Julklappar 2005


Date: 2005-12-27 Time: 20:02:04
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Hoppas alla har fått fina klappar av tomten och mycket som ni önskat er! Jag fick många härliga klappar och allt som jag behöver just nu känns det som; böcker, receptböcker, underkläder och självklart skönhetsvård!

Inom det senare området fick jag ett presentpack med Davidoff Cool Water (Eau de Toilette, duschgel och body lotion), av älskade sambon, som jag ska använda flitigt nu framöver. Jag fick också Gucci Envy Me Eau de Toilette av pappa och Lancômes mascara L'extreme av mamma. Ska bli riktigt kul att experimentera med allt och se vad jag tycker. Lancômes mascaror har jag ju gillat förut, så jag hoppas på den här också.



God Jul!


Date: 2005-12-24 Time: 23:20:21
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

En riktigt God Jul till er alla! Hoppas ni haft en mysig dag och fått allt ni önskat er.
// Beauty Princess

jul

Bild från FontShop


Allt du behöver!


Date: 2005-12-23 Time: 12:58:47
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Neiman Marcus hemsida finns ett stort urval av Laura Merciers produkter, men de levererar tyvärr inte till Sverige. Några av deras produkter finns dock på C/O Stockholm och Cow Parfymeri i Stockholm, så kika in och kolla om du hittar! Surfade runt lite såhär dagen innan dopparedagen och hittade drömmen, från just Laura Mercier, för alla som vill lägga en perfekt makeup!

penslar

Sedan jag satsade på riktigt bra penslar har det blivit mycket lättare att lägga en bra makeup, för att inte tala om hur mycket drygare sminket blir när inte hälften sitter kvar på penseln då man applicerar. Jag har penslar från Make Up Store för ögonskugga (en tjockare och en smalare för detaljapplicering), löspuder och concealer och en pensel från Face Stockholm för rouge. Setet från LM är perfekt för den som vill köpa penslar, den innehåller alla du kan tänkas behöva!

Best of 2005


Date: 2005-12-19 Time: 23:51:42
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

För någon vecka sedan hittade jag en härlig lista på  Sessan's Blogg, som många av mina favoritbloggare snart hoppade på! Så här kommer min Best of 2005!

1. Att jag äntligen hittade en hårfärg som jag kan hålla mig till och som jag inte känner mig trött på efter några månader. Har varit brunhårig, rödhårig, mörkt slingad, permanentad.. you name it. Nu är jag ljust blond en bit nedanför axlarna och älskar det. Zaxzendos i Borås - frisör Mia har fixat detta!

2. Att jag blev medlem hos Make Up Store. 10% på alla köp alltid och 20% på härliga klubbkvällar är verkligen något för mig! Har handlat upp alldeles för mycket pengar där, men fin blir jag i alla fall!

3. Att jag har startat min alldeles egna skönhetsblogg. Är riktigt kul att blogga och att ge och få tips och idéer om smink, hudvård och all annan lyx i vardagen! Får väl passa på att tacka alla Er som läser och kommenterar, det är lika roligt varje gång!

4. Att jag äntligen hittade en rouge som jag tycker om. MACs rouge är fantastiskt, kan inte bli fult helt enkelt, lätt att sudda om man tagit för mycket och sitter hela dagen. Jag har den just nu i färgen Blushbaby, men under Göteborgsjulfirandet kommer den alldeles säkert att handlas i en brunaktigare färg också. Variation förnöjer!

5. Att jag upptäckte Dermalogica! Underbar, naturlig rengöring som gör underverk för min känsliga hy.

dermalogica

6. Att jag blivit sambo och är kär och lycklig!!! (passar inte riktigt in bland skönhetssakerna, men det är det bästa utan tvekan detta året!)


3 Skönhetsknep


Date: 2005-12-18 Time: 19:05:18
Kategori: Blandat { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Så här i juletider ville jag dela med mig av lite tips som i alla fall fungerar bra för mig. När det är minusgrader ute, snö och hårda vindar blir hyn lite mer utsatt än på andra årstider och då blir det helt plötsligt ännu viktigare att ta hand om sig själv för att kunna se så där naturligt fräsch och snygg ut. Här är några av mina tips!

1. Investera i en riktigt bra hudvårdsserie! Även om din hy i vanliga fall fungerar utmärkt kan det kyliga Sverigeklimatet kännas jobbigt och då blir det, enligt mig, viktigare med rengöring och fuktkräm som verkligen gör det den skall, det vill säga tvättar bort alla sminkrester så att huden får vila under natten och som återfuktar rejält och inte bara på ytan. Använd alltid på kvällen och om du tycker att du inte har tid på morgonen så ta bara lite ansiktsvatten då och avsluta med fuktkräm båda gångerna så att huden kan återhämta sig. Vänta i alla fall 5 minuter innan sminket åker på, på morgonen, är det en bra fuktkräm skall den ha sugits upp av huden efter denna tid!

