Max Factor Fall 2011 - Eye Effects Collection


Date: 2011-07-31 Time: 13:52:21
Kategori: Kollektioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


I höst gör Max Factor som många andra sminkmärken gör just nu och lanserar flera olika kollektioner, med olika syften. Det är kul att se hur "budgetmärkena" (som kanske inte är så budget längre med tanke på att nya mascaran landar på ett rätt högt pris) satsar på mer marknadsföring nu. Dels har de olika kollektioner med lite tanke bakom, men framförallt har de insett storheten med sociala medier och vill nå ut till sina kunder genom den kanalen.

Först ut är Eye Effects Collection, som lanseras i augusti. Grundtanken är effektfull makeup som ska kunna skapas lätt, oavsett om man är ute efter en färgstark effekt, en enkel men elegant sminkning eller partysotning.

Eye Effects Collection innehåller produkterna:

Liquid Effect Pencil: En mjuk ögonpenna med precisionssudd i änden. En nyhet som finns i 6 olika färger och kommer att kosta 85 kronor. Nyanserna är Black Fire, Brown Blaze, Silver Spark, Violet Voltage, Lilac Flame & Green Glow.

Smoky Eye Effect Duoskugga: Den här stiftögonskuggan har lanserats tidigare men kommer i 2 nya färger i samband med den här kollektionen. Blue Tempest och Pink Plum heter de nya nyanserna som kostar 115 kronor/styck.

♦ False Lash Effect FUSION Mascara:
En uppdaterad version av tidigare False Lash Effect kommer i 2 olika nyanser, svart och blå. Ska både ge maxvolym och längd och är den produkt som jag tror att flest läsare kommer att vara intresserade av i den här kollektionen. Priset är 175 kronor.

Jag har fått hem ett urval av produkterna att testa - vad är ni mest nyfikna på att läsa om?

OPI - Peru B Ruby


Date: 2011-07-27 Time: 19:49:07
Kategori: Naglar { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Nagellacket Peru B Ruby från OPI visade sig vara väldigt svårt att fånga på bild. Jag fyndade det på bröllopsresan för under 50 kronor men det har inte fått pryda mina naglar förrän nu. Jag håller på att gå igenom min lacksamling och passar på att slänga in bilder på dem här på bloggen - hoppas att de inspirerar.

Peru B Ruby
är en ganska dov röd nyans, med lite lila underton som tyvärr inte kommer fram på bilden över huvud taget. Den påminner lite om Scratch Nails Nineteen Eighty Five, som dock drog lite mer åt det ljusröda hållet och som jag dessutom gillade mer. Det här lacket hamnar inte på min favoritlista, det tilltalar mig helt enkelt inte.

Vad tycker ni om Peru B Ruby?



Läsvärt 24/7 2011


Date: 2011-07-24 Time: 14:08:01
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Läsvärt!


Det känns lite konstigt att blogga på som vanligt efter allt som har hänt den här helgen i Norge. Jag har följt händelserna på tv, diskuterat känslor på Twitter och i allmänhet reflekterat över hur sådant här kan hända. Jag har tänkt tillbaka på brandkatastrofen i Göteborg 1998, där jag förlorade en av mina bästa vänner - jag föreställer mig hur det på samma hemska vis känns för föräldrar som har mist sina barn och ungdomar som inte längre får träffa sina vänner. Som måste leva med det här hela livet.

Eftersom jag hoppas och tror på att det enda sättet att gå vidare efter något sådant här är att dela mer kärlek skriver jag idag ett blogginlägg med lite länkkärlek. Allvarsamt och mindre allvarsamt blandat hej vilt, för att jag också tror på att man måste ta pauser i allt det jobbiga, för att orka.

Hos SaintBella Beauty kan ni läsa en väldigt fin text om attentaten i Oslo och hennes tankar kring det. Ett inlägg som berörde mig.

