Nyblonderad


Date: 2008-07-31 Time: 21:11:14
Kategori: Allmänt { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är så underbart att va nyfixad i håret! Jag är nyss hemkommen från en heldag i min före detta hemstad av 3 år, Borås. Jag har testat massor av olika nya frisörsalonger men hittar ingen som jag tycker är bättre än den jag var kund hos i Borås.

Hur som helst är jag helblond nu igen och nyklippt - vill ha riktigt långt så jag tar bara exakt så mycket som behövs för att det inte ska se slitet ut. Varje gång lovar jag mig själv att sköta mig med regelbundna inpackningar och så vidare.. få se hur det går - hjälper ni till att påminna mig?

För alla er som bor på västkusten kan jag verkligen rekommendera Zaxzendos - "min" frisör heter Mia.

En hyllning!


Date: 2008-07-30 Time: 19:31:49
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Älska, älska, älska bronzern Dallas från Benefit Cosmetics! Används dagligen efter att jag har jobbat på brännan men inte fått till det riktigt. Lätt att variera i intensitet så den fungerar bra både till vardags och till kvällsaktiviteter. Fast byt den kassa borsten som följer med till en bra puderborste istället. Köp, om du är på jakt efter en bra bronzer!














Ja... det var bara det.

Smashbox Tranparencies


Date: 2008-07-29 Time: 19:07:47
Kategori: Fyndtips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


För er som är shoppingsugna i värmen. Just nu säljer Blush produkten Transparencies från Smashbox för halva priset: 90 kronor istället för 180:-. Transparencies är en multiprodukt i mousseform som fungerar för det mesta egentligen - kinder, ögon, läppar... the list goes on.


Ska tydligen vara rätt liten dock, men kan ju vara ett plus om man vill kunna ha med den på stranden eller så. Personligen är jag inte så förtjust  i just mousseform på makeup - jag tycker att det blir odrygt och känns joxigt att peta i. Men smaken är, som bekant, som baken.... Finns kvar i de 3 olika färgerna på bilden, så skynda fynda! Erbjudandet gäller månaden ut...

Dísp


Date: 2008-07-29 Time: 12:51:40
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________



Bild lånad från Snowdrops

Dísp är något så trevligt som ett svenskt hårvårdsmärke, inte så jättevanligt men välkommet - i alla fall av mig. Det är trist att så många amerikanska märken inte säljs här i Sverige, så kan vi ha fler egna är det bara bra!

Dísps filosofi är att hjälpa till att ta fram individen och din personliga skönhet. Nice tycker jag - dessutom har flaskorna & tuberna kul design. Finns hos Snowdrops för runt 150:- flaskan för shampo & balsam, strax över för styling.

10 % Rabatt hos Hudoteket


Date: 2008-07-28 Time: 18:01:02
Kategori: Fyndtips { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Just nu bjuder Hudoteket på 10% rabatt i hela webshoppen när du anger rabattkoden sommar08 i kassan.

Rabatten gäller på allt innan den 3 augusti så känner du dig sugen på Dr Brandt efter min recension eller någon annan kul hudvårdande produkt, passa på nu!

Want, want, want


Date: 2008-07-28 Time: 12:16:44
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Om jag hade fyllt år snart (tyvärr inte förrän i slutet av mars dock) hade jag önskat mig Gardeners Tote från Burt's Bees (bland annat).

Gardeners Tote är en härligt välfylld påse med flera av deras godsaker för händer och hår - Hand Salve, Lemon Butter Cuticle Cream, Res-Q Ointment, Herbal Insect Repellent & Beeswax Lip Balm. Jag älskar bivax i läpprodukter!


199 kronor hos Eleven - ja, ni hör ju själva. Kanske är det någon annan som fyller år som kan önska sig. Eller någon miljonär som vill skänka paketet till mig? :)

Vinn Volume Impact Mascara från Nivea!


Date: 2008-07-27 Time: 20:31:10
Kategori: Tävlingar { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Nu drar jag igång ännu en tävling här på Beauty Place! Den här gången är det mascaran Volume Impact från Nivea som lottas ut. Själv älskar jag den här mascaran, den kammade hem högt betyg efter att jag provat den första gången.

Allt du behöver göra för att vinna mascaran är att svara på vilka 2 kategorier här på bloggen du skulle vilja se mer respektive mindre av?

