Dreaming of a Green Christmas


Date: 2010-11-29 Time: 19:39:05
Kategori: Naglar { 7 Kommentarer }
______________________________________________________



För tidiga julklappar är väl inte helt fel, eller vad säger ni? Jag har dreglat över kollektionen 'Tis the season to be naughty and nice collection från China Glaze ända sedan jag läste om den hos bloggkollegan Purity. Två av lacken fångade min uppmärksamhet lite extra mycket, nämligen Jolly Holly och Mistletoe Kisses. Därför blev jag alldeles till mig när jag hittade en samling med båda lacken plus fina Midnight Kiss.

Extra glad blev jag när fästmannen grabbade åt sig setet med lacken och ville köpa det som en tidig julklapp till mig. Han tyckte att så juliga lack ska jag ju använda innan och under jul, inte få dem på julafton när det nästan är för sent. Hur säger man nej till det? Love ♥

Beauty Place 5 år!


Date: 2010-11-24 Time: 20:58:24
Kategori: Allmänt { 25 Kommentarer }
______________________________________________________



HURRA, HURRA, HURRA! Jag har drivit bloggen Beauty Place i hela 5 år vid det här laget. Pinsamt nog missade jag till och med den riktiga "födelsedagen" igår, men vi firar desto mer idag istället. I helgen kommer jag dessutom att dra igång några tävlingar för att ni också ska kunna vara med och fira Beauty Place. Det är ju ni som läser som gör bloggen så rolig att utveckla och fortsätta med - därför är det självklart att jag ska dela med mig av födelsedagen till er.

När jag startade Beauty Place var det bara jag och LipGloss Bitch som skrev uteslutande om smink, sedan kom Bjooti (av Katarina - Katta Kvack) och efter det har det bara tuffat på. Idag finns det en hel uppsjö med bloggar som skriver om skönhet - flera av dem är ännu mer nischade, vissa skriver bara om nagellack, andra bara om hudvård. Det är så skoj att bloggare har blivit en så erkänd del av media idag, att vi får vara med i tidningsintervjuer och olika andra sociala sammanhang.

Jag kommer ihåg att jag hade skrivit på bloggen i ungefär en vecka när Fashionista-Johanna länkade till mig och skrev att min blogg verkade lovande. Före hade jag ett besökarantal på ungefär 5-10 stycken per dag (typ: mina vänner), efter länkningen steg det rejält, till flera hundra besökare om dagen. Det var skithäftigt och jag minns att jag var så glad att en stor bloggare såg min lilla skönhetsblogg, att hon delade med sig av sina läsare till mig.

Min inspiration har kommit och gått under åren, men än så länge tycker jag fortfarande att det är underbart roligt att blogga om skönhet & smink och att interagera med er läsare genom kommentarerna. Jag ser fram emot att fortsätta rapportera om nyheter & kollektioner, recensera produkter och tipsa om mina personliga favoriter. Är ni med mig i 5 år till? Och hur lång tid har ni följt bloggen?


Stort tack för att ni läser allihop!
 

Royal Desire


Date: 2010-11-23 Time: 09:00:00
Kategori: Nyheter { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

 


Eftersom jag är otroligt förtjust i Christina Aguilera (det var till exempel henne jag nämnde som stilikon inom makeup i intervjun i Amelia) och hennes stil var jag bara tvungen att skriva ett inlägg om hennes nya, fina parfym Royal Desire. Själv har jag ingen av hennes dofter sedan innan men har doftat på dem på vänner och tycker att de tidigare är mycket mer lyckade än vad andra kändisparfymer brukar vara.

Royal Desire beskrivs som en sexig, orientalisk doft som avbryts av gourmandnoter och omges av en lyxig symfoni av blommor. Den ska framkalla en känsla av lyx och få oss att känna oss sexiga.

Fynda hos Eleven


Date: 2010-11-22 Time: 21:04:39
Kategori: Fyndtips { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Med rabattkoden JUL2010 får du 10% rabatt på hela sortimentet på ett köp hos Eleven. Passa på att fynda julklappar lite billigare, till dina vänner, din familj eller någon annan du älskar. Och kom ihåg att det är helt ok att köpa en julklapp åt sig själv också - du kanske inte får den där fina ögonskuggspaletten eller läppglanset som du har önskat dig.

