Super Skinny i helgen?


Date: 2009-04-29 Time: 19:10:47
Kategori: Hårvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Super Skinny Serum är Paul Mitchells absoluta favoritprodukt, enligt dem själva. Själv tycker jag mycket bra om deras schampon och balsam, så jag skulle definitivt vilja testa serumet. Super Skinny slätar ut, vårdar, skyddar och ger håret glans. Nice, nice! Skäm bort dig själv lite, lagom till långhelgen, vetja.


I'm sorry Carmex


Date: 2009-04-29 Time: 15:21:33
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Fasiken.. jag som hade höga förväntningar på Carmex Lip Balm. Den megahypade tuben med läppbalsam ska fungera på torra läppar, sår, med mera - i alla möjliga omväxlande klimat. Och visst gör den torra läppar, som blivit utsatta för växlande varmt och kallt väder, mjukare. Men bara till en början.. om jag inte fortsätter att använda Carmex när mina läppar känns bra så har jag genast torra och fnasiga läppar igen. Jag blir beroende helt enkelt.

Jag vet, Carmex fungerar för massor av personer. Jag gillar den inte ändå. Tyvärr.

Sol, sommar & turkos


Date: 2009-04-28 Time: 21:47:46
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


När det är så fint väder ute som det har varit de senaste 2 veckorna - då får jag sommarkänslor! Och många av er också säkert.. det är svårt att inte få det.

När sommaren börjar närma sig får jag också någon konstig längtan efter mer färg i mitt smink. Ögonskuggor, nagellack och eyeliners får gärna vara turkosa, lila eller härligt rosa. Som den här palettenGet Baked-serien från Urban Decay. Med 4 fina skuggor, en glide-on-pencil och på köpet får man dessutom en primer. Hmm.. jag kunde gå med på att få den paletten, faktiskt.

min stora svaghet!


Date: 2009-04-26 Time: 20:05:20
Kategori: Hudvård { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har en tendens att köpa vissa skönhetsprodukter, fast jag redan har en eller flera sorter av den hemma. Jag brukar hålla mig ifrån att ha flera olika foundations, mascaror eller schampon. Men när det kommer till nagellack, läppglans eller duschkrämer - då har jag svårare att inte köpa en ny sort fast jag ändå aldrig hinner använda upp alla innan de blir dåliga.

Min stora svaghet är body butters, body lotions och body cremes. Ja, det var ju senast i tisdags jag köpte en ny burk.

Den här vill jag också ha.


Fast det bara var några dagar sedan jag köpte min senaste... men jag m å s t e ju faktiskt skriva massa bra recensioner här på bloggen - då måste jag shoppa lite mer... ja, ni förstår, eller hur? Har ni någon svaghet eller någon produkt ni gärna köper nya varianter av fast ni egentligen inte behöver?

EGO


Date: 2009-04-25 Time: 10:42:25
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ha en underbar dag i solskenet!

Nu åker jag till Stockholm och går på Vecko-Revyns EGO-dag. Hoppas på massor av skönhetsnyheter, tips och råd och framförallt en najs goodiebag!

Skriver mer ikväll om dagen. Hörs då.

Dags att testa nytt..


Date: 2009-04-24 Time: 22:22:35
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Goodbye Shiseido, hello Natuvive!


Nu går jag och sminkar av mig med min nya Almond-rengöring och hoppas på att få hitta en ny favorit. Det är alltid lika roligt att testa nya produkter. Men det behöver jag väl inte berätta för er? Skönhetsjunkies är vi allihopa!


Godnatt och vackra drömmar mina sötisar.


Recension av Shiseido - The Skincare


Date: 2009-04-24 Time: 19:29:24
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________



Åh, vad jag har sett fram emot att få recensera Shiseidos 3-stegsrengöring och få dela med mig till er av mina erfarenheter! Personligen känner jag att Shiseidos produkter har blivit ganska hyllade och jag hade därför rätt stora förväntningar på rengöringen när jag köpte den för drygt tre månader sedan.

Men... jag kan inte säga att jag tycker att rengöringen har gjort varken från eller till för mig. Just det paket som jag köpte är för normal hy som blir fet i T-zonen och består av småversioner av rengöringskräm, ansiktsvatten och fuktkräm. Rengöringskrämen gör vad den ska och tar bort det mesta sminket, både på vardagarna och helgerna - ansiktsvattnet tar bort resten. Fuktighetskrämen är dock lätt flytande i konsistensen och varken dryg eller lättabsorberad. På morgnarna får jag vänta ca 10 minuter innan jag kan börja sminka mig för att den ska hinna torka in.

