheasmör. Björk & Berries beskriver den som "vispad", vilket låter som en mycket bra konsistens. 265 kr för 200 ml.

Nivea Double Designer


Date: 2010-04-16 Time: 20:58:13
Kategori: Nyheter { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


Min nuvarande vibrerande mascara börjar både klumpa sig och fälla.. allt på en gång. Därför passade senaste pressutskicket från Nivea mig som handen i handsken.

Double Designer Black Mystic har dubbla borstar, ska ge volym och - get this - göra fransarna lyxigt glänsande. Yeah! Upp till bevis. Kommande månaderna är det jag som hårdtestar den här mascaran och återkommer med recension, som vanligt. När jag ser de här bilderna inser jag att jag behöver måla naglarna. Det är ju ändå helg.

Dreaming of Sephora


Date: 2010-04-14 Time: 18:23:05
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________


Nu när jag och min älskling äntligen har bokat vår USA-resa är det fritt fram för mig att börja drömma om shoppingen. Tänk er.. om en månad står jag där inne på Sephora och försöker bestämma mig för vad som ska få följa med hem. Jag kommer att njuta av varje sekund av värme, shopping, god mat, roliga utflykter och såklart massor av kärlek!

Se fram emot och räkna med många drömmande inlägg den kommande månaden, kollage med Sephora-produkter (som dock finns hos många webshopar också) och jakten på min perfekta shoppinglista.

♥ Eftersom jag redan är ett stort fan av Benefit blir det utan tvekan så att jag kommer köpa i alla fall en produkt. Georgia, ett persikotonat rouge, som ska ge den perfekta glowen står högt upp på listan.

♥ Bland alla mina ögonskuggor från diverse märken delar Too Faced förstaplatsen med Make Up Store. Av den enkla anledningen kommer jag se till att köpa på mig många av deras duoskuggor i LA.

♥ En skuggprimer är ett måste, känner jag, och letar just nu febrilt efter den perfekta. Känner jag mig själv kommer jag hem med flera, bara för att testa liksom. Den blå tuben kommer, liksom skuggan, från Too Faced.

♥ Jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha för att arbeta på brännan vid hotellets pool. Jag skulle med andra ord behöva fejka - Juicy Coutures tub var så fin så den fick vara med i kollaget.

♥ Lika bra att löpa linan ut och kosta på sig en tinted moisturiser för att se fräsch ut utan den där brännan jag snackade om. The Balm är älskad bland många skönhetsjunkies, så den kan vara värd att testa.

Pacifica Tuscan Blood Orange Body Butter. Alltså, bara namnet! Som den äkta body lotion & butter-freak jag är, kommer jag att komma hem med minst 3 olika.

Har ni några LA-tips till mig? Shopping, restauranger, utflykter... snälla, bomba mig med kommentarer!

Snow Crystal


Date: 2010-04-13 Time: 21:59:23
Kategori: Naglar { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Snow Crystal är ett nagellacksmärke som jag aldrig har testat innan, trots att jag brukar hänga rätt länge och dregla över alla skönhetsdiskar när jag väl är i Stockholm och hälsar på. Märket finns nämligen att köpa på Åhléns i huvudstaden och även på deras egen hemsida. På bilden ser ni några av deras nyaste färger från deras vår- och sommarkollektion, som alla ligger under hundralappen.

Känner ni er nyfikna på Snow Crystal? Det gör jag och just därför är ett paket på väg hem till mig så att jag kan lacka och tycka till! All in the name of a beauty blogger :)

Congratulations - Bridal Beauty


Date: 2010-04-11 Time: 11:36:24
Kategori: Kollektioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Ja, vad ska man säga om Isa Doras nya bröllopskollektion? I love!

Eftersom jag har en stor svaghet för skira färger, rosa, bruna och andra jordnära toner så är det här en kollektion som passar alldeles perfekt för mig även om jag inte ska gifta mig riktigt än. Det är exakt såhär en brudkollektion ska se ut tycker jag, med färger som kommer att göra att bilderna från bröllopet inte ser hur utdaterade som helst ut 20 år in i giftermålet.

Ungefär en tredjedel av Bridal Beauty består av mineralsmink, med två ögonskuggor i spetsen och även body glow i 100% mineraler. Body Glow känns lite... lite väl tonårsrelaterat för mig och inget jag kommer att använda mig av. Jag kommer dock ihåg att jag älskade det för drygt 10 år sedan så det kanske går hem hos de i mellantonåren, vad tror ni?

I Bridal Beauty-kollektionen ingår också 3 rosa nyanser av nagellack, rosa och beiga läppglans och en palett med "vanlig" ögonskugga i 3 olika nyanser. Ett cream gloss i en härlig mörkrosa färg ingår också. Självklart avslutar vi makeupen med vattenfast mascara - för alla oss sentimentala och lättrörda personer. Kollektionen finns i butik vecka 14.

Mint, mint, mint!


Date: 2010-04-10 Time: 15:40:37
Kategori: Naglar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Om du bara vill rocka en trendig nagellacksnyans i vår och sommar så är det mint du ska gå på, när du står bland lacken och försöker välja. Jag har redan ett par hemma som jag ska testa och utvärdera för att hitta min absoluta favorit. Jag gillar pasteller till brunbrända händer och fötter, så det här kommer ni absolut se ofta på mina naglar nu när solen ÄNTLIGEN har börjat skina ute.

