Favoritlistan 2007


Date: 2007-02-27 Time: 20:32:04
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag hoppar också på Lip Gloss Bitch:s favoritlista, själv tycker jag att det alltid är lika kul att läsa om andras favoriter, så jag hoppas att ni tycker detsamma. Medan jag gjorde listan upptäckte jag att många favoriter hänger kvar från förra året, konstigt att jag inte lyckats hitta fler nya favoriter på ett helt år. Jag får fortsätta leta under 2007 helt enkelt!

Rengöring: Dermalogica - Ultracalming cleanser
Ansiktsvatten: Dermalogica - Soothing spray
Skrubb el mask: Nivea - Gentle face scrub
Ögonmakeup remover: Fortfarande Eye makeup remover från Body Shop
Dagkräm: Lancôme - Hydra Zen
Nattkräm: Lancôme - Hydra Zen
Ögonkräm: Använder ingen

Primer: Använder inte
Foundation: FACE Stockholm, har fortfarande inte hittat någon bättre.
Färgad dagkräm: Har inte hittat någon bra.
Concealer: MAC - Secret concealer
Löst puder: Behövs inte
Fast puder: Se ovan

Rouge fast: MAC eller Maybelline
Rouge kräm/tint/stain: Har inte hittat någon favorit.
Highlighter: Lumene - Crystal radiance
Bronzer: Isa Dora - Terracotta powder

Mascara: Isa Dora - 2000 calories
Mascara vattenfast: Ingen favorit.
Eyeliner/kajal penna: Fortfarande MAC
Eyeliner flytande/gel/kräm: By H&M - Dip liner
Ögonskugga fast: Urban Decay
Ögonskugga lös: Make Up Stores

Läppenna: Använder inte
Läppstift: Använder inte, men gillar testerna jag fått av Body Shops - Lip colour
Läppbalsam: Philosophy - Kiss me
Läppglans: Lyx: fortfarande Lancôme - Star gloss; Budget: Lumene - Berry fun
"Plumper": Har ingen favorit.

Hudkräm: Body butter - Body Shop är oslagbar!
Bodylotion: Davidoff - Cool water body lotion
Brun-utan-sol eller en "skimmer"produkt: Åhlens - Shimmering body lotion
Skrubb: Ingen favorit tyvärr.
Shampo: Redken All Soft
Balsam: Redken All Soft
Stylingprodukt: Nya favoriten GHD mousse

Handkräm: Almond hand rescue treatment - Body Shop
Nagellack: Mavalas
"Allround" produkt: Kanske Rosebud, fast den är tyvärr ingen 5:a
Doft dag: DKNY - Be delicious
Doft kväll: Gucci - Envy me

Din Stil v 10 - Veckans tema


Date: 2007-02-26 Time: 20:31:22
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Den senaste veckan har jag fått både en förfrågan om att tipsa om bra deodoranter och en önskan om att ta upp Din Stil igen. Anledningen till att jag inte har kört det på ett tag är att idéerna har tagit slut för teman, så tipsa gärna om vad ni skulle vilja läsa om kommande veckor.

Hur som helst blir veckans tema Bästa deodorant och jag tycker det ska bli kul att läsa om era favoriter. Jag ska fundera ut vilken som är min absoluta favorit medans ni förhoppningsvis skickar in många bra tips! Senast 22:00 den 6 mars skulle jag vilja ha bidragen skickade till [email protected].

Vichy Nutrilogie


Date: 2007-02-22 Time: 19:53:44
Kategori: Hudvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom mitt senaste inköp i fuktkategorin inte fungerade alls som jag hade hoppats på, är jag på full jakt efter en ny fuktkräm nu. Så fick jag ett nyhetsbrev från Vichy idag, där de tipsade om Nutrilogie som är en fuktkräm som ska vara perfekt såhär i kylan, när mångas hy blir lite extra torr. Precis vad jag ville få ut från Laura Merciers kräm alltså, eftersom jag har väldigt känslig hy som reagerar snabbt på temperaturväxlingar. Krämen finns i två varianter, 1 för torr hy och 2 för mycket torr hy.

50 ml för 179 hos Apoteket. Ska jag?

Snart på Beauty Place


Date: 2007-02-18 Time: 20:35:29
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag är ledsen att det har blivit lite glest mellan inläggen här på bloggen på senaste. Jag har en hel del att klämma in på dagarna och de gånger jag loggat in den här veckan har de många gånger varit krångel med blogg.se. Det är mycket "sidan kan inte visas" just nu tyvärr. Hur som helst testar jag grejer för fullt här hemma, så det händer saker "i kulisserna"...

- Quattro rakhyvel från Wilkinson Sword trillade in med posten i veckan och den verkar lovande än så länge...
- GHD Maximise mousse luktar precis lagom och jag lovar att mer info kommer om den!
- Philosophy 3-in-1 pumpkin pie har än så länge testats bara som duschkräm och då gillar jag den nåt enormt, i veckan ska jag klämma in ett bad och då får den sättas på prov som bubbelbad.

Recension av Laura Mercier - Mega moisturizer cream


Date: 2007-02-17 Time: 22:45:15
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter lång diskussion om både det ena och det andra med expediten i Laura Merciers hörna på Bloomingdales, på semester i USA i november, gick jag glatt därifrån med Mega Moisturizer Cream i påsen. Det här är en fuktkräm som jag varit nyfiken på länge, den lät nämligen perfekt eftersom den passar torr till känslig hy och ska fungera utmärkt i kallt klimat. Min hy är väldigt känslig för värmeväxlingar, för varmt eller för kallt. Därför tänkte jag att MM cream skulle passa mig som handen i handsken, särskilt nu över vintern.

