NOTD 081030


Date: 2008-10-31 Time: 21:02:49
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________



Jag har äntligen hittat den perfekta aprikosnyansen på nagellack!

Det är, som alltid, väldigt trixigt att fånga en färg på bild, men jag tror att ni får en bild av hur Hong Kong från Mavala ser ut på naglarna från de här bilderna. Love at first sight! Samtidigt som jag införskaffade Hong Kong fick en annan nyans från samma märke följa med hem, 2 för 69 kr , 2 för 60 krKicks kan man ju inte missa. Senare i helgen får ni en NOTD med den också.


I valet och kvalet


Date: 2008-10-31 Time: 12:40:03
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Som ni säkert vet är jag lagom nöjd med min nuvarande hårvårdsserie. Just nu är jag i valet och kvalet om det ska få bli TIGI Bedhead Dumb Blonde eller REF Moisture som ska få bli min nya vän i duschen. Jag har goda erfarenheter av TIGI men har också hört fina lovord om REF. I-Landsproblem...

   eller  

Något jag vet är i alla fall att jag borde klicka hem produkter snabbt som bara den, mitt hår är inte glatt på mig just nu. Jag måste ha bra produkter och gärna grejer som är anpassade efter blont eller behandlat hår. Hos Look Fantastic har de dessutom just nu 2-4 pund rabatt (£2 för köp över £20, kod DING08, £4 för köp över £50, kod DONG08) innan 3 november.. ja, det är inte lätt att hålla klickfingret i styr då.

Vad tror ni, några tips?


Min kväll...


Date: 2008-10-30 Time: 20:24:29
Kategori: Om Mig { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Såhär ser min torsdagskväll ut:


Myyys med nya kärleken (min splitter nya laptop), nya Glamour och en stor kopp te. Det är en perfekt torsdagskväll, tycker jag. Nu ska jag börja med att uppdatera mig genom att surfa runt på massor av härliga bloggar!

Vad gör ni ikväll?

Recension: MAC - Powder, Select sheer/pressed


Date: 2008-10-30 Time: 18:50:12
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

 
Det var några månader sedan jag shoppade nytt puder under en tripp till huvudstaden. I första hand ville jag ha ett puder som var lätt att ha med i väskan för att kunna fräscha till och ta bort blankhet under eftermiddagen. Jag blir blank i T-zonen efter en hel dag på jobbet eller efter några timmar av partykvällen och det vill jag helst slippa.

Jag tycker i allmänhet bra om MACs produkter, de har bra hållbarhet, bra pigment och bra pris med tanke på hur dryga de är. Pudret på bilden är, som ni ser, välanvänt och det har jag använt sedan början av augusti.

Vad tycker jag då? Jodå, MACs Pressed Powder fungerar toppen som just en uppfräschare. När sminket sitter en aning på sniskan gör det mycket för intrycket att svepa lite av pudret över kindäpplena, pannan och hakan. Det lämnar inga synliga spår utan mattar bara hyn lagom mycket så att man ser naturligt snygg ut. Det är dock inget puder du kan lita på hela dagen, i så fall är ett löst bättre i mitt tycke.

Men.. drygt, lättanvänt och skillnaden innan och efter användande är trots allt riktigt märkbar. Så är ni ute efter den perfekta produkten att ha med i väskan så är MACs pressed powder ett bra alternativ! Godkänt med beröm :)



BETYG: BBB+

Vinnarna av DATE-Parfymer!


Date: 2008-10-26 Time: 21:44:13
Kategori: Tävlingar { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Så var det då dags att presentera vinnarna i tävlingen om 4 DATE-parfymer! Svaret på frågan om när DATE först lanserades var självklart 1976 och de som får varsin parfym på posten är:

♦ Katarina Lavass - Truly Treasured

♦ "Recensera Mera" - Absolute Attraction

♦ Anna Anderssen - Dangerously Delicious


♦ Mona Olsson - Everyday Escape

Grattis allihop, vinster kommer på posten!


Psst...


Date: 2008-10-25 Time: 13:14:35
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ni glömmer väl inte tävlingen om 4 parfymer? Jag kan avslöja att det hittills inte har kommit in så väldigt många svar, så det finns fortfarande chans att lägga vantarna på ett pris :) Tävlingen avslutas imorgon kväll, då postar jag ett inlägg med vinnarna.

Nu drar jag ner på stan för att ta en sen lunch med en kompis och kanske en runda i några affärer också. Shopping is najs!

P.S Ikväll kommer en ny recension här på bloggen, håll ögonen öppna!

Skrubba håret?


Date: 2008-10-24 Time: 19:08:18
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu börjar jag undra om de har fått slut på idéer inom skönhetsbranschen. Skämt åsido, hårvårdsmärket Davines säljer skrubb för håret. Alltså, är det bara jag som tycker att det låter konstigt?