2. Skäm bort dig själv! Lika väl som du tar hand om ditt hår ska du göra med huden. Ta en kväll i veckan där du använder peeling, ansiktsmask och avslutar med en riktigt härlig fuktkräm för att verkligen skämma bort ditt ansikte. Det är ju utsatt för kyla och vindar varje dag och behöver en dos av fukt och nya, laddade hudceller för att se strålande ut!

3. Våga vägra! Enligt mig är det bästa skönhetstricket för en snygg hy att låta den vila i alla fall en dag i veckan. Detta betyder inget smink överhuvudtaget, och om du måste, använd bara mascara för att pigga upp lite. Hur bra smink det än är så sliter det alltid en del på huden och då kan det vara skönt att vila ifrån det en dag för att se på topp ut nästa vecka igen!



Se så, ut med er i snön! =)


Oriflame shopping


Date: 2005-12-17 Time: 20:54:54
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Hos Oriflame finns en serie som heter Pearl och som innehåller massor av härliga produkter (duschgel, body lotion, skimrande kroppspuder mm) som lyxar till din vardag, precis som det skall vara, till rimliga priser. 

På hemsidan hittade jag för övrigt dessa produkter som jag i alla fall vill vara fin i till nyårsfirandet!

pearl
Pearl Shimmering Body Dusting Powder - Mjukgörande silverglittrande puder

gold
Luxury Shimmer Powder - för skimmer i guld på alla de rätta ställena!


Laura Mercier


Date: 2005-12-17 Time: 14:31:55
Kategori: Blandat { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Häromdagen fick jag en kommentar i undersökningen om Laura Merciers produkter och vart de finns att köpa i Stockholm. Efter min miss om detta i ett tidigare inlägg, förtydligar jag:

Produkter från Laura Mercier finns på både c/o Stockholm och Cow Parfymeri i Stockholm. Vill du kika vidare på nätet så finns produkterna också att köpa på Strawberrynet.

lm





Härliga klappar!


Date: 2005-12-16 Time: 14:40:37
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag var jag på fika men en av de närmaste, fina vännen Elina, pratade, shoppade och bytte klappar eftersom bådas scheman är fullspäckade nu innan julveckan och jag åker till hemstaden om några dagar. Fick massor av fina saker av henne och hoppas hon blev lika glad över mina klappar.



I skönhetsväg fick jag Sunsilk schampoo och balsam speciellt utvecklat för blont hår, som jag är otroligt nyfiken på att prova nu och en guldskimrig ögonskugga från Make Up Store. Snart kommer recensioner =)

Make Up Store klubbkväll ikväll igen...


Date: 2005-12-15 Time: 22:17:08
Kategori: Smink { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag var det alltså dags för Make Up Store att bjuda på ännu en klubbkväll. Jag och en väninna gick dit glada och shoppingsugna och blev glatt överraskade när det inte var riktigt lika många på klubbkvällen ikväll som sist, precis lagom för att man skulle kunna röra sig i lokalen och bli riktigt köpgalen! Båda fick en sminkning av en av expediterna i frostigt blå färger till ögonen som var kvällens tema, få se om jag kan få till en ögonbild innan jag sminkar av mig så får ni se hur fint det blev. Väldigt ovant men roligt att vara så rejält sminkad, jag är ju mer för det naturliga själv.

Blev tyvärr inte så mycket inköp för min del, jag får hålla hårt i de ynka kronor som finns kvar och hoppas på ett presentkort på MUS i julklapp om en vecka för det finns så mycket jag vill ha! Hur som helst blev en hårdare kort pensel köpt för att lättare kunna applicera skugga under fransarna på nedre delen av ögat. Nu ska här exprimenteras så att jag blir riktigt fin till jul och nyår!



Face Mist


Date: 2005-12-13 Time: 17:52:41
Kategori: Hudvård { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

En av mina absoluta favoriter inom skönhetsvård är Face Mist från Make Up Store Skin System. Den går att använda när som helst på dagen för att fräscha upp och "väcka" ansiktet, på sminkat ansikte eller inte. Sprayen luktar fantastiskt fräscht och ska fungera extra bra efter många timmar framför en icke platt datorskärm som tyvärr ger mycket strålning och därför kan torka ut huden en aning. Min face mist används flitigt, som ni ser från bilden, och står alltid och väntar på mig bredvid datorn, även om jag har en plattskärm, för att pigga upp mig när jag nickar till framför för mycket plugg.




Ännu en lista!


Date: 2005-12-11 Time: 13:13:35
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Tar med ännu en lista, tycker att de är så härliga!