I kollaget finns några fina tips på produkter att shoppa hos Eleven:

Smashbox - Wish For the Perfect Pout. En samling läppglans i 6 olika nyanser.

• Aquolina - Pink Sugar Glossy Body Scrub.


 Macadamia Natural OilHoliday Gift Box. Ett fint ge-bort-set innehållande schampo, hårmask och oljetreatment för håret.




Balmbini


Date: 2010-11-20 Time: 15:57:26
Kategori: Nyheter { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Balmbini är en ny palett från underbara The Balm. Hur fin? Den här står högst upp på min önskelista just nu känner jag, tur att jag inte har skrivit någon lista till min fina fästman än, måste skriva upp den här. Märket bakom paletten har ju gjort en av mina absoluta puderfavvos, Sexy Mama.

Paletten innehåller miniversioner av produkterna:

♥ Down Boy Rouge
♥ Hot Mama Rouge
♥ Mary-Lou Manizer
♥ Shady Lady
♥ Read My Lips
♥ Special Edition Tinted Gloss

Scratch Nails - Nineteen Eighty Five


Date: 2010-11-17 Time: 09:30:00
Kategori: Naglar { 3 Kommentarer }
______________________________________________________




På naglarna den här veckan - Nineteen Eighty Five från Scratch Nails. En hallonröd nyans med lite skimmer i, som syns när solen behagar visa sig och lysa på mina naglar. Jag gillar att färgen är lite mildare än de vanliga röda nyanserna, som ofta kan få mina händer att se lite gulaktiga ut.

Scratch Nails är definitivt ett av mina favoritmärken på nagellacksfronten - snygga färger, inte för tjocka i konsistensen så att de klumpar sig, väldigt dryga och torkar snabbt. Penseln kunde gärna varit lite bredare om jag fått önska mig något, men man kan ju inte få allt. Nu har jag snart testat mig igenom hela vår-2010-kollektionen, vilket visar ungefär hur duktig jag är på att ta mig tid att lacka naglarna. Men skam den som ger sig!

Beautiful Blogger Award


Date: 2010-11-16 Time: 09:00:00
Kategori: Om Mig { 10 Kommentarer }
______________________________________________________


Fina vännen Elina gav mig en Beautiful Blogger Award, tack så mycket gumman! Passa på att kolla in hennes blogg och hennes fina dotter Tuwa.

♦ Som vinnare ska du kopiera in bilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
Tacka och länka tillbaka till den du fick priset av.
Ge priset till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem.
Skriva 7 intressanta saker om dig själv.

Jag nominerar:

 Vackra Linn - jag älskar hennes blogg med fina bilder, snygga modefynd och tips på bra shoppingsajter på nätet.

 Jag har läst Elina Hasslunds blogg i nära ett par år vid det här laget och älskar den fortfarande. Hon verkar vara en väldigt mysig person med en förkärlek för det goda i livet, precis som jag.

 Bloggveteranen Stina förgyller ofta mina kvällar med välskrivna inlägg och jag älskar att hon alltid lyckas vara positiv och försöka se det som är bra i varje situation.

 Malin, som skriver skönhetsbloggen Sublimt har troligtvis beautyvärldens finaste läppar. Och så bjuder hon på en väldigt bra blogg också!

 Anne skriver den nischade bloggen Nailtastic och jag, som vanligtvis är rätt dålig på att lacka naglarna trots att jag är duktig på att shoppa nya nagellack, blir alltid supersugen på att fixa till mina händer när jag läser hennes blogg.

 I Nöd & Lust är en inspirerande bröllopsblogg, perfekt för alla er andra tjejer (och killar) som också skall gifta er snart. Katja, som skriver, är personlig i sitt skrivande och verkar vara supergullig.

 Helena, som driver bloggen LipGloss Bitch, är de flesta skönhetsjunkies bekanta med. Men eftersom jag vill veta mer om Vältummat-Helena får hon den här nomineringen.


