Rea vecka 31


Date: 2007-07-31 Time: 13:32:28
Kategori: Fyndtips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom det blivit några veckors rea-tips som utgått pga min semester slänger jag in en nu, fast det är mitt i veckan. Galet av mig, eller hur, haha! Det är lite sommarstiljte på webbshopparna nu känns det som men ett och annat smått och gott hittade jag allt.

image356


1. Det är väl ingen som har missat veckans vara hos Satine? Icybag är nog kanon för alla er som bokat eller tänker boka sista-minuten och inte vill ha kladd i väskan på stranden. 99 kronor istället för 149. Men hurry, hurry.. erbjudandet gäller bara till 2 augusti.

2. Hos Waterbellis hittar vi Repair Schampoo från L'oreal för 129 kr (215 kr) - det är ju nästan halva priset!

3. Chic Online bjuder på Comodynes solservetter för ynka 79 kronor (119 kr)... perfekt att bunkra upp med eftersom sommaren verkade utebli det här året. Snart sätter ju kräftskivorna igång och då vill i alla fall jag se lite solbränd ut...

4. Och här är veckans kap... giftset från Elizabeth Arden med 40% rabatt. Personligen är jag inte så förjust i 8 hour cream men till alla er andra. HQ Hair is the shit! (och så fick jag använda det uttrycket för första & sista gången i mitt liv).

5. Hos Accessora bjuder man på 20 % rabatt på produkter från Campoz de Ibiza. Doftljuset med mandarin skulle passa bra i mitt vardagsrum.

Undersökning om Beauty Place


Date: 2007-07-29 Time: 17:38:20
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag behöver er hjälp! När jag hade skrivit bloggen ett tag hade jag en undersökning som många av er var med och svarade på. Nu, när det har gått ett tag och Beauty Place närmar sig 2 år, skulle jag vilja ha er hjälp igen! Jag har därför knåpat ihop en undersökning med några frågor ytterligare en gång.

image355

Alla som deltar i undersökningen är med i utlottningen av 3 skönhetspriser - det är bara att lämna namn och e-mailadress i slutet av undersökningen för att vara med i utlottningen. Undersökningen pågår i en månad och i slutet av augusti kontaktar jag vinnarna.

Undersökningen hittar ni här! Tack så mycket för hjälpen.

Tips om Bobbi Brown!


Date: 2007-07-27 Time: 16:40:15
Kategori: Smink { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Via Beautyfeber fick jag reda på något underbart! Vi sminkjunkies är många som längtat efter Bobbi Brown och trots glada nyheter om att märket ska lanseras i Sverige nu till höst är det tyst med utförligare information.

Men... om man reser med SAS Scandinavia från Stockholm i höst och reser en längre tid än 1 h och 35 min finns Bobbi Brown att handla ombord. Deras efterlängtade ögonskugge-palett från Stonewashed Nudes finns bland annat för 43 Euro ombord. Kan ju vara en anledning god som någon att ta en weekendresa i höst!?

image354

Temple & Flora


Date: 2007-07-26 Time: 19:00:51
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

När jag ändå var runt i sminkdiskarna på Åhlens igår passade jag på att ta en närmare titt på Make Up Stores kollektioner som är på tapeten just nu.

image351

Temple är den som gjorde mig mest överraskad, föga inspirerande som den är på PR-bilderna. Men åh, vilka fina produkter! Särskilt eyedusten som ingick i kollektionen men som jag inte kan komma ihåg namnet på. (Make Up Store borde ha med sina olika kollektioner och vilka färger som ingår på sin hemsida...) Vill ha! Jag tror att hela kollektionen kan vara fin, både till vardags och med lite extra glitter till party.

image352

Flora överraskade inte så mycket, redan på bilden ser den ju helt underbar ut. Fina färger som, även om de är rätt neutrala, ändå ger ett starkt intryck. Efter att ha testat färgerna (mamma ställde snällt upp som provdocka) märkte jag att de går lätt att variera och man kan själv välja intensitet i rätt stor grad. Kan tänka mig en hel del av ögonskuggorna härifrån med. Plus ett exotic body butter, men det är en annan historia!

Nytt bloggvirke


Date: 2007-07-26 Time: 16:52:24
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

image350


Åh, vad mycket roligare det är att shoppa i storstan! Igår var jag med kära mamma och hade en heldag i Stockholm, iväg 10 och hemma 23, massor av god mat och självklart underbart skoj shopping! På bilden ser du de skönhetsprodukter som fick följa med mig hem;

Get Fruity  - Body butter pineapple/passion fruit
MISO Pretty - Lip Balm pineapple
Essie - Nagellack i färgen Iced Chai Latte

Mest av allt ser jag fram emot att få testa om Essies nagellack är så gudomliga som alla säger, själv har jag aldrig testat innan. Jag ville ha latte-färgade naglar så vi får se om den här är som jag hoppas. De andra produkterna luktar föresten oerhört gott, jag älskar fruktiga dofter!