Tydligen ska man massera in skrubb-schampot Awakening Scrub Shampo i blött hår och sedan skölja ur, precis som man gör med ett vanligt schampo. Det ska ge en friskare hårbotten genom att man får bort de döda hudcellerna... Hmm, jag skulle nästan vilja testa bara för att det här låter så konstigt i mina öron.

Vad tror ni, kan det här vara något?

Recension: Maybelline - Colossal Volum'Express mascara


Date: 2008-10-23 Time: 20:59:21
Kategori: Recensioner { 7 Kommentarer }
______________________________________________________



Efter att Bjooti sågade nya Maybelline-mascaran häromdagen hade jag inte några vidare förväntningar på den. Jag kan till och med säga att jag inte vågade kasta min dåvarande mascara eftersom jag trodde att den här skulle fälla så mycket att den inte skulle gå att använda. Hade det inte varit för att jag fick mascaran som PR-material så skulle jag antagligen aldrig ens ha testat den. Det visar föresten hur stor påverkan recensioner har på vad man får för uppfattning av produkter redan innan man testat. Hur som helst - det var inte det som inlägget skulle handla om :)

För mig fungerar Colossal Volum'Express lite bättre än för Bjooti... den fäller inte alls på mig utan sitter tvärtom riktigt bra hela dagen. Men jag är inte vidare imponerad jag heller, trots detta. Det första jag måste ta upp är lukten - för alla som är pollenallergiska så kommer ni förstå när jag beskriver lukten på den här mascaran som nässprayen man får mot allergin! Fejk-lavendel, typ... och jag har inget emot lavendel, men min mascara ska inte lukta så!

Jag har försökt att "ljusa" upp bilderna så mycket det gick, men tyvärr visar de bara en aning av effekten av den här mascaran, innan och efter. Den funkar okej till vardags - det vill säga, den gör fransarna lite mer separerade och svarta men that's about it. Volymen som den här enligt namnet ska ge vet jag inte var den tog vägen. Om jag inte jobbar lite med appliceringen så känns det knappt som att jag har någon mascara på fransarna alls, tyvärr.

Säljs på Åhléns från och med 24/10 och på Kicks från och med 28/10.

BETYG: B (1/5)


Älska Lushs tvålar!


Date: 2008-10-21 Time: 22:13:00
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Det blir inte mycket bättre än vad tvålarna från Lush är! Lätt kokosdoftande I Should Coco löstes av, för ett par veckor sedan, utav Porridge Hand & Body på mitt handfat. Jag älskar konsistensen, doften, löddret och framförallt hur händerna inte torkas ut utav tvålarna! Dessutom innehåller de små mjuka korn som masserar lite lätt medans man löddrar.

Jag gillar dessutom idén att man kan köpa hur stor eller liten bit man själv vill hos Lush eftersom man betalar per 100 gram. Nu saknas bara en butik i Eskilstuna!

                                            

Tävling - DATE-parfymer


Date: 2008-10-19 Time: 13:58:32
Kategori: Tävlingar { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

För er som inte var med på VR-galan i torsdags lottar jag nu ut bitar från goodiebagen - DATEs 4 nya parfymer ska få 4 nya ägare!



Everyday Escape - Eau de Toilette med inslag av citrus, persika och freesia som balanseras av varmt trä.

Truly Treasured - Eau de Toilette med doft av hallon, jasmin och viol. Beskrivs som en lekfull och charmerande doft.

Absolute Attraction - Eau de Toilette med feminina toner av ros, jasmin, liljekonvalj och sandelträ.

Dangerously Delicious - Eau de Toilette som är kryddig och orientalisk med doft av svarta vinbär, jasmin och bergamott kombinerat med vanilj, patchouli, trä och citrus.

För att vinna - skicka ett mail till [email protected] - märk mailet i ämnesraden med "Tävling - DATE" och svara på vilket år DATE först lanserades (kolla in hemsidan för mer info, hint hint...) Tävlingen håller på en vecka och avslutas 18:00 den 26/10. Glöm inte skriva vilken parfym du vill vinna!


Bloggkoll


Date: 2008-10-19 Time: 01:42:07
Kategori: Allmänt { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/1317/beauty-place---lyx-i-vardagen?claim=gqlsjbjbhaf">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Bloggtema v 42 - Badvecka


Date: 2008-10-18 Time: 21:07:21
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Hos PRET-ty-nätverket kör vi denna veckan temat badvecka. Jag har tyvärr inget badkar hemma längre sedan jag flyttade för ett drygt år sedan. Men om jag hade det skulle jag ha kurat ner i det ikväll och gärna ha njutit av de här godbitarna!




Badbomberna från Lush är helt underbart söta och förvånansvärt stora när man klämmer på dem i butik. En sådan skulle med all säkerhet göra badkaret till en underbar vistelse. Och med min förkärlek för fjärilar skulle jag vilja ha Butterfly såklart!

