Fiberwig LX


Date: 2011-03-28 Time: 12:00:00
Kategori: Nyheter { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


I veckan kom ett superfint PR-utskick med nya mascaran Fiberwig LX från japanska märket Imju. Originalet som släpptes 2009 minns väl de flesta sminkjunkies som en otrolig succé, mascaran sålde slut på bara några veckor på nätshoppar och i butiker.

Med den uppdaterade varianten LX så har man förbättrat borsten genom att man har gett den en halvmåneformad design som ska anpassa sig bättre efter rötterna på ögonfransarna. Dessutom har den dubbelt så mycket fibrer. Resultatet ska bli långa, klumpfria fransar där mascaran inte fäller och ger tvättbjörnslook efter halva dagen.

I beautybloggandets tjänst lovar jag att testa och rapportera om Fiberwig LX håller vad den lovar!

Så fixar du hollywoodlockar!


Date: 2011-03-27 Time: 17:05:11
Kategori: Hårvård { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihop! Har ni haft en härlig helg? Kanske har ni fått njuta lite av vårsolen precis som jag. Jag var ute på en löprunda i området där jag bor igår, det är alltid lika skönt när det börjar bli lite varmare ute så att man slipper springa på löpbandet och kan ge sig ut istället.

Igår kväll var det dags för utflyttningsfest hos en av mina kompisar så jag passade på att träna på min locktångsteknik när jag fixade i ordning mig. Jag har nyss börjat få till det, så att lockarna inte går ut efter bara ett par timmar och det är jättekul - lockat hår gör så mycket, tycker jag.

Mina tips är att köpa en locktång där du själv kan bestämma värmen och att locka på högsta värme under en kortare tid istället för länge på låg värme samt att använda riktigt bra produkter. För lockarna som jag hade igår lockade jag inte heller hela vägen in mot hårfästet, utan snurrade bara håret ungefär 2 gånger runt locktången, då ser det lite mer naturligt ut. Ta en lagom tjock slinga hår och håll i den längst ut i topparna, placera tången ungefär halvvägs in på den hårslingan och liksom snurra upp håret på tången så att topparna är det sista som rullas upp. Jag använder mig inte utav den delen av tången som man ska hålla fast slingan med när man har rullat upp allt hår på tången utan håller i håret med handen hela tiden istället - med hjälp av den tekniken får man ingen ful rand där man ser att klämman har suttit. Usch, vad svårt det är att förklara - jag kanske borde lägga upp en videoblogg om någon skulle vara intresserad av det?

Produkterna som jag använde mig av igår var:

Locktång: Braun Satin Hair Colour Curler (en stor locktång där man kan ställa in värme efter tjocklek på håret)
Volymmousse: Volume Lift Tecniart från L'oreal Proffessional i hårrötterna
Värmesskydd: Dual Personality Leave In Cream från Aussie
♦ Ansiktsprimer:
Smashbox Photo Finish Primer
Ögonlocksprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
♦ Foundation: från FACE i Matte-serien, nyans Nude
Concealer: Benefit Boi-ing
Puder: Sexy Mama från The Balm
Bronzer: Benefit Dallas
Rouge: NARS, nyans Orgasm
Brynfärg: Tri-Brow från Make Up Store
Ögonskuggor: Silverskugga från Too Faceds duopalett Ooh & Aah över hela ögonlocket och Kiddie Pool från Urban Decay, en mörkblå skugga med rätt mycket glitter, i globlinjen.
Mascara: L'oreal Lash Arcitect 4D
Läppglans: Isa Dora Express Star Gloss, nyans Reflecting Bloom från märkets Bridal Collection

Läsvärt 26/3


Date: 2011-03-26 Time: 13:37:43
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________



Eftersom det tyvärr har varit lite stiltje här på Beauty Place passar jag på att tipsa om en massa grymma inlägg den här veckan från några andra fina bloggerskor.


 Hos Beauty by Tanci bjuds det på en mängd härliga bilder på hennes makeupsamling. En hel Malm-byrå är fylld med smink hemma hos henne - det säger väl allt? Titta in och bli inspirerad!

 Beleza berättar om nya hårvård- och stylingprodukter från Schwarzkopf - jag blir precis som Tina sugen på torrschampot, som är en produkt som går åt på löpande band hemma hos mig. 