Men nja, så blev inte riktigt resultatet... Nu har jag använt fuktkrämen i ungefär 3 månader efter tvätt morgon och kväll men ser inget positivt resultat. Jag är alltid en aning torr och min hy stramar efter tvätt men med den här fuktkrämen blir det till och med värre. Ungefär 5 minuter efter att jag tagit på den känns huden lika torr igen och när jag kliver upp på morgonen, 8 timmar efter att ha applicerat för natten, är min hy så torr att jag flagar (och inte lite heller) både i panna och på kinderna. Det blir svårt att sminka mig och vissa gånger får jag ändå ta en andra omgång kräm efter 10 minuter på vissa ställen, som blivit torra igen.

Krämen är odryg, luktar tråkigt och kostar ju en hel del så det här känns inte som något bra köp. Enda pluset är att den har en härlig konsistens och att den har spf 15. Jag är ingen främling för att betala en aning mer om produkten är bra, men personligen så tycker jag att 450 kronor för Mega moisturizer cream är ett smått rån! Så nu är jag på jakt efter en ny fuktkräm...

mm cream
Betyg: B


GHD Mousse


Date: 2007-02-14 Time: 20:48:24
Kategori: Hårvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Personligen har jag absolut inte hittat någon favoritprodukt för mitt hår, så jag håller på att leta med ljus och lykta efter ett bra märke. Därför blev jag direkt nyfiken när jag fick reda på att GHD har lanserat både ny mousse och ny spray - Maximise mousse och Ultimate hairspray. Gillar man produkterna så finns det en hel serie med vårdande grejer från tvätt av håret hela vägen till ett fönat nystylat hår. Ett extra plus i kanten är att de skyddar både mot värme när jag drar fram platt- eller locktång och även UV-strålar.

ghd spray   ghd mousse
Beyoncé, Catherine Zeta Jones, Cate Blanchett, populära Dita von Teese och Gwen Stefani använder också GHD:s grejer, så är de bra så är jag i gott sällskap. Moussen är nämligen på väg hem till mig i ett paket.. hoppas, hoppas de hinner dimpa ner här innan helgen!

Safari Mineral Bronzer


Date: 2007-02-12 Time: 20:08:30
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här fulsnygga bronzingpudret från Cherriflip?! Lite roligt är det och jag tror nog att effekten blir riktigt bra eftersom man får flera olika nyanser som blandas på ett snyggt sätt. Personligen gillar jag lite lyxigare förpackningar, det är fjantigt men det gör att jag tycker att produkten också blir lite, lite bättre och framförallt är det roligare att ha med i sminkväskan.  Trots allt föll jag lite smått för den här leopard-bronzern... fast 349 kronor är lite väl magstarkt. Finns hur som helst hos Eleven

35761-293
Vad tycker du... motiverar en lyxigare förpackning ett högre pris?
Rösta gärna här!

Eyes Wide Open


Date: 2007-02-11 Time: 16:08:07
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Det var inte bara jag som tyckte att läppaletten från Laura Merciers kollektion Eyes Wide Open var fin när jag skrev ett inlägg om den. Personligen tycker jag att hela kollektionen är minst lika fin, med härliga lagom naturliga färger.

- Evolution of colour for eyes
- Kohl eye pencil
- Lip pencil
- Cheek colour (ååh vad fin i färgen Winter blossom)
-
Evolution of colour for lips

35761-292

Evolution of Colour - Lips


Date: 2007-02-08 Time: 18:40:44
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-290Åh, kan man annat än bli kär i den här paletten från Laura Mercier? Fyra olika nyanser av läppglans (fast lite mer krämiga) som enligt skaparen skall hjälpa en på traven när man ska gå från dagsmake till kvällssminkning. Jag börjar mer och mer gilla färg på läpparna, det är snyggt - har dock inte vant mig vid de starkaste än, men nyansblandningen Peach Petal som ni kan titta på här  (går tyvärr inte att spara bild) skulle vara perfekt för att blanda nyanser. Den 2:a från vänster - persikofärgen - passar nog utmärkt på dagen!

H&M Dipliner


Date: 2007-02-06 Time: 19:08:26
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-289Bra smink behöver inte alltid vara dyrt. När jag lade en beställning till H&M på några linnen och accessoarer för ett tag sedan passade jag på att klicka hem Dipliner by H&M för 49:50. Inte så väldigt högt pris, tänkte jag, så då gör det inte så mycket om den inte är så bra. Men jag blev överraskad - diplinern är lätt att arbeta med och ger ett snyggt resultat och det är det inte alla som kan stoltsera med för 49:50. Visst finns det bättre på marknaden men kanske inte för det låga priset?!


Underbar duschkräm!


Date: 2007-02-01 Time: 21:37:53
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

När jag berättade om vad jag shoppat på min semester kunde jag inte säga något om något av det bästa jag tog med mig hem eftersom jag köpt en likadan i julklapp till en kompis, men den här står nu i mitt badrum och är fin. 

Philosophy 3-in-1 är precis lika härlig som ryktet säger - luktar helt underbart, är dryg och återfuktar bra. Just nu är jag lite extra torr men en vanlig månad kan jag mycket väl tänka mig att inte använda body lotion efteråt för duschkrämen är precis lagom återfuktande ändå. Och för mig är det bara ett plus att flaskan är så fin och kommer att räcka läääänge... Köp, om du kan!


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0