♥ Jag hade svårt att bestämma vad jag ville ha - en badbomb eller badolja så jag valde båda. Man ska drömma stort, eller hur? Creme Brulee-trion från Laura Mercier med badhonung som man häller i vattnet står också på önskelistan.

♥ Efter att ha slappat i badet minst en halvtimme tillsammans med massor av bra tidningar skulle jag gärna bli mjuk med Philosophys Salt Tub & Shower Scrub i doften Sweet Coconut Milk.

♥ Efter badet vorde det underbart med MOR Cosmetics Marshmallow Body Butter för att bli silkeslen. Finns hos Accessora om ni vill kolla in närmare.

♥ Självklart är inget härligt bad komplett utan massor av ljus runtom. Voluspas giftset Floriason skulle vara drömmen. Jag är lite av en ljusjunkie...

♥ På bilden ser ni också badmössa från GlamKapz - det blir ju mycket roligare att bada i en rosa mössa! :)

Härlig goodiebag från Vecko-Revyn


Date: 2008-10-18 Time: 13:01:01
Kategori: Allmänt { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

På bilden ser ni alla fina grejer som var nerproppade i Vecko-Revyns goodiebag (med jäkla snygg design av Anna) från torsdagens galakväll. Som ni kanske förstår så är jag väldigt ivrig att börja testa, så det tänker jag börja med redan idag - kvällen får ägnas åt skönhetsvård och tjejfilm i soffan.

Senare i helgen blir det dags för tävling - så se till att kika in här med jämna mellanrum de närmsta dagarna så att ni inte missar!

VR:s Blog Awards 2008


Date: 2008-10-17 Time: 21:39:48
Kategori: Allmänt { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Gårdagkvällen på Sturecompagniet var riktigt lyckad! Var otroligt mycket folk som trängdes därinne dock MEN jag hann träffa många nya personer, var verkligen roligt att se alla ansikten live. Vinnarna av bloggpriserna kändes som rätt självklara och givna, det roligaste var trots allt att alla var på så bra humör och att det var så god stämning!

Så, tack Ebba för en lyckad galakväll och en fullproppad goodiebag med massor av härliga produkter (den förtjänar ett eget inlägg, I promise!) Synd bara att Vecko-Revyn inte såg till att fota alla - det känns lite trist när det bara är utvalda bloggare som får vara med på bild...

Och tack alla härliga bloggtjejer, Kattis, AnnikaLinda, SophieMia, Linda, Alexandra, SandraLindaKäthe, Johanna, Anna, Stina, Hanna och Delinda (som var gullig nog att ha fixat små Lush-presenter till alla tjejerna som var med) för trevlig fördrink på Anglais! En perfekt start på en bra kväll helt enkelt.

Matrix-vård, Sparkling Blondes


Date: 2008-10-12 Time: 18:55:58
Kategori: Hårvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Via Kellys blogg fick jag upp ögonen för en produkt som skulle passa mig väldigt bra just nu. Jag har blivit rätt duktig på att faktiskt komma ihåg att göra en inpackning i veckan för att mitt hår ska hålla formen och bli fräschare. Men just nu tror jag verkligen att det skulle behöva en rejäl genomkörare, så Matrix Shade Memory - Sparkling Blondes Treatment med 5 behandlingar i ett paket som man använder som en intensivkur för att "återställa" håret vore perfekt.


Finns både hos Hudoteket & Look Fantastic.


För övrigt skulle jag verkligen vilja testa en ny frisör i Stockholmsområdet också - någon som har något tips eller personlig favorit?


Gametime!


Date: 2008-10-11 Time: 17:03:50
Kategori: Om Mig { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Tonight's the night! Nu kilar jag över till en väninna, äter god middag, skvallrar lite, umgås och hoppas på att jag kan övertala tjejerna som kommer att kika på fotbollen. Mästarnas möte... eller vad säger ni? Och mina 2 favoritlandslag - det kan inte bli mycket mer spännande!

Jag har andra intressen än smink och skönhet - det ni, haha!

Nailtini-cravings!


Date: 2008-10-11 Time: 14:43:56
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Vill ha, vill ha! Mina fötter är väldigt försummade och jag inbillar mig att om jag bara hade lite fler och roligare produkter hemma så skulle jag bli mycket bättre på att ta hand om dem. Drömma går ju... och så länge jag gör det så gör jag det om scruben och krämen för fossingarna på bilden.

Nailtini Coco Loco Smoothie Sugar Scrub & Hot Buttered Rum fungerar för både händer och fötter, men för det förstnämnda har jag ju redan en ny älskling, så det skulle nog mest bli för fötterna jag använde dem. Finns hos Inezza.