- Din Stil
- Fyndtips
- Hudvård
- Hårvård
- Kollektioner
- Nyheter
- Recensioner
- Shoppat
- Smink
- Sno Stilen
- Tävlingar


Skicka ditt svar till bloggmailen [email protected] senast den 4/8 klockan 21:00. Märk mailet med Tävling - Nivea och skriv med namn och adress i mailet. När svarstiden gått ut lottar jag en vinnare, kontaktar denne och postar ett inlägg om det.

GratisBio.se


Date: 2008-07-27 Time: 14:38:48
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har jag gått med i GratisBio.se, kanonsida verkligen! Man tjänar poäng som sedan löses in mot antingen biocheckar eller superpresentkort (kan utnyttjas tex på H&M, Åhlens, Kicks, The Body Shop, SOLO osv...) 

Poängen tjänar du in genom att till exempel köpa skivor, smink eller böcker (finns massor med kategorier, det mesta man brukar shoppa på internet) genom en länk på GratisBios sida istället för direkt på sidan. Sedan får man en viss procent av det man shoppar "tillbaks" så att säga genom poäng som du kan lösa in. Det är helt gratis att registrera sig!


Du får 50 poäng när du registrerar dig och 25 poäng extra när du värvas av mig.

Exempelvis ger 1000p ett superpresentkort á 300kr & 400 poäng ger 1 biocheck. Helt klart värt att testa!

Nu ska jag lägga mig i solen och jobba på brännan. Kika in ikväll igen, då vankas det tävling!


Recension: Dr Brandt - Poreless Purifying Mask


Date: 2008-07-25 Time: 19:06:06
Kategori: Recensioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


Åh, åh, åh är allt jag har att säga (nästan)! Poreless Purifying Mask från Dr Brandt är en solklar ny favorit i min hudvårdsrutin sedan ett par veckor tillbaks. Masken är för fet eller kombinationshy, själv har jag den senare typen. Beskrivningen för produkten är den här: Bentonit, kaolin och tea tree drar ut djupa orenheter, balanserar sebumproduktionen och minskar porerna. Zinkoxid lugnar rodnader och synliga irritationer för mjukare, jämnare och klarare hy.

Jag lägger masken ett par gånger i veckan efter rengöring och peeling (det senare gör jag bara varannan gång). Konsistensen är härlig, en ljusblå lermask som luktar rätt starkt av tea treee, men det gör mig inte så mycket.

Jag kände skillnad redan efter att jag hade använt den ett par gånger och nu efter 2 ½ vecka och 5 behandlingar är resultatet riktigt påtagligt! Innan hade jag irriterad hy, som var fet och en del finnar från orenheter. Nu är jag mycket klarare i hyn och precis som det står i beskrivningen är alla rodnader borta. Jag hoppas att hyn kommer att bli lite mindre fet efter ett par gånger till, men förutom det är den här ansiktsmasken perfa! Det kan inte bli annat än toppbetyg. Finns bland annat på Eleven, för 390 kr (värt varenda öre, om ni frågar mig).

BETYG: BBBBB (5/5)

GOSH, MAC & Sukí


Date: 2008-07-20 Time: 21:26:21
Kategori: Shoppat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

I fredags tog jag en tripp till Stockholm för lite efterlängtad shopping. Jag fick trängas med massor av semesterlediga stockholmare och turister men det var det värt. För att gå lös på shoppingdiskarna i huvudstaden är definitivt roligare än att handla i lilla Etuna.

7 timmar senare återvände jag hem med ett pressat puder från MAC, volymmascara från GOSH Cosmetics och Lip Repair Butter från Sukí. Det senare har jag redan fallit pladask för, underbart härligt läppbalsam att stryka på när läpparna känns torra i sommarsolen (jo, några strålar har det ju kommit i alla fall).



Nu är det Göteborg, hemstaden, som gäller ett par veckor framåt - det kan nog tänkas att det blir lite inhandlat här nere också. I alla fall om jag känner mig själv rätt...

A splash of colour!


Date: 2008-07-16 Time: 13:47:49
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________



Nu har jag i och för sig solen äntligen börjat titta fram på himmelen men jag hoppas att lite tips om färgade fuktkrämer kan vara välkomna i alla fall. Personligen har jag ingen favorit, så det finns ingen speciell jag kan tipsa om men ni får gärna tipsa mig om ni har någon favvo!

