En riktig 5-poängare!


Date: 2009-06-29 Time: 20:38:45
Kategori: Mina favoriter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ja, ni... Cocoa Butter lip care stick från The Body Shop är precis lika underbart som deras Vitamin E-läppbalsam, som jag hissade för några månader sedan. Jag var egentligen ute efter att köpa samma, men då vitamin E var slut tipsade butikstjejen mig om cocoa butter istället. Tur var det!

Cocoa butter lip care stick luktar som svag kakao - det känns verkligen att det inte är artificiellt. När pojkvännen dessutom frågar när jag hann äta choklad mellan pussarna är det ett gott betyg till läppbalsamet. För 79 kronor så är den lilla godingen din!


Dagens craving!


Date: 2009-06-28 Time: 13:06:19
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Just nu sitter jag och väntar på att pojkvännen ska komma med flyttlastbilen så att vi kan börja lasta flyttkartonger och rulla neråt Götet. Under tiden passar jag på att bjuda er på dagens craving - ett ljuvligt giftset från Creme de la Creme.

Piece of cake gift innehåller en body mousse & en supremely rich bath and shower froth. Passa på att skämma bort er lagom till semestern eller ge bort setet till en blivande sommarmamma. Finns hos Inezza.


Vad gör ni för något idag?

Läsvärt 27/6


Date: 2009-06-27 Time: 16:54:26
Kategori: Allmänt { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Hoppas att ni har en härlig dag i solen & värmen. Själv tar jag en paus i packandet, jag håller på att flytta från min gamla lägenhet i Eskilstuna till Göteborg (där jag i och för sig har bott i några månader men gamla lägenheten blev såld först nu).

Lite bloggtips att beta av delar jag med mig av.

♥ Hos Therez Garderob kan du just nu vara med och tävla om en necessär fylld med godbitar, bland annat mascara & ansiktskräm.

♥ Hos Bjooti testas det glans & stift i läppgunksresan. Jag vill ha alla!

♥ Surfa in hos Gymglam så lovar jag att du blir inspirerad att börja träna - eller få nytändning för den delen. Superbra träningsblogg. Den här veckan bjuder hon på ett cirkelträningsprogram.

Det mesta av min inspiration kommer från bloggar, vare sig det gäller smink, träning eller mode. Ebba bjuder på supersöt outfitbild både här och här.

Inspiration: Britney


Date: 2009-06-27 Time: 11:36:27
Kategori: Inspiration { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Lite makeupinspiration så här på förmiddagen. Jag gillar Brittan skarpt och det är tur att hon har lyckats ta sig tillbaks så bra.

Hur som helst - den silversvarta sotningen skulle vara toppen att ha för svirande i sommarkvällen. Tillsammans med aprikos-rosa rouge (till exempel Orgasm från Nars) och nude-läppglans blir du, utan tvekan, hetast på stället!

Sommarrea hos Hudoteket!


Date: 2009-06-26 Time: 23:41:44
Kategori: Fyndtips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hudoteket kör fraktfritt hela sommaren, fram till sista augusti. Najs. Själv ska jag passa på att klicka hem en ny ansiktsmask till mig.. vilken får ni se i helgen.

Lite smakprov av allt trevligt som finns att shoppa hos Hudoteket får ni här. OPI nagellacksduo med Mod-ern Girl & That's Hot eller läppglanset Clarins Gloss Appeal. Allt i sommarfina färger, såklart. Babyrosa och aprikos is the shit!



Collistars strassmascara


Date: 2009-06-26 Time: 08:15:29
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Jaha, brudar! (och de få killar som tittar in på bloggen då och då) Vill vi ha en strassmascara?

Collistar, som är ett märke som säljs hos små parfymerier och utvalda återförsäljare, har precis lanserat sin Mascara Infinito, Top Coat Strass Effect. Strassmascaran är en version av Infinito - en mascara som ska skapa volym åt fransarna.

Med Top Coat-versionen får du dock en extra effekt: strass. Den kan appliceras bara på toppen av fransarna, ovanpå en vanlig mascara, eller som en helt egen för helstrasseffekt.

Nu är frågan om det bara blir för mycket eller om det är kul med lite extra bling på en utekväll? Personligen är det inget jag känner att jag vill prova... men vad tycker ni?

Epilera mera...


Date: 2009-06-21 Time: 21:44:51
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Såhär till sommaren tycker jag att det är perfekt att slippa all behåring på olämpliga ställen... under armar, på ben och längs bikinilinjen. Förra sommaren blev det vaxning av benen men nu när jag har upptäckt epilering, som jag kan göra gratis, själv, hemma - så kommer jag att köra på det hela tiden!

Eftersom det har fungerat så bra att epilera benen (ok, det gör ont, men det är faktiskt värt det) så förstår ni kanske att mina förväntningar var höga när det idag var dags att fixa armhålor och bikinilinje. Men... huh! Vad ont det gjorde! Efter ungefär 5 försök under armarna så blev jag tvungen att ge upp.. jag klarar av den mesta smärta, bara den är övergående, men det här gick inte. Synd det... jag hade så gärna velat få slätt där under och sluppit att hålla efter var och varannan dag.