Recension av: Essie - Smoothie, Kiwi & Lime


Date: 2007-07-21 Time: 16:39:12
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nästan varenda nagellack från Essie är superläckra och får bara bra betyg från de som provat. Nya, fina färger kommer ut på löpande band och de sitter dessutom bra på naglarna. Därför trodde jag att handkrämen Smoothie från Essie skulle vara - om inte en fempoängare så i alla fall så att jag kunde tänka mig att köpa igen. Men tyvärr, handkrämen är helt ok men inte mer.

image349På plussidan är den ursöta förpackningen, en liten flaska som ser ut som en äkta smoothie och lukten som är fräsch och inte för mycket. Kiwi/Lime är för övrigt en väldigt bra blandning. Den kladdar inte heller, vilket jag tycker är av stor betydelse. Krämen kan användas både som handkräm och body lotion med med 69 kr för 59 ml så har lotion-användningen inte varit stor för min del. Idén är dock bra om man behöver den för torra ställen på kroppen och inte har något annat med sig.

Som handkräm känns Essie Smoothie lite för mesig, den absorberas för snabbt (trodde aldrig jag skulle säga) så att jag inte hinner smörja in mig ordentligt och den lena känslan varar bara en kvart ungefär. Särskilt dryg är den inte heller. Synd...

BETYG: BB+

Cargo - Get Your Bronze On Collection


Date: 2007-07-20 Time: 19:04:41
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Trots det halvfåniga kollektionsnamnet gillar jag Cargos Get your bronze on collection jättemycket! Fina bronsiga bruna toner mixas med higlighters och fina rosa färger. Kan inte sommaren komma till oss får vi ju fixa brännan på annat vis. Och man måste ju bara älska namnen på alla produkterna: Sunset Beach, London, Paradise Island mm mm.

image348

Synd bara att ingen av de stora webshopparna verkar sälja märket. Varför finns inte Sephora i Sverige... why, why why?

Mer "Din Stil"


Date: 2007-07-19 Time: 17:31:14
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

För ungefär ett halvår sedan drog jag igång en Din Stil med temat deodorant som jag aldrig har gjort något inlägg av. Kom på det eftersom min Pearl & Beauty börjar ta slut och jag vill hitta en riktigt bra, fräsch variant. Så nu ger jag liv till det gamla temat Bästa Deodorant igen - skicka gärna in namnet på din absoluta favorit! [email protected] är adressen och jag vill ha in bidragen innan den 25/7 vid 21:00.

Skulle vara toppen om så många som möjligt dessutom kunde komma med tips på teman ni vill se så att jag kan återuppliva Din Stil igen. Ett alternativ är att köra igenom alla gamla teman igen eftersom många av er säkert har fått nya favoriter?! Vad tror ni?

Recension av: Dermalogica - Essential Cleansing Solution


Date: 2007-07-19 Time: 12:52:38
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

image347

Det var lite mer än en månad sedan som jag klickade hem två nya Dermalogica-produkter till mitt badrumsskåp. Jag har hittills älskat alla produkter jag har provat från Dermalogica och också hittat en 5-poängare i fuktkrämen Intensive Moisture Balance. Tyvärr blev inte mitt möte med Essential Cleansing Solution lika bra... Efter att noga ha läst på i Dermalogicas produkthäfte bestämde jag mig för rengöringen ECS och tog en stooor förpackning för att jag trodde att den skulle vara lika bra som andra rengöringsprodukter från samma märke. Detta är vad Dermalogica lovar i produktbeskrivningen:

"A milky cleanser for drier skin conditions to gently lift impurities and remove make-up. Water-soluble, this soothing emulsion rinses off easily, leaving the skin refreshingly clean, soft and supple. Contains no artificial fragrance or color."

Första intrycket var att det var en skön konsistens på rengöringen, precis som de skriver är den "milky", tjock och len mot ansiktet. Men jag gillar absolut inte att den inte löddrar, det blir svårt att se vilka delar jag tvättat eller inte. Personligen gillar jag lödder, inte bara hos rengöringsprodukter utan även hårvård etc.

Rengöringsmjölken är kanon för min torra och känsliga hy i alla fall, den irriterar inte och lämnar en lite fet hinna som stöter bort vattnet så att det inte torkar ut mer än det behöver. Däremot märker jag när jag använder ansiktsvatten efteråt att mycket av mitt smink inte försvunnit av ECS - ansiktsvatten ska ju bla ta bort de sista resterna men så mycket så att det syns klara spår på bomullen gillar jag inte! Jag tycker att man ska kunna använda bara rengöringsmjölk om man vill. Så nja, satsa på Ultracalming Cleanser eller Special Cleansing Gel istället - om du är intresserad av att prova Dermalogica - tycker jag!