Efter lite mer än 3 månaders användning hade jag hoppats på att rengöringen skulle ha reglerat min feta hy och gjort den jämnare all-over liksom. Men trots det rätt höga priset (ungefär 400 kronor för ett paket) är min hy "fläckig" och torr på vissa ställen och fortfarande fet i T-zonen.

Dessutom är jag lite skeptisk mot alla hudvårdsprodukter som innehåller AHA-syror så att jag inte kan gå ut i solen utan minst SPF 15 och inte, som det står på flaskorna, "utsätta mig för längre solexponering". Jag vet att det är många som använder AHA-syror och som älskar resultatet men jag är fortfarande skeptisk...

BETYG: BB (2/5)


Pedikyr inför Beach 2009


Date: 2009-04-23 Time: 14:33:32
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Precis klar med en 45 minuter lång pedikyr. Fotbad, en bra tidning och någon som fixar mina vinterfötter till sommarfötter. Helt underbart!


Vad gör ni i det fina vädret?

Natuvive


Date: 2009-04-23 Time: 09:12:24
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag älskar att vara bloggerska! Det är extra härligt att ha min alldeles egen blogg när jag har en dålig dag och läser era fina kommentarer eller får ett mail där någon berättar att Beauty Place inspirerar och hjälper till i skönhetsdjungeln! Och så är det förstås najs att på det få fina paket på posten från diverse PR-firmor...

Senast i raden är serien Natuvive Essentials, som lanseras på nordiska apotek från april och framåt. Natuvive Essentials är baserade på naturliga ingredienser och finns för normal, torr och kombinationshy. Alla produkter för ansiktet ska redan nu finnas att köpa och kompletteras med kroppsprodukterna efter sommaren.

Olive - för normal hy: Oliv & antioxidanterna E samt C ska skydda mot yttre påfrestningar som väderväxlingar och mjukgör samt återfuktar. I serien ingår Fresh Cleansing Mousse, Fresh Cleansing Tonic och Protect Day & Strengthening Night Cream.

♦ Almond - för torr hy: Innehåller bland annat Mandelolja och antioxidanter för att ge näring på djupet. Natuvive Essentials Almod består av Gentle Cleansing Cream, Calming Cleansing Tonic, Protect Day Cream & Strengthening Night Cream.

Aquamineral - för kombinerad hy. Havsmineraler hjälper till att bygga upp nya hudceller och binder samtidigt fukt. Serien består av Cleansing Gel, Eye Gel samt Moisturising Face Cream. Här hittar ni också produkterna Shower Gel & Body Lotion.

några nya godbitar


Date: 2009-04-22 Time: 15:51:34
Kategori: Shoppat { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är rätt svårt att besöka huvudstaden utan att shoppa något nytt. Väldigt svårt - ja, jag skulle nästan vilja säga omöjligt.

Jag tog en runda på Åhléns, Pashion Cosmetics & The Body Shop igår när jag ändå var i Stockholm för att klippa mig. Kom hem med de här små godbitarna. Handkrämen Almond Oil Hand & Nail Cream från TBS har jag skrivit om tidigare, den är en av mina absoluta favoriter!

Body Buttern Lime-Vanilla från Greenland doftade så underbart fräscht så jag var tvungen att köpa den och se om den återfuktar lika bra som den luktar gott. Finns hos Pashion för 110 kronor.


Fin i håret efter besök hos Bobby!


Date: 2009-04-21 Time: 19:57:18
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har jag precis kommit hem efter mitt besök i huvudstaden hos Bobby. Vilken trevlig och duktig kille! 45 minuter gick hur snabbt som helst bland prat och skratt om bloggande, shopping och jobb (och lite killar). Jag ville inte ta av för mycket på längden på mitt hår utan bara få till lite mer frisyr än förut och få bort mina slitna toppar. Jag blev jättenöjd med resultatet och kommer definitivt att komma tillbaka.

Ni är ganska många som har efterfrågat bilder och åsikter så jag lägger upp lite kort. Jag behövde inte ens fråga om kort (och det var tur för det kändes lagom pinsamt att göra), Bobby tyckte det var så kul att jag drev en skönhetsblogg så han vinkade själv dit en av tjejerna som jobbade där så att jag skulle kunna lägga upp lite följetångsbilder.




kilar iväg!


Date: 2009-04-21 Time: 13:27:40
Kategori: Hårvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hej så länge alla sötisar!

Nu åker jag iväg till Stockholm och får håret friserat av Bobby. Rapporterar, förhoppningsvis med bilder, när jag kommer hem ikväll. =)


en favorit..


Date: 2009-04-21 Time: 11:47:41
Kategori: Mina favoriter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

En av mina absoluta hudvårdsfavoriter är Dermalogica. Det är ett märke som jag, trots att jag alltid vill testa nya produkter, återkommer till med jämna mellanrum. För min känsliga hy passar Ultracalming Cleanser väldigt bra, det är en rengöring som kan användas antingen med vatten eller bara med hjälp av en bomullspad. Som ni säkert vet torkar vatten ut hyn, så om man har mycket torr hy är detta en bra rengörare.