LipGloss Bitch skriver ett välbehövligt inlägg, på sin blogg hos Eleven, om hur man bäst tar bort glitterlack från naglarna.

Hos Killer Colours hittar vi ett informativt och bra inlägg om mineralfoundations. Allt du behöver vet, från vad det är och vilka typer som finns till vilka verktyg som behövs samt hur det appliceras.

Ett annat tänkvärt inlägg i samband med Norgeattentaten kommer från Elaine Bergqvist. Om islamister vs nationalister eller bara psykiskt störda människor.

Vi lär oss också hur man gör en snygg uppsättning med hairdoughnut hos Hair by Tindra.

Recension: Too Faced - Size Queen Mascara


Date: 2011-07-18 Time: 20:59:15
Kategori: Recensioner { 11 Kommentarer }
______________________________________________________



"Bilden på mascaraborsten är inte borsten som har målat fransarna", skulle jag kunna säga i sann Bullen-anda. Ja, ni som är över 25 förstår, haha. För att sammanfatta det så gör inte bilden på mascaraborsten den rättvisa på något vis. Kolla in den här bilden hos LipGloss Bich, till exempel, så förstår ni.

Jag gillar maffiga borstar, jag gillar när de liksom omfamnar hela ögonfransen och gör det riktigt enkelt att få till rejäl volym. Det gör mig inget att det kan innebära lite pill efteråt, med att torka bort mascara som hamnat lite utanför - vad har man annars tops till, liksom? Size Queen från Too Faced är antagligen den maffigaste borste jag provat, jag visste så fort jag såg den i hyllan på Sephora att jag var tvungen att ha den!

Och ja, ni ser ju resultatet. Tjocka, långa, fina fransar som är svartare än svartast. Jag älskar att Size Queen ger både volym och längd. 2 till 3 drag räcker, sen har jag det resultat jag vill ha.

Hållbarheten då? Mascaran från Too Faced håller utan problem hela arbetsdagen, även när det har vräkt ner regn som igår och idag. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att testa den på en partykväll men om den håller utan att smula eller ge pandaögon från 7 på morgonen till 19 på kvällen så tror jag att det är rätt lugnt.

Här har ni en annan bild på mig med Size Queen på fransarna.


Köp direkt, tjejer (och killar) är mitt tips!

BETYG: BBBBB (5/5)

Veckans Cravings


Date: 2011-07-16 Time: 14:44:44
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Dags för en ny Veckans Cravings! Det dröjde bara en dryg månad efter semestern i USA tills jag började bli shoppingsugen igen. Är det någon annan som märker av att det är mycket lättare att bli så där dödssugen på någon produkt sedan alla bloggar kom?

St Tropez Wash Off Instant Glow Body Lotion är ett bra alternativ till att pressa i solen i sommar. Eller... till att ens få en solbränna när regnet öser ner.

♥ Nagellacket Petunia Sparkles från Nubar ser otroligt fint ut! Jag. Vill. Ha. Nubar gör bra lack, så det här kan ju bara inte bli dåligt.

♥ Nylanserade guldoljan från 3 Chênes ser ut att vara en snygging. Framhäver solbrännan och har en mild doft av honung och vanilj.

Vad är ni sugna på den här veckan? Haka gärna på och gör er egen Veckans Cravings. Glöm inte att lämna en kommentar så länkar jag.

Andra som bloggar om sina cravings:
♦ Josephine på Makeuponista

Recension: Primo Dermosil - Body Butter Vanilla


Date: 2011-07-10 Time: 18:24:13
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Body Buttern från Primo Dermosil kan ha en av de snyggaste förpackningarna för kroppsvård jag har stött på. Den är mer stilren och lite snyggare att ha på nattduksbordet än många andra burkar jag har i mitt badrumsskåp. Mitt första intryck av produkten var därför väldigt bra och jag hoppades på att hitta en ny favorit i det här kroppssmöret.

