Recension av Bobbi Brown - Moisture rich foundation


Date: 2007-01-27 Time: 12:21:45
Kategori: Recensioner { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

När jag var iväg på semester i San Fransisco & LA passade jag på att äntligen få köpa något från Bobbi Brown, som tyvärr inte går att få tag på här i Sverige. Min foundation från Face sjöng på sista versen och i sminkdisken för BB fick jag tipset att använda Moisture rich foundation. Det här lovar de på hemsidan:

"Bobbi's popular moisturizing formula provides SPF 15 sun protection while it hydrates skin and delivers a soft, beautiful finish. The formula is buildable, allowing medium to full coverage as desired. For Normal to Dry skin types."

Mitt intryck är inte överdrivet bra, visst - den här foundationen fungerar men det är inte den bästa jag har provat. Jag brukar använda den på utvalda ställen, ofta kinderna för att rouget skall sitta riktigt bra hela dagen, på hakan och även över ögonlocken för att ögonskuggan skall hålla till kvällen. För det här funkar den riktigt bra, den hjälper liksom resten av sminket på traven. Foundationen ger bra täckning samtidigt som man ser naturligt fräsch ut plus att den sitter bra hela dagen. Det är också ett stort plus att den innehåller SPF 15, så att man alltid har skydd mot solen.

För min torra hy funkar den här inte alls bra, så fort jag applicerar den blir jag flagig och det gillar jag inte. Lukten är inte heller den en stor hit, det är svårt att beskriva för den är inte parfymerad men den luktar helt klart onaturligt. Minus också för att inte flaskan innehåller någon spatel så jag får hälla ut foundationen på en svamp vilket resulterar i att det ofta blir mer än jag behöver. Nja, Moisture rich foundation får inget toppbetyg från mig, tyvärr. Börjar bli lite trött på att bara testa halvdana produkter nu. =(

Betyg: BBB

Vinnare i tävlingen


Date: 2007-01-21 Time: 19:46:00
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det blev Li som vann den senaste tävlingen och får en body lotion från Vaseline. Hennes tips var det här:

"Jag skulle vilja läsa mer om foundation. Jag har precis köpt en foundation brush men har inte riktigt fått till tekniken än. Skulle vilja veta hur du och dina läsare applicerar foundation (svamp, fingrar, pensel) och även lösningar på vanliga problem som att det ser torrt och pudrigt ut eller hur man gör för att inte bli blank så fort."
 
Jag ska slipa lite på svaret på tipset och hoppas på att inlägget kommer komma imorgon om jag hinner, annars någon annan dag i veckan. Li - kan du skicka din adress till bloggmailen så skickar jag priset till dig. Grattis!

Fråga


Date: 2007-01-20 Time: 17:21:54
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Anna skickade ett mail till mig och undrade om man kan köpa St Ives produkter, som det varit prat om bland kommentarerna på en del inlägg, på de vanliga ställena - typ Åhlens eller Kicks. Jag har i alla fall inte sett några i min lilla stad men det kanske finns i storstäderna?

Någon som kan hjälpa Anna? Vet ni vart man kan hitta St Ives?

Vårmakeup med Bobbi Brown


Date: 2007-01-20 Time: 13:48:34
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag gillar lila toner i sminkprodukter för ögonen. Om man använder dem rätt kan det bli ursnyggt, särskilt med lite mörkare lila nyanser. Personligen tycker jag inte att det lila skall användas ovanför globlinjen så att man ser smått slagen ut men på ögonlocket kan det skapa en snygg effekt. Så Bobbi Browns Violet Look som är vårens nyhet från märket tilltalar mig. Tillsammans med nude-färgade läppar och en snygg bas tror jag att det kan bli jättefint framåt vårkanten.

bb

Och för dem som inte har bra penslar och borstar att arbeta med, är det perfekt att slå till på Mini Makeup Organizer med 4 borstar som fungerar till ögonskugga, eyeliner, rouge och läppar... allt man behöver! Nu gäller det bara att någon av nätshopparna tar in märket, annars får man slå till när man är utomlands.

Mjuk hud med Laura Mercier


Date: 2007-01-19 Time: 22:57:58
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________



laura mercier

Det finns många härliga krämer för att hålla kroppen len och fin med Laura Mercier. Efter att ha botaniserat i NK-disken i Göteborg under julledigheten blev min favorit Souffle body creme som finns i dofterna mandel & kokos, creme brulee och citron. Det är den fyrkantiga burken på bilden ovan - något som för övrigt gör mig väldigt förtjust i LMs produkter, de söta förpackningarna som man gärna har stående framme i badrummet. Även body lotion och body milk finns för den som vill ha lite lättare mjukgörare och body butter för torra vinterdagar. Laura Mercier säljs hos Cow Parfymeri och på NK.

P.S Lite mindre lyxigt är det väl med Vaselines lotions, men glöm för all del inte bort tävlingen! 

Toki Doki


Date: 2007-01-18 Time: 19:17:19
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

toki doki

Toki Doki-kollektionen från Smashbox ser fantastiskt fin ut och jag tror att den kan bli en stor hit i vår. Skira färger utan att för den sakens skull bli mesigt - passar perfekt för en lyxigare vardagsmakeup! Allra mest tycker jag om Toki Doki Skin Tint som nog är perfekt som allround-produkt. Det kommer absolut bli att klicka hem lite av produkterna när pengarna trillar in... för även om priserna är en aning höga så tror jag att det här är produkter man kan använda ofta till alla möjliga tillfällen och då är det absolut värt det!

Vad tycker du om kollektionen?

