Nu är vi gifta!


Date: 2011-05-29 Time: 16:45:38
Kategori: Om Mig { 28 Kommentarer }
______________________________________________________



Den senaste veckan har det varit lite tyst på bloggen. Det beror på att jag har haft fullt upp från morgon till kväll med att jobba undan inför semester och förberett inför vårt bröllop.

Ja, för nu är vi äntligen man & hustru! Igår vid 16:30 fick jag och min Max säga ja till varandra i Lindome Kyrka och det var nervöst, pirrigt, känslosamt, vackert och alldeles, alldeles underbart. Vi delade dagen med 21 av våra närmsta vänner och våra familjer och firade hela kvällen efteråt. Jag njöt av vackra tal, fantastiskt god mat & tårta och många pussar med min nyblivna man.

Imorgon åker vi på bröllopsresa till Miami och blir borta i 2 veckor, men jag kommer att fortsätta uppdatera därifrån med jämna mellanrum och dessutom skriva några tidsinställda inlägg som kommer upp här på bloggen under tiden som jag är på semester.

Mina 3 favoritprodukter just nu


Date: 2011-05-18 Time: 21:33:30
Kategori: Mina favoriter { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Just nu har jag lyckats pricka in många riktigt bra grejer i skönhetsproduktsdjungeln, så jag slängde ihop ett litet kollage med mina 3 favoriter just nu.

Mitt Roseflower Blush från The Body Shop som jag fyndade på deras rea är perfekt för att jag ska känna mig precis lagom fräsch. När jag nu har börjat få lite bränna märker jag att nyansen Pink Rose, som jag har, också är utmärkt för att framhäva det. Tyvärr verkar det som att just Roseflower-rouget inte finns i sortimentet längre, men jag gissar att deras vanliga rouge är finfint det också.

Weledas allroundkräm Skin Food - alltså, åh vad jag älskar den här krämen! Jag har bara använt den en dryg vecka men den åker fram ur väskan flera gånger om dagen just nu. Jag använder den till mina torra nagelband, till att återfukta händerna efter att jag tvättat dem och som fotkräm på kvällen. Jag gissar att den fungerar utmärkt för torra armbågar och läppar också. Allt blir babymjukt och doftar av Weledas trademarkdoft - fräsch citrus. Enda problemet; tuben är en teststorlek och är snart slut - måste köpa ny snart!

MACs bronzer Mineralize Skinfinish Natural har använts flitigt sedan PR-utskicket kom för några veckor sedan. Jag har haft svårt att hitta en bronzer som kan konkurrera med min favvo Dallas från Benefit, men den här är om inte bättre, så i alla fall precis lika bra. Otroligt dryg och lättapplicerad. Dessutom vet man att man har lyckats när en kollega frågar om man har solat från en dag till en annan när enda skillnaden är MAC-bronzern på kindbenen och näsryggen. Yes!

Vilka är dina 3 favoriter just nu? Blogga gärna och lämna en kommentar så länkar jag! Alla är självklart välkomna att berätta om sina favvos i kommentarerna här nedanför också.

Recension: Kanebo Sensai - 10 minutes relaxing mask


Date: 2011-05-17 Time: 21:13:55
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________



Det är ganska länge sedan jag köpte min fuktmask 10 Minutes Relaxing Mask från Kanebos linje Sensai, jag har bara helt missat att skriva något om den. Jag har en hy som är väldigt känslig - mot väder och vind, mot för mycket byten av krämer och smink (inte så bra för en sminkbloggerska) och mot stress. Därför är det viktigt för mig att ha dels en bra fuktkräm, dels en grym peeling och slutligen en riktigt bra lugnande och fuktgivande mask. Jag försöker att hålla min rutin att skämma bort hyn en gång i veckan, varje söndagkväll peelar jag och följer upp med en ansiktsmask. Lite lyxigt sådär, kan jag så går jag utan smink på dagen också så att hyn verkligen får vila.

Kanebos 10 Minutes Relaxing Mask enligt produktbeskrivningen: "Speciellt vårdande för torr hy som kanske även visar tecken på tidigt åldrande samt skador från väder och andra miljömässiga stressfaktorer. Den passar alla hudtyper och förebygger torrhet så att huden blir silkeslen och fast. Innehåller bland annat Silk Extract som hjälper huden att återhämta sig och behålla sin ungdomliga fasthet."

Masken har en ganska tjock konsistens men är ändå i gelform. Den är enkel att applicera och doftar väldigt fräscht men lämnar inte efter sig en alldeles för stark lukt. Jag använder den efter peeling, på lätt fuktad hy och låter den sitta kvar i 10 minuter precis som namnet antyder. Jag gillar att lyxa till det, så för mig gör det absolut inget att det inte går supersnabbt för masken att verka. Det är kanske inget för dig som vill ha en snabb mask att lägga på morgonen, men planerar du bara in det någon kväll så är ju 10 minuter med en bra tidning i soffan bara härligt.