Doften av vanilj är också ett stort plus med body buttern, den luktar inte så syntetiskt som många andra produkter med vaniljdoft kan göra. Första gången jag hade smörjt in mig med body buttern reagerade maken med att säga "åh, du luktar som nybakade bullar". Ett rätt bra betyg, om jag får säga det själv.

Tyvärr är det inte mycket annat som talar för body buttern från Primo Dermosil. Konsistensen är... skum. Alldeles för tjock för att kunna göra ett bra jobb, nästan som en salva. Väl på kroppen får jag samma effekt som med en dålig solkräm, jag smörjer och smörjer för att försöka massera in buttern i huden men den ligger kvar som en vit hinna. Det tar lite väl lång tid innan body buttern har sjunkit in och när den väl har gjort det så är det ändå som att det är en hinna kvar på kroppen. Jag känner mig klibbig och återfuktningen ligger inte alls på den nivå som en body butter ska ligga på.

Nej, snygg design och god doft räcker inte för ett bra betyg i min bok. Satsa på någon av mina andra favoriter istället!

BETYG: B (1/5)

Nivea 100 år!


Date: 2011-07-07 Time: 22:46:56
Kategori: Nyheter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


I veckan trillade det in ett utskick från Nivea med 3 utvalda godbitar. Nivea firar hela 100 år i år och har nu för tiden ett sortiment som sträcker sig från hudvård, via hårvård till makeup. De allra flesta har nog testat deras signumprodukt - Nivea Creme, den vita fuktkrämen i den blå burken.

Sin födelsedag firar Nivea bland annat med att anordna event runt om i Sverige från och med vecka 22. Utvalda butiker bjuder på personlig hudvårdsanalys och hjälp med att hitta den perfekta solskyddskrämen. Nivea är för övrigt ett av mina favvomärken då det gäller solspray. Eventdatumen hittar du på deras hemsida.

Mascaran som fanns med i utskicket verkar spännande. Max Volume Twist består utav tre olika nivåer av intensitet; Elegance för en snygg vardagslook, Glamour för medeleffekt och Diva för maxade fransar. Beroende på hur du vrider borsten och vilken sida du använder så får du olika effekter. Nu har jag massor av roliga mascaror att prova och recensera för er! 

Paket från Eleven


Date: 2011-07-05 Time: 21:13:20
Kategori: Shoppat { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag var jag och hämtade ut ett efterlängtat paket hos mitt postombud. Eleven jobbar onekligen snabbt, jag lade min order till dem i söndags kväll och fick ett sms om att det var färdigt att hämta under dagen idag. I like!

Ni minns kanske att jag skrev om resekitet från Macadamia Natural Oil för en dryg månad sedan? Som tur var hade Eleven fortfarande extrapris på kitet så jag klickade hem det plus lite annat smått och gott i helgen. Nu ska jag genast hoppa in i duschen och testa!

Jag passade på att shoppa en glasfil till naglarna också, från Elevens eget märke. Dessutom fick jag lite tester från 100% Pure, Aqualina och Nuxe.


Varför jag började blogga


Date: 2011-07-03 Time: 17:06:25
Kategori: Om Mig { 11 Kommentarer }
______________________________________________________


Igår kväll kom Tess som driver bloggen Kajalpennan med den fantastiska idén att så många som möjligt skulle posta ett inlägg om varför de började blogga. Sagt och gjort, det är redan många som har hakat på och förhoppningsvis blir det ännu fler. Här är min historia bakom Beauty Place.

I november 2005, när jag startade bloggen, var jag student och läste mitt sista år som ekonom i Eskilstuna. Min studietakt gick upp och ner det där sista året, vissa perioder var det väldigt mycket att göra och andra var det lugnt flera dagar i sträck. Det var en av de där lugna dagarna som jag fick idén att börja skönhetsblogga. Då var bloggtrenden fortfarande i startfasen och det fanns bara en renodlad skönhetsblogg överhuvudtaget, LipGloss Bitch.

