Midsommar 2011


Date: 2011-06-26 Time: 14:54:38
Kategori: Om Mig { 11 Kommentarer }
______________________________________________________


Såhär såg jag ut på midsommar. Jag och min man firade hemma hos ett par vänner och deras nyfödda bebis, tillsammans med 4 andra par. Sill & färskpotatis, somrigt rosévin och jordgubbstårta serverades till lunch och på kvällen grillade vi allt möjligt gott.

Jag satsade på en ganska lätt makeup med en bra bas, bronzingpuder från Benefit, rouge från The Body Shops Shimmer Waves, eyelinern The Liner Eye Stilo från Isa Dora, brynpenna från Revlon, ljuslila ögonskugga från paletten Romantic Eye och mascaran Size Queen, båda från Too Faced. Lite läppglans på det, så har vi en somrig makeup som inte ser "för mycket" ut.

Recension: Alterna Life Solutions - Clarifying Schampoo


Date: 2011-06-25 Time: 22:10:58
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Som några av er kanske minns råkade jag få grönt hår efter ett av de första doppen i poolen på vår bröllopsresa i Miami. Jag fick många råd om hemmakurer som kunde råda bot på det men började med att testa ett rengörande schampo som jag köpte på en hårsalong inte så långt ifrån vårt hotell. Jag tänkte att de borde vara vana vid det här problemet om det nu är så lätt att få grönt hår när man är blonderad. Jag har aldrig någonsin fått det tidigare och jag har blekt håret under 6 år och badat i pooler flera gånger under den tiden.

Frisören som jag pratade med på salongen berättade för mig att det var en hel del som kommer in till dem med samma problem som jag och att den bästa lösningen var att tvätta håret med ett rengörande schampo. Jag köpte Alternas Clarifying Schampoo i Life Solutions-serien och blev instruerad att använda den ett par-tre gånger för att få tillbaka min vanliga hårfärg. Det är viktigt att följa upp schamponeringen med mycket balsam eller en inpackning, eftersom ett sådant här schampoo torkar ut håret mer än ett vanligt.

Det gick inte riktigt lika snabbt som jag hade hoppats på att få håret återställt, men efter att ha tvättat håret varje dag i fem dagar kunde jag konstatera att mitt hår var blont och fint igen. Så mycket mer slitet eller torrt tycker jag inte att det blev, men jag öste i och för sig på med balsam efter varje tvätt. Förutom det såg jag till att skölja rent håret med vatten på flaska, för att vara helt säker på att verkligen rengöra håret och inte ha några rester kvar av något som kunde göra mitt hår grönt.

Rent kosmetiskt tycker jag inte schampot var någon höjdare, det luktar väldigt manligt - lite AXE-parfym sådär. Men det spelar mig faktiskt ingen roll eftersom det ändå var relativt enkelt att få ur den gröna nyansen ur mitt hår och det är jag väldigt tacksam för!

BETYG: BBBB+ (4+/5)

Essie - Fiesta


Date: 2011-06-21 Time: 21:04:18
Kategori: Naglar { 10 Kommentarer }
______________________________________________________


Somriga nagellacket Fiesta från Essie var ett av de lack som jag shoppade i Miami för några veckor sedan. Det är en underbar färg till brunbrända händer och fötter, så jag passar på att använda det nu innan brännan har försvunnit (jag märker tyvärr redan att den börjar falna).

Fiesta är en chockrosa nyans där det gott och väl räcker med två lager för att täckningen ska bli snygg. Formulan är väldigt krämig vilket gör att den är lite svårapplicerad och det tar lite väl lång tid innan lacket torkar. Men när det väl gör det så gillar jag Fiesta skarpt! Det här nagellacket kommer att användas flitigt i sommar.