Jag har provat både att tvätta av masken direkt med vatten och att ta bort den med några fuktade bomullspads. Att få bort alla rester bara med hjälp av vatten kan vara lite meckigt och jag tycker tyvärr att det är lite kvar av masken hur länge jag än står lutad över handfatet och blaskar ansiktet. När jag tar bort det mesta med bomullspads innan och sedan följer upp med att skölja ansiktet går det mycket bättre. Att blöta ner en liten handduk med ljummet vatten och tvätta av med funkar också utmärkt och känns lite spa-mysigt på något vis.

Resultatet direkt efter att jag har lagt ansiktsmasken är en mjuk hy som håller sig mer återfuktad än vanligt i ett par-tre dagar då jag känner att jag klarar mig med mindre fuktkräm. För att få perfekt resultat tror jag att jag skulle behöva använda den två gånger i veckan och det känns som lite väl ofta, 10 Minutes Relaxing Mask är inte heller så dryg att flaskan skulle räcka så länge då. Till saken hör också att produkten kostar över 600 kronor och jag förväntar mig mer för det priset. Det gör att ansiktsmasken från Kanebo Sensai bara får ett medelbetyg, även om den absolut gör sitt jobb och får min hy att kännas lenare och finare.

BETYG: BBB (3/5)

Hårpuder - Powder Puff eller Dust It?


Date: 2011-05-15 Time: 18:53:33
Kategori: Hårvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag är ett stort fan av hårpuder och torrschampon. Det är ett väldigt bra sätt att fixa till volym i hårbotten men också för att hålla sig ifrån att tvätta håret för ofta. För att slippa fett hår är det perfekt - du vet hur det känns och ser ut den där sista dagen när du helst vill tvätta men inte borde eftersom håret vänjer sig och snabbare blir fett nästa gång då. Så är den onda cirkeln igång och till slut får du tvätta håret varannan dag.

Jag minns första gången jag upptäckte hårpuder, då var det bara OSiS Dust It som fanns på marknaden och jag blev invigd av min frisör som svor vid hårpudret i den lilla röda flaskan. "Ta inte för mycket, men inte för lite heller", sa hon, "det måste vara precis lagom, annars ser det bara mer fett ut". Väl hemma testade jag och det visade sig att det inte alls var så svårt som det lät, Dust It var ett enkelt sätt att styla håret. Efter det var jag fast och jag använder fortfarande hårpuder och/eller torrschampo flera gånger i veckan.

Nu är marknaden berikad med massor av olika hårpuder och nästan varje hårvårdsmärke värt sitt namn har sitt eget. Jag tänkte jämföra originalet Dust It med den söta burken Powder Puff från Kevin Murphy.

Dust It är ett drygt puder som är väldigt lättanvänt, det är svårt att överdosera även om håret kan kännas lite väl "smutsigt" om man skulle råka ösa på det. På något underligt vis så fungerar det på två olika vis, beroende på vilket skick ditt hår är i - är det fett så drar pudret åt sig fettet så att det känns fräschare igen och är det nytvättat så smutsar det ner rötterna så att det blir lättare att styla. Grymt bra, på så sätt. Att jobba upp volym utan att toktupera har liksom blivit ett alternativ. Tråkigt är dock att Dust It inte finns för flera olika hårfärger, när mina mörkbruna rötter syns blir de nästan grå efter att jag har haft i produkten.

Powder Puff
är i sin tur ett lite mer finfördelat puder och det krävs lite mer produkt för att jag ska kunna få till samma volym som med Dust It. Å andra sidan ger det inte alls samma grå känsla, vilket mer än väl väger upp för att det inte är så drygt. Det biter dock inte riktigt på ett fett och otvättat hår, så satsar du på den rosa förpackningen tycker jag att du ska komplettera med ett torrschampo om det är den effekten du är ute efter.

Med tanke på att Powder Puff kostar över 200 kronor hos de flesta webshoppar och antagligen ännu mer hos frisörer och du kan köpa Dust It för under 100-lappen (eller fynda 2 burkar för 149 kr) så är min bedömning självklar. OSiS står kvar som nummer 1 på hårpudermarknaden!

Toki Doki Summer 2011 - Beach Club


Date: 2011-05-09 Time: 19:18:59
Kategori: Kollektioner { 1 Kommentarer }
______________________________________________________


Sommarkollektionen Beach Club från Toki Dokis makeuplinje är just som märkets produkter brukar vara - en dos tokig, en dos söt och en dos färgglad. Beach Club innehåller tyvärr bara två makeupprodukter; läppglans och en ögonskuggspalett även om glansen kommer i fem olika nyanser.

Kollektionen bjuder dock på ett lite större utbud av olika väskor i sann Toki Doki-anda. En miniresväska, en beachbag, en tygkasse, ett litet pennskrin och ett set med tre olika små sminkväskor.

Personligen är jag inget stort fan av Toki Doki, varken som klädmärke eller som sminkmärke. Trycken är inte riktigt i min stil och läppglanset från kollektionen som de gjorde för Smashbox visade sig vara av riktigt dålig kvalité. Därför kommer jag inte att vara den som står först i kön för att köpa något från Beach Club. Om du är sugen gäller det att ha kontakter för Toki Dokis Beach Club-smink kommer bara att säljas hos Sephora.