När började du sminka dig? Det var nog i början av tonåren som jag började prova på att sminka mig "på riktigt" och köpte egna produkter och så. Runt 13 år antagligen.
Vilken var din första riktiga sminkprodukt? Kommer inte ihåg alls, antagligen en mascara eller en pincett om det räknas? 
Och din första parfym? De första var Date-parfymerna, åh vad jag tyckte om dem. Efter det var det nog Ralph Lauren - Polo Sport, den kommer jag ihåg tydligt.
Vad var din största skönhetsmiss som tonåring?
Beskriv din sminkstil idag: Naturlig look till vardags och sotade ögon till party. Läppglans! Mycket bruna nyanser.
Dina favoritsminkmärken: Face Sthlm, Make Up Store, Mac. Budgetmärke är Isa Dora, de har många fina ögonskuggor, även om de inte sitter så bra.
Hur lång tid tar det för dig att sminka dig till vardags? 10 minuter ungefär om jag vill ha mer smink, 5 minuter om jag bara tar det nödvändiga.
Du ska ut på stan och får bara välja två produkter att sminka dig med. Vilka blir det? Foundation och mascara!
Vilken skönhetsprodukt köpte du senast? Senast blev det basskugga, glittereyeliner, läppglansset och ansiktsvatten från Make Up Store. 
Den dyraste produkten du någonsin köpt: Det är nog min hudkräm från L'ancome, den kostar strax under 500 kronor. 
Ditt bästa budgettips: Att köpa skuggpaletter från IsaDora och använda dem till party tillsammans med någon lite bättre sittande skugga. 
Ditt sämsta sminkköp: Mascara från Loreal
Och den bästa produkten som finns: Svårt, har inte hittat mina ultimata, men vill nog säga ögonskuggor från Make Up Store.
När var senaste gången du vaknade på morgonen med sminket kvar? Väldigt länge sedan, kan faktiskt inte komma ihåg det. Det där med tvätt är ett måste för mig.
Hur många läpprodukter (läppstift/läppglans) äger du, på ett ungefär? Rensar rätt ofta, sist jag kollade var det nog runt 10 stycken läppglans som jag använder allihopa. Läppstift har jag inga.
Din önskeprodukt: En allroundkräm som luktar väldigt naturligt, de jag provat luktar ofta rätt mycket.  


Makeup - inspiration


Date: 2005-12-10 Time: 22:58:57
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Britney är en person som skiljer sig som natt och dag när det handlar om stil off och on stage. När hon har stilgurus och makeupartister som tar hand om henne är hon hur som helst hur snygg som helst, enligt mig! Här är en snygg festmake som jag gärna provar till Juldags-festandet i hemstaden =)

brittan

Personlig favorit


Date: 2005-12-10 Time: 19:30:24
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom flera av er läsare har önskat tips om mer personliga favoriter i undersökningen så tänkte jag tipsa om den bästa rengöringsprodukten jag hittat hittills, Dermalogica Ultracalming cleanser for face and eyes.



Rengöringslotionen rengör på ett väldigt milt sätt och kan tvättas av antingen med en bomullspad eller med vatten, vilket är super eftersom man kan använda den för hy som är så torr och känslig att den inte tål vatten men även för normal hud. Detta har gjort att jag har kunnat fortsätta att använda den i takt med att min hy förbättrades och gick från väldigt känslig och torr till nuvarande normal. Som namnet antyder går den att använda för ögonen också, för att få bort den sista ögonmakeupen. Den luktar väldigt neutralt och går utan problem att använda dagligen, två gånger om dagen. Dermalogicas produkter finns bland annat på Look Fantastic.


Julklappstips till alla! (del 5)


Date: 2005-12-10 Time: 16:59:41
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Sista delen av mina julklappstips är denna. Hoppas att jag har kunnat inspirera lite i alla fall!

Bror: "Redken for men Go Clean Schampoo and Maneuver Wax Cristmas Pack" är ett härligt julklappsset som du hittar på www.lookfantastic.com, som så många andra av mina favoriter. Schampoot kan användas dagligen och förbereder håret för vaxet som gör håret lättarbetat och stylingvänligt. Perfekt att ge brorsan så han kan vara fin i håret till nyår!



Julklappstips till alla! (del 4)


Date: 2005-12-10 Time: 13:06:27
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ännu fler tips om julklappar till familjen, tipsar till mamma och pappa på samma gång. Senare i eftermiddag kommer sista tipset.

Mamma: Body Butter och tillhörande Shower Gel från Body Shop. Finns i massor av goda lukter, satsa gärna på en naturlig och mycket återfuktande som Oliv eller lyxa till det med en fruktig variant som Papaya, beroende på vad din mamma gillar för lukter. Självklart ska även mamma få skämma bort sig i vinterkylan!

Pappa: Dermalogica Professional Shave är en rakgel med bland annat tea tree oil och lavender för att skapa en sådan len hud som möjligt. Gelen fungerar dessutom för alla hudtyper och eftersom jag bara har bra egna erfarenheter av Dermalogicas produkter vill jag gärna lägga den här under granen till pappa. Hittas bland annat på www.lookfantastic.com. Finns just nu på precis nämnda sida i julpack tillsammans med Dermalogica Active Moist som återfuktar huden efter tvätt, setet heter Dermalogica Men’s shave duo.