BETYG: BB (2/5)

Mist Stockholm hos Snowdrops


Date: 2007-07-13 Time: 12:51:40
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Webshoppen Snowdrops har nu tagit in märket MIST Stockholm, som annars mest finns i egna butiker eller i utvalda skönhetsbutiker. Jag gillar speciellt deras sminkprodukter för ögonen, det finns mycket som passar perfekt till party - eyedust, glimmer och pigmentrika ögonskuggor.

Priserna ligger mitt-emellan, inga budgetpriser direkt men inte överdrivet dyrt heller. Ett läppglans går till exempel lös på 120 kronor och en mascara på 170.


image346
Glimmer från MIST

Lista á la Beauty Princess


Date: 2007-07-11 Time: 21:15:18
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

LipGloss Bitch startar lista och jag hänger på! Alltid roligt att se vad bloggare just nu tycker om diverse skönhetsprodukter.

Används mest: Concealern Select Moisturecover från MAC används dagligen, oavsett lätt sminkad look eller om det är dags för party. Den är ingen 5-poängare, men fungerar bra tills jag hittar en bättre.


Saknas i necessären:
 Skugga i triosammansättning för ögonbrynen plus en bra pensel för detta. I brist på bättre använder jag just nu helt enkelt en ljusbrun skugga från skuggpaletten Cappuccino - Isa Dora.

Bästa köpet: Fuktkrämen Intensive Moisture Balance från Dermalogica. Alla snygga sminkningar börjar med en bra grund och IMB återfuktar fantastiskt bra, absorberas snabbt så att sminket kan läggas på bara minuter efteråt och luktar fräscht och alldeles lagom.


Största överraskningen:
Eylinern Dipliner by H&M, som för under 50-lappen ger ett förvånansvärt bra resultat.
  

Högst vill ha-faktor: Bronzingkulorna Meteorites från Guerlain ligger högt upp på shoppinglistan just nu. Snygg ask, fina nyanser och bara lovord från de som provat.


Nyfiken på:
Vincent Longos ögonskuggor Wet Diamond, som jag för övrigt har klämt på i några månader nu. Kanske dags för ett inköp snart?


Artikel på Pausa


Date: 2007-07-10 Time: 21:11:13
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ett kort tips. Jag listar mina 5 body-lotion-favoriterPausa. Om du letar efter en ny favorit eller bara tycker det är skoj att få tips kan du gå in och läsa mer här.

Om ni inte har varit inne och läst innan, så finns fler artiklar här och här... och här. Och här är en till.


Compeed - Anti Blister Stick


Date: 2007-07-10 Time: 18:19:31
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

image345

Compeed är ett märke som gör fot- och sårvårdsprodukter och det finns ungefär 30 olika sorters lindrande produkter att prova. Senast i linjen är Anti Blister Stick, ett stick som motverkar och förebygger skavsår och blåsor genom att det sätts på innan man tar på nya eller hårda skor på de ställen där man vet att man brukar få sår. Det ska bara strykas på och är sedan osynligt, istället för synliga skavsårsplåster och liknande. Finns att köpa hos Åhléns.

Jag tycker att det låter perfekt och det ska bli intressant att se om det fungerar som Compeed lovar. Ett paket med ett stift är på väg till mig i posten, så jag lovar att berätta mer så fort jag testat. Finns många "jobbiga" skor som behöver gås in där hemma.

Nu ska jag tillbaks till sängen och boken i föräldrarnas gästrum :O) Aah, semester!

Wet & Wild


Date: 2007-07-09 Time: 17:40:47
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag är shoppingsugen efter nostalgi-märket Wet & Wilds nagellack (var stort när jag gick i mellanstadiet ungefär). Just nu har Pashion Cosmetics rea med 50% på ett antal nagellack i sin butik, så för alla er i Stockholm som är sugna på en fin sommarfärg är det en bra chans att fynda. Jag är sugen på underlack så att alla mina mörka färger inte ger sådan bi-färg när jag tar bort det och en fin cappucino-nyans på nagellack att ha för att bli vardagssnygg. Men i webshoppen har de inga färgade lack, bara för fransk manikyr och över- och underlack.

image344

Får nog bli ett snygg lack när det blir Stockholmstripp om 2 veckor med mamma :O)

Rea - Vecka 27


Date: 2007-07-08 Time: 09:21:38
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fortsätter med mitt nya tema; utvalda produkter från diverse skönhetssajter på rea den här veckan. Personligen tycker jag att alla sajter borde ha rea/utförsäljning/erbjudanden regelbundet men har märkt att inte alla har det, tyvärr. Hoppas ni tycker att temat är roligt i alla fall :)

image343

1. Hos Look Fantastic får man just nu 30% på alla Redken All Soft paket. Märket är min (hittills) absoluta favorit!
2. Mjukgörande badolja från Dr Harris - Snowdrops för 144 kr (169kr)
3. 3 min ansiktsmask från Yves Rocher29kr (43kr)
4. Det jag mest suktar efter den här veckan - manikyrsetet från Eleven kanske skulle få ordning på mina händer. 75kr!
5. Overnight Hand Treatment från Swedish Spa - finns hos Oriflame för 29kr (60kr).

