Nyshoppat


Date: 2007-03-26 Time: 21:16:06
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Grr... blogg.se vill inte alls idag, det har tagit mig ungefär en kvart bara att komma till sidan där jag kan posta ett nytt inlägg =(

Hur som helst blev det en del beautyshopping i helgen, det behövdes verkligen kände jag. En ny mascara fick följa med från Kicks. För mig brukar det bli så att jag varvar mellan dyr mascara/billig mascara varannan gång. "Budget"-alternativ kan ofta överraska och vara riktigt bra, till exempel är en av mina absoluta mascarafavoriter 2000 Calories från Max Factor. Så den här gången shoppade jag Masterpiece från MF och ska börja testa imorgon.. ska bli kul!

Ett puderrouge från Make Up Store köpte jag också, i nyansen Fresh - som många av er har tipsat om som favorit. Ska bli kul att prova, hittills har jag bara använt den en gång - för restaurangbesök i lördags kväll. Färgen blir inte riktigt rättvist visad på bilden nedanför men ni ser på ett ungefär, rosa-aprikosblandning, precis vad jag letat efter. Jag gillar inte riktigt att asken bara är lika stor som MUS ögonskuggor, det blir lite svårare att få upp bra på borsten då men jag hoppas att det inte gör så mycket. Nu ska jag testa båda grejerna för fullt, så får ni veta mer sedan.
 
image309

Vital brights collection


Date: 2007-03-22 Time: 21:15:01
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Vårens makeup från Body Shop heter Vital brights collection och precis som namnet antyder är det en färgrik kollektion. BS satsar på ögonskuggor i grönt, blått och rödbrunt och nyanser som röd, guld- och skimmerrosa för läpparna. Ett rouge i två olika nyanser ingår också - och de är rätt häftiga, den ena är nämligen ljust rosa men har en chockrosa kärna i mitten så att man kan blanda sig till den nyans man vill ha. Det här är nog tyvärr det enda jag skulle kunna tänka mig från Body Shops vårkollektion, men det kan mycket väl bero på den oinspirerande bilden.

image306

En och en tror jag att ögonskuggorna kan bli riktigt fina, jag gillar levande färger och läggs de på rätt så är det väldigt fint. Men kombinationen av färger i BS sminkning är inget fin alls. Men, som sagt, rouget verkar ju kanon - fungerar det bra så funkar det ju både dag och kväll och läppglanset innehåller tre olika vitaminer, så jag ska titta på kollektionen närmare i helgen när det vankas shopping...


Forgiveness Box


Date: 2007-03-19 Time: 19:31:17
Kategori: Hårvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu i dagarna lanseras en lyxig box med hårvårdsprodukter från GHD, som finns att köpa hos Toni & Guy i Stockholm, eller bland annat hos Look Fantastic på nätet. Forgiveness box heter paketet och det innehåller 3 olika produkter som vårdar håret:

- Opulence mask är utformad för att ta hand om färgat hår (och behandlat hår överhuvudtaget antar jag), det är en mask som du använder en gång i veckan.
- Rejuvenation mask är en hårinpackning som du sätter i innan du går och lägger dig och sköljer bort först på morgonen.
- Med i paketet är också en mikrofibersduk, Halo headwrap, som du kan använda runt håret medan inpackningen sitter i. Jag tycker det låter kanon, så här efter vinterkylan när de flesta hår är lite risigare.

Lite synd tycker jag det är att det inte finns olika sorters paket, till exempel ett för "normal" hårtyp och ett för volym, förutom det för färgat och behandlat. Priset är lite högt också (639 kronor), men å andra sidan är jag väldigt nöjd med min mousse så boxen kanske är väl värd sitt pris!

Om lip plumpers


Date: 2007-03-18 Time: 19:21:42
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är rätt många märken som satsar på att lansera lip plumpers även i vår, efter senaste årets hype runt dessa. Clinique har bland annat precis gett ut Full potential lips i 10 olika färger, till ett rätt rimligt pris (180 kronor) och Laura Mercier har också 5 nya färger av sina Lip plumpers bland de produkter som lanseras under våren. Sedan finns ju självklart alla "gamla" varianter, från bland annat DuWop och Fusion beauty. Så det finns en hel del att välja av på marknaden just nu för den som känner sig sugen.

image305

Personligen tycker jag att lip plumpers till viss del har spelat ut sin roll och när våren och sommaren kommer är det många, med mig, som vill köra på den naturliga looken igen. Mindre foundation, mer färgade dagkrämer och några drag med en riktigt bra mascara kan ibland räcka. Men smaken är ju som bekant som baken och tur är väl det...