7 intressanta saker om mig:

 Jag är en sucker för olika poängsystem i butiker och har säkert 15 olika medlemskort på bland annat The Body Shop, Kicks, Sisters, MQ, NK, ICA, Åhlens... you name it.

 Jag är ruskigt petig med mitt hår, vilket resulterar i att jag åker 6 mil till Borås varje gång jag ska klippa och slinga mig. Mia, min überduktiga frisör, ska också fixa mitt hår och min makeup inför mitt bröllop.

 Jag blir fru och byter efternamn till Vigren om lite mer än sex månader (den 28 maj). I lördags köpte jag min drömbrudklänning och ville gå runt med min nya tiara hela kvällen efteråt.

 Jag och fästmannen är tillsammans stora tv-serietöntar. Hittills har vi tagit oss igenom samtliga utgivna avsnitt av How I Met Your Mother, Scrubs, Dexter, True Blood och Californication. Dessutom har jag själv plöjt igenom The Hills, The City, Sex and The City och Gilmore Girls.

 Jag gör världens godaste potatisgratäng (enligt de som känner mig).

 Mina favoritfilmer är Moulin Rouge & Walk The Line och mina favoritböcker Patient 67 & Tillsammans är man mindre ensam.

 Jag är 28 år och utan körkort... men väldigt nära just nu.

Recension: Benefit Boi-ing Concealer


Date: 2010-11-15 Time: 10:00:00
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________



Ungefär ett halvår efter att jag kommit hem från min semester i USA inser jag att jag inte har recenserat hälften av produkterna jag shoppade på himmelriket Sephora. Jag vet inte om det beror på overload av nya produkter hemma just nu (lyxproblem), på bristen av inspiration som jag hade fram till för en dryg månad sedan eller kanske för att jag helt enkelt har glömt bort att jag inte har skrivit om vissa av produkterna.

I början av året skrev LGB om att det recenserades alldeles för få medelmåttiga produkter och jag börjar tro att det kan vara en stor faktor till att jag glömmer bort att skriva om vissa produkter. Är den inte antingen så dålig att jag nästan förvånas över att en viss produkt säljs på marknaden eller så underbar att jag blir smålycklig varje gång jag använder den, då kan jag missa att rapportera om vad jag tycker. Självklart ska det inte vara så, jag förstår ju att ni är nyfikna ändå. Ni är mer än välkomna att hojta till i kommentarsfältet om det är något som ni saknar recension på eller om ni undrar rent generellt om en viss produkt, det är bara roligt!

Benefit är ett märke som jag i allmänhet tycker väldigt bra om, de släpper ha-begärliga produkter på löpande band, förpackningarna är hur vackra som helst och inte minst brukar det som gömmer sig i burkarna och tubarna vara riktigt bra att sminka sig med.

Concealern Boi-ing är, enligt skaparna bakom produkten, en "branschprodukt" (vad det nu innebär). Jag gissar att de menar att många makeupartister använder sig av den. Jag förstår dock inte riktigt varför - men vi tar det från början. Boi-ing finns i tre olika nyanser, konsistensen är definitivt i tjockaste laget och har den legat i en kall väska så är det nästan svårt att få upp något ur burken. Jag använder den främst under ögonen och köpte den därför att jag trodde att den tjocka konsistensen skulle bidra med en rejäl täckning för de där riktigt trötta morgnarna. Finnarna som ibland poppar upp går rätt bra att sminka bort med Boi-ing, men den rår inte på trötta mörka ringar under ögonen, tyvärr. Concealern är dock väldigt härlig att jobba med, tack vare att den känns krämig när fingervärmen har mjukat upp den en aning.

Boi-ing är helt okej för vardagsmorgnar när du har fått en god natts sömn och bara behöver en concealer för att fräscha till dig lite och higlighta vissa områden. För mig känns den dock bättre att använda för att täcka blemmor och finnar än för att använda under ögonen. Slutsatsen: Har du inte så märkbara ringar under ögonen men ändå gillar en tjock, krämig concealer - då är Boi-ing kanske något att testa. Har du dessutom problem med blemmor då och då så tror jag att det här kan bli en favorit för dig.

