Life Saver


Date: 2006-06-30 Time: 14:10:56
Kategori: Blandat { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Essies nagellack i färgen Life Saver har hyllats av många, nästan så att jag är på väg att klicka hem den från Blush, där den nyss har kommit in i lager igen. Så många ville ha den att den tog slut direkt förra gången, det tycker jag säger rätt mycket om hur bra den är. Ett fint lack på tånaglarna är obligatoriskt på sommaren, tycker jag. Trenden är ju korallfärg och jag protesterar inte, gillar härliga naturliga färger som går bra ihop med solbrännan.


lifesaver
Lifesaver från Blush


Sale!!!


Date: 2006-06-29 Time: 21:13:32
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Ååh, nu börjar snart sommarrean på The Body Shop också! Grejer upp till 70 % rabatt har de och kör igång den 3 juli. Gissa om jag är sugen på att gå dit och fynda.. de som läser någorlunda regelbundet vet nog att jag älskar BS grejer. Om inte annat kan man lagra upp med favoriterna. Ja, det blir nog en runda förbi där på måndag.

duschgelebronzingbodybutter

Några av mina Body Shop-favoriter

För övrigt återställde jag blogginställningarna idag, så nu fungerar hela högersidan igen med länkar och arkiv. Har ju varit borta ett tag och jag har inte tagit mig för att fixa till det men idag fick jag ett kraftryck.


Dagens make


Date: 2006-06-29 Time: 14:44:43
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har det fina vädret äntligen kommit tillbaks! =D Jag firar det med kjol, sandaler, linne och bolero plus lite somrig make-up:

- Face Stockholm matte foundation
- MAC Secret concealer
- Urban Decay ögonskugga i färgen Stalker (mörkt rosa)
- Lancôme L'extreme mascara
- MAC rouge i färgen Blushbaby
- Isa Dora Terracotta puder, nr 44.
- Body Shop Vitamin E läppbalsam med SPF 15

Rätt mycket att göra på jobbet också, skönt - då går tiden snabbt, bara 2 timmar kvar! Hur njuter du av sommaren?


Freeze!


Date: 2006-06-28 Time: 19:42:31
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Blush har ett bra sommarerbjudande, som jag är lite sugen på (som vanligt). Om man köper ett ögonserum från Freeze 24/7 så får man två läppglans på 4 ml vardera på köpet. Det ena är ett plumplips och det andra ett icestick i snygga färger, ett neutralt och ett med lite mer färg. Ögonserum låter inte alls dumt tycker jag, särskilt inte nu med alla sommarförkylningar som går runt, när man känner sig svullen och plufsig runt ögonen. Kanske för dig som fått tillbaks på skatten?

35761-209 


För bruden


Date: 2006-06-27 Time: 18:01:48
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-208

För den som ska gifta sig i sommar är det helt klart värt att kolla in MACs paket och smink till bruden. Där finns massor med fina färger som man inte behöver förfäras över om 10-15 år. Bruna och jordnära med lite skimmer i är skuggorna, mascarorna naturliga och det finns också en del primerprodukter som är bra för att få sminket att hålla hela dagen. Även läppglans och nagellack finns i fina färger. Jag tycker att produkterna lockar även om jag inte ska gifta mig än på ett tag så de funkar ju för alla som gillar naturliga färger. För den som ska på bröllop går ju sminket att ge bort till bruden också, eller kanske ges i förväg på möhippan.

Gyllene...


Date: 2006-06-26 Time: 19:00:07
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår provade jag min Nivea bodylotion som har en lätt bus-effekt efter några gångers användning. Första intrycket var bra, den luktar gott, återfuktar bra och absorberas snabbt. Efter 5 gånger ska man börja se skillnad i hudens ton som blir lite brunare för varje gång, står det på flaskan. Lätt att använda är den också, bara att massera in precis som vilken annan bodylotion som helst och få den någorlunda jämnt över hela kroppen och sedan vänta på att den absorberats innan man tar på kläder. Kanske inget att ha i all hast, men jag tyckte ändå att den gick in rätt lätt i huden. Definitivt värt att prova så långt, ni får veta mer när jag har använt den några gånger. =)

Din Stil - Veckans tema inför v27


Date: 2006-06-25 Time: 16:51:44
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom jag har varit bortrest över midsommar kommer veckans tema lite sent och därför får det gälla för både nästa vecka och veckan efter. Din Stil blir alltså publicerad nästa gång vecka 27, så hinner jag förhoppningsvis få in massor av bra tips tills dess. Temat för den här gången blir "Bästa hårstylingprodukt" och kan vara spray, mousse, gel eller liknande - allt som formar håret bra enligt er helt enkelt.

