Skörd från gårdagens klubbkväll


Date: 2005-11-30 Time: 13:23:53
Kategori: Smink { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

Var hur kul som helst på Make Up Stores klubbkväll igår. Mycket folk, från början gick det knappt att vända sig, mousserande vin och choklad. Nya kollektionen Chocolate var riktigt fin, två bruna skuggor med guldskimmer i den ena, chokladfärgat nagellack och läppstift. Självklart bjöd de på flera olika set med ihopplockat smink i olika teman som de hade rabattpriser på. Kunde själv inte hålla mig ifrån setet med tre lipgloss i härliga färger. Inköpt blev:

Make Up Stores tidning nr 3, 2005: En härlig tidning med inspirerande bilder av sminkningar, där det visas hur man kan använda MUS smink och där de listar vilka produkter de använt. Intervjuer med skönhetsprofiler finns också och specialerbjudanden.
Lip Gloss Trio: Set med tre olika lipgloss; Star Lips Monte Carlo, Gloss Lips Azur och Star Lips Hamptons. Härliga färger med mycket skimmer i, kunde bara inte hålla mig från att köpa =D
Microshadow Future Queen: Härlig basskugga, som jag verkligen behövde. Använde Isa Doras palett innan och den håller tyvärr inte hela dagen. Den här fungerar både som highlighter och att kombinera med andra skuggor för snygga skiftningar.
Glitter Eyeliner Diamond: Så fick hon äntligen sin glittereyeliner. Som jag längtat.... Fin färg, lite silvervit, som jag kan använda både till fin vardagssminkning och till party!
Face Cool Balm: Jag behövde nytt ansiktsvatten, så jag slog till på den här som är speciellt utvecklad för den skandinaviska kylan och den känsliga hyn under vinterhalvåret. Är så mild så den kan användas runt ögonen och kan även användas på bomullspads för att läggas på ögonlocken och få ner "puffiness". Nu ska vi bara se om den gör vad den lovar!
Microshadow Atmosphere: Eftersom jag handlade för över 500 fick jag en present på köpet =D Alltid trevligt. Ögonskuggan är i ljust lila och jag gillar sådana färger så den ska absolut komma till användning!
Nail Polish Trance: Också en present för att jag kom över 500 kronor. Var ju dessutom sugen på ett nagellack så detta satt fint. Rätt mediumlila nyans, kanske inte ultimat, jag hade velat ha något i rosa, men gratis är aldrig fel.  

mus skörd

Var det några andra som var på klubbkväll? Jag vet att SJT skulle... vad hittade du för fint?

Hjälp av modeintresserad?


Date: 2005-11-29 Time: 16:27:04
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Letar efter just nu:
Brunt läderskärp med guldspänne
Brun handväska i läder med stora spännen
Stora ringar till öronen

Kan någon som är insatt i modebiten med märken och nyheter hjälpa mig? Gärna både budget och mer dyra märken är välkomna!


Mascara Topp 3


Date: 2005-11-29 Time: 08:15:23
Kategori: Smink { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

1. Lancôme Hypnose – den här mascaran är min klara favorit, den fungerar bäst av alla jag provat, klumpar inte och räcker riktigt länge. Två drag räcker för en naturlig look och några fler för sotig makeup. Litet minus för priset, inget man köper varje dag precis, men perfekt att önska till julklapp.

2. Max Factor 2000 Calorie – Den här mascaran borde egentligen ha delad förstaplats med Lancôme, den är lite sämre men är å andra sidan så pass billig att den ändå är en favorit, man kan köpa cirka 3 av den här för samma pris som den förra och just därför ligger de i samma klass för mig. 2000 Calorie kan klumpa en del efter några veckor, en månad ungefär men till dess gör den vad den ska med bravur. Den ger snygga fransar som blir separerade och sätter sig ända längst ut i topparna på fransarna.

3. Make Up Store – MUS mascara är en rätt naturlig mascara som fungerar bra till vardagssminkning eller om du planerar att ha lite ögonmake och röda läppar till fest. Den förstärker fransarnas färg och separerar dem, men ger inte så dramatisk look. Plus för den snygga flaskan dessutom.