Shopping i Miami - Sephora del 2


Date: 2011-06-17 Time: 20:19:26
Kategori: Shoppat { 10 Kommentarer }
______________________________________________________


Här kommer bilder på det sista jag shoppade på Sephora i Miami. Jag försökte hålla mig så gott det gick från att köpa "onödiga" saker som jag redan har massor av - som till exempel läppglans och pressade ögonskuggor. Istället letade jag med ljus och lykta efter fina krämögonskuggor för att kunna göra snygga, fräscha sminkningar i sommar. Några undantag blev det såklart, när man hittar en ögonskugga från Laura Mercier för drygt 100 kronor är det nästan kriminellt att inte köpa den, tycker jag. Om du har missat resten av min shopping från bröllopsresan - kolla in de tidigare inläggen här.

Setet med 3 miniduschkrämer från Philosophy heter Oh Lolli Lollipop och innehåller de tre dofterna Bubble Gum, Chewy Chocolate och Fresh & Fruity Lollipops.

Från Illamasqua kommer superfina läppglanset Electrify, det enda glanset jag köpte på resan.

Mascaran Size Queen från Too Faced är nästan den produkt jag är mest nyfiken på att testa från hela shoppingskörden under resan. Den är sjukt tjock och mina förhoppningar att få till voluminösa fransar med den är skyhöga.

Shadow Insurance är också från Too Faced och är en primer för ögonlocken - något jag inte kan vara utan när jag ska lägga en snygg ögonmakeup.

Batter Up är en serie krämögonskuggor från The Balm. Den som fick följa med mig hem heter Home Plate Kate och är lila-rosa i nyansen.

Aqua Cream heter den andra krämögonskuggan och den kommer från Make Up Forever. Skuggan är guldskimrig och ursnygg!

Trio-paletten ni ser på bilden är från Wet n Wild. Jag fastnade för de snygga, välpigmenterade nyanserna.

Petal Pink har en varmt gammelrosa ton med guldskimmer i som passar mig som handen i handsken. Från Laura Mercier.

MAC Fashion Flower


Date: 2011-06-16 Time: 21:28:32
Kategori: Kollektioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


MAC släpper ofta flera olika kollektioner under samma period, antagligen för att kunna attrahera en bred publik och visst funkar det?! En av de senaste i raden heter Fashion Flower som är en samling produkter med inspiration från blomvärldens skarpa färger och somriga, pastelliga nyanser.

Samtliga ögonskuggor i kollektionen är präglade med blommönster, hur vackert som helst och som vanligt svårt att sätta penseln i. Förutom de fina skuggorna hittar vi Lip Gelées (bland mina läppglansfavvos), Beauty Powders, läppstift, mascara och eyeliner.

På bilderna och swatchad ser ni snygga ögonskuggan Lucky Green samt Lip Geléet Budding Beauty - en aprikos nyans med lite skimmer. Jag kan lova att båda två ser riktigt fina ut och jag ser fram emot att börja leka med dem. Fashion Flower kommer att finnas i butik från och med 8 juli.

Läs gärna mer om kollektionen hos Purity, som har bilder på samtliga produkter i kollektionen. Är det något som lockar er i kollektionen?



Shopping i Miami - Bath & Body Works


Date: 2011-06-15 Time: 22:09:03
Kategori: Shoppat { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Bath & Body Works är en butik som bara måste besökas när man är i USA. De har ett jätteutbud av olika hudvårdsprodukter, lite smink och doftljus i samma serier som hudvården. De har prisvärda grejer och bjuder dessutom ofta på bra erbjudanden. När jag var där passade jag på att fylla på förråden med tre olika serier plus en present till min älskling, för erbjudandet "Köp 3 produkter, få 3 gratis".

Black Raspberry & Vanilla: Shower Gel & Moisture Cream. En bärig och lite söt doft som känns bra för sommarkvällar.

Cucumber & Melon: Shower Gel & Body Lotion. En väldigt fräsch doft och en konsistens som jag hoppas är lite svalkande efter en varm sommardag, på solbränd hy.