Julklappstips till alla! (del 3)


Date: 2005-12-09 Time: 13:07:01
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Fortsätter serien med tips om diverse julklappar till alla i familjen. =)

Syster: Pillow talk lip gloss set från Dessert Beauty (finns bland annat på www.hqhair.com eller www.accessora.se) Ett set med 6 stycken läppglans i olika rosa och bruna nyanser. Luktar och smakar gott och hjälper även läpparna att svullna upp lite. Budgetvarianten är glittergel för både kropp och hår från Isa Dora – Hair and Body Glitter. Super för nyår!

dessert

Smink från Body Shop


Date: 2005-12-08 Time: 21:19:41
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Frida kommenterade och var nyfiken på sminket från Body Shop och hur de egentligen är. Jag var ju iväg på klubbkväll hos BS igår och shoppade lite julklappar och eftersom de erbjöd att lägga på lite av den nya julmakeupen "Ice Shimmer Makeup" som jag varit nyfiken på ett tag så provade jag. Jag valde de gröna nyanserna från en av paletterna som butiksbiträdet glatt strök på mina ögonlock. Tyvärr var hon inte den bästa på att sudda, något som jag gör rätt rejält för jag gillar naturliga övergångar i nyanser. Väl hemma exprimenterade jag med maken och suddade lite för att få den sortens make som jag skulle använt och detta gick riktigt smidigt, så det är lätt att variera skuggorna i intensitet. Dock hade en hel del av färgen fallit ner under ögonen, inte så snyggt när den är i gröna nyanser, redan efter en timme. Efter ungefär 2 timmar hade också mycket av färgen försvunnit och nyanserna syntes knappt längre, de såg mer ut som samma färg. Sugen som jag hade varit på paletten med de gröna nyanserna blev jag lite besviken, skuggorna från Body Shop är nog tyvärr inte de bästa, jag brukar ju älska deras produkter.

Hur som helst så finns en hel del fina produkter som gör precis vad de ska på Body Shop, både inom makeup och hudvård. Glow Enhancer är en skimrande higlighter i rinnande form som jag brukar använda främst på kindbenen men även under ögonbrynen för att få en skimrande effekt, både till vardags och till party. Under kvällen igår provade jag även Brush On Bronze som är ett bronzingpuder där pudret ligger i borstens skaft, mycket praktiskt och riktigt härlig effekt. Även glittret i en liten kub som säljs tillsammans med julmaken är riktigt härlig och piffar upp vilka ögon eller kinder som helst - läggs då över skuggorna eller rouget och syns ifrån olika synvinklar.

Jag har redan innan bloggat om mina favoriter hos Body Shop, inlägget hittas här, men några andra är Rescue Treatment för fötterna, Vitamin E läppbalsam och Aromdroppar till brännare i lukten Moonflower och Oceanus.



Skönhetsshopping i USA


Date: 2005-12-08 Time: 19:08:57
Kategori: Blandat { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

På förfrågan av Kristina lägger jag ut en fråga om smink och andra skönhetsprodukter som inte får missas i USA. Har någon varit där på sistone som kan tipsa om affärer?

Själv kan jag bland annat tipsa om Urban Decays smink som jag köpte några ögonskuggor ifrån sist jag var i London. Skuggorna har bra pigment, finns i massor av fina färger och sitter riktigt bra. De går att variera i intensitet och det är alltid ett plus.

Ett annat "måste", enligt mig, är att köpa på dig smink ifrån Nars, som tyvärr inte säljs överallt i Sverige längre, ett exempel är deras hypade rouge Orgasm. Du efterfrågade en bra basskugga i brunt/grått och Nars har flera duoskuggor som kanske kan vara något att prova: till exempel All about Eve eller Madrague. Annars kan Urban Decays Half Baked vara en idé, prova dig fram helt enkelt.

Laura Mercier har en concealer, Secret Concealer, som har höjts till skyarna många gånger och som en väninna till mig talar varmt om efter att ha inhandlat den i England. Passa gärna på att titta och prova i USA, för märket finns tyvärr inte i Sverige, än.

Angående ett fint läppglans som också vårdar läpparna bloggade LipGlossBitch om Philosophys glans för bara några dagar sedan och gillar det. Läs gärna och kika efter det i USA, där smink överhuvudtaget är en aning billigare och vill du ha glosset så blir det alldeles säkert billigare där, även om märket finns på utvalda ställen i Sverige och på shoppingsajter som leverar till oss.

Ett annat "måste" är att kika in på en Sephorabutik, adresser till en butik nära dit du ska hittar du här, de har allt möjligt du kan tänka dig inom skönhetsvård och många är vi som drömmer om att kunna få beställa deras grejer till Sverige, något som dock inte fungerar än. Sephora säljer alla ovannämnda märken, så det får du inte missa! 

På Sofies dagar, som är en shoppingblogg, finns shoppingguider, bland annat till USA, som är helt klart värda att kolla in!


Oj, det här blev långt, men jag hoppas att du har fått några tips och lämna gärna en kommentar om vad för roligt du hittade när du kommer tillbaka! =)


Julklappstips för alla! (del 2)


Date: 2005-12-07 Time: 19:45:49
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Fortsätter min serie med tips på julklappar och imorgon kommer fler tips!