Lancôme Hypnose - nummer 1 på min lista (bild tagen från Sephora)

På min önskelista står nu Lancômes nya mascara, L’extreme. Hoppas, hoppas att den finns i någon klapp, i så fall får ni en recension om en månad ungefär.


På jakt...


Date: 2005-11-28 Time: 15:35:24
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Är ute efter ett nytt nagellack i en mörkare lila och en knallig rosa. Kikade lite på Make Up Alley och där rapporteras bland annat att Stila och Dior har fått högsta betyg. Tycker väldigt mycket om färgen på min Maybelline Water Shine Diamonds , lite mörkt rosa, men jag tycker att den täcker lite dåligt, kan ana kanterna där naglarna växer ut även då jag målat två lager. Inte riktigt bra, tycker jag, annars är Maybelline ett super rätt billigt nagellack som är drygt. Stilas nagellack finns dock inte på någon sida som levererar till Sverige som finns på mina favoriter så nu jagar jag för fullt. Återkommer med information om hur jakten gått…



Surfade för övrigt runt på bloggsidor igår i jakt på nytt att läsa och vad hittar jag om inte ett omnämnande om min alldeles egen Beauty Place. Hur roligt som helst ju! Kika själv här . Har märkt att många har hittat in på min sida under dagen, hoppas att ni tycker om den!


Stjärnglans


Date: 2005-11-28 Time: 11:25:15
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ett litet tips såhär vid lunchtid, tänkte jag kunde vara kul. Ett läppglans som verkligen lever upp till namnet är Lancômes Star Gloss. Glosset finns i 9 färger och är perfekt till vardags för att piffa upp maken men även till fest och sotiga ögon. Jag har det i färgen Sugar Babe, som jag köpte i Tax Free för ett drygt halvår sedan och som börjar ta slut nu, trots att jag skiftar gloss då och då. Prova i färgen Diva för härligt röda läppar och naturliga ögon eller Corail som är mer naturlig. Lancomes hemsida går inte heller av för hackor, många mysiga inspirationsbilder och tips. Surfa in här och klicka vidare på det land (och språk) du vill ha. Finns tyvärr inte på svenska än, men danska eller engelska är inte för svårt att förstå sig på.



Nu bär det av till ett härligt lunchpass med 30 min spinning och 30 min core för mig. =D

Nytt bloggnamn


Date: 2005-11-28 Time: 01:23:12
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Så att ingen blir förvirrad gällande kommentarer så har jag ändrat mitt bloggnamn från Blog Princess till Beauty Princess. Tyckte det passade bättre till sidans tema. I gamla svar på kommentarer och på andra sidor finns tyvärr det "gamla" namnet kvar eftersom det inte går att redigera, men hoppas det inte förvirrar =D Nu är det nog sova som gäller för mig, känner hur jag upprepar mig själv. Godnatt allihop!

Filosofi för sinnet!


Date: 2005-11-27 Time: 22:29:20
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Är läskigt sugen på att köpa Philosophys sweet shop-badkrämer. Funkar som 3-i-1, duschgel, schampoo och mjukgörare. Vad jag har förstått ska de fungera som badskum också. Kan inte riktigt bestämma lukt dock… finns sjukt många som lockar; Strawberry Milkshake, Crumb berry pie eller Cinnamon buns. Jag funderar på att ge mig av till COW i Stockholm och hoppas på att de finns där, en del av Philosophys produkter säljs ju där i alla fall.

Någon som provat och kan ge mig en recension eller ge tips på flera goda dofter? Är de så underbara som det sägs?

strawberry philosophy



Klubbkväll på Make Up Store... snart!


Date: 2005-11-27 Time: 12:48:29
Kategori: Smink { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

På tisdag (29/11) är det äntligen dags för mig och en vän att strosa iväg till en helkväll på Make Up Store. Då är det nämligen klubbkväll med presentation av senaste kollektionen ”Chocolate” som för övrigt verkar väldigt mysig, med smink i chokladtoner. Är ju överdrivet förtjust i bruna toner inom smink, något som jag försöker bredda mig ifrån för tillfället. Men man måste ju få synda ibland. ;-) 

Har i alla fall en lång lista med smink och skönhetsvård att kika på, har ju faktiskt 20% rabatt då och det får ju inte gå till spillo.