Warm Vanilla Sugar: Intense Moisture Body Butter. Mest för att jag älskar butters och för att jag behöver en massa fukt för att få behålla brännan jag lyckats få i Miami.



Macadamia Natural Oil Travel Kit


Date: 2011-06-11 Time: 09:00:00
Kategori: Hårvård { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Just nu är jag på jakt efter bra, vårdande hårprodukter eftersom mina Redkenflaskor håller på att ta slut och jag alltid är nyfiken att testa nytt. Det verkar vara många som gillar hårvårdsprodukterna från Macadamia Natural Oil, så jag tror att jag klickar hem det här resekitet från Eleven när jag kommer hem. Perfekt för att testa om jag gillar allt innan jag köper stora flaskor.

Resekitet innehåller 6 produkter för 195 kronor (nedsatt från 349 kr, hoppas det är rea när jag kommer hem också).

• Rejuvenating Schampo
• Moisturizing Rinse
• Nourishing Leave-In-Cream
• Healing Oil Treatment
• Deep Repair Masque
• Healing Oil Infused Comb


Shopping i Miami 110610 - The Body Shop


Date: 2011-06-10 Time: 11:00:00
Kategori: Shoppat { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Häromdagen var vi på ett gigantiskt varuhus i Miami med 100-tals butiker som alla hade väldigt bra utbud till billigare priser än på vanliga varuhus. Det finns en hel del märken som är väldigt mycket billigare i allmänhet att köpa i USA än hemma och i synnerhet på outlet-varuhus. Det är oftast kläder som är billigare, exempelvis Polo Sport, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Levis, Lee och Guess.

Just därför blev jag extra glad när jag hittade en The Body Shop-butik med mycket billigare priser än vad jag är van vid. Mycket beror på att dollarn är så svag just nu, men när de dessutom smäller till med erbjudanden som "Köp 3 produkter, få 2 produkter på köpet" - då är det svårt att stå emot. Andra Body Shop-älskare förstår mig, eller hur? Här är vad jag fyndade för totalt 72 dollar (ca 450 kronor)!

♥ Megaburk med Body Butter, Satsuma.
Chamomille Eye Makeup Remover (min absoluta favorit, lika bra att lagra upp).
♥ Handkrämen Almond Oil Hand Rescue Treatment (också en stor favvo).
♥ Rouge/Highlighter: Brush On Radiance Perles Iridescentes
♥ Rouge/Bronzer: Shimmer Waves, 02 Shade: Blush & Nuance: Rose

Jag har fått grönt hår!


Date: 2011-06-09 Time: 12:00:00
Kategori: Hårvård { 14 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag har läst om fenomenet med att blekt hår blir grönt av för mycket klor flera gånger men har aldrig varit med om det förrän jag badade i poolen här i Miami. Tydligen har de ovanligt mycket klor i sina pooler, i allmänhet i USA och i synnerhet i Florida.

Efter den första slappa dagen i solen vid poolen på vårt hotell tog det dock bara någon timme innan ett par decimeter av mitt hår var helt grönt. Lite surt, eftersom jag var hos frisören för bara 3 veckor sedan och jag kan lova er att jag inte bara fick lite panik utan ganska mycket just då. Jag såg framför mig hur det inte skulle gå att tvätta ur och hur jag skulle få klippa ofrivillig page, som jag inte passar i.

På Twitter har jag fått tips om både silverschampo och ketchupinpackning för att få tillbaks mitt vanliga blonda svall. När jag googlar kan jag läsa om askorbinsyra och vinäger plus massa andra tips. Ett stenkast från hotellet hittade jag dock en frisörsalong så jag gick in och frågade dem om de hade någon bra produkt och gick därifrån med "rengöringsschampot" Life Solutions.

Schampot ska användas ett par, tre, gånger tills dess att det gröna gått ur håret och ska följas upp med massor av balsam eftersom det torkar ut håret mer än vanligt schampo. Jag lovar att berätta mer så fort jag är klar med behandlingen.

