Rocker Chique - Kat von D


Date: 2009-09-30 Time: 19:18:11
Kategori: Inspiration { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Rocker Chique med Kat von D

Kat von D är en stor favvo för många i bloggosfären, så även för mig. Framförallt för att hon är en cool tjej som går sin egen väg - sånt gillar jag. För att hon står för ett annat ideal än det "vanliga", hur klyschigt det än må låta. Det behövs. Hon är också jäkligt grym på snygga, fantasifulla sminkningar, som antagligen har sin grund i hennes kreativitet.

Det har säkert inte gått någon förbi att Kat också har släppt en egen sminkkollektion. Här ser du några av snyggingarna som hon har fört in i skönhetsvärlden. Självklart "edition only at Sephora". Murphys lag, eller vad tror ni? Jag skulle i alla fall gärna lägga vantarna på blå-svart-silvriga paletten Metal Orchestra från kollektionen True Romance. Läppstiften är nog lite väl rocker för min del, men fasiken vad snygga de skulle vara på en rocker chick!

Gratis läppbalsam!


Date: 2009-09-29 Time: 08:38:28
Kategori: Fyndtips { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Ett kvickt morgontips. Om du shoppar innan fredag hos Accessora så får du läppbalsamet EOS Smooth Spheres Lip Balm gratis!

Gratis är (nästan) alltid gott. Passa på att shoppa med gott samvete.


Tipsigt 090928


Date: 2009-09-28 Time: 20:50:14
Kategori: Skönhetstips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Tipsigt om hårinpackning!


Minimum, Maximum


Date: 2009-09-28 Time: 19:11:57
Kategori: Hårvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Om jag ska köpa en tidning för att bli inspirerad så är det tråkigt nog sällan en hårtidning, trots att det finns många bra. Hos bästa frisören brukar jag dock passa på att bläddra igenom dem. Hur som helst är jag glad att det finns så mycket bra, inspirationsbilder på nätet - på kändisar eller från hårvårdsmärken.

Joicos trendkollektion Minimum, Maximum Vol 2 bjuder på bland annat de här fräscha klippningarna. Som vanligt blir jag sugen på att byta hårfärg till brunt, glansigt men vet att jag passar bäst i blont.

Den tjocka luggen syns på flera ställen och den enkla boben på allt mindre antal kändisar. Joico tycker också att vi ska satsa på vågade kontraster och starka färger i håret till hösten.

Minimum Maximum Vol 2
Bilder från Joico (kollage ihopsatt av mig)


Shoppat 090926


Date: 2009-09-27 Time: 16:37:18
Kategori: Shoppat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Lager 157-Shopping

Om man letar tillräckligt noga kan man shoppa skönhetsprylar nästan överallt. Jag lovar. Jag fyndade till exempel de här godbitarna ute vid Lager 157 igår, på ett litet parfymeri som var allmänt pyttelitet och mörkt. Men den som letar skall finna, som det så fint heter.

Ner i påsen slank ny mascara (gamla favvon 2000 Calorie från Max Factor), Dream Mousse Blush från Maybelline i nyansen Dolly Pink, en fin lila/aubergine-ögonskugga från Max Factor och en flaska spraybalsam från Scandinavian Formula. Ca 250 kronor för hela skörden! Just mousserouget har jag en bytta av sen innan, men i en annan nyans, Plum tror jag att den heter. Jag gillar konsistensen, trots att moussesmink är "ute" vid det här laget.

Mineralmakeup


Date: 2009-09-26 Time: 20:54:41
Kategori: Smink { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag måste - pinsamt nog - erkänna att jag inte har hoppat på det stora mineraltåget än. Hittills har det liksom inte riktigt väckt något stort intresse hos mig, trots att jag brukar bli nyfiken på skönhetsnyheter ganska snabbt.

Men bättre sent än aldrig. NU har jag börjat klicka runt på olika webbshoppar och läsa om de olika märkena. Nu återstår alltså bara den riktigt roliga biten - att shoppa! Vill ni vara jättegulliga läsare och dela med er av era erfarenheter, tycken och bedömningar av olika mineralmärken? En fördel med att vara lite sen är ju att jag slipper testa flopparna, liksom. Vilka är era favoriter som ni tycker att jag borde testa?


Mineralsmink


An even better you


Date: 2009-09-25 Time: 21:17:18
Kategori: Nyheter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Cliniques senaste produktlinje heter Even Better och består av ett gäng hudvårdsprodukter kompletterat med smink som hjälper till att jämna ut pigmentförändringar, åldersfläckar och hormonella förändringar. Fuktkrämen har till exempel SPF 20 som förebygger solskador - jättebra att inte bara "sudda ut" utan att också förebygga de skador som solen gör på huden.