  • Bodywash Philosophy är en produkt som lockar. Lukterna hos Make Up Store brukar inte vara dåliga och jag har snart slut på min duschgel från Body Shop.
  • Bodylotion Shimmer är också det något som lockar… det känns alltid lite lyxigt att skimra om huden, särskilt nu i höstmörkret. Om inte annat kan man använda den varannan gång och en budgetvariant varannan.
  • Som den sanna addict jag är för läppglans vill jag ju självklart prova ännu en från Make Up Store, Lipgloss Wand blir alldeles säkert inköpt i någon läcker färg på tisdag.
  • Alldeles säkert blir det också ett köp av någon eller några snygga varianter av Microshadow, MUS oslagbara ögonskuggor. Är ute efter någon färgstark sort.
  • Helt klart blir det en glittereyeliner eftersom jag ligger efter och inte har skaffat en sådan här ännu och blir mer och mer avundsjuk när jag ser dem på mina vänner som ser ut som riktiga stjärnor i dem.
  • Slutligen skall jag titta på MUS Mud Mask, eftersom jag för tillfället inte har någon ansiktsmask i badrumsskåpet och det är ju egentligen rätt viktigt… har jag hört =D

Snygging...


Date: 2005-11-26 Time: 22:06:14
Kategori: Hårvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Hittade en fin bild på Hilary Duff på "Lindas Blog" helt underbar frisyr, stylat men samtidigt naturligt på något vis. Har ju äntligen beställt tid för att sätta i extensions i december, åååh, vad jag längtar. Tror att jag ska ta med den bilden och visa på ett ungefär hur jag tänkt mig.

Snygg och naturlig make på Victoria... för att inte tala om håret!
victoria

Dags för julklappar?


Date: 2005-11-26 Time: 13:09:48
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Julmakeupen Ice Shimmer Collection har börjat säljas på Body Shop! Bara namnet låter ju härligt. I onsdags fick jag min medlemstidning hem i brevlådan fullproppad med tips och nya produkter som man bara MÅSTE ha. Många bra exempel på julklappar till mamma eller flickvän, plocka upp tidningen i närmaste Body Shop affär (sök efter din på Body Shops hemsida). Själv önskar jag mig Eye and Cheek Palette 02 som både funkar som ögonskugga och rouge med 4 olika färger, spegel och pensel. Perfekt att ha med i väskan på utekvällen ju!

julmake bs

Har nu provat att använda Matrix Sleek Look - Seeling Serum, silikondroppar för håret 2 gånger. Helt klart bäst fungerade det tillsammans med torrt hår som just blivit plattat, då glänste håret i kapp med mig och det tyngde ner håret en aning så att det höll sig rakt hela partykvällen, trots promenad i snöblandat regn. Andra gången använde jag det på torrt hår som dagen innan blivit fönat med mousse i och kändes lite smått risigt. Det gjorde helt klart håret mer livfullt och en aning mer glänsande och mjukt. Matrix brukar bara säljas hos frisörer, och tyvärr kan man bara söka återförsäljare inom USA på hemsidan här men fråga hos din frisör.  



Intensified?


Date: 2005-11-25 Time: 21:36:18
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Testade idag att applicera ögonskugga med fuktad pensel, efter tips från Make Up Stores hemsida. Använde deras Microshadow chocolate och fuktade min ögonskuggepensel en aning innan jag lade på den. Blev väl ingen märkvärd skillnad från annars, på hemsidan står att det ska ge ”intensified look”. Ska se hur den sitter under dagen. Kombinerade den för övrigt med de två ljusaste skuggorna från Isa Doras Cappucino palett, med den näst ljusaste i ögonvrån och den ljusaste som highlighter. Fuktad chocolate från MUS lade jag sedan utåt på resten av ögonlocket, för att skapa lite nyanser. Rätt skön blandning i alla fall. Hur brukar du lägga på och kombinera? Vill ha nya idéer.