P.S: Förutom mitt hemska gröna hår bjuder jag på en osmickrande osminkad bild, så var snälla allihop ;)

Shopping i Miami 110607 - Nagellack


Date: 2011-06-08 Time: 03:31:51
Kategori: Shoppat { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej bloggen!

Hur har ni det där hemma? Här i Florida är det varmt (mellan 32-38 grader) och därför har jag och min man tillbringat många timmar vid poolen idag, med dopp var 15e minut ungefär.

Förutom det var jag på hotellets spa och skämde bort mig i 2 timmar idag. Jag slog till på ett paket med manikyr och pedikyr för 99 dollar (strax över 600 kronor, en bra deal för en behandling på två timmar med andra ord). Det var fantastiskt skönt att luta mig tillbaks med ett gäng tidningar medan tjejen som utförde behandlingen filade, masserade och gav mig fot- och handmassage. Nu har jag babylen hud och fina naglar.

De fina nagellacken på bilden shoppade jag igår eftermiddag, OPI-lacken kostar runt 8 dollar här (ca 48 kronor) och Essie-lacken 7 dollar (ca 42 kronor). Mycket bra läge att fylla på nagellackslagren, tycker jag, så det kommer antagligen bli ett par köp till innan vi åker hem om en vecka. Närmare swatches på lacken kommer, men kommentera gärna om ni undrar över namn eller vill se en speciell färg på bild före de andra.

Shopping i Miami 110605 - Sephora del 1


Date: 2011-06-06 Time: 04:15:35
Kategori: Shoppat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________



Let the Sephora madness begin! Det är lika underbart att gå in på Sephora varje gång och min man (åh, vad underbart att säga) går alltid iväg till några andra butiker så länge, för att låta mig strosa runt tills jag har fått nog.

Första Sephorabutiken i Miami hittade vi för några dagar sedan och då shoppade jag loss ganska rejält, både till mig själv och mina vänner. På bilden ser ni dock bara grejer som är till mig, skönhetsjunkie som jag är. Från vänster till höger ser ni:

♦ Sminkborsten Fan #43 från Sephora Professionnel - kommer främst att användas för att lägga puder under ögonen så att jag slipper att ögonskugga faller ner under då jag sminkar.

♦ Min favoritprimer Eyeshadow Primer Potion Sin från Urban Decay i den nya designen. Lika bra att fylla på förrådet när jag är här.

♦ Samlingen av vackra boxar från Benefit har också fått påfyllning. Den här gången får Coralista följa med hem.

♦ Rouget nedanför Benefitboxen är faktiskt inte alls ett Sephoraköp, men den råkade slinka med på bilden ändå. Rouget Dolce Pink från Milani fyndade jag på Sears för drygt 50 kronor.

♦ I Stila-hyllan hittade jag två finfina eyeliners, jag letade först bara efter en grön för att matcha mina ögon men Sparkle Waterproof Liquid Eye Liner verkade vara så bra så jag passade på att plocka åt mig en svart också.

♦ Sminkborsten Blending Eye #29 från Sephora Professionnel - för att sudda ögonskuggor i globlinjen.

Big Fatty Mascara från Urban Decay. Redan en storfavorit bland många sminkbloggerskor, så jag måste ju prova jag också.

♦ Den lilla flaskan med Thickening Hairspray från Bumble & Bumble fick jag för att jag handlade över $100. Jag gillar Sephora lite extra för sådana grejer.

♦ Flaskan längst till höger är ett tråkköp med nagellacksremover, bara för att jag glömde min hemma.

♦ Too Faceds
ögonskuggepalett Romantic Eye har jag längtat efter länge. Tvillingen Natural Eye har länge varit min favoritpalett så nu ska det bli spännande att testa alla nyanser i den här. Dessutom har alla ögonskuggor i paletten bröllopsnamn som Kiss the Bride & Cut the Cake.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0