BETYG: BBB (3/5)

Cliniderm For Men


Date: 2010-11-14 Time: 16:33:42
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Tidigare i höstas, i september närmare bestämt, nylanserade Cliniderm sin serie hud- och hårvård för män på marknaden. I serien Cliniderm For Men ingår allt från deo till after shave i stilren, typisk manlig design av grått och vitt.

Eftersom jag, av förklarliga skäl, inte kan testa och recensera produkterna själv frågade jag snällt min fina fästman om han kunde tänka sig att prova några produkter och berätta för mig om vad han tyckte. Lagom till jul vill jag gärna kunna tipsa om bra presenter till pappor, bröder och pojkvänner/sambos/äkta män. Jag planerar därför att som vanligt köra temat julklappstips från och med första advent - hoppas att ni ser fram emot det.

Hemskickat till fästmannen fick vi därför Double Impact Shower Gel/Schampo, Deep Clean Face Cleanser, Hydra Control Face Cream och Clearly Fresh Deodorant. Vi rapporterar snart med mer ingående omdömen!

På kurs i Stockholm


Date: 2010-11-09 Time: 21:38:08
Kategori: Om Mig { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Hej allihop!

Just nu ligger jag i sängen på mitt hotellrum på Rica Hotell Kungsgatan i Stockholm och myser. Jag går en 2-dagarskurs i löneadministration här och åker inte hem förrän imorgon. Tisdagskvällen har jag spenderat med en fin vän, som bor här, på en libanesisk restaurang på en tvärgata till Kungsgatan, de hade jättegod mat. Vi beställde in 6 rätter och delade på dem, lyckades klämma i oss nästan allt, haha. Jag är helt slut i huvudet nu, så det blir nog en tidig kväll för min del.

På vägen hem från kurslokalen idag lyckades jag med mästerverket att inte shoppa något från alla de fina butiker jag passerade på vägen. Cred till mig, eller vad säger ni? Vad har ni för er, så här på tisdagskvällen?



Läsvärt 9/11


Date: 2010-11-09 Time: 12:00:00
Kategori: Allmänt { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


För ett tag sedan skrev Katta Kvack ett tänkvärt inlägg om hur vi borde vara flitigare med länkandet till andra bloggare och bloggerskor som har skrivit inlägg som vi tycker lite extra mycket om. Hon skrev det så bra så jag tänker inte ge mig på att återge hennes budskap. Jag visar helt enkelt hur inspirerad jag blev genom att ta upp temat som har legat i vila sedan i våras - Veronica tipsar: Läsvärt bland bloggar i veckan.

 Hos My Beauty Secrets tipsas det om hur du ska gå tillväga om du är sugen på att färga håret själv. Matnyttiga, ingående steg för dig som vill spara någon tusenlapp genom att slippa gå till frisören. 

 Sublimt funderar över det här med sminkförvaring. Jag, som älskar att titta in i andras skönhetsgömmor, älskar inlägget. Själv har jag ett helt städskåp i mitt eget badrum som jag har fyllt med mina skönhetsprodukter.

 LGB bjuder på vinterns kanske läckraste röda nagellacksnyans. Jag är rätt säker på att hon swatchade en liknande förra året som jag också föll hals över huvud för. Eftersom jag inte har lyckats glömma den än så ska jag nog se till att shoppa den här varianten i veckan.

 Hos P'ssion recenseras Biotherms Skin.Ergetic. Jag försöker verkligen att hålla mig till en och samma hudvårdsrutin nu, fram till bröllopet om dryga 6 månader, men oj vad sugen jag blev på de här fuktkrämerna.

 Här på Beauty Place berättade jag om och visade bilder på Isa Doras Holiday-kollektion Glitzy. Väl nere på stan i torsdags var jag på både Åhléns & Kicks för att få kolla in produkterna live men fick besviket gå därifrån igen eftersom de inte hade fått in något än.