10% på Eleven


Date: 2007-03-16 Time: 19:06:52
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eleven blev nyligen utsedd till Årets internetbutik av tidningen Cosmopolitan och det firar de med att bjuda alla på 10% rabatt på en hel beställning! Passa på att shoppa, vetja. Man skriver bara in COSMOPOLITAN i rabattkodsrutan så dras det av.

Jag skulle kunna tänka mig det här, eller det här och den här... och såklart den här!

Makeup face lift collection


Date: 2007-03-15 Time: 19:30:55
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Åh! Vad jag tycker om Bobbi Browns nya kollektion Makeup face lift. Fullt med rosa och aprikosa toner, som jag för övrigt tror kommer bli vårens andra stora makeuptrend, förutom den metalliska - med silver och bronsiga toner.

image304

Makeup face lift ska - enligt Bobbi själv - "lyfta" ansiktet naturligt med hjälp av bland annat Eye brightener (2 burken på översta raden) och Brightening lip gloss. Eye brighternern ska fungera precis som hypade Touche Eclat, det vill säga som en concealer/highlighter och jag tror att den skulle vara kanon för en snygg dagsmakeup (konsistensen ser ut att vara väldigt härlig och lättarbetad). Själv är jag på jakt efter ett nytt, fräscht rosa rouge och Pale pink skulle vara perfekt. Vill ha nu! Kan inte någon av de svenska beautyshopparna ta in Bobbi Brown nuu?

Google Analytics


Date: 2007-03-15 Time: 14:54:21
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

image305

Det är många bloggare som redan har skrivit om Google analytics, men jag känner att jag vill puffa för det i alla fall. GA är ett statistikverktyg som, i alla fall jag, tycker är bättre än alla som jag har provat innan. Google Analytics är, för det första, lätt att lägga in i kodmallarna och det är kanon för mig som inte är överdrivet hemma på xml-språk. För det andra är informationen man får från GA allt som behövs och så lite mer ändå. Jag kan, förutom att få reda på besökare varje dag och över en längre tid - få reda på vart mina läsare sitter och vart de kommer ifrån. Här är lite information som jag tycker är kul att ha fått reda på:

De fem bloggarna som genererar flest besökare genom att länka till mig:

1. Bjooti
2. Rouge
3. Beautiful Ones
4. Shopoholic Light
5. Goddess

Större delen av er som läser sitter i Sverige men det finns även de som är från Frankrike, Norge, Kanada, USA och Finland. Jag blir nyfiken på vilka alla är, lämna gärna en kommentar!

Man kan oxå se vilka sökord folk har använt för att komma till bloggen och det är allt ifrån "look fantastic" till "concealer" till "bad gal".

Hur som helst - om ni inte har något statistikverktyg för er blogg som ni är nöjda med, prova detta!


Passa på!


Date: 2007-03-13 Time: 19:56:01
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Glöm inte att både Blush & Accessora har rea på alla produkter från Dr Brandt och att sista dagen är fredag den här veckan. Det kan vara en bra idé att slå till nu om du har funderat på att prova ett tag eller bara är nyfiken på att prova nåt nytt. Märkets priser är ju som bekant rätt höga i vanliga fall, men med den här rabatten kan du gå ner mer än en hundralapp på de allra flesta grejerna.

image302
Själv är jag en aning sugen på att klicka hem Poreless purifying mask... men måste stå över den här gången, tyvärr.

Dove Summer Glow


Date: 2007-03-12 Time: 20:49:17
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter succéen förra sommaren fortsätter Dove med sin Summer Glow också sommaren 2007. För den som inte kommer ihåg hypen är Dove summer glow fuktkrämer med gradvis brun-utan-sol-effekt, efter att man använt den drygt 5 gånger får man en fräsch bränna. Det här året har sortimentet utökats med två nya produkter; fuktkräm för ansiktet - Daily face moisturizer och en skimmerkräm - Soft shimmer. 