Väninna: Birthday Party, presentkit med tre mindre flaskor av Philosophys 3-1 duschcremer, nämligen Vanilla birthday cake, Strawberry ice cream och Chocolate frosting.  Hur härligt som helst, vem vill inte sjunka ner i ett varmt bad när det är så kyligt ute som nu? Och dessutom få njuta av riktigt godislika dofter medan man gör det. Finns att köpa på HQ Hair, där man tyvärr inte får låna bilder men kika in och titta själv, eller klicka på birthday party länken innan.


Tjatar lite...


Date: 2005-12-07 Time: 17:23:54
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu är jag lite smått tjatig men jag påminner om min undersökning om er läsare för er som missat den. Jag har fått bra tips om fortsatt skrivande och en del härliga kommentarer, tackar för det!

Nu skall jag kila iväg på Body Shops klubbkväll, mer om den sedan =)


Julklappstips till alla (del 1)


Date: 2005-12-07 Time: 13:56:57
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Några av er läsare har sagt att vissa av mina inlägg har tipsat om vad ni ska önska er i julklapp. Kul att höra! Tänkte dock att det kan vara kul med idéer om vad som ska ges bort också så här kommer förslag, fyller på regelbundet några gånger framöver med saker till olika personer. Kika in senare idag för fortsättning :)

Pojkvän / Man: Hugo Boss har just släppt en kollektion av hudvård för män – Boss Skin - innehållande bland annat fuktgivande kräm, scrubkräm, rakgel och aftershave-balm. Det var faktiskt min sambo som upptäckte detta och har just inhandlat några produkter ur sortimentet. Luktar helt fantastiskt och visst ska även pojkarna ta hand om sig själva. Efter några dagars användning tycker sambon att han känner sig mjukare i hyn och det blir antagligen "roligare" att raka sig när man får lyxa till det och lukta gott, tror jag.



Glöm inte fossingarna!


Date: 2005-12-06 Time: 20:21:56
Kategori: Hudvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Såhär på vintern blir vi tyvärr tvungna att stänga in fötterna i varma sockar och skor. Inget fel kanske, för hur kul är det inte att shoppa riktigt snygga vinterstövlar? Hur som helst blir inte mina fötter glada av detta, och tar man inte hand om dem så är de inte speciellt mjuka framåt våren när de skall fram igen i fina sandaler. Känner du igen dig så se till att ta i alla fall en kväll i veckan när du tar hand om dig själv med ett långt bad, filar fossingarna, scrubbar dem och smörjer in dem med en riktigt härlig kräm. Avsluta med att måla fotnaglarna, det finns ju många härliga lack också som man kan önska sig i julklapp.

Hittade det här setet på Look Fantastic med allt möjligt du kan tänkas behöva för att skämma bort fötterna redan innan jul =D

fossingar

Lista


Date: 2005-12-06 Time: 18:10:24
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Hoppar på trenden med listor som så många bloggare skriver. =)

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad? Det varierar beroende på hur mycket pengar jag får ut, om jag jobbat extra eller om jag bara får csn men cirka en tusenlapp per månad går nog åt i alla fall, om jag får lite pengar över efter räkningar och får härja fritt =D
2. Vad väckte ditt intresse för smink? Det var nog en blandning av kompisars intresse, snygga kändisars sminkningar och bra inspiration från diverse skönhetstidningar, typ Cosmopolitan när jag var yngre, nu Hennes och diverse inspirationstidningar från Kicks eller Make Up Store. Jag insåg hur mycket man kan göra med smink och det lockade mig att prova.
3. Favoritmärke? Varför? Är inte så märkestrogen, det blir tråkigare då, men favoriter jag kommer tillbaka till är Face Stockholm, Mac och Make Up Store.
4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite? En blandning här också, Make Up Store är en riktig favorit – har svårt att gå in utan att köpa något, men Kicks har mycket roligt och på nätet blir det nog Look Fantastic för hudvård o så.
5. Nämn något som kännetecknar din make-up: Naturlig men samtidigt varierad. Gärna bruna färger och glossiga läppglans.
6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin? Loreals mascara i en guldhylsa var ingen höjdare, den åkte ut nästan direkt. Bästa köp är min ögonskuggepensel från Make Up Store som hängt med sedan två år tillbaks. Den går att använda till alla skuggor, bara att torka av med lite hushållspapper så är den som ny!
7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan? För 5 år sedan använde jag rätt mycket foundation och kännetecknet var nog ögonbrynen som blev mörkare eftersom jag hade min naturliga hårfärg mörkblond. Lila nyanser på skuggor och läppglans var favoriter. För 10 år sedan var jag bara tretton, så då hade jag väl precis börjat sminka mig en aning, men inte mycket. Lite mascara kanske. För 15 år sedan var det mammas sminkväska som gällde, om någon =D
8. Bästa hudvårdsprodukterna? Lancomes fungerade hur bra som helst för mig när jag hade riktigt torr hy, särskilt fuktighetskrämen Hydra Zen, som jag fortfarande använder. Dermalogica har härlig och naturlig rengöring. Den ultimata letar jag fortfarande efter dock.
9. Bästa makeup-produkterna? Make Up Stores skuggor, Lancomes läppglans Star Gloss och Faces matte foundation är favoriter.
10. Bästa hårprodukterna?  Redken All Soft, utan att tveka!
11. Bästa kroppsvårdsprodukterna? Måste nog säga Body Shop här, älskar deras lukter och Body Buttern gör min hud hur len som helst. Även deras handkräm och fotkräm (båda rescue treatment) är fantastiska!
12. Bästa skönhetsbloggen? Läser många, men en som inspirerar mig är LipGlossBitch.