Skicka några rader till [email protected] senast tisdagen 4 juli klockan 22:00 så blir jag glad!


Din Stil - vecka 25


Date: 2006-06-21 Time: 22:05:37
Kategori: Din Stil { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Förra veckan efterlyste jag era tips på bra handkrämer, eftersom jag är på jakt efter en ny. Jag gillar min, men har svårt att hålla mig till samma flera gånger - lite galen på det sättet =)

Li skriver: Jag använder en lättare handkräm på dagen då jag inte vill att det ska kännas kladdigt och svettigt. Har ännu inte hittat någon bra sån. Men till natten använder jag en fetare. Använder just nu Helosan och tycker faktiskt att den är rätt bra! Atrix är en annan gammal favorit. Fick ett prov en gång av en handkräm från L'occitane som var väldigt bra. Man blir silkig och mjuk.

Kattis tipsar om sin favorit: Den handkräm som jag tycker funkar bäst är Vaseline´s Hand & Nail Creme. Den går snabbt in i huden och jag som har problem med naglarna tycker mig märka en viss förbättring. Den finns bla annat på Åhléns och kostar ca 40 kr tror jag. Åhléns egna handcreme, den vita förpackningen, gillar jag däremot inte. Den ger en kladdig hinna och känns inte bra i huden.

Emmy skriver:  Apotekets handkräm, den som heter ”Mjukgörande handkräm”, finns ingen bättre enligt mej! Och när jag tvättat händerna/badat/bara nuddat vatten blir jag sjukt torr och kan inte ta i
NÅGONTING om jag inte får handkräm. Och det här är den enda som känns riktigt MJUK redan när man tar på den. Alla andra krämer jag provat har känns så ”obehagliga” på något sätt. Vet inte vad jag skulle göra om dom tog bort den ur sortimentet….Billig lär den vara också!


Kära Sandra gillar: Hand & Nail cream från Oriflame. Är inte direkt för torrisar kanske, men den är mjukgörande och så  ska den stärka naglarna, vilket jag tycker att den gör.Går in i huden och känns inte kladdig. Ord.pris 50kr. Ett annat tips om man har torrare händer, är att använda en fet solkräm. Perfekt på hösten, vintern och solkrämen inte är slut. Solprodukter ska man helst använda samma sommar och inte spara tills nästa då de är "färskvara". Istället använder man dem som hudlotion, så får man användning för dom. Och då tycker jag att de feta krämerna passar utmärkt till händer och fötter.

Mitt tips är Almond oil hand rescue treatment från Body Shop, den ger mjuka händer - speciellt efter dusch eller diskning när händerna är extra torra. Luktar lite sött men gott och är väldigt dryg, jag tror att min har räckt i ett drygt år och då använder jag den i alla fall varannan dag. Den finns också som daily hand and nail cream som är lite tunnare i konsistensen, medan treatment är lite mer av en "inpackning".  Enda nackdelen är väl just på grund av den tjocka konsistensen - den absorberas inte så snabbt. Men, helt klart värt ett försök om du är på jakt efter nytt!

Äntligen!


Date: 2006-06-19 Time: 20:49:29
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag kom mitt paket från Vecko-Revyn hem i brevlådan, gissa om jag blev glad. Två finfina lack (Riviera och Ipanema från Mavala) som kommer bli underbara på tånaglarna (och händerna också så klart) nu när man kan gå i sandaler. Ska nog prova på dem redan om någon timme, innan jag går och lägger mig. Fick också två bus-produkter från Nivea, en för ansiktet och en för kroppen - i formen som ger naturlig färg efter några gångers användning. Ska bli spännande att prova! Antagligen blir det på torsdag kväll, inför midsommarsfirandet.

Passar på att ursäkta för att det inte blir så mycket bloggande som innan, jobbar heltid nu och pendlar dessutom 2 timmar om dagen. Jag försöker posta minst en gång per dag och hoppas att ni tittar in trots glesa inlägg =D

Recension av Philosophy Kiss Me Lipbalm


Date: 2006-06-18 Time: 13:54:28
Kategori: Recensioner { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

"Melt into lips at least twice a day, begin saying really nice things to someone you love and don't forget to kiss!"