Even Better Makeup innehåller också SPF 15 och fungerar genom att vara mer täckande i sin formula än andra foundations. Jag har för mig att jag har sett liknande krämer hos TV-shop men tycker att det känns kul att även ett av de större sminkmärkena satsar på täckande foundations. Jag hade själv som små utslag och knottror över halsen i vintras & våras och tyckte det var skitjobbigt, rent ut sagt. Då hade Even Better suttit bra. Nu har det äntligen blivit bättre, dock utan att jag någonsin fick reda på vad det var.


Hemklickat 090924


Date: 2009-09-24 Time: 20:43:36
Kategori: Shoppat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Med posten idag kom ju som sagt ett paket från Eleven. Innehållet ser ni nedan.

Jag behövde ny rengöring och klickade därför hem samma som sist. Ni har väl inte missat att jag har hittat en ny favvo i KEBs Purifying Cleansing Mousse? Jag har ju redan recenserat, men det är värt att säga igen - den är superb!

Det slank ner en ansiktsskrubb från 100% Pure också - Carrot Facial Scrub. Dessutom har jag många gånger svurit över min stora brist på bra ögonskuggsborstar, så en sådan från hyllade märket Japonesque köptes också.

Eleven är duktiga på varuprover, vill jag lova. Bland annat ser ni två tester från Mario Badescu och body lotion från 100% Pure (som jag redan har använt). Just nu myser jag i sängen med en kopp te och doftar fräsch ananas hela jag. Vad gör ni för nåt ikväll?


Bra jobbat Eleven!


Date: 2009-09-24 Time: 17:04:00
Kategori: Shoppat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Wow! Cred till Eleven som har ordnat så att min senaste beställning redan finns att hämta ut hos mitt ombud. Jag skickade nämligen iväg ordern igår! Det är nog den snabbaste leveransen som jag har varit om.

Nej, nu ska jag kila iväg och hämta ut mitt fina paket. Bloggar lite senare så att ni får se vad jag klickat hem.

Om du vill bli svensk hollywoodfru..


Date: 2009-09-23 Time: 19:42:13
Kategori: Nyheter { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jaha, tjejer (och killar också för den delen), vad säger vi om det här då? Biodrogas nya antiagekräm Gold Selection 24 hour care - 50 ml för 895 kronor. Anledningen? Den är förädlad med guld.

Det fick mig direkt att tänka på veckans avsnitt av Svenska Hollywoodfruar - när en av kvinnorna får en ansiktsbehandling med 24 karats guld för 350 dollar. Det var lika galet där som den här krämen är, tycker jag. Burkens design var jäkligt fin dock. Men inte 895-kronorsfin!

Vad tycker ni? Är det värt att lägga ut lite mer pengar för speciella ingredienser i hudvård, smink eller hårvård?

Fint hos Accessora


Date: 2009-09-22 Time: 19:29:58
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det finns så mycket fint hos våra svenska webshoppar. Märket Nougat, som du hittar hos Accessora, har ett otroligt härlig och lockande sortiment.

Det allra bästa är att det finns något för oss alla. För mig, som älskar body lotions & butters á la masse, lockar Luxury Body Butter i doften Fig & Pink Cedar allra mest. "En mjuk bas av fikon och doft av bergamot och apelsinblomma för att pigga upp". Åh, det låter ju som gjort för mig!

Vad blir du mest sugen på?


Vill du vara yngre?


Date: 2009-09-21 Time: 21:54:57
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nej, usch vad jag tycker sådana här artiklar är tråkiga. Trista på alla vis, ointressanta, deprimerande och rent ut sagt töntiga! "Börja tänka anti-age nu! Oavsett om du är en stressad 25-årig småbarnsmamma eller 10 år äldre." Nej men ve och fasa.. 25 år!

Varför kan inte alla bara vara nöjda med den ålder de befinner sig i? Är man äldre vill man bli yngre, är man yngre vill man bli vuxen snabbare än snabbt. Sure, jag är antagligen lite äldre än de flesta av er som följer Beauty Place, men det spelar väl ingen roll? Hur uttjatat det än låter så är inte åldern mer än en siffra. Man är inte äldre än man gör sig, osv osv...

Nej, använd mer än gärna lyxiga, härliga hudvårdsprodukter - men gör det för att framhäva dina drag som de ÄR. Och sminka dig med snygga färger, experimentera med stilar. Ha roligt! Det är det viktigaste.

Recension: Matrix Fortethérapie


Date: 2009-09-21 Time: 19:10:35
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Vet ni vad jag menar när jag säger: frisörschampo? Ja, ni vet, den där härliga, lyxiga doften som frisörer ALLTID har på sina hårvårdsprodukter? Utan undantag har de en fräsch "frisördoft" på vad de än schamponerar en med. Första gången jag sniffade på Matrix Biolage Fortétherapie kände jag igen den. Frisördoften.