Inspirerande färger


Date: 2005-12-05 Time: 18:17:57
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

lancome skugga

Den här snygga skuggan hittade jag på Lancômes hemsida och blev lite sugen på. Kika in, där finns massor av fina inspirerande paletter också. Kan riktigt föreställa mig hur snygg blandningen grå/rosa blir i vintermörkret. Jag vill shoppa smink nu!




Recension av Cliniques 3-stegssystem


Date: 2005-12-05 Time: 12:22:18
Kategori: Recensioner { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

Först måste nämnas att jag endast provat produkterna i 4 dagar, morgon och kväll, så skillnad kan mycket väl märkas av i större omfattning när man använder rengöringen regelbundet.

Rengöringen, steg 1, känns härlig och efter att jag använt den känns ansiktet riktigt rent och allt smink försvinner, och även dagen då jag inte har något smink känns det som den gör det den ska. Alkoholen är dock av alldeles för stor mängd i ansiktsvattnet, steg 2, vilket är största anledningen till att hela 3-stegssystemet inte gillas av mig, då ansiktsvatten inte skall innehålla alkohol. Måhända blir huden mer jämn och slät utav detta, men inte på någon naturlig väg och det gillar jag inte. Lukten är väldigt stark, nästan så att jag blir lite rädd för att använda den. Eftersom min hud är lite torr såhär på vintern svider det till en aning när jag applicerar den på huden, men detta händer med de flesta ansiktsvatten och är tyvärr något man får stå ut med innan man lyckats återfukta huden regelbundet så att den mår bättre. Fuktighetskrämen, steg 3, känns dock bra, även om den tar ett tag på sig innan den tas upp av huden i ansiktet, och första dagen känns det som om detta ”botar” den uppstramning som ansiktsvattnet gör. Morgonen efter första användningen känns huden mjukare och jämnare. Efter andra dagen av användning känner jag dock hur huden börjar strama framåt dagen och jag blir tvungen att åtgärda detta med min vanliga fuktighetskräm. Att det stramar och kliar fortsätter de sista dagarna och det är endast efter en kväll av tvätt med mina vanliga produkter och fuktighetskräm som detta återställs.

Min slutsats blir att 3-stegssystemet inte är någonting som fungerar för mig, varken då jag använder för hudtyper 0 och 1 (torr och känslig) eller för 2 och 3 (normal och fet). Jag tror att det säkert kan fungera för andra, som inte har lika känslig hud som mig, men kom ihåg att ansiktsvatten inte ska innehålla alkohol, det torkar ut och det är aldrig bra för huden. Vill du prova på Clinique, satsa på endast steg 1, rengöringen och/eller andra produkter från märket, som exempelvis scrubkrämen.

Betyg: BB




Locktång


Date: 2005-12-04 Time: 19:36:43
Kategori: Hårvård { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Vilja ha! En ny locktång, gärna en sladdlös som så många bloggar om nu för tiden. Min tång från Babyliss fungerar som den ska, men känner att den är rätt gammal vid det här laget och har härliga märken från stylingprodukter som jag inte vet hur jag ska få bort. Vill gärna ha en som ger större lockar också. 

Önskar mig också enhetliga tips på hur man får bästa lockarna, antingen är det mousse i torrt hår och spray medan man har ”locken” på tången och sedan är det klart, eller så är det helt naturligt torrt hår som man lockar upp med bara en skyddande produkt i håret och sedan spray i massor när det är klart och silikongel i topparna. Snurrigt! Hur gör du?

tång
Kanske den här från Vidal Sassoon kunde vara något?


Vill hitta under granen!


Date: 2005-12-04 Time: 15:42:35
Kategori: Smink { 13 Kommentarer }
______________________________________________________

De har många härliga julklappsset på Kicks! Efter allas tips om under-mascaror kan jag inte hålla mig ifrån att titta efter Dior Show, som ni läsare har höjt till skyarna. Hittade det här setet på Kicks hemsida med Dior Show mascara och Dior Kiss läppglans i ett för endast 225 kronor! Är inte det fantastiskt, så säg? Det här vill jag ha i julklapp!

dior set

Förutom detta set finns bland annat budgetvarianterna Max Factor gloss och mascara för 149 kronor och Maybelline gloss och mascara  för 115 kronor eller en liten makeupbox från Nouba för 495 med skuggor, rouge, penslar och glans till läpparna.


Hypad concealer


Date: 2005-12-03 Time: 23:41:31
Kategori: Smink { 19 Kommentarer }
______________________________________________________

Har nu nästan slut på makeup-måstet concealer och är lite nyfiken på YSLs hypade version Touche Éclat. Hos Strawberrynet kostar den 302 kronor plus frakt och eventuell skatt när den fastnar i tullen, som deras produkter tyvärr brukar. Men på Accessora hittade jag den för 295 kronor plus frakt och då är det från Sverige. Fantastiskt! Är den värd priset? Återstår att se, beställer den nog i dagarna i alla fall.