Jag gillar Philosophys "grej" - att ha små visdomsord på varje produkt och fiffiga namn på de mesta grejerna. Förutom det gillar jag Kiss me läppbalsam för den gör vad den ska och lite mer därtill. När jag använde Kiss Me första gången blev jag lite skraj, läppbalsamet (Pink-varianten) innehåller nämligen menthol så det blir en aningens kallt om läpparna och vet man inte om att det ska vara så kan det bli lite nervöst. =) Nu har jag alltid med Kiss Me i väskan, jag tycker om att det är ett läppbalsam som dessutom ger glans och lite, lite färg om läpparna. Även om jag har torra läppar så behöver jag inte se tråkig och osminkad ut alltså. Philosophys läppbalsam återfuktar fint och jag tycker att läpparna känns mjukare 10 minuter efter jag har haft på det på mina. Läppbalsamet finns i 3 olika utföranden - Kiss Me, Kiss Me Pink och Kiss Me Red och kostar 115 kronor hos Cow Parfymeri.

kiss me

Betyg: BBBB

The devil wears prada


Date: 2006-06-16 Time: 23:41:55
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Boken som "alla" verkar tycka om men som jag ännu inte har läst (trots att jag är lite av en bokmal), The devil wears prada har nyligen gjorts till film och har amerikansk premiär 30 juni. Hos Sephora (som jag tycker borde öppna filial i Sverige) finns tips om hur du får till den rätta "devil-looken".

35761-206
Bild lånad från Sephora

Röda läppar är svårt att bära upp, tycker jag, men kan vara riktigt fint på den som passar i det. Med risk för att få många emot mig tycker jag att Victoria Beckham är superfin i rött läppstift. Hur som helst älskar jag get-the-look reportage, så att hitta sådana är alltid inspirerande.

Din Stil - Veckans tema inför v25


Date: 2006-06-15 Time: 16:02:12
Kategori: Din Stil { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Inför nästa veckas Din Stil blir jag en aning självisk och vill gärna veta vilken som är din favorit som handkräm? Min från Body Shop håller på att ta slut, den gillar jag men ombytlig som jag är vill jag såklart prova något nytt. Därför ser jag fram emot massor av bra tips på vad ni har provat och tycker är oslagbart!

Skicka in ditt tips till mig på [email protected] senast 22:00, nästa tisdag den 20 juni, så är du gullig. Jag länkar gärna om du har en egen blogg eller hemsida.

Dr Hauschka & Pilgrim


Date: 2006-06-15 Time: 14:00:50
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår fick jag mina premier för att jag börjat prenumerera på Glamour; ett läppglans från Dr Hauschka och ett par söta örhängen från Pilgrim. Läppglanset är rosatonat och ser fint ut, ska prova det imorgon till jobbet tänkte jag. Idag sitter jag hemma med en dunderförkylning och imorse hade jag feber så jag är sjukskriven men hoppas kunna gå till jobbet imorgon i alla fall. Tillbaks till vila i soffan och min kopp te. Om några timmar kommer nästa tema till Din Stil och senare kanske även en ny recension =)

Din Stil, vecka 24


Date: 2006-06-14 Time: 20:22:11
Kategori: Din Stil { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

För två veckor sedan ville jag veta vilka produkter ni hade som allroundkrämer. Tyvärr var det inte många som hakade på och trots att jag förlängde tiden till denna veckan har inte många bidrag kommit in. =( Hoppas att ni hänger på nästa vecka istället! Här kommer några bidrag i alla fall.

35761-20535761-204

Amanda
tycker om Idomin: "Själv gillar jag idomin, det är bäst på torra läppar och nariga händer. Trist doft och tub men den funkar i alla fall! =)"

Sandra skickade som vanligt in sitt bidrag (tack för att du tar dig tid S) "I många år har jag använt Elisabeth Ardens 8 hour cream, som min mamma och jag köpte första gången -88 när vi skulle till Sicilien. Sen dess har jag använt den då och då och testat andra men återkommit. Men nu är det nog slut med det. Det har varit en bra produkt, men nu finns det lite fler allroundkrämer på marknaden som börjar komma ikapp. För det första så luktar den ju inte gott, och när sambon till och med tipsar om andra krämer -ja då måste jag ge upp. Inte praktiskt i handväskan heller- fast jag har hört att den finns i mindre förpackningar så har jag inte hittat det.
Sen har jag blivit avrådd att smörja min son med det, inte för att det händer ofta, men är det inte då man behöver en allroundkräm - till barnen som är mer livliga och är överallt? Nu har jag alltid Oriflames lilla rosa burk i väskan, Tender care, billigare och sötare förpackning. Alla som ser den tycker den är urgullig. Lite pilligt att få ur något när det börjar ta slut, men den är dryg. Kan användas till allt, även mild så den kan användas till barn. Den togs fram som ögonkräm en gång i tiden. Det var två av mina vänner som tipsade om den förra året, de tyckte att jag som tycker om Oriflames produkter så mycket bara måste ha en sån minst! Gillar också 80% pure Aloe från Oriflame, en gele som är bra mot det mesta - dock kanske inte till läpparna. Olivoljan är ju en favorit, men det använder man när man går hemma, inte något man kladdar på när man ska till stan direkt. Och så klarar det ju inte av insektsbett, eller brännsår så bra."