Essies snygga variant heter Candy Apple och förutom de något höga priserna brukar jag gilla Essie skarpt.

♥ Från Sephoras unika samarbeteskollektion med OPI hittar vi Ocean Love som är en något mörkare variant av mintnyansen. Jag ska passa på att kolla efter den när jag åker till USA om en månad.

Illamasqua, alla skönhetsbloggares älskling, har såklart sitt eget mintlack. Det heter Nudge och är det lack som jag tycker är absolut snyggast av alla tre.



Ursöt palett från Wet ´n Wild


Date: 2010-04-07 Time: 20:17:46
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Har ni sett vilken underbar palett min fina vän Emily kom med i födelsedagspresent till mig för lite mer än en vecka sedan? Presenten låg ovanpå ett superstort annat paket som innehöll bubbelfotbad som jag redan har hunnit använda flera gånger. Fotbad är verkligen underskattat!

Hur som helst kommer den här fina paletten från Wet´N Wild och eftersom jag älskar vackra tryck föll jag direkt för den. Jag vet inte riktigt om jag vågar sätta penseln i den och förstöra det fina mönstret, men när jag gör det så visar och berättar jag självklart mer.

Vår med Viva La Diva - Ögon


Date: 2010-04-07 Time: 07:50:20
Kategori: Kollektioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Våren och sommaren 2010 á la Viva La Diva är färgstark och glad. Jag gillar färg och särskilt de här kraftiga pastellerna. Ser ni godingen längst upp till höger - den heter Cup Cake och imponerar de här skuggorna lika mycket som julkollektionen sedan ett drygt halvår tillbaks, då kan jag verkligen rekommendera VLD:s vårsmink. Jag lovar att återkomma med närmare rapport när jag har fått sätta mina sminkpenslar i burkarna några gånger.

Nyfiken på någon annan av nyanserna? Längst upp till vänster ser ni After Eight, längst ner till vänster är Marshmallow och längst ner till höger är Cotton Candy. Ni vet redan att jag gillar fiffiga, söta namn så jag behöver inte upprepa det. 

Nyshoppad fuktkräm


Date: 2010-04-06 Time: 20:29:58
Kategori: Shoppat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter att min senaste fuktkräm tagit slut och jag hade skrapat ur burken i alldeles för många dagar köpte jag äntligen en ny för en dryg vecka sedan. Bästa vännen och jag tog en runda på stan för att titta på alla fina vårnyheter och köpa lite nytt och efter en vända in på Åhléns kom jag ut med Intral Soothing Cream från Darphin - en lugnande och återfuktande kräm för känslig hy (som ni kanske förstår av namnet). 

Personligen är jag lite tveksam till säljande hudvårdsexperter - jag vill gärna ha ärliga råd om vad som passar mig och det känns inte riktigt som att jag kan få det när de jobbar som försäljare i första hand. Jag tror inte att jag hade valt den här krämen för dryga 600 kronor om försäljaren inte föreslagit det, men nu är den i alla fall min och jag håller tummarna för att jag kommer att hitta en ny favvo.

Tycker du att försäljare av hudvård ska "sälja in" produkter eller vara mer tillbakadragna?


Fri frakt hos Accessora


Date: 2010-04-02 Time: 19:35:44
Kategori: Fyndtips { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Sist jag postade några rabattkoder kom jag och några av er läsare, via kommentarsfältet, dock fram till att fler nätbutiker borde köra med fri frakt och att de absolut skulle tjäna på det. Vissa har löjligt dyra kostnader för att skicka hemklickade produkter till oss - ta till exempel Bodynet som tar 145 kronor i frakt plus 100 kronor i "småordersavgift" för alla beställningar under 700 kronor = 245 kronor! Okej för att sidan i första hand är tänkt för återförsäljare men det är ändå löjligt höga avgifter.

Hur som helst; Accessora är en sida som är bra på att med jämna mellanrum ha rabattkoder och lite billigare shopping. De bjuder på fri frakt under hela påskhelgen fram till och med 6 april. Passa på att utnyttja (den betalda) ledigheten till att fylla på skönhetsförråden. Rabattkoden PASKFF gäller.


Fri frakt hos Accessora


En superb återfuktare för läpparna!


Date: 2010-04-02 Time: 15:19:15
Kategori: Mina favoriter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


För flera veckor sedan tog jag en sväng in på The Body Shop (som jag ofta gör om jag har lite tid att döda eller om jag är shoppingsugen men inte kan sätta fingret på vad jag är sugen på). TBS är en kanonaffär att bara gå in i och klämma, dofta och hitta nya favvos i. Den här gången hittade jag en gammal favorit, lip buttern. Som ett krämigare, fetare läppbalsam liksom - som dessutom finns med flera olika dofter, nästan ett från varje serie i butiken. En butter för läpparna är perfekt när det är kallt ute och läpparna inte riktigt vill hålla sig lika lena som vanligt.

Det var först när jag läste om att LipGloss Bitch-Helena också hade återupptäckt lip buttern som jag kom på att jag helt missat att blogga om mitt inköp. Dock i en annan doft - hennes är från nya serien Sweet Lemon och min i Shea - men hon är lika nyförälskad som jag är.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0