Om du vill testa så har Dermalogica små rengöringskit som brukar innehålla rengörare, ansiktsvatten, ansiktskräm + en till produkt som kan variera (t ex scrub eller ansiktsmask). Finns för alla hudtyper för drygt 400 kronor i butik eller lite mindre om du shoppar på nätet.

Mene & Moy


Date: 2009-04-20 Time: 16:20:03
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hudoteket har nu börjat sälja märket Mene & Moy, som är en Cosmeceuticals-hudvårds-serie och även ledande inom detta område. Priserna är lite väl saftiga, till exempel kostar ett serum över 1000-lappen, men samtidigt är jag av åsikten att ett bra underlag är grunden till ett fräscht utseende. Bra kvalitetshudvård har därför alltid varit prioriterat av mig och fungerar de så är det värt pengarna.

  
Cleanser for Sensitive Skin tar bort döda hudceller och vidgade porer och är, som namnet kanske antyder, till för känslig hud. Den ska även ta bort orenheter på djupet och förbättra hudens textur så att den blir klarare.

Stand By C Cream masseras in i huden efter att cleansern använts och ger näring och skydd för känslig, irriterad hud. Förebygger även uttorkning.

När du använder produkter med syra är det viktigt att komma ihåg att alltid komplettera med SPF-skydd varje dag, då huden blir extra känslig. Kanske inte något för alla, jag känner mig personligen lite tveksam till så starka produkter men det fungerar uppenbarligen väldigt bra för många.


Verktyg


Date: 2009-04-19 Time: 14:48:03
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

En snygg sminkning handlar självklart inte bara om vilka produkter du använder, som många av er andra sminkjunkies där ute säkert redan vet. Det handlar (i alla fall nästan) lika mycket om verktygen du lägger makeupen med. En bra pensel håller i flera år om du sköter den rätt genom att tvätta och vårda den. Jag är på jakt efter nya sminkverktyg och halkade igår kväll in på Shu Uemuras sida. Så här fina penslar har de där.



1. Portable Natural Compact Powder Face Brush. Allsidig borste, som får plats i kuvertväskan och går att använda till bland annat puder och rouge.

2. Synthetic Brush 6M. För att applicera concealer mer noggrant och få det att räcka längre.

3. Natural Brush 20M. Stor rougeborste som är perfekt för att skugga snyggt. Har blivit utsedd till InStyles Best Beauty Buy.

4. Natural Brush 2R. Eyelinerpensel för både torr och våt eyeliner.

5. Kolinsky Brush 12S. Används för att applicera ögonskugga över hela den rörliga delen av locket. Fungerar till både puder- och cremeskugga.

6. Natural Brush 8HR. Ögonskuggepensel för att "blenda" ihop olika nyanser, speciellt utformad för det yttre vecket av ögat och för att skapa det perfekta "V-et".

7. Kolinsky Brush 7F. Läppensel som används för att applicera läppstift eller läppglans, hjälper till att göra resultatet naturligare och mer hållbart.

Gilda Garden Mosaic Shimmer Bloc


Date: 2009-04-18 Time: 22:28:07
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________



Den här söta dosan har nog gett mig mitt största vill-ha-behov den här våren. Det är nog ingen hemlighet att jag gillar rosa, så blandningen av rosa toner i Gilda Garden Mosaic Shimmer Bloc från Laura Mercier passar mig perfekt.

Jag kan verkligen föreställa mig att ett svep med puderborsten över Shimmer Bloc:en och sedan över kinder och ögon ger en riktigt snygg glow. Det kan behövas ibland, på trötta morgnar eller inför att man vill ha en fräsch look på försommarens grillpartyn.

Om någon ska utomlands får ni gärna hojta till, jag skulle ge mycket för ett paket med Mosaic Shimmer Bloc!

Lite bronzing någon?


Date: 2009-04-18 Time: 17:50:02
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Lite fina nyheter från Too Faced såhär på lördagseftermiddagen. Märket går all-out med bronzingprodukter, och lanserar inte bara solpudret Pure Bronze Mineral Bronzing Powder utan även - hör och häpna - Lip Bronzer.

Lip Bronzer är 3 läppglans som vart och ett innehåller två olika nyanser av glans och ska ge solkyssta läppar. Personligen är jag mycket för rosa i alla former till en perfekt bränna (eller fusk med hjälp av solpuder), men jag är inte den som är den. Jag kan tänka mig att testa gyllene nyanser också, hehe.