Jag provade bara Niveas body lotion med bus-effekt förra året, så därför blev jag extra glad när jag fick ett paket hemskickat förra veckan med alla tre varianterna i en söt väska. Mest nyfiken är jag på Summer glow soft shimmer, jag älskar ett fint skimmer när man ska lyxa till återfuktningen en aning. Jag återkommer med recension om ett tag!

image302

Isa Dora - Vår 2007


Date: 2007-03-10 Time: 15:53:33
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

image300

Isa Doras vårkollektion Cool Spring går i rosa- och silvertoner och personligen tycker jag att den ser rätt fräsch ut. Säga vad man vill om att modellen fortfarande ser väldigt retuscherad och onaturlig ut men färgerna i kollektionen är våriga och härliga.

Kollektionen består av läppstift & läppglans i rosa ton, trio-ögonskuggan Funky roses med fina aprikosa och rosa färger och ett krämrouge på stick samt rosa nagellack. Min personliga favorit är dock ögonskuggan Platinum, i vårens it-färg silver! Kanon om du vill satsa på en "inne-grej" men inte vill lägga ner överdrivet mycket pengar på det. Ögonskuggan ingår i Isa Doras Gleaming eyeshadow wet & dry - som är lätt att variera i intenstitet genom att bara fukta penseln en aning innan du drar på ögonskuggan.

Weleda


Date: 2007-03-05 Time: 20:43:29
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Weleda är ett märke som bara säljer produkter som är tillverkade helt naturligt och innehåller uteslutande osyntetiska ingredienser, till exempel utan färg- och doftämnen och inga djurtester har gjorts. Det senare är något som tilltalar mig, jag gillar redan Body Shops produkter för att de är snälla mot djur och för att de dessutom är fantastiska 4 gånger av 5. Att produkterna är naturliga kan jag tänka mig tilltalar många andra också, det har varit mycket diskussioner runt mineraloljor - inte bara i kommentarer här på bloggen utan också på diverse skönhetsforum.

image306

Förra veckan fick jag frågan om jag hade lust att testa ett gäng produkter från Weleda och jag nappade direkt. Ett fint paket kom med posten några dagar senare tillsammans med ett häfte med information om märket och alla produkter. Just nu testar jag för fullt och har redan hittat en ny favorit i deras handcreme med havtorn. Underbar doft och så märks det direkt att man blir mjukare, plus att den absorberas på ungefär lika lång tid som det tar att smörja in den - alltså drygt 10 sekunder. Kanon! Nu ser jag fram emot att testa fuktkräm, body oil och duschkräm också.

Shopping


Date: 2007-03-04 Time: 16:53:23
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Istället för efterlängtade Pop Cherub-paletten, köpte jag igår en liten flaska nagellack från Mavala. Jag gillar Mavala, dels för att det är prisvärt men också för att flaskan är precis rätt storlek. Jag använder inte färgat lack så ofta och då räcker det med flera små flaskor - så hinner de aldrig bli dåliga. Med deras pris, 39 kronor för en flaska, kan man ju till och med köpa flera färger med sig hem. Igår bestämde jag mig för färgen Los Angeles, som ni ser här nedanför, och som är precis rätt röd nyans för min smak. Så ikväll blir det nagelfixardax för min del.

image298


Med i påsen är också en deo - Nivea Pearl & Beauty. God lukt och söt flaska, nu ska jag se vad den går för också. Den kanske blir en ny favorit?! Skicka gärna ett mail till mig med tips om din favoritdeo - Din Stil denna vecka handlar nämligen om detta. Jag tar gärna emot bidrag i ett par dagar till - så släng iväg ett mail till [email protected] är ni gulliga.

Pop Cherub


Date: 2007-03-03 Time: 19:22:47
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

pop cherub
Det var väldigt nära att Lancômes limited edition-palett, Pop Cherub , för våren 2007 fick följa med mig hem från Kicks idag. Om ni bara köper en grej den här våren tycker jag att den här paletten är ett gott alternativ. Den innehåller alla färger som jag tycker behövs, både för vardagssminkning och partymakeup. Dessutom är silverfärgen underbar och skulle vara perfekt längst in vid ögonvrån eller under de nedre fransarna. Silver är ju, som ni säkert vet, ett säkert kort den här våren. 495 är lite väl magstarkt vid första anblicken, men den skulle ju komma att användas vid alla möjliga tillfällen. Så är du på jakt efter bra smink, go for this!


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0