Aussie Take The Heat


Date: 2010-11-08 Time: 09:00:00
Kategori: Kollektioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Take The Heat är en ny kollektion från australiensiska märket Aussie som innehåller fem olika produkter som hjälper till att skydda håret innan du ska styla det med diverse värmeverktyg. Kollektionen gör både så att håret står emot värmeskador men gör det även mer glänsande med hjälp av bland annat jojoba-extrakt.

För riktigt bra skydd börjar du först med Take The Heat Schampo och Balsam i duschen och bygger på skyddet med Dual Personality Leave In Spray i handdukstorkat hår efteråt. Med jämna mellanrum varvas balsamet med 3 Minute Miracle Deep Treatment för att ge ditt hår näring, göra det mjukt och lättare att reda ut. För torrt hår finns även Dual Personality Leave In Cream som masseras in och skyddar håret.

Produkterna kostar mellan 95-125 kronor och säljs på Åhléns och Kicks från och med september. (Ja, jag inser att jag är lite sen med nyheten, men jag ligger lite efter på bloggfronten känner jag.)

Aussie är ju ett märke som har blivit väldigt hyllat av skönhetsredaktörer på tidningar, bloggerskor och som har vunnit en hel del priser genom åren - bland annat Swedish Beauty & Cosmetic Awards 2010. Trots detta har jag aldrig tagit mig för att testa så nu är jag grymt nyfiken på den här serien. Den får följa med mig några veckor genom föning och plattande, så recenserar jag sedan.

Har någon annan provat Take The Heat eller Aussie överhuvudtaget? Vad tycker ni? Berätta!

Tipsigt 101107


Date: 2010-11-07 Time: 14:34:17
Kategori: Skönhetstips { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


WigWham


Date: 2010-11-02 Time: 21:16:30
Kategori: Nyheter { 10 Kommentarer }
______________________________________________________


Just nu är det tätt mellan PR-utskicken och jag har ytterligare två paket att hämta ut hos mitt paketombud. Värre kan man ha det, eller vad tycker ni?

Isa Doras nyaste mascara WigWham har en speciell spiralformad borste och krämig formula som ska hjälpa till att skapa "kraftfulla, tunga" fransar som Isa Dora själva uttrycker det. Just tunga vet jag inte om jag vill att mina fransar ska bli, men det ska ändå bli väldigt skoj att testa den här mascaran. Man ska applicera den på ett lite speciellt vis för att få bästa effekt - genom att trycka borsten mot fransarna och rulla uppåt/utåt. Genom att måla ögonfransarna på det viset ska mascaran fördelas bättre.

Isa Dora Holiday 2010 - Glitzy


Date: 2010-11-01 Time: 21:21:00
Kategori: Kollektioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Åh, nu ni - nu är det inte långt kvar till jul! Idag började nedräkningen till första advent som innebär fint pynt, upplysta fönster och mumsiga lussebullar. Julen är min absoluta favorithögtid och det blir inte mindre underbart av alla fina kollektioner och ha-begärliga produkter som lanseras just nu.

Isa Doras Holiday-kollektion heter Glitzy och är inspirerad av dekadens, glitter och glamour. Nyanserna som går igen i sminket är vitt, silver, guld och djup violett. På kollektionsbilderna har man valt att fokusera på ögonen och läpparna är gnistrande och ljusa.



Ögonskuggspaletterna är ju en produkt som verkligen har gått hem bland skönhetsbloggerskor och jag tror att den här också kommer att gillas av de flesta. Jag skäms nästan för att erkänna att jag inte har testat en av de "nya" paletterna än, men så är det tyvärr. Eftersom jag ändå behöver åka ner till stan här i Göteborg i veckan, för att ordna med min älsklings 30-årspresent, ska jag passa på att titta närmare på Glitzy som börjar säljas i butiker nu i november.

Är det någon speciell produkt i kollektionen som lockar dig? Mina favvos är, förutom paletten, läppstiftet Purple Glitz och den tjocka eyelinern The Liner Eye Stylo. Jag inbillar mig att jag ska få enklare att måla på eyelinern med en lite tjockare pensel. Om det stämmer har jag ingen aning om, det återstår att se om jag bestämmer mig för att testa.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0