Jodå, färgen höll sig på hela dagen och bleknade nästan inte något som den annars brukar göra en del under dagen. Kanske kan vara värt att prova fuktad pensel igen med lite andra färger och se om det blir någon skillnad med dem. Isa Dora satt inte lika bra, men det är ju också ett budgetmärke. Tycker dock att deras skuggor passar utmärkt för party, eftersom de ofta har härliga färger som kan kombineras på olika sätt. Jag är väldigt förtjust i sotiga ögon och det går lätt att ordna med Isa Doras olika paletter med 3 eller 4 skuggor.

 



Tittade och provade ett rouge sist jag var på Body Shop som jag föll pladask för. Det var uppbyggt som tre olika nyanser, en ljusare i mitten och två mörkare utåt kanterna, vad jag kommer ihåg. Någon som använder den här och kan ge mig namnet… har velat ha den sedan dess!

Vill ha!!!


Date: 2005-11-25 Time: 00:02:35
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hittade den här underbara blandningen på Sephora som jag fastnade direkt för. Älskar läppglans i alla former och här finns 5 färger som dessutom går att blanda om man använder fantasin. Drygt 230 kronor går den på men då får man ju faktiskt 5 färger och det bör väl vara ekonomiskt… eller nåt. Tyvärr skickar ju inte Sephora utanför USA så därför gäller det väl att ta sig iväg till Stockholm snart och leta reda på setet.
 Någon som har tips på vart Diors produkter i brett urval kan finnas?



Ååh för Delux Beauty nagellack som finns på Sephora Helt fantastiska färger, kan vara svårt att hitta sådana. Vad sägs om dessa?

Cosmopolitan    
Matador    
och Tijuana Taxi  


Under 100-lappen för ett också, inte sååå farligt. Nej, nu är det slutsurfat för mig, farligt att kolla alla dessa shoppingsidor precis när pengarna kommit. Vill ju ha lite pengar kvar i december också. Godnatt! 




 


Body Shop favvos


Date: 2005-11-23 Time: 15:53:02
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag älskar Body Shops hela koncept och det är ju inget minus att deras produkter fungerar riktigt bra och ofta luktar väldigt gott också.

Mina favvosar, som jag alltid har i badrumsskåpet:

Body Butter 
Mjukgörande härlig body lotion med varierande lukter, finns 10 stycken olika. Den här lotionen funkar verkligen, jag brukar använda den efter långduscher när jag vill skämma bort mig lite. Huden blir helt fantastiskt mjuk och man luktar underbart. Hittills har jag provat Mango och Papaya men nästa gång blir det nog Passionsfrukt eller Grape Seed, ska försöka arbeta mig igenom alla för att hitta min absoluta favorit! Rätt dryga är de också, en liten klick räcker långt.



Bath and Shower Gel
Duschgele med exotiska dofter som är dryg och räcker drygt 3 månader om du duschar dagligen. Jag väljer gärna en som matchar body buttern, det blir oslagbart! Finns i 10 stycken olika exotiska lukter, även de.



Almond Oil Hand Rescue Treatment
Den här handkrämen är tjock och vårdande. Jag använder den rätt ofta, så fort jag känner av att händerna blivit torra. Enda minuset är att den är anpassad som "inpackning" för händerna så den tar ett tag innan den absorberas men när den gör det blir det MJUKT. Nästa gång blir det nog att prova Almond Oil Daily Hand and Nail Cream i alla fall, för "on-the-go" användning.



Vad tycker du om Body Shop? Har du, som jag, några favoriter att dela med dig av? Lämna en kommentar vetja!

Skönhetsfavoriter


Date: 2005-11-23 Time: 14:26:11
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Det finns en del produkter som jag alltid återkommer till i affären. "Gamla godingar" så att säga, som alltid fungerar lika bra och som jag litar på att göra vad de ska. Prova du också eller ge mig fler tips på bra produkter.