Härliga hemsidor


Date: 2005-12-03 Time: 18:44:10
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Med mycket energi i kroppen satt jag igår kväll och kikade på skönhetssidor på internet. Spanade mest efter inspiration och härliga julset till vänner och mig själv. Tycker om hemsidor som uppdateras regelbundet och som piffar till med härliga set som jag bara inte kan motstå. På Oriflames hemsida hittade jag Golden Tender Care som Lipglossbitch bloggat om som en av sina favoritallroundprodukter med budgetpris. Just nu säljs den för halva priset och självklart blir undertecknad genast sugen på att lägga en beställning. Vi får se hur jag gör under dagen…

Självklart hittade jag dessutom ännu en del av Sephora som jag inte upptäckt än och blev sittande ett tag på Get The Look som visar fina bilder på fräscha makeuper med tips om vilka produkter du behöver för looken. Kika in själv, jag fastnade för Rich Girl, Snow Princess och Sheer Beauty.


Jag är nyfiken...


Date: 2005-12-03 Time: 14:36:31
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hittade en ny blogg idag, Daniellas, hon skriver om mode och lite annat smått och gott. Hur som helst hade hon en undersökning till sina läsare för att får reda på mer om dem och detta gjorde att jag blev nyfiken på er! Till följd av detta har ju självklart även jag plitat ner en liten undersökning som jag skulle bli väldigt glad om ni ville fylla i: Här hittar ni den!


 



Skämma bort!


Date: 2005-12-03 Time: 12:24:00
Kategori: Hudvård { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Personligen tycker jag att alldeles för få skämmer bort sig själva så nu säger jag: skäm bort dig själv i jul! Det här lyxiga setet hittar du på ASOS och det heter Arran Aromatics Lili Boudoir Gift Box. Boxen (som du, när du är klar, kan använda som smyckeask eller varför inte för diverse hårsnoddar och pynt till håret) innehåller Bad essence, body lotion, hand- och nagelbandskräm, vegetabilisk tvål och en handduk i velour. Enda minuset får bli tvålen som jag hellre hade sett som flytande, men åh, vilken härlig klapp att lägga under granen. Passar perfekt för avslappnande badkvällar efter mellandagsrean!

box 1


Vill du hellre ha lite spakänsla kanske deras andra set passar dig bättre? Arran Aromatics After The Rain Gift Box, bara namnet är ju vackert tycker jag. Denna box innehåller glittrande fuktgel, fuktgivande hand- och nagelbandskräm, bad essence, tvål och ett rogivande ljus.


box 2

Vill du leta mer bra presenttips? Surfa in på As Seen on Screen och klicka vidare dig på Gifts, där finns en hel uppsjö med mysiga förslag till presenter.


Kicks


Date: 2005-12-02 Time: 21:28:52
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag blir det många bloggningar =D Ville bara puffa lite för Kicks hemsida som är riktigt kul att surfa runt på. Där finns allt från makeupskolahudtypstest med tillhörande tips om lämpliga produkter för just din hy och inspiration till snygga ögonsminkningar, hur du lägger dem (beskrivet i praktiska steg med bilder) och vilka produkter som kan användas till dem. Nästa gång jag får lite tid över för att prova nya sminkningar ska jag prova Shimmer Chic som är riktigt snygg. Surf on in!

Har du någon favoritsida som du inspireras av? Tipsa gärna! =D

Recension av Star Lips från MUS


Date: 2005-12-02 Time: 18:25:19
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

För några dagar sedan bloggade jag om att jag inhandlat Lip Gloss Trio från Make Up Stores klubbkväll. Sedan onsdagen har sedan en av läppglanserna, Star Lips i färgen Monte Carlo, troget följt med mig vart jag än går i jackfickan. Glosset var precis lika snyggt som jag hoppades, det har ett praktiskt snedställt munstycke som gör att läppglanset blir lätt att applicera och underlättar valet mellan mycket eller lite intensitet. Monte Carlo (den ljusaste av de tre i asken på bilden) har en guldskimmerfärg som gör att läpparna blir en aning blekare än vanligt samtidigt som det skimrar om dem från varenda synvinkel man kan tänka sig. Jag tunnar ut det rätt rejält, eftersom jag bara har använt det till vardags än men till rätt kläder och snyggt sminkade ögon kan jag tänka mig att en guldig look på läpparna ser helt rätt ut! Konsistensen är inte för kletig utan riktigt lagom, och glosset sitter där det skall i över en timme. Plus också för den godisaktiga lukten, något som jag älskar men kanske inte alla? Star Lips kommer nog bli en av mina favoriter, imorgon ska jag prova det i färgen Hamptons och på Make Up Store finns massor av andra snygga färger som nog blir inhandlade under mellandagarna =D

Betyg: BBBB

smink

Härlig hud?