Med på bilden är också tre olika nyanser av Brightening Blush som är ett fräscha-upp-mig-all-over-puder. Too Faced shoppas bland annat hos Pashion Cosmetics.

Min vän i duschen


Date: 2009-04-16 Time: 21:05:37
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Just nu gottar jag mig med shower gelen Happy Hippy från Lush så fort jag ska duscha. Konsistensen på gelen är rätt tjock och därför dryg. Jag har en liten flaska med 100 gram men den har räckt länge nu.  

Happy Hippy doftar hur fräscht som helst av grapefrukt och en hint av apelsin - fruktigt och somrigt. Enligt Lush ska den ge lite extra energi och det stämmer verkligen. Perfekt i morgonduschen för att kicka igång kroppen. Jag är en kvällsduschare dock - men den funkar till det med!




Min underbara duschkräm

Recension av: L'oreal Professional Absolute Repair Treatment


Date: 2009-04-14 Time: 20:10:31
Kategori: Recensioner { 1 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag har under det senaste halvåret provat diverse olika budgetmärken inom hårvård och hoppats på att hitta en lika stor favorit som jag har från de lite dyrare märkena. Tyvärr verkar mitt hår reagera väldigt starkt på vilket schampo, balsam och inpackning jag väljer för just nu mår det inte så bra.

När jag klickade hem Absolute Repair-serien från L'oreal Professional var det dock många som hyllade produkterna och jag kunde bara hoppas på att den var hälften så bra för mitt hår också. Inpackningen Absolute Repair Treatment går nu varm hemma hos mig, minst en gång i veckan låter jag den verka i handdukstorrt hår medan jag skämmer bort mig med diverse andra skönhetsrutiner. 1-3 minuters verkningstid står det på burken men jag låter den sitta i under i alla fall 10 minuter - dock är det skönt att veta att jag skulle kunna köra expresskur på en stressig morgon också om jag skulle vilja.

Det finns inte mycket mer att säga än att jag Ä L S K A R Absolute Repair Treatment! Den gör håret mycket lättare att reda ut än vanligt, mitt blekta hår blir mycket mjukare och definitivt ser det mer välmående ut. Dessutom luktar inpackningen precis lagom mycket och väldigt fräscht. Det enda mina toppar saknar nu är den klippning hos Bobby som jag ska få nästa vecka.

Klickar du hem inpackningen från nätet kan du få ett paket med schampo, balsam och inpackning för under 400. Hos frisören kostar inpackningen annars strax under 200 kronor. Håll föresten ögonen öppna för att se om jag tycker lika mycket om schampo och balsam - recension kommer snart!

BETYG: BBBBB (5/5)

Påskshoppa


Date: 2009-04-11 Time: 12:48:00
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Kort tips för er som är shoppingsugna (men vill passa på att njuta i solen och slippa stressa runt på stan).

Hudoteket bjuder på Fraktfritt hela påskhelgen (onsdag-måndag). Ange koden Pask09 när du kommit till kassan, i slutet av ditt köp, klicka på knappen uppdatera så dras frakten automatiskt bort från din order.

♥ Hos Accessora får du 50 kronor extra att handla för om du klickar hem varor för 400 kr eller mer. Ange rabattkoden PASK50 i 'kassan' när du gör din beställning för att utnyttja erbjudandet. Gäller 8-13 april.


Shadow Liners


Date: 2009-04-07 Time: 19:03:51
Kategori: Nyheter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________



Kolla in Smashbox nya, underbara eyeliners slash ögonskuggor Shadow Liners. Sa jag att de var underbara? Ja, otroligt lockande till och med. Särskilt den med svartglittrig nyans och gråskimrig i en dosa. Det var länge sedan som jag köpte en ny ögonskugga till mig själv - tycker ni inte att jag har gjort mig förtjänt av en sådan här? Jag håller tummarna för att Eleven eller Blush tar in dem snart, snart, snart!

Från vänster till höger: Smolder, Cashmere, Slate & Goddess.

turnaround


Date: 2009-04-02 Time: 20:15:21
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Cliniques
nya hudserie Turnaround ska hjälpa hyn på traven och göra den jämnare och - som de själva uttrycker det - mer strålande! Alla produkter i serien exfolierar på något sätt, tar bort döda hudceller och på så sätt fräschar de till huden. Inget nytt på världskartan, om jag får säga vad jag tycker men det kan ju faktiskt hända att produkterna fungerar bättre än en "vanlig" peeling. 

Turnaround består av en 5-minuters ansiktsmask, ett koncentrat som verkar på lång sikt samt en body lotion som mjukgör och bygger upp fuktbarriären. Det känns som att serien kanske utökas med några fler produkter om den skulle gå hem på marknaden. Men det är bara min gissning.

Kommer ni testa?



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0