Och det blir bara bättre - Fortétherapie är dessutom en jättebra hårvårdsserie. Schampot, Strengthening Schampoo, är drygt och även om jag tvättar håret varannan dag (försöker att vänja om mig till var tredje men det går sådär, särskilt när utväxten sätter igång) så känns det aldrig som att min flaska tar slut. Med en schamponering är mitt hår vältvättat, även med diverse produkter i och jag älskar löddret. Enligt mig ska schampo löddra m y c k e t - annars känns det på något underligt vis inte riktigt rent.

Balsamet, Strengthening Conditioner, i samma serie är inte sämre - en valnötsstor klick räcker för mitt hår, som räcker ungefär till brösten. Då blir det lätt att reda ut och då ska ni tänka på att jag är en blekt donna sedan 5 år tillbaks. Doften sitter i flera timmar efter tvätt, något som gör att jag känner mig fräsch och nyduschad lite extra länge.

Priset ligger någonstans runt 150-200 kronor flaskan, beroende på var du handlar. Håll utkik efter specialerbjudanden på webshoppar eller utförsäljningar. Jag shoppade till exempel 2 för 3 och fick en inpackning på köpet. Se till att surfa in på Beauty Place igen, för den recensionen kommer snart!

BETYG: BBBBB (5/5)

Sockersöta LdB Body Souffle


Date: 2009-09-20 Time: 22:33:42
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nämen, hur söta var inte de här då? LdB Body Souffle hittade jag inne på Åhléns när jag var i Malmö tidigare i veckan och föll som en fura. Hur fina som helst och luktar jättegott! Jag använder både body lotion och deo från LdB just nu och har verkligen ändrat min uppfattning av märket - jag får alltid lika bra resultat till ett pris som är riktigt plånboksvänligt. Och bäst av allt - de luktar godis. Yum, yum!


Jag har allt du behöver!


Date: 2009-09-19 Time: 16:34:28
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fullkomligen älskar kits av alla de slag, fina ihopplock av produkter som det känns som att jag inte kan vara utan. Shoppar jag hudvård brukar jag nästan alltid köpa kits som fungerar bra ihop och samma sak är det med hårvårdsprodukter - jag gillar att testa schampo, balsam & inpackning i samma serie. Här är de kit som lockar mest just nu.

• Philosophy Hope for the Best - krämer, krämer, krämer galore!

Smoky Eyes Palette från Sephora. Kan man komma närmare perfektion än detta? 4 fina skuggor, en kajal och svart mascara. Om ungefär 8 månader åker jag till L.A, då blir det många besök hos Sephora!

Urban Decay Hall of Fame. UD:s 5 bästsäljande produkter i ett paket, bland annat den primer som blivit hyllad i bloggvärlden senaste året.

BCA Great Lips från Clinique är en nyckelring med tre miniläppglans. Väldigt opraktiskt och lite töntigt kan tyckas. Men rätt gulligt också. Det tycker jag i alla fall.

Soft Hands, Kind Heart


Date: 2009-09-15 Time: 19:57:10
Kategori: Nyheter { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

En av många grejer som jag tycker om med The Body Shop är deras vilja att hjälpa till. Det kan handla om allt från misshandlade kvinnor till barn i fattiga länder till att stoppa djurförsök.

Med höstens nyhet Soft Hands, Kind Heart Hand Cream - skapad för deras kampanj mot trafficking med barn - går 77 av 125 kronor till ECPAT (en ideell förening som jobbar mot all form av sexhandel med barn). Finns inget mer att säga än: superbt initiativ. Återigen.


Från ett hotellrum


Date: 2009-09-12 Time: 19:53:31
Kategori: Om Mig { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Hälsningar från underbart fina hotellet Duxiana i Malmö. Här myser jag och baby hela helgen.

För övrigt kan man utan problem shoppa skönhetsgrejer i Ullared också. I alla fall om man heter Veronica och driver en skönhetsblogg. Inga problem. Och imorgon blir den shoppingsväng på stan. Bara roligheter på gång, alltså.

Vad gör ni för roligt i helgen?

Citrus, oh Citrus!


Date: 2009-09-09 Time: 17:39:27
Kategori: Blandat { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Är du en av dem som blev sugen på att bli piggare på morgonen när jag publicerade mitt tipsigt-inlägg för ett tag sedan? Citrusdoftande produkter behöver ju inte bara finnas i matlagningen - det går lika bra i skönhetsrutinen!

Doves Go Fresh-serie är helt underbar! Jag har höjt Burst till skyarna tidigare och jag lovar att Energize är precis lika fantastisk. Dessutom innehåller den små skrubbkorn som sätter igång cirkulationen. Mellan 20-40 kr beroende på var du köper den - budgetfynd!