SEMESTER


Date: 2007-07-07 Time: 22:17:16
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag njuter för fullt av semestern, som började igår eftermiddag. Så underbart, min första "riktiga" semester eftersom jag pluggat innan och gick ut förra sommaren. De närmsta 4 veckorna hittar du mig på uteserveringar eller i skärgården i Göteborg, på bryggorna i Smögen, i hamnen i Strängnäs och gamla stan i Eskilstuna. Kanske blir det några dagar i Stockholm också.

Självklart blir det inlägg som vanligt, kanske till och med mer nu när jag har massor med ledig tid. Trevlig sommar allihop!!!

Ocean Mist


Date: 2007-07-05 Time: 20:57:06
Kategori: Hårvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter förra veckans shopping blev det Ocean Mist från Proffs som fick följa med mig hem. Jag fick massor av bra tips av er på saltvattensspray så det blir nog svårt att hålla sig till samma när den här flaskan tar slut. Wella, Bumble & Bumble och så Proffs var det flera som tyckte om.

Ocean Mist gör precis det som jag föreställt mig att en saltvattensspray skall göra med håret, det blir en aning strävare, lättare att styla - ja, ger helt enkelt en snygg look. Nu är det svårt att hålla sig borta från flaskan, det fungerar innan jag stylar halvtorrt hår, för att ge mer volym när jag har en enkel hästsvans och för att fluffa till det utsläppta. I like! Och så luktar den gott också...


Recension av Biotherm - Biocils makeup remover gel for sensitive eyes


Date: 2007-07-04 Time: 18:50:14
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

"This unique water based gel has been formulated especially to gently remove eye makeup. Is suitable for sensitive eyes and contact lenses wearers." Det lovar Biotherm på förpackningen till Biocils makeup remover gel for sensitive eyes (puh, dessa långa namn!) och jag håller med lite halvt om halvt.

Ögonmakeup-removern tar väldigt lätt bort ögonsmink som skugga och kajal och efter några gnuggningar även mascara. Det krävs några tag över fransarna men sedan är all mascara borta. Så på det viset gör removern allt den lovar, inget skräp under ögonen på morgonen när jag vaknar och inget extra efter att jag har tvättat ansiktet att ta bort.

Men... för ni visste väl att ett men skulle komma... något för känsliga ögon tycker jag verkligen inte att Biocils-removern är. Jag har inte överdrivet känsliga ögon och använder inte heller linser, men får jag in minsta gnutta i ögonen så svider det. Inte så roligt - och än mindre roligt för den som har väldigt känsliga ögon. Alltså: Väldigt bra remover om du bara letar efter en som effektivt tar bort ditt ögonsmink, men inte för dig som vill ha en speciellt för känsliga ögon. Dessutom har removern rätt högt pris, så det blir bara strax-över-godkänt-betyg.

BETYG: BBB+ (3+/5)


Stonewashed Nudes - Bobbi Brown, Fall 2007


Date: 2007-07-03 Time: 19:13:26
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Det har varit livliga diskussioner kring huruvida Bobbi Brown har förlorat lite av sin charm i sina senaste kollektioner. Tråkiga och fantasilösa vet jag att många har sagt. Jag har gillat märkets flesta kollektioner, däremot blev jag inte så imponerad av BBs foundation tyvärr. 

Höstens kollektion Stonewashed Nudes gör att jag också gör skaran sällskap som tycker att Bobbi Brown börjar bli lite trist. Trista bruna färger och intetsägande läppfärger. Och nu när märket äntligen verkar dyka upp i Sverige!

image342

Vad tycker ni? Snyggt/Trist?

REA v 26


Date: 2007-07-01 Time: 19:10:22
Kategori: Fyndtips { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Från Rubias blogg fick jag en toppenidé, nämligen att publicera ett återkommande tema med tips om de bästa kapen varje vecka, på olika sajters reasidor. Hennes handlar såklart om mode medan min kommer att handla om diverse skönhetsprylar. Varje söndag kommer ett nytt inlägg med fyndtips, hoppas ni tycker om det!

image341

♦ Nagellack från Essie i olika sommarfärger
♦ After sun mousse från Oriflame, perfekt i semestertider!
♦ Ögonskuggsduo från Laura Paige
♦ Ögonkräm från Oriflame - ett bra kap för alla över 25 eller som har puffiga, trötta ögon
♦ Sminketui från Eleven


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0