Recension av Vaseline - Hand & Nails hand lotion


Date: 2007-05-30 Time: 20:30:59
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är lika bra att säga det direkt, jag är smått beroende av handkräm. Jag har en i väskan, en på jobbet och en på nattduksbordet - så att jag aldrig är utan. Så att testa olika krämer är alltid roligt, i jakten på den absoluta favoriten. För några månader sedan fick jag ett paket från Vaseline med några produkter att prova och däribland fanns Hand & Nails.

Första intrycket av handkrämen var verkligen bra, den luktar fräscht och lagom, den absorberas rätt snabbt och händerna känns mjuka efteråt. Men nu, när jag har använt den under en lite längre tid upptäcker jag saker som inte är så bra. Försöker jag till exempel ta en lite större klick kräm tar det för lång tid för den att torka in än vad jag tycker känns rimligt, jag vill kunna sätta igång med jobb/grejer hemma rätt snabbt efteråt. Absorbtionen är alltså bara bra vid en mindre mängd.

Men så till en sak som jag uppmärksammat efter att ha pratat med en väninna som också använder Hand & Nails (efter tips från mig ironiskt nog). Ju mer jag använder handkrämen, desto mer känner jag att jag behöver använda den igen - som att krämen bara lägger sig som ett lager och inte mjukgör på djupet. Inte bra! Nej - tyvärr blir det inget toppbetyg trots bra intryck från början. Jakten på den perfekta handkrämen fortsätter...

Betyg: BB (2/5) 

En sväng på Pashion Cosmetics


Date: 2007-05-28 Time: 20:04:33
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

I fredags var jag på kurs i Stockholm tillsammans med en kollega, som också är lite shoppingfantast. När kursdagen var slut tog vi därför en sväng på stan innan vi njöt av en välförtjänt middag. Tyvärr har jag en lite begränsad budget den här månaden men det var kul bara att fönstershoppa i storstan.

Öppnade dock plånboken lite när vi hittade Pashion Cosmetics på Drottninggatan och jag fick klämma på alla härliga skönhetsprylar där. Underbar butik det där! Ole Henriksen, Jelly Pong Pong, Glamourflage, Nouba mfl.. Jag älskar verkligen att fler och fler märken säljs i Sverige och inte bara på webshoppar!
image333
Två ansiktsmasker - Aqua plus face mask with cucumber från Apivita - blev det i alla fall. 30 kr är precis lagom just nu. Har aldrig provat märket innan så ikväll blir det skönhetsvård för hela slanten, återkommer självklart så fort jag vet hur den verkar. Är den bra blir det nog en större burk vid nästa besök.










Kort inlägg...


Date: 2007-05-26 Time: 16:14:39
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag kan inte annat än hålla med alla som har hissat Weledas duschkräm. Jag fullkomligt älskar den jag också, hade Havtorns-varianten med mig ner till GBG under långledigheten förra veckan och nu får den följa med i gymväskan varje gång. Härligt lödder och huden är len och fin efteråt, jag klarar mig bra utan lotion efteråt och det är inte vanligt, min hud är känslig mot allt vad uttorkning heter. Underbar lukt har den också!

Köp, köp, köp!

Sommar med Stila


Date: 2007-05-24 Time: 21:03:43
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag älskar Stilas söta förpackningar och design på sitt smink. Det känns som att just tryck och mönster i sminkprodukter börjar bli stort och sprida sig bland fler och fler märken just nu.

image331


Sommarkollektionen
från Stila innehåller 3 nya färger på Lip Glaze, inspirerade av sommarn, ögonskugge-och-kajal-paletter i grönt, rosa och grå-silvrigt (där man har en highlighterfärg, en huvudfärg och en skugga i mitten som fungerar som kajal) och en duo-rouge med två olika färger att kombinera. Dessutom har de lagt till SPF 15 i sin bronzer, inte alls fel! Flaskan på bilden, som också ingår i kollektionen, innehåller en sorts fuktolja med lite färg som sprayas på.

Inte så experimentell kollektion kanske, men perfekt att satsa på om du gillar multiprodukter och inte vill köpa på dig ett helt lager med nytt smink i sommar. Bara en skuggpalett och duorouge gör ju att du har kommit en bra väg till en snygg makeup.