 Helen Torsgården visar upp en otroligt vacker sminkning i regnbågens färger på sin sminkblogg. Check it out!

 Ett uttömmande inlägg om MACs nya kollektion Quite Cute Collection finns hos Purity. I Like!

 Veckans absolut roligaste nyhet står LipGloss Bitch för - hon har blivit gästbloggerska hos Eleven! Ett stort steg för alla oss sminkbloggerskor, så kom igen - in och gratulera Helena.

Orofluido


Date: 2011-03-16 Time: 20:12:03
Kategori: Hårvård { 13 Kommentarer }
______________________________________________________



Kolla vilka vackra flaskor de precis har fått in hos Eleven. Orofluido är ett hårvårdsmärke som från början bara sålde glansspray och hårolja men som nu har utökat sitt sortiment med schampo, balsam och hårinpackning.

Både glanssprayen och håroljan innehåller 3 vårdande oljor för håret; arganolja, linfröolja och cyperusolja som ska göra håret glansigt och följsamt. Båda har en lätt doft av vanilj och amber. De tre oljorna återfinns hos schampot, balsamet och inpackningen och alla produkter skapas med mottot: "Detta är produkter för dig som ställer krav på produkterna som du använder i ditt hår. Produkterna ska bara finnas i badrum där det bor någon som är medveten och bryr sig om skönheten i sitt egna hår."

Hela serien finns nu som sagt hos Eleven och kostar från 149 kronor till 279 kronor.

Ser ni något ni skulle vilja klicka hem? Själv blir jag väldigt sugen på glanssprayen eftersom mitt blekta hår slukar silikondroppar och andra glansmedel för att hålla sig i bra skick.

Isa Dora - Water Rose


Date: 2011-03-14 Time: 09:00:00
Kategori: Naglar { 6 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag har hittat nagellacket som kommer att pryda mina naglar på min bröllopsdag om 2½ månad! Water Rose, nummer 115, från Isa Dora är det perfekta ljusrosa lacket för oss som älskar fräscha färger som passar till det mesta. Tänk er den här nyansen till en vacker vårdag, lite lätt brunbrända händer, en splitter ny vigselring och en böljande brudklänning.

Water Rose passar för övrigt alldeles utmärkt nu innan min bröllopsdag också, för den som har följt bloggen ett tag är det säkert ingen hemlighet att jag älskar ljusa pastellfärger och rosa nyanser (ja, det syns ju på designen om inte annat). Det här lacket är redan en ny storfavorit i mitt badrumsskåp!

IDUN Minerals


Date: 2011-03-13 Time: 11:00:00
Kategori: Nyheter { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


IDUN Minerals är ett nytt sminkmärke från Sverige som innehåller mineralsmink som ska passa även de med mer känslig hy. Eftersom man har rensat bort bland annat krom och nickel, som tydligen är några av de ämnen som kan irritera huden och göra att vissa får klåda av mineralsmink, får man högrenade mineraler som ska vara bättre för de flesta.

I serien ingår foundation, puder, concealer, rouge och bronzer med tillhörande makeupborstar i taklonsyntet. Senare i år kommer även ögonskuggor och mascara att lanseras för att komplettera serien. Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande" och det har skaparna valt eftersom mineralerna i sminket kan skydda mot skadlig UV-strålning som påskyndar hudens åldrande samtidigt som de vårdar hyn. Märket är inte djurtestat.

IDUN Minerals kommer att säljas på 100 utvalda Apotek AB runt om i Sverige från den 4 april och kommer att även att kunna beställas via deras webshop. Apoteket har just startat en nysatsning på kosmetik och detta är första steget. Jag tycker att det ska bli spännande att se hur utbudet utvecklar sig - det är skoj att även apotekskedjorna lanserar lite roligare produkter än deras tidigare, med trista förpackningar och glamfaktor noll. 

Fri frakt hos Accessora


Date: 2011-03-12 Time: 14:05:34
Kategori: Fyndtips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Shoppingsugna? Ingen lust att göra något annat än att sitta inne när det är sånt tråkväder ute (i alla fall här nere på västkusten)? Shoppa loss på nätet vetja, just nu är det fri frakt hos Accessora när du anger rabattkoden FFMARS innan du slutför din beställning. Gäller fram till och med 14/3.