Själv har jag ju upptäckt Rosebud och tycker att den fungerar super på såväl torra läppar som händer och nagelband. Nu när jag är förkyld får den också på när jag torkat ut näsan av allt snytande. Kostar inte allt för mycket heller och är dryg, enda minuset är väl att den är i en burk och det blir inte särskilt hygieniskt på det viset.

35761-20335761-110

Oriflamefavorit!


Date: 2006-06-14 Time: 18:26:22
Kategori: Hudvård { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-203
Min absoluta (hittills) favorit från Oriflame är deras Aloe 80% Pure gel. Den är kanon för det mest; nyrakad bikinilinje, solsvedda axlar eller andra delar och nu har jag också upptäckt att den är bra för att sätta på myggbett, då tar den bort klådan eftersom den svalkar. I fredags fick jag 6 härliga bett på vardera fot/ankel och några vid skulderbladen och då har det varit skönt med aloe vera gel på dem innan jag somnar för att inte klia i sömnen och vakna med sönderrivna sår på benen.

Watercolors


Date: 2006-06-13 Time: 20:50:09
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Nya kollektionen Watercolors Collection från Smashbox ser riktigt läcker ut, tycker jag efter att ha tittat på Elevens sida och kollat in nya sminkprodukterna. Inspirerade av oljemålningar har Smashbox tagit fram lite olika produkter inför sommaren. Bäst tycker jag om Skin Tint, som används på kinder och läppar och ska ge en fräsch look och färgen Heat ser snygg ut! Jag som älskar uppfräschande sprayer för ansiktet fastnade också för Call time skin and makeup refresher spray, som kan användas innan och efter sminkning. 

35761-202
Bild från Eleven

Vill ha... Dermanord


Date: 2006-06-12 Time: 21:41:20
Kategori: Hudvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har en jobbig period med pyttelite pengar att använda och just nu blir det därför ett provexemplar av Lancômes rengöring som får duga eftersom min Dermalogica - Ultracalming cleanser är slut. Egentligen skulle jag vilja ha Dermanords produkter, efter att ha fått prova dem under min ansiktsbehandling. Av en av er läsare fick jag reda på att Dermanord även fungerade kanon i det långa loppet, men jag vill ha fler tips, om ni har provat. Vad tycker ni? Mest sugen är jag på:

- Foaming Facial Wash &
- Raspberry and Aloe Freshener


35761-201

Dan före dan...


Date: 2006-06-11 Time: 17:26:12
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Imorgon börjar jag jobba, det ska bli kul och spännande, lite annorlunda ansvarsområde sedan förra året, när jag sommarjobbade där. "Dan före dan" har jag suttit på tåg i 4 timmar och har nu precis ätit middag med föräldrarna, så det blev en vardagsmake för min del idag:

- MAC concealer
- Lancôme L'extreme mascara
- Isa Dora terracottapuder
- Lancôme Star Gloss på läpparna

Älskar verkligen mitt terracottapuder, det fungerar bra och jag har märkt att det blir oftare och oftare som jag sveper på lite över kindben, näsa och panna för att se sådär lagom solbränd ut och få till lite snygga skuggor. Det rekommenderar jag verkligen, en mer utförlig recension kommer i dagarna! =)

Billigt Star Gloss någon?


Date: 2006-06-11 Time: 00:21:50
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag köpte fel färg på mitt Star Gloss från Lancôme senast så nu säljer jag det på Tradera. Den som läser regelbundet vet säkert hur mycket jag gillar det här läppglanset så jag kan verkligen rekommendera det. Kanske passar den här färgen bättre på någon annan?

35761-200

Auktionen hittar du här!