Recension av Scholl - Kräm för spruckna hälar


Date: 2007-05-22 Time: 22:20:32
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Scholl är i mångas ögon experten på fotvård och många märken har kopierat deras geniala Party feets - små kuddar för att undvika skavsår och blåsor i höga klackar. Själv har jag aldrig testat Party feet, men skulle gärna vilja. Hursomhelst damp det ner ett paket i min brevlåda för några veckor sedan och det innehöll 2 tuber med Scholls nya "Kräm för spruckna hälar" samt en vanlig fuktkräm.

"Kräm för spruckna hälar ger dig ett synligt resultat efter 3 dagar och du får lena och mjuka hälar på en vecka" lovar Scholl. Tanken är att man skall använda den som en kur i 7 dagar, morgon och kväll och att man sedan ska ha lena, fina fötter.

Det skall väl sägas att jag inte har överdrivet med sprickor på mina hälar - men de är torra och har små förhådnader - som så många andra är jag rent ut sagt kass på att ta hand om fossingarna. Efter att jag använt Scholls kräm i en vecka märker jag faktiskt skillnad, men ingen dramatisk. Mina hälar är mjukare men inte riktigt så fina som jag skulle önska.

Krämen i sig är relativt lättabsorberad och har en lätt lukt - som dock känns lite klinisk, lite som en salva. Jag tycker mig se att krämen lägger sig som en hinna över hälarna efter att jag smörjt in fötterna, hinnan försvinner dock efter någon timme - men, jag tycker det känns lite som att krämen luras eftersom hälarna ser direkt släta ut efter insmörjningen. Jag tycker också att det är lite trist att man behöver smörja både morgon och kväll, på morgonen känns det så kletigt att behöva göra det - det tar ju ändå några minuter innan krämen sugs in i huden. Men - jag tror att i kombination med att man filar fötterna en eller ett par gånger i veckan kan den här krämen vara kanon att varva med sin vanliga fotkräm, som en kur med jämna mellanrum tror jag den fungerar bra.

image330

Betyg: BBB (3/5)


L'oreals mineralsmink


Date: 2007-05-18 Time: 16:05:23
Kategori: Smink { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är många som hoppar på hypen med mineralsmink nu. Senast i raden är L'oreal Paris som nu har lanserat en kollektion med mineralsmink - True match minerals. För den som inte vet så mycket om det så är det bättre för huden än vanligt smink, man ska kunna sova med det utan att huden tar skada - personligen tycker jag alltid att man skall sminka av sig, men det är alltid bra med smink som är vänligt mot huden.

Än så länge kan jag bara hitta foundation på deras hemsida, men det finns säkert - eller kommer - mer produkter. Rouge och ögonskugga borde ju i alla fall finnas att köpa också. Smart idé att ha borsten som en del av förpackningen - rent allmänt brukar borstar som kommer med produkten vara sådär, men den här SER i alla fall bra ut.

Jag vill prova! Du med?

Vincent Longo ögonskugga


Date: 2007-05-17 Time: 22:01:24
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

För alla er med pengar kvar, såhär en vecka innan löning, kolla in Vincent Longos ögonskuggor "Wet diamond"! Över långhelgen befinner jag mig i Göteborg och det är inte första gången jag har klämt på VL:s skuggor och varit väldigt sugen. Tyvärr vill inte ekonomin riktigt just nu men någon annan kanske kan handla en lagom till helgen?

image330
Färgen Concerto är svart-grå och verkar perfekt för sotade ögon, snygg färg och lätt att variera i intensitet. Skuggan kan användas torr eller med en våt pensel - jag är helt såld. Om en vecka klickar jag nog hem den från COW. Bor du i huvudstaden eller Göteborg kan du köpa Vincent Longos produkter på COW parfymeri eller NK.


Vinnare i CD-tävling


Date: 2007-05-15 Time: 07:46:34
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

I söndags kväll tog CD-tävlingen slut men efter en lååång dag igår fick jag ingen tid att posta vinnarna. Här kommer de i alla fall:

1. Lina Andersson
2. Kajsa
3. Carolina Gustafsson
4. Ulrika Karlsson
5. Malin Andrén

Grattis allihop! Eftersom det inte var fler som skickade in bidrag så kommer de 4 första att få 2 skivor var och 5e placeringen får 1. Jag kommer att skicka ut mail i nummerordning med en lista på de CD-skivor som finns att välja på. Sedan behöver jag bara er adress så kommer skivorna med ilfart på posten!