Bland annat har de nyss fått in nostalgitrippsprodukten Crazy Rumors läppbalsam och min favoritpincett från Vitry i massor av fina färger (min är lila).



Recension: Philosophy - Body Lotion


Date: 2011-03-10 Time: 17:58:12
Kategori: Recensioner { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Under min och älsklingens USA-resa i maj förra året shoppade jag lossSephora så många gånger att jag inte kan räkna dem, såhär i efterhand. Nu är det snart dags igen - den 30 maj åker vi iväg på en 2-veckors bröllopsresa till Miami och jag längtar efter allt vad det innebär. Kärlek, sol, värme, bad, spa-behandlingar, shopping och lite sightseeing.

Hur som helst var ett av mina många beautyköp förra våren en body lotion från Philosophy. Gångerna som jag har längtat efter just en lotion från Philosophy är många eftersom jag älskar deras duschkrämer. Jag gillar att använda en lotion i samma serie som min duschkräm, för att inte blanda ihop flera olika dofter. Sen kan jag byta duschkräm och lotion/body butter från dag till dag efter vad jag känner för, men det är en annan historia. Av någon anledning har jag aldrig lyckats komma över en body lotion från Philosophy i Sverige, så jag blev överlycklig när jag såg den inne på Sephora i LA.

Bara flaskan i sig plockar pluspoäng hos mig, jag diggar deras pumpvariant starkt. Man slipper gojsa i en burk eller klämma med kladdiga händer på en flaska och jag undrar varför inte alla body lotions utformas såhär. Men det är ju trots allt innehållet som är det viktiga. Så vad tycker jag om det? Lovely, of course!

Lotionen är rätt tjock i sin konsistens, någonstans mellan "vanlig" body lotion och body butter ungefär men absorberas trots detta snabbt och huden känns nästan löjligt len efteråt. Doften (min flaska är Apricots & Cream) är som hos alla Philosophys produkter rätt stark men det är något jag gillar och dessutom är den väldigt god, så det är bara något som höjer betyget i min bok. Kanske inte något för den allra känsligaste, men annars får ni inte missa att prova en lotion från Philosophy om ni kommer över en!

BETYG: BBBBB (5/5)

Dagens Fråga 110306


Date: 2011-03-06 Time: 10:00:00
Kategori: Dagens Fråga { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Fråga: Har du något tips på hur man får ut för mörk toning snabbt?


Svar:
Det allra bästa sättet att få ur en toning som har blivit för mörk för att det ska kännas bra för dig är att tvätta ditt hår riktigt ofta. De första gångerna kommer det att gå ur mest färg, men fortsätt sedan att tvätta det mycket oftare än du brukar tills toningen blir som du vill ha den. Ös på med mycket balsam och/eller inpackning - det "drar ut" toningen ur håret snabbare än bara vatten och vårdar ju dessutom håret så att du slipper att det blir så slitet efter ditt flitiga tvättande.

Jag har många favoriter bland hårinpackningar: Absolute Repair Treatment från L'oreal, Heavy Cream från Redkens serie All Soft och inpackningen i serien Forthetherapie från Matrix Biolage.

Lycka till!

Scratch Nails vår 2011 - OP-tions


Date: 2011-03-05 Time: 11:00:00
Kategori: Naglar { 6 Kommentarer }
______________________________________________________


Scratch Nails vårkollektion OP-tions bryter mot allt vad trender inom klassiska vårfärger heter. Kollektionen innehåller lack med elegant och sobert som ledord och tanken är att de ska komplettera kläderna och din stil mer än att vara en utmärkande del i övrigt. Svart bryter till exempel av mot romantiskt blommiga klänningar i vårsolen och gråblå lack är snyggt till dressat mode, som på första bilden i kollaget.

Själv känner jag mig inte vidare sugen på vitt lack och svart börjar jag tröttna lite på vid det här laget. Jag tror dock att de två första nyanserna skulle kunna vara riktigt användbara vardagslack för mig, jag gillar dem skarpt! Med tanke på att Scratch Nails är ett av mina favoritmärken inom nagellack, skulle jag tro att jag köper minst ett av dem i vår. 


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0