Redken All Soft Schampoo + Balsam + Inpackning (Heavy Cream)
Fungerar verkligen så bra som "alla" säger, gör håret mjukt och lätt att borsta, styla och föna. Jag köpte ett paket med Schampoo, balsam och inpackning från Look Fantastic  för drygt 400 kr, vilket är en väldig skillnad från affärer. Hos den frisör jag kollade kostade bara inpackningen ungefär 200 kr, men det kan hända att det skiljer från affär till affär.
35761-1

MAC Rouge
Jag har alltid tyckt om MACs produkter, har bland annat min kajalpenna från deras kollektion också. Så i jakten på ett bra rouge köpte jag i våras ett i färgen Blushbaby. Har nu använt det i cirka ett halvår och tycker om det riktigt mycket, det sitter där det ska hela dagen och går att variera både till fest och vardags med olika mycket utan att det ser konstigt ut.



Yves Rocher läppglans
Förvånandsvärt nog så är det Yves Rochers läppglans som har fungerat bäst för mig av de många jag provat. Det är super till vardags och fungerar även till fest om man inte kräver färg. Det som jag har är transparent, men det finns även i "rosaviolett" eller "karamellglans" och kostar 79 kronor på hemsidan. Surfa in på Yves Rocher du med och kika på det härliga glanset. Ofta har de extrapriser eller erbjudanden också, så har du tur kan du få tag på ett glans för halva priset eller 2-för-1.



Max Factor 2000 Calorie Mascara
Mascara tycker jag det är oerhört svårt att hitta en som fungerar bra, som inte klumpar sig efter 10 dagar och som man endast behöver stryka på en eller två gånger, så att looken blir snygg och fransarna inte hinner torka och "bli 5 stycken". Även om Lancôme Hypnose också är en favorit så är det inte varje dag jag, som student, har råd att lägga dryga 250 kronor på en mascara och därför är Max Factor 2000 Calorie Mascara underbar för under 100-lappen. Finns ju dessutom att köpa hos många återförsäljare som Åhlens, H&M eller Kicks.



Face Matte Foundation
Face foundation finns i både Liquid och Matte, jag har en av varje men Matte är min favorit för den ger en lite snyggare finish och dämpar även fet hy till viss del eftersom den innehåller puder. Jag har i tonen Oyster och i de Face-affärer jag besökt i Göteborg är de så hjälpsamma så för att man ska hitta rätt ton för sin hy. En flaska innehåller 29 ml och har hittills räckt för mig i ett drygt halvår och det är mycket kvar trots daglig användning! Öppen flaska håller i 24 månader, något som också står på flaskan, fräscht!



Make up Store ögonskuggor (Microshadow) i olika färger
Make up Store har helt fantastiska ögonskuggor. Jag har 4 stycken just nu som jag varvar med, i affärerna finns 120 olika färger, enligt Make Up Stores hemsida som för övrigt är en rolig hemsida att inspireras av. Jag har Chocolate, Moda, Cotton Candy och Moon Stone men funderar på att inhandla lite pastelliga färger snart för att dryga ut festmakeupen med något nytt. Skuggorna sitter hela dagen utan problem och kan mixas och matchas på massor av olika sätt. Prova till exempel Vanilla och Chocolate för en vardaglig look. Jag är även med i Make Up Stores klubb, där man får 10% på alla produkter och blir bjuden till roliga festkvällar.

Ny blogg


Date: 2005-11-23 Time: 12:55:16
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Välkommen till BeautyPlace! 

Efter att ha surfat runt på många sminksidor och bloggar av olika slag insåg jag att det skulle vara roligt att ha en blogg där jag också fick tipsa om favoriter och dela med mig av diverse kommentarer om produkter inom skönhet. Tänkte att bloggen skulle fungera som någon sorts mötesplats där alla kan lämna kommentarer och även ni som läser kan dela med er av tankar om skönhet. Älskar själv att shoppa hudvård, smink och liknande och älskar också att diskutera hur olika produkter fungerat med andra som har samma härliga intresse av området.

Så välkommen igen och lämna gärna en liten hälsning!



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0