Reminder


Date: 2007-05-13 Time: 13:27:39
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu är det ungefär 10 timmar kvar tills tävlingen avslutas. Passa på att skicka in ett mail till [email protected] med svaren på frågorna, så kan du också vinna 1 eller flera CD-skivor!

Imorgon postar jag ett inlägg om vinnarna och börjar att ta kontakt med er för att ni ska få välja i listan på skivor.  

Köp 2 - Få 1 på köpet


Date: 2007-05-12 Time: 17:35:17
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter att ha använt Camomille eye makeup remover från Body Shop under en lång tid - och varit i stort sett nöjd med den blev jag dock sugen på att testa något nytt. Det kan ju finnas något bättre där ute liksom... Så häromdagen tog jag en sväng förbi stan på vägen hem från jobbet och stod och pratade med kvinnan bakom skönhetsdisken ett tag om vad hon kunde rekommendera. Det slutade med att jag gick hemåt med inte bara en, utan tre nya produkter i min påse.

image328

Det fina var att när jag bestämt mig för Biotherms Biocils makeup removal gel for sensitive eyes så försvann expediten ett tag och kom tillbaks med en kartong med gåvoprodukter som man fick på köpet. Bara ett stort plus, i vanliga fall brukar jag många gånger köpa en extra produkt bara för att få gåvan på köpet - som man får för att köpa över ett visst belopp. På något sätt har jag lättare att inbilla mig att jag verkligen behöver den där extra grejen när jag får något mer på köpet. Även om jag inte egentligen behöver gåvan. Men nu fick jag gåvan fast jag ändå tänkte köpa makeup removern.

Är ni lika mycket suckers som jag för gåvor på köpet eller kan ni stå emot?

Pausa


Date: 2007-05-11 Time: 10:05:30
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

På communityn Pausa kan man gå in för att, bland annat, läsa tips, råd och annat kul av experter inom olika områden eller inlägg av andra medlemmar. Läs gärna artiklarna om smink och skönhet - bland annat tips om hur du blir sommarsnygg - som jag har skrivit för Pausa.

Artiklar om skönhet, skrivna av mig, kommer att publiceras ungefär en gång i veckan på siten, gå gärna in och titta om du vill läsa lite längre tips och tankar kring liknande saker som jag skriver om i bloggen.

Recension av Redken - Blonde Glam


Date: 2007-05-09 Time: 20:11:35
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Den som läser min blogg någorlunda regelbundet är nog fullt medveten om att jag är ett stort fan av produkter från Redken, hårvårdsserien All Soft har hyllats många gånger. Eftersom jag bleker håret tänkte jag för ett drygt halvår sedan att det kunde vara en bra idé att investera i en speciell serie just för blont hår. Så när jag var i USA i 2 veckor i höstas så kom jag hem med både schampoo och balsam från Redkens Blonde Glam-serie. Så här skriver Redken på sin hemsida:

"Blonde Glam innehåller en formula som är speciellt anpassad för naturligt eller färgbehandlat hår med olika blonda toner och slingor. Genom Redkens exklusiva Interbond Conditioning System och multidimensionella Crystal Shine Complex, hjälper det att aktivera glans, förtydliga färg och förstärka dess styrka. Blont hår blir glänsande och fyllt med en glittrande, dimensionell glans."

image329

Blonde Glam är långt ifrån dåligt, men när jag jämför med All Soft så får den inte riktigt samma höga betyg (All Soft är en klar 5a för mig). Men, missförstå mig rätt, BG är väldigt bra ändå. Efter att ha schamponerat och balsamerat håller sig mitt hår rent i 2½ dag ungefär innan det börjar bli fett och det tycker jag är mycket bra! Balsamet gör att håret inte blir statiskt och lätt att reda ut. Mitt hår blir lent och jag tycker att det glänser lite mer än vanligt sedan jag börjat använda serien. Doften är lätt citrusaktig men inte överdriven och tar inte över på något sätt efter att håret har torkat. I like!

Betyg: BBBB (4/5)

Påminnelse


Date: 2007-05-09 Time: 07:50:48
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

En kvick påminnelse: glöm för all del inte tävlingen där du kan vinna CD-skivor. Hint hint... hittills finns det skivor kvar att vinna, har inte fått 9 tävlande riktigt än...