Fake Bake


Date: 2006-06-09 Time: 15:42:50
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Har du någon gång sett Fotbollsfruar på 5an så har du säkert lagt märke till deras snygga makeup, hår och överhuvudtaget flawless look, även om intrigerna är en aning "over the top" och vissa av tjejerna är lite mer avslöjande än eleganta =) Hur som helst så använder alla tjejerna i serien Fake Bake BUS (brun-utan-sol), som bland annat finns att köpa på Look Fantastic. Andra användare av Fake Bake är Madonna och J-Lo.

Det finns många olika produkter i kollektionen; för kropp, ansikte och i formerna gel och mousse men mest sugen är jag på paketet Fake Bake Ultimate tanning pack med

- Self tanning lotion (lotion som appliceras, får verka över natten och morgonen efter ger en fin bränna och som även kan användas i ansiktet)
- Body Polish (en sorts peeling som används innan tanning lotion för jämnare resultat)
- Skin Smoothie (spray som återfuktar och även tar bort överflödig tanning lotion på torra områden, ska användas innan applicering och även morgonen efter)

Just nu får man även med en gratis Fake Bake Tanning Mousse och det låter ju inte fel. Ännu större chans att vara fin i sommar.

fb
Bild från Fake Bakes hemsida

Snygga ögonbryn nu!


Date: 2006-06-09 Time: 00:56:38
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har funderat ett tag på hur det här med ögonbrynsmallar verkligen blir; om det blir så snygga bryn som på före- och efterbilder eller om det bara är s***snack =S

35761-200

Accessora finns Christian Eyebrow Makeup Kit för 289 kronor och då får man 3 olika mallar i varierande storlek, ögonbrynspuder och appliceringsborste. På Smink kostar ett liknande kit från Eylure 299 kronor men där får du specialgel för brynen, specialpenna för mer intensitet, dubbelsidig ögonbrynspenna för färg, pincett och 4 olika mallar plus instruktionsbok. Jag gillar nog Accessoras variant bättre, där kan man välja vilken nyans man vill ha pudret i och de tipsar om vilka som passar vilka hårfärger, dessutom ser skugga/puder oftare naturligare ut än penna när man ska fixa ögonbrynen.

Vad tror du? Provat dessa eller något liknande kit? 

The day


Date: 2006-06-08 Time: 08:29:48
Kategori: Smink { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag är det äntligen dags för mig att gå upp med min uppsats och förhoppningsvis är jag klar och kan säga att jag har min magisterexamen någon gång sent i kväll (vi ska sitta med redigeringar från 18 och framåt). Dagen i ära har jag denna make:

- Face foundation, matte
- MAC concealer
- Lancôme L'extreme mascara
- Ögonskuggor från Make Up Store; Future Queen, Moda och Moonstone
- MAC rouge i färgen Harmony
- Isa Dora bronzingpuder över näsa, panna och kindben
- Lancôme Star Gloss

Hoppas ni får en kanondag allihop!!!

I'm hooked!


Date: 2006-06-06 Time: 19:34:50
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

En av MACs nya kollektioner heter Hooked och passar kanon nu när sommaren är i sin inledningsfas. Hooked innehåller olika nya produkter för att se naturligt solbrun ut, bland annat Pearlizer Sheer Pigment, som jag blev lite sugen på. Det är ett pigment som skimrar och som kan användas vid ögonen eller i utvalda delar av ansiktet när du vill glimma till lite extra. Good as gold och Apripeach (rolig ordsammansättning för övrigt) heter färgerna och båda ser snygga ut, tycker jag!

sheer powder

För övrigt skjuter jag upp Din Stil - tema allroundkräm till nästa vecka eftersom det inte har trillat så många mail till mig. Så nu har du till tisdag 13/6 att skicka ett mail till [email protected] med ditt tips.

Din Stil - Veckans tema inför v23


Date: 2006-06-01 Time: 12:41:52
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nästa vecka är jag nyfiken på att få reda på vilka produkter ni tycker funkar bäst som allroundkräm, det har pratats om många men du kanske har en relativt ouptäckt favorit som du älskar? Skicka in ditt tips till [email protected] senast nästa onsdag 7/6 (eftersom tisdag är röd dag) klockan 10:00 och skriv gärna ner adress till din blogg så vi alla kan hitta nya favoriter!

Nu ska jag snart iväg på en långhelg med provdykning och umgänge med sambons släkt, så det blir inte så mycket bloggande men imorgon ska jag nog få tid för lite också.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0