You Rebel Lite från Benefit (tyvärr inte lika söt förpackning som de annars brukar vara så bra på) - Runt £30, 450 SEK.

♦  Tinted Moisturizer från Bobbi Brown (fortfarande inte i Sverige trots utlovade datum hit och dit så passa på om du ska utomlands).

Smashbox - Sheer Focus Tinted Moisturizer, kostar 265 kronor hos Eleven.

Laura Merciers Tinted Moisturizer är bitchens förstahandsval i den här kategorin och vi är ofta överens i skönhetsdjungeln.

One Stop Tinted Moisturizer är från märket Go Cosmetics - du hittar det hos Inezza. Ett budgetalternativ för dig som inte vill lägga ut så mycket, kostar bara 79 kr.

PS: Jag jobbar för fullt på att lösa problemet med att reklamen lägger sig över inläggen för vissa. Håll tummarna för att det blir bättre snart! Tills dess - klicka på "permalink" under inlägget så kommer ni till en sida med bara inlägget, utan reklam.

Redken släpper nytt!


Date: 2008-07-15 Time: 18:30:50
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag som Ä L S K A R Redkens produkter, speciellt serien All Soft, blev extra glad när jag fick höra nyheten om att de släpper en ny serie. Real Control är till för torrt och extra "känsligt", slitet hår. 4 produkter lanseras; schampo, balsam, inpackning och en overnight-treatment som ska verka extra kraftigt.



När mina flaskor börjar sina klickar jag definitivt hem den här serien, längtar efter att få testa! Finns bland annat hos Look Fantastic eller hos frisörsalonger.

LOTD 080715


Date: 2008-07-15 Time: 12:53:05
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag är en slapp dag - andra på semestern och jag har precis druckit min andra kopp kaffe och surfat runt på diverse bloggar. Glosset som pryder läpparna idag är en ny favoritfärg av favvoglosset Berryfun från Lumene - Into My Life, no 7. Färgen är mörkt rosa och passar en lite festligare make, eller om man vill ha mer färg på läpparna till vardags.


Designen på bloggen


Date: 2008-07-14 Time: 20:09:05
Kategori: Allmänt { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick en kommentar där en av er frågade varför reklamen hamnar i vägen för texten på bloggen. Jag är så långt ifrån en expert som man kan komma när det gäller hemsidedesign och har därför tagit hjälp av olika guider på Internet.

Hur som helst har jag flyttat själva "bloggdelen" med inlägg längre till vänster just för att reklamen inte ska störa mer än att den ligger vid sidan av. Tanken är att den ska vara till höger om delen med kategorier, arkiv och länkar - jag använder Explorer och där ser resultatet ut som det ska.

Är det någon annan som har problem med att reklamen stör så att man inte kan läsa inläggen? Och vad tycker ni om designen i övrigt?

Skydda håret med Sacha Juan


Date: 2008-07-14 Time: 18:37:26
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Produkter som skyddar håret på sommaren är bra på alla vis. Särskilt för mig och alla andra som bleker eller färgar håret och vill kunna göra det även på sommaren trots att det sliter på håret.

Sacha Juan lanserar 3 nya produkter med skydd mot UVB-strålar från solen, så att håret slipper skadas och torkas ut. I like! Dessutom för ett nice pris... mellan 95-125 kronor kostar schampo, balsam eller skyddande mousse i serien SPF Line. Finns på Kicks, bland annat.

Recension: Biotherm - Biosource Clarifying Cleansing Gel


Date: 2008-07-13 Time: 20:50:05
Kategori: Recensioner { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Det är svårt att hitta favoriter inom hudvård, tycker jag. Svårare än att hitta smink-favvos - där finns både Hypnose-mascaran från Lancôme, lipgloss från Lumene och ögonskuggor från Make Up Store.

Clarifying cleansing gel från Biotherms Biosource-serie är till för normal och kombinationshy och sedan jag har fått lite fetare hy i T-zonen håller jag med om att den här rengöringen passar riktigt bra, jag känner mig varken för fet eller torr direkt efter att jag använt den. Den luktar fräscht och är dryg - från att vara en gel i tuben blir den ett rejält lödder när den blandas med vatten och gnuggas i handflatorna. Det är på gränsen till för mycket lödder för min smak, det är lätt att överdosera och att få in det i munnen och i ögonen - inte så mysigt.