Senare idag: Ännu mer recensioner!

Recension av Body Shop - Hemp hand protector


Date: 2007-05-08 Time: 20:32:57
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

image326

Min Hemp hand protector har funnits med i min handväska i ett par månader nu. Jag är väldigt förtjust i krämen - den återfuktar väldigt bra, även för mina händer som är torrare på vissa partier. Men den har sina nackdelar också, den absorberas inte så snabbt och lukten... den är inte mycket att hurra för. Det här lovar Body Shop om krämen:

Vårda dina händer! En intensivt återfuktande handkräm för torra/mycket torra händer. Går lätt in i huden och kladdar inte. Hemp Hand Protector förebygger att händerna torkar ut och är vattenavstötande. Innehåller hampfröolja samt lanolin och glycerin.

Jodå, återfuktande är den som sagt och att den fungerar för mycket torra händer är kanon, det är det inte många handkrämer som gör. Att den är vattenavstötande har jag inte ens märkt och den kladdar ju faktiskt precis efter att jag använt den. Men har man inte så bråttom så är Hemp hand protector kanon och mitt tips är att varva med en annan handkräm. Själv använder jag HHP en gång på morgonen och efter att jag diskat/lagat mat (efter allt vatten som torkar ut) och sedan använder jag en "vanlig" handkräm några gånger under dagen för att slippa kladdet. Men minus för lukten - som påminner om en svag lukt av mögel (jo, det är sant) - och förpackningen som, även om den är lite söt och rolig, är väldigt opraktisk. Bort med skruvlock på alla krämtuber! 

Betyg: BBB+ (3+/5)

Recension av Weleda - Handcreme havtorn


Date: 2007-05-01 Time: 18:23:30
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

image328För ett tag sedan trillade ett paket med Weleda-produkter in genom min brevlåda. Det var allt möjligt från fuktkräm till duschlotion och handkräm. Första gången jag använde handkrämen Havtorn fastnade jag för den underbara, fruktiga doften och hoppades verkligen att kvalitén skulle vara lika bra som lukten. Det var den!

Enligt Weleda ska handkrämen "skydda mot torra, nariga händer och fuktighetsförlust samt bli mjuka och smidiga utan att lämna en kvarvarande fettfilm". Det sistnämnda stämmer väldigt bra, krämen absorberas av min hud direkt, jag hinner precis smörja klart och kan direkt börja med annat utan att behöva tänka på kladd och klet. Jag känner mig direkt mjukare om händerna och doften är precis lagom, utan att ta över. Krämen är dryg också, ett litet klick räcker för båda händerna.

Det jag saknar är ett lite mer djupverkande resultat - jag skulle vilja att det räckte att bara smörja in sig ett par gånger om dagen och känna att det sitter i hela dagen. Men å andra sidan så tror jag inte att det finns någon handkräm som kan lova mig att det räcker med så få gånger. Nu hoppas jag bara att tuben ska räcka så länge som möjligt...

Betyg: BBBB (4/5)

Tävling - Vinn CD


Date: 2007-05-01 Time: 12:07:12
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Så var det dags för tävling igen! Mahir PR och CD-rea har gett mig chansen att lotta ut 9 CD-skivor till er och det tycker jag är toppenkul. Tävlingen går till så att du (förhoppningsvis) svarar rätt på frågorna nedan:

1. Vilken stad kommer Kent ifrån?
2. Vilken soulsångerska sjunger låten "Ring the alarm"?
3. Vilken jurymedlem är inte kvar längre i svenska "Idol"-juryn i 2007 års program?

Sedan rankar du dina favoritskivor, från CD-rea, inom följande kategorier:

1. Nya skivor som jag missat men passar på att köpa nu.
2. Godingar som jag inte har och vill nu bunkra upp med.
3. Perfekta presenter att ge bort (skivor man borde äga).

Tävlingen håller på i ungefär 2 veckor, tills 13/5 2007 och sedan går jag igenom mailen på så sätt att första mailet får en lista på alla 9 skivor som denne får välja bland, andra mailet får en lista på 8 skivor och så vidare. Skivan skickas sedan ut direkt till vinnarna. (Om färre än 9 stycken mail kommer första personerna att få två skivor så långt det räcker.)

Skicka ett mail till [email protected] för att ha chans att vinna du med!



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0