Föresten... hur bra låter inte detta? "Doftar aptitretande av smörkola"! Gör mig i n t e a l l s mer sugen...

Min nya baby!


Date: 2008-10-10 Time: 21:22:28
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det finns inte många produkter från The Body Shop som jag inte älskar, när jag handlar något därifrån vet jag att jag nästan alltid blir nöjd. Men ibland kommer man över godbitar som är lite extra bra. Som Almond Oil Daily Hand & Nail Cream. Ja, jag kan inte berömma den nog helt enkelt.

Den luktar lovely och precis lagom, den är lättabsorberad - man hinner precis smörja in hela händerna när man känner att den har sjunkit in i huden och redan börjar fungera och, framför allt, mina händer är mjuka och lena i flera timmar efteråt!



Love, love, love!


Vill du ha en ännu fetare kräm kan jag varmt rekommendera Hand Rescue Treatment i samma serie, det är som en butter för händerna och den är riktigt härlig den också. Högsta betyg till Daily Hand & Nail Cream! 


Smashbox - Rapture, Holiday Collection 08


Date: 2008-10-09 Time: 20:26:17
Kategori: Kollektioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Det finns inte så mycket mer att säga än ååh! Smashbox's Holiday 08-kollektion Rapture är helt i min smak, jag fullkomligt ä l s k a r den. Tanken bakom kollektionen är champagne-nyanser, lagom till nyår, blandat med rosa och plommonlika nyanser toppat med lite extra kajal runt ögonen.

Kollektionen innehåller inte så mycket nya produkter, men väl små miniset av läppglans, ögonskuggor och basprodukter och det kan vara minst lika bra det. 8 små duoskuggor tillsammans med penslar, primern - som har blivit så känd - i två olika storlekar (de vill vara säkra på att du har både hemma och med dig) och sist men inte minst ett set om 6 läppglans - varav tre av dessa är exclusives för holiday-kollektionen. Kanske något för bitchen? Dessutom finns världens sötaste lilla necessär med penslar att applicera med.

Det här kan jag verkligen tänka mig att mejka mig med lagom till julledigheten. I like! Du också?

Hej, jag heter Veronica och jag är bloggare...


Date: 2008-10-07 Time: 13:02:12
Kategori: Om Mig { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har funderat rätt länge på att presentera mig närmare för er läsare, så att ni får veta mer om vem jag är som skriver bloggen Beauty Place. Eftersom jag kommer att försöka gå på mer pressvisningar och andra beauty-relaterade PR-grejer kände jag för några dagar sedan att det känns som att det är dags att berätta om mig själv för er...


Jag som skriver heter Veronica, jag är 26 år och bor i Eskilstuna. Jag är född och uppvuxen i Göteborg, men flyttade därifrån då jag var 20 för att börja plugga. Jag läste 3 år i Borås och 1 år i Västerås och tog för ett par år sedan min magisterexamen som civilekonom med marknadsföringsinriktning.

När jag inte bloggar här jobbar jag som ekonomikonsult i en ännu mindre stad än E-tuna. Jag tycker om att träna och tillbringar en hel del tid med mina vänner.

Jag har nu drivit bloggen Beauty Place i snart 3 år och älskar det! Inspirationen tryter från och till, men i det stora hela är det hur skoj som helst att skriva, testa och recensera och läsa era kommentarer runt allt som har med skönhet att göra!

Nya saker från Body Shop


Date: 2008-10-06 Time: 20:29:27
Kategori: Shoppat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Helgens tripp till Göteborg resulterade i att jag återvände hem med några extra påsar. Jag hittade flera godingar - förutom hudvård och lite smink hittade jag även vinterjacka, höststövlar och en ny tvål från Lush (där jag för övrigt skulle kunna promenera runt, lukta och testa i evigheters evighet).



Body Shop hade de erbjudandet: Handla för 400 kronor så får du en present på köpet... farligt! Jag föll givetvis för frestelsen, köpte en ny Chamomille Eye Makeup Remover (favoriten), handkrämen Almond Oil Daily Hand and Nail Cream och så en liten grej till mamma.

Poff, sa det bara, så var necessären med läppglans, Aloe dag- och nattkräm och en ny body lotion nerpackad i min påse tillsammans med allt det andra. Jag passade på att förnya mitt medlemsskap också, så nu kan jag shoppa loss inför julen med lite rabatt också. 

Starry Eyed


Date: 2008-10-03 Time: 14:01:56
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________



Personligen har jag inte tröttnat på att pigga upp en mejk med lite glitter längs ögonfransarna. Jag tycker det passar till de flesta tillfällen - after work, party eller till och med till vardags om man inte överdoserar med annat.

Härligheten Mini Starry Eyed Liner Set här ovan kostar dessutom bara 250 kronor, för 4 st nyanser - najs! Från Too Faced. Finns hos Eleven.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0