Vad tycker du om Beach Club-kollektionen?

Uppdaterad länklista


Date: 2011-05-07 Time: 22:18:40
Kategori: Allmänt { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag fick jag äntligen tummen ur och filade lite på min länklista som ni hittar i vänsterspalten. Tog bort gamla adresser som pekar ut i tomma intet och lade till nya bloggar som jag läser regelbundet och som jag vill att fler ska upptäcka. Så om du har lust att hitta nya favvos och inspireras - in och botanisera bland länkarna. Jag hoppas att du också hittar lite nya favoriter att lägga till i din bloggroll.

Har du några bloggar som du tycker att jag inte borde missa? Tipsa gärna, jag vill ha fler underbara sidor att följa!


Tipsigt 110507


Date: 2011-05-07 Time: 13:10:36
Kategori: Skönhetstips { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Nougat - Cherry Blossom


Date: 2011-05-04 Time: 20:30:55
Kategori: Nyheter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Men åh, dessa flaskor - hur söta? Jag vill ha dem så mycket så jag behöver kanske hålla mig borta från datorn resten av kvällen för att inte klicka hem dem. Jag skulle dock knappt våga öppna och använda dem om de stog i mitt badrumsskåp och var såhär vackra.

Nya serien Cherry Blossom från Nougat säljs hos Eleven och innehåller hela 16 olika produkter. Sortimentet varierar med allt från läppbalsam och handkräm till badsalt och home scent. Allt doftar körsbärsblomma - alltså, förstår ni hur bra det skulle göra sig på ljumma sommarkvällar. Jodå, de kvällarna kommer snart!

Blir ni lika sugna på Cherry Blossom som jag?

Nubar - Moire


Date: 2011-05-03 Time: 11:00:00
Kategori: Naglar { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag är svag för bruna-, mocha- och lattefärgade nagellack. Det syns inte minst i min lacksamling men också här på bloggen med jämna mellanrum, även om jag försöker variera nyanserna för maximal inspiration. Det kanske har att göra med min förkärlek för kaffe eller så beror det bara på att jag tycker att brunare toner gör sig bra mot min hud.

Hur som helst så blev jag glatt överraskad när jag packade upp min goodiebag från bloggfesten i Falun för några månader sedan och fann det här nagellacket. Moire från Nubar är en chokladig nyans med lite lilaröda undertoner. Lacket är lättapplicerat och med två lager får jag bra täckning - återstår att se hur bra hållbarhet det har.

P.S: Glöm inte under- och överlack när du har med mörka nagellack att göra, då slipper du fula missfärgningar på naglarna!

Eyeshadow primer potion i ny tappning


Date: 2011-05-02 Time: 10:00:00
Kategori: Smink { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Urban Decay har bestämt sig för att designa om sin storsäljare - och min personliga älsklingsprimer - Eyeshadow Primer Potion. Resultatet ser ni nedan - den grymt snygga flaskan har gått och blivit tub - dock med samma färgteman och samma fina lock. Tanken är att man ska kunna trycka fram innehållet och få ut det ur en liten pip längst fram till fingertoppen eller penseln som man applicerar med. Och även om jag uppskattar att det här gör produkten mycket mer hygienisk och hållbar så känner jag ändå att den nya designen gör att produkten tar ett kliv bakåt.

Vad tycker ni om nya designen? Bättre/Sämre?


Vinnare av påsktävlingarna


Date: 2011-05-01 Time: 16:28:47
Kategori: Tävlingar { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Hej allihop!

Njuter ni av helgen, precis som jag? Jag har slöat i soffan i någon timme nu, efter att ha varit ute med hjärtat i Botaniska Trädgården med picknick på en filt. Vinden ville dock inte sluta blåsa, så vi gav upp efter någon timme och promenerade hemåt. Skönt att vara ute en stund i alla fall. Vad har ni gjort för trevligt i helgen?

Är ni nyfikna på vilka som vann påsktävlingarna? Det var jag också, så jag tog hjälp av en slumpgenerator och lottade fram vinnarna. Jag vill också passa på att säga ett stort tack till alla fina kommentarer om varför ni läser bloggen. Det var många som skrev att ni dels läser för att jag verkar vara en härlig tjej - ni anar inte hur roligt det är att läsa sådant!

Grattis säger jag till:

Dag 1 Hårvård från Dove: Caroline

Dag 2
Mascara från Oriflame: Annika

Dag 3 Smink från Oliva by CCS: Hanna

Dag 4 Hudvård från ACO: Beautylana

Dag 5 Hudvård från Rapsodine: Linda

Dag 6 Nagelvårdsset från Snow Crystal: Carina

Dag 7 Läppstift från Isa Dora: Viktoria

Kolla era inboxar, för jag har skickat ett vinnarmail till er allihop, med info om hur ni ska göra för att få hem er vinst.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0