Undersökning


Date: 2007-01-14 Time: 18:53:53
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Mahir genomför just nu en stor undersökning i samarbete med Beauty Place och många andra bloggar för att få reda på så mycket som möjligt om de som läser bloggar. Så om ni vill vara jättegulliga och också vara med i undersökningen så är det bara att klicka på länken nedan och svara på lite frågor. Det tar ungefär 3-4 minuter och du är anonym. 

I undersökningen finns också två frågor med som är unika för just min blogg och hjälper mig att göra den bättre och få reda på lite mer om vad ni tycker. Hoppas ni vill vara med!

Undersökningen hittar ni här!

Vinn - Body lotion från Vaseline


Date: 2007-01-11 Time: 20:31:02
Kategori: Tävlingar { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu är det tävling på gång igen! För alla som är lite vintertorra kanske det kan vara något att vinna en flaska body lotion från Vaseline? Jag lottar ut Extra strength, som är en parfymfri body lotion för den lite torrare huden. Flaskan innehåller 200 ml och är helt oanvänd (den var en del av paketet jag fick för ett par månader sedan).

extra strength

För att vinna extra strength, ge förslag på något du skulle vilja läsa om i ett inlägg på bloggen
(det kan vara ett visst märke, en viss produkt eller produktgrupp) och varför? Skicka ditt förslag till [email protected] senast nästa fredag kväll - 19/1 - vid 21:00. Då drar jag lott bland de inkomna bidragen och publicerar vinnaren kort efter det. Vinnaren betalar frakten.

70 procent!


Date: 2007-01-09 Time: 20:58:11
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Ååh nu börjar Body Shop sin stora vinterrea, med upp till 70 % på vissa produkter. Den håller på till slutet av januari men ska man fynda några riktiga godbitar ska man nog passa på att shoppa nu. Så för den som har några slantar kvar efter mellandagsrean tycker jag att det är hög tid att ta ett besök hos närmaste butik. Jag ska försöka hitta något efter löning, håll tummarna för mig =)

P.S: Dessutom flaggar de för att de just nu har ett antal nya spännande produkter i butikerna, special edition... det är nästan så att man ska kika in bara för att se vad det är för något. Jag blev i alla fall lite nyfiken!

Hemp till händerna


Date: 2007-01-07 Time: 20:40:23
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Det blev en kort sväng ner på stan idag så jag passade på att smita in till Body Shop och handla en mycket efterlängtad handkräm. Jag är tyvärr inte så nöjd med Repair från Apoteket men behöver något som är bra för riktigt torra händer så jag återvände hem med en tub som jag varit nyfiken på länge.

Hemp hand protector är bra för "extremt torr hy" och jag har fått tips från många om den. Så nu ska jag se om den håller måttet. Kan säga så mycket som att första intrycket är riktigt bra - ska prova regelbundet hela veckan och sen dyker recensionen upp.

Eye Glamorizer


Date: 2007-01-06 Time: 21:35:42
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Något som är perfekt för den praktiska sminkjunkien är definitivt Eye Glamorizer från Lumene. Produkten är en kombinerad mascara och eyeliner - en i varje ände av tuben.

Det är ju perfekt att ha med sig i väskan om man ska ut på party eller middag efter jobbet och behöver fräscha upp sig lite, själv tycker jag att mascaran är den enda sminkprodukt jag inte skulle klara mig utan och eyeliner förvandlar snabbt en vardagsmake till en kvällssminkning. Hittade tyvärr inga bilder, men lumene finns ju bland annat på Kicks eller Åhlens för den som blev nyfiken.

Active moist


Date: 2007-01-06 Time: 14:31:08
Kategori: Hudvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Trots att jag just inhandlat ny fuktkräm börjar jag redan spana efter en ny variant. Jag tycker alltid det är lika roligt med nya produkter och det är egentligen bara 2 produkter jag köper igen så fort de tagit slut. Hur som helst har jag hört mycket bra om Active moist från Dermalogica och jag gillar deras rengöring, så nu är jag jättesugen på att klicka hem en tub direkt. Tur (eller synd egentligen) att plånboken inte är så tjock denna månaden pga 2 veckors semester i höstas.

active moist

P.S För er andra som är sugna får man 2,5 punds rabatt hos Look Fantastic om man skriver 2007 i rabattrutan.

Din Stil, vecka 1 - Bästa body scrub


Date: 2007-01-05 Time: 22:09:23
Kategori: Din Stil { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Det var ett tag sen men här är i alla fall veckans Din Stil. Den som har tips på teman inför kommande veckor får mer än gärna lämna en kommentar - tror att jag har haft det mesta inom skönhet men jag kan mycket väl ha fel. Den här veckan är i alla fall temat body scrub och det var en del som var med och tipsade.. jättekul att jag verkar ha en norsk läsare också :)

din stil v1

Ida skriver: Min favorit (av de jag testat) är L´oréal exfotonic med AHA. AHA sägs vara bra mot röda knottror man lätt kan få på överarmarna och på mig fungerar den!

Prinsesse vil ikke håller med Ida: Jeg er enig i at L'Oreal Exfotonic er den beste bodyscruben.

Angie ger två bra tips: Jag gillar Victoria secrets garden-serie som är mild mot huden, men ger bra effekt, men på topplistan ligger även Senorita Margarita Hot Salt Scrub från Philosophy.

Slutligen tipsar Hanna om sin absolut favorit: Jag fullkomligt ÄLSKAR Spa Aqua Peeling från Yves Rocher. Jag brukar inte alls gilla deras produkter men den här gör verkligen underverk!

Själv har jag tyvärr inte hittat någon absolut favorit som jag vill rekommendera före allt annat men det finns en som jag tycker fungerar helt ok och det är Body Shops kroppspeeling, gärna med papayalukt. Surprise, surprise - det kunde nog den vane läsaren ha gissat, hihi! Men efter veckans tema har jag blivit väldigt sugen på att prova Philosophys skrubb. Tack för alla tips!


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0