Date: 2005-12-02 Time: 12:43:50
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår bloggade jag om att jag fått två provex av Cliniques 3-stegs-system från Åhlens här i Eskilstuna. Med stor förväntan plockade jag fram dem när det var dags att krypa i säng igår kväll, det här skulle bli roligt att testa. Rengöringstvålen, som är steg 1, ska rengöra och förbereda huden för nästa steg och visst fungerar detta, min hud känns väldigt ren och fräsch när jag står med handduken och torkar torrt. Det här verkar härligt, tänker jag. Dock blir jag lite konfunderad när jag öppnar ansiktsvattnet, steg 2, som luktar väldigt mycket alkohol och blir nästan lite rädd för att applicera detta i ansiktet. Min sambo säger dock att han känt värre lukt. Lite tveksam häller jag lite ansiktsvatten på en bomullspad och börjar rengöra ansiktet, på förpackningen står att denna produkt ska stimulera cellförnyelsen och lätt peela ansiktet. En "tingly" feeling skall uppstå och detta är bevis på att ansiktsvattnet fungerar. Lite pirrar det nog i huden, men jag frågar mig själv om detta inte beror på den där alkoholen, som för övrigt inte ska finnas så mycket i dessa produkter =S Slutligen klämmer jag ut den fuktgivande krämen, steg 3 och applicerar den på huden. Får dock massera i den ett tag, eftersom jag inte tycker att den sjunker in alls. 5 minuter tror jag det tar innan jag inte känner mig kladdig längre. Huden känns dock inte alls så irriterad som min brukar göra efter kvällstvätten och på morgonen känns den fräschare än den brukar och även mjukare.

Med denna härliga överraskning friskt i minnet provar jag en gång till som morgontvätt. Denna gång tycker jag att det går lite bättre, tvätten är lika härlig, ansiktsvattnet luktar fortfarande ganska mycket alkohol och min hy blir rätt rödflammig men den fuktgivande krämen dämpar detta och med en mindre klick sådan sjunker den mycket lättare in i huden. Några minuter senare tycker jag att mitt ansikte känns "jämnare" och väldigt mjukt, huden stramar inte alls, trots att jag tycker att ansiktsvattnet borde orsaka detta. Jag drar slutsatsen att de härliga steg 1 och 3, tvätten och krämen, förbereder och återhämtar huden för steg 2, som enligt Clinique är vad som gör skillnaden. Jo, jag vill nog fortsätta försöka med den här rengöringen någon dag till, den gör ju vad den ska och jag tycker att huden mår bättre. =D

Hår som silke någon?


Date: 2005-12-01 Time: 21:03:42
Kategori: Hårvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Kanske inte silke direkt men väl mjukt och lättarbetat hår har jag märkt att jag får av en gammal budget-favorit som jag köpte för första gången för säkert 5 år sedan. Såg den sedan i butiken för några månader sedan och bestämde mig för att prova om den fortfarande gjorde samma jobb med mitt nu blekta och fönade hår. Wella Skumbalsam (torrt eller behandlat hår) heter produkten och kostar, vad jag minns, inte mer än 50 kronor på ICA Supermarket, Coop eller liknande. Helt fantastisk budgetvariant helt enkelt som dessutom luktar som, utan att överdriva, en sommaräng! Prova själv!



För övrigt höll Maybelline Liquid Diamonds nagellack från söndag kväll till onsdag kväll utan att börja flagna, under matlagning, pluggande och tränande. Inte helt fel hållbarhet alltså, enda minuset är att den inte är så täckande =(

Mest såld i världen?


Date: 2005-12-01 Time: 17:05:07
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

På väg hem från en lång dag med PM-skrivande kunde jag inte hålla mig från att kila in på Åhlens för att kika på Cliniques omtalade 3-stegs-system. Har ju fått tips av några av er att den ska fungera super, så jag blev lite sugen. Pratade länge och väl med sminkexpediten, som berättade att det är världens mest sålda hudvårdssystem och det lät ju lovande. Clinique har, till min förtjusning, tagit fram små provkit med hela 3-stegs-systemet med 4 omgångar av varje, så att provförpackningen räcker i 2 dagar. Inte alls fel tyckte jag! Fick med mig två varianter hem, en med "nivå" 2 och en med 3, detta anger graden av alkohol i produkterna och är anpassad efter känslig-normal hy. Låter ju för bra för att vara sant allt detta, nu skall jag prova de närmaste dagarna för att se hur det känns.

clinique

Självklart kunde jag ju inte heller hålla mig borta från Lancômes sminkhörna där jag provade ännu fler färger av deras Star Gloss och hittade en naturlig beige färg som passar perfekt till vardags eller starkt sminkade ögon. Corail hette färgen och ser ut ungefär såhär



Ska bli kul att åka på Finlandskryssning i början av nästa år, då ska jag handla parfymer och smink på taxfree. Ska kika lite på en grön ögonskugga då också tror jag (om inte innan), förhoppningsvis har man fått lite pengar i julklapp. Har längtat efter en i grönt ända sedan Lipglossbitch bloggade om snygga sminkningar man kan fixa med sådana. 


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0