Crabtree & Evelyns Body Butter ingår i deras Naturalsserie, som använder så mycket naturliga ämnen som möjligt. Innehåller lemongrass som piggar upp.

• Hos The Body Shop kan man välja och vraka i en hel vitamin C-serie. Där hittar man bland annat återfuktande serumet Skin Boost.

• The Blonde är ett schampo på bit från Lush. Det innehåller organisk citronjuice & kamomill och är - precis som namnet antyder - gjord för oss blondiner.

• Ett illgult nagellack får vara med och förgylla dagen också. Acid Yellow kommer från Barry M och kostar 55 kronor.

Recension: Clinique Lash Doubling Mascara


Date: 2009-09-08 Time: 21:24:02
Kategori: Recensioner { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Cliniques mascara Lash Doubling har hårdtestats hos mig den senaste månaden. Som den sanna beautynörd jag är så letar jag alltid efter en mascara som är liiite bättre än den förra. Antagligen är ni precis likadana... eller hur?

Det första som slog mig när jag började använda Lash Doubling Mascara var att den ger ett naturligt och fint resultat, mina fransar känns inte för sträva och spindelbensliknande. De är separerade och lite längre än vad de ser ut att vara osminkade. Det blir en bra svärta på dem - ja, de ser helt enkelt sådär nonchalant snygga ut som jag ofta vill att en mascara ska fixa så att ögonfransarna gör. Det är också lätt att arbeta sig fram till så pass make:at resultat du vill ha, light eller mycket, beroende på tillfälle.

Men efter detta går det utför. För det är bara så länge som jag håller mig torr som mascaran håller sig på plats. Detta innebär att jag inte kan vara ute i regn, inte gråta åt sorgliga slut på Greys Anatomy eller svettas alldeles för mycket på mitt träningspass. För då, kära beautyvänner, då rinner Lash Doubling Mascara och svider så mycket i ögonen att jag inte kan hålla ögonen öppna längre. Och det går inte över förrän jag får av mig allt smink.

Så - när vi inte ens talar om att mascaran fäller lite utan att den faktiskt innehåller något ämne som är såpass dåligt för ögonen att det får dem att tåras - då blir jag tveksam. Men vill ni, av någon anledning, kunna gråta på beställning, då tycker jag ni ska skaffa Lash Doubling Mascara.

BETYG: BB (2/5)


I'm right here!


Date: 2009-09-07 Time: 22:18:44
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag tittar in lite kvickt för att ni ska veta att jag lever. Har mobilbloggat ett antal gånger för att tipsa er om olika saker men inget kommer upp på bloggen, tyvärr.. Jag ska fortsätta försöka.

Jag jobbar väldigt mycket just nu och on top of that håller jag på att ta körkort, så jag hoppas att ni kan ha överseende med att det varit lite tomt här på bloggen ett tag.

Imorgon utlovas dock en mascara-recension.. den som väntar på något gott!

Enjoy!


Date: 2009-09-02 Time: 19:34:24
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Ha en underbar kväll på Make Up Store-festen ikväll, alla som ska dit! Tyvärr är det lite för långt för mig att ta mig dit, eftersom jag bor i Göteborg sedan några månader tillbaks.

Berätta gärna om allt när ni kommer hem. Om det är någon som har lust att skicka en bild eller två till mig så blir jag glad - på catwalken, på folket eller på goodiebaginnehållet. Ni når mig på [email protected]


"That" time of the month


Date: 2009-09-02 Time: 14:51:14
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Är jag ensam om att få extremt irriterande finnar uppoppande lite här och var, så fort det är "that time of the month"? Sådana där som gör ont, liksom, och som inte försvinner på flera dagar - hur mycket och vad man än försöker.


Kanske skulle Laura Merciers Deep Cleansing Clay Mask göra susen? Jag behöver en ny djuprengörare ändå - tror att jag drar ner till NK och shoppar imorgon, efter jobbet.

Snyggast ögonbryn


Date: 2009-09-01 Time: 18:26:30
Kategori: Smink { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Ända sedan Make My Day visade superfina bilder på skillnaden mellan hennes ögonbryn osminkade och sminkade har jag varit sugen på att köpa brynskugga. Eftersom jag - när jag väl fyller i brynen - bara brukar använda penna, behöver jag era tips på vad som funkar bra och mindre bra. Vad är värt pengarna, vad håller för en partykväll, vilket märke är lättast att arbeta med? Kom igen - ge mig era bästa råd!

På bilden - Ögonbrynskit från Anastasia, Smashbox Brow Tech, Tweezerman Brow Mousse, Urban Decay Brow Box & GloMinerals Globrow Powder Duo.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0