Som person har jag alltid älskat att skriva och att formulera mig, jag började läsa själv tidigt och skrev mycket noveller i låg- och mellanstadiet. Att skriva ett blogginlägg kan fortfarande ta mig en hel del tid, då jag vill att det ska vara perfekt och kan omformulera mig, skriva ett helt stycke för att sedan ta bort det och verkligen fila på orden tills allt blir så som jag vill ha det. Det gör mig fortfarande otroligt glad när jag får en kommentar om att någon gillar min blogg för att den är välskriven, men det är ett sidospår här.

Att regelbundet skriva på en egen blogg var en idé som väcktes av att läsa många andras tankar och funderingar i bloggosfären. Många egna åsikter, avvikande meningar om diverse produkter och en vilja att tipsa om favoriter gjorde att jag till slut gick från att bara kommentera till att starta Beauty Place. Temat på bloggen var givet, jag har länge haft ett brinnande intresse för smink och inte bara de märken som finns i de "vanliga" butikerna. Jag hängde på MakeUp Alley för att läsa andras åsikter om smink och var även ett ganska långt tag inne på att starta en egen webshop med skönhetsprodukter tillsammans med en vän.

När jag väl var igång med Beauty Place var det till och med roligare att blogga än vad jag hade tänkt mig, inläggen strömmade ur mig och när jag efter en dryg månad fick en länk av en av storbloggarna började även besökarna och kommentarerna komma. Det gjorde det ännu roligare och mina läsare är även de jag idag har att tacka för att jag har hållt på så länge (6 år om några månader). Ni gör det så givande att blogga, att dela med mig av mina åsikter och att sätta ihop kollage och inlägg som vissa gånger tar flera timmar. Jag tycker också det är väldigt roligt med alla nya kontakter jag har fått, både i PR- och företagsvärlden men framförallt bland andra bloggare. Jag har varit på bloggträffar, haft givande diskussioner i kommentarsfälten och det är så kul att byta åsikter med andra som har samma brinnande intresse som jag.

För att även kunna bredda mig och dela med mig av lite mer personliga tankar och reflektioner startade jag för ett tag sedan även ett Twitterkonto, där jag upplever att man lär känna sina bloggkollegor på ett annat plan än via bloggarna. Leta upp mig där också, vetja, om du inte redan gjort det!

Fler som bloggat om varför de började
(lämna en kommentar om du hakar på så länkar jag):


Kajalpennan

Ninnis Skönhetsblogg

Honi

Fröken Rosa

Dolce Delinda

Camillas Skönhetsblogg

Beleza

Cactus Nail Polish

Total Beauty

Skimmerskuggan

Make It Fab

Bjooti

MAC Semi Precious


Date: 2011-07-02 Time: 20:25:27
Kategori: Kollektioner { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


MAC fortsätter att spotta ur sig nya kollektioner, det här är verkligen ett märke som man kan lita på om man har ett ständigt sug på nya produkter. Och det har vi ju, eller hur?

Semi Precious är en samling av mineralprodukter som ögonskuggor, rouge och highlighters. Dessutom bjuder kollektionen på läppstift, läppglans och lite speciella penslar med hälften syntethår och hälften äkta hår. Semi Precious kommer att lanseras den 8 juli och produkterna finns i diskarna under 10-12 veckor efter det. Jag har fått hem lite produkter att testa och återkommer givetvis med mer om dem. Är ni mest nyfikna på att höra om vad jag tycker om skuggor, rouge eller läppstift?

Av promobilderna ovan gillar jag allra mest ögonskuggan Blue Sheen (bild 4, längst upp) & Golden Gaze (bild 5, i mitten), läppstiftet Lush Amber (bild 8, nr 2 på övre raden) och läppglanset Cremesheen Glass Geo Pink (bild 8, nr 1 på nedre raden).

Vad gillar ni?


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0