Jag har också märkt att rengöringen inte riktigt tar bort allt smink, enligt mig ska man kunna klara sig på bara en rengöring och ansiktsvatten ska mest fungera som en avslutning för att förbereda hyn för fuktkräm. Men det kanske bara är jag som är petig. Hur som helst har rengöringen inte gjort ett dyft för att dämpa min feta hy i det långa loppet och jag hoppas bara att min nya djuprengörande ansiktsmask ska hjälpa mig där istället.

Dyr är den också, nästan 300 kronor för en tub och då förväntar jag mig definitivt mer wow-effekt! Nä - nästa gång blir det till att prova nytt, den här rengöringen får bara medelbetyg.

BETYG: BBB (3/5)

Wicked/Lovely - Smashbox, Fall 2008


Date: 2008-07-13 Time: 00:12:05
Kategori: Kollektioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Smashbox höstkollektion -08 Wicked Lovely är inspirerad av goth-stilen... även om det kanske inte direkt är my cup of tea så blev jag blixförälskad i den här kollektionen. Och jag som inte brukar ge mycket för just Smashbox kollektioner... 

Men nu så! Fina lösskuggor, söta gloss (till och med i snygga hylsor) och inspirerande bilder. Jag låter dem tala för sig själva!

  
Gimme, gimme, gimme!!!

Hårvård av Nivea


Date: 2008-07-12 Time: 19:06:12
Kategori: Nyheter { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nyheter blir snabbt gamla i bloggvärlden och det var ett tag sedan pressmaterialet om Nivea Hair Care skickades ut men det blir ett inlägg i alla fall, för er som har missat det.


















I september 2008 satsar Nivea, som i stort sett har en komplett samling av skönhetsprodukter (ansiktsvård, hudvård, smink... you name it), på att lansera även hårvårdsprodukter. Personligen är jag en person som inte gillar budgetmärken inom just hårvård, det fungerar helt enkelt inte lika bra på mitt blekta hår, men jag är inte sen att testa - någon gång ska ju vara den första man gillar något! 

Tjugo produkter inom åtta kategorier, bland annat för naturligt/färgat brunt eller blont hår, för färgat hår, för torrt hår, för självfall och några produkter för män. Senare borde de kanske komplettera med produkter även för rött och svart hår, enligt mig. Till mig kom ett paket med serien Colour Protection, så här skall löddras och utvärderas.

Är ni lika nyfikna på resultatet som jag är? 


Ett skepp kommer lastat...


Date: 2008-07-09 Time: 21:04:22
Kategori: Shoppat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

... eller nästan i alla fall, det kom ett paket till mig fullpackat med grejer. Det var beställningen från Hudoteket - beställde i söndags och det levererades igår runt lunchtid (!!!) Inte dåligt... har ni bråttom vet ni vart ni ska vända er. Jag tog en promenad till butiken idag och hämtade ut mitt paket, som - förutom min djuprengörande mask Poreless Purifying Mask från Dr Brandt - innehöll en last med prover och info om olika märken och produkter.



Roligt! Här ska läggas mask, skrubbas och krämas de närmaste dagarna.... Och inte blir det sämre av att det är 2 dagar kvar till semestern :O)

Djuprengörande mask


Date: 2008-07-07 Time: 18:57:33
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Det finns en uppsjö av olika ansiktsmasker som fungerar djuprengörande på marknaden. Det är lite synd att säga, men igår när jag letade efter en att klicka hem fanns det nästan för många. Men, men... dagens i-landsproblem!

Fick i alla fall en idé att sätta ihop ett lyx-eller-budget-inlägg, det har inte fått vara med på bloggen på länge. Många av Tvåls produkter lockar mig, särskilt deras masker med honung, choklad osv... det är svårt att inte känna sig sugen helt enkelt. Just den på bilden kostar 99 kronor hos Eleven. 

Men... igår fick det bli syftet som tog överhanden - jag vill ha en mask som drar ut orenheter, minskar porerna och inflammationer i dem och gör T-zonen lite mindre fet. Av någon anledning har jag nämligen gått från torr till fet hy och vet inte vilket jag gillar minst. Men jag får se det positivt - nu får jag chansen att testa en helt ny sorts produkter!

Dr Brandts Poreless purifying mask lät precis som den jag letar efter, så den är på väg hem till mig från Hudoteket just nu. Har aldrig handlat därifrån innan, men so far so good... 390 kronor fick jag hosta upp, så jag hoppas den är värd det!


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0