Lustigt nog var det lättare med bikinilinjen. Sure, det gör ont och är mycket känsligare än benen. Jag är glad att jag fixade benen först så att jag inte blev avskräckt. Men, det är faktiskt uthärdligt och absolut värt att slippa hålla efter med rakhyvel i längden så det kommer jag att fortsätta med. När jag, dryga 20 minuter senare, var klar med epileringen av bikinlinjen tog jag en ren handduk och dränkte den i iskallt vatten som jag sedan baddade med för att bedöva irritationen lite. De röda prickarna, som uppstod på benen kommer här också, men de går över på några timmar och huden blir verkligen babylen. I love it!!!

All and all kan jag säga att epilering verkligen är något för mig, jag älskar att slippa använda hyvel varannan dag och behöva dras med stubb en dag efter att jag rakat. Smärtan, som tyvärr är oundviklig - i alla fall för mig - blir faktiskt lite mindre för varje gång och den går ju dessutom över. Jag tycker absolut att ni ska testa, om ni inte har gjort det än!

Har du missat mina andra inlägg om epileringsresan så hittar du dem här och här.

Gästbloggare?


Date: 2009-06-21 Time: 18:55:57
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag lade märke till att det inte gick att kommentera mitt förra inlägg av någon anledning.

Om det är någon som har testat Natuvives Olive- eller Aquaminerals-serie och har lust att gästblogga med recension av produkterna här på Beauty Place, lämna gärna en kommentar i det här inlägget! Givetvis får du länka till din egen blogg, om du har någon, i recensionen.

Recension: Natuvive - Almond Gentle Cleansing Cream


Date: 2009-06-21 Time: 15:14:30
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Det är många som har varit nyfikna på vad jag tycker om Natuvives produkter och hur de har fungerat för mig. Här kommer därför den första recensionen, på ansiktsrengöringen Gentle Cleansing Cream i Almond-serien. Almond är till för torr och känslig hy och eftersom min gärna blir lite torr och stramar vid rengöring valde jag att testa produkterna i denna serie. Tyvärr har jag ingen möjlighet att recensera Olive- & Aquaminerals-serierna. Jag undrar därför om det är någon som har testat dem som vill gästrecensera på Beauty Place?


Hur som helst - tillbaks till Gentle Cleansing Cream. Jag har testat rengöringen i ett par månader men har tyvärr inte fastnat för den. Rengöringen går att använda både på torrt ansikte med en bomullspad och tillsammans med vatten. Jag har testat båda men personligen tycker jag att det behövs vatten för att jag ska känna att sminket verkligen tas bort så mest har jag kört på vatten + rengöring. Krämen är ganska odryg, det krävs två klickar för att det ska räcka till hela ansiktet. Jag gillar inte att den inte löddrar, men det är mest en personlig uppfattning jag har för det gör säkert varken från eller till när det gäller att rengöra.

Men.. jag tycker det är lite si och så med rengöringen, på de torraste ställena i mitt ansikte är det svårt att få bort allt smink, som foundation och rouge. Jag känner också att huden fortfarande stramar, trots att Gentle Cleansing Cream ska återfukta rätt mycket. Sammanfattningsvis är det här alltså ingen rengöring som jag skulle rekommendera, även om den doftar väldigt fräscht. Håll dock utkik efter recensioner på ansiktsvattnet och fuktkrämen här på Beauty Place!

BETYG: BB (2/5)

Bubble Shack


Date: 2009-06-20 Time: 17:13:09
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Söta Bubble Shack-flaskorna är body wash som kan användas för både kropp, ansikte och händer. De är 70% ekologiska och är fria från sulfater.  Dessutom är de tillverkade för hand på Hawaii.

Eftersom jag gillar fantasifulla namn som Good Surf Karma & Gardenias by the Sea Shack skulle jag mycket väl kunna tänka mig att klicka hem en flaska eller två när lönen trillar in. Chocolate Malasada låter som en doft för mig. Shoppas hos Eleven.


Hej alla nya!


Date: 2009-06-15 Time: 22:12:46
Kategori: Allmänt { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har lagt märke till att min besöksstatistik har gått upp sedan ett tag tillbaks, i samband med att jag har börjat ge bloggen mer tid och dessutom ordnat med ny, fräsch design åt Beauty Place.

Välkommen alla nya läsare! Jag hoppas att ni tycker om Beauty Place. Ni får gärna lämna ett litet avtryck med en kommentar om ni vill - skriva om vad ni tycker om, vad ni vill läsa mer om eller helt enkelt bara säga hej!

Ni glömmer väl heller inte att lägga till mig som favorit på Bloglovin? Klicka bara på bilden.


Bästa valet för håret!


Date: 2009-06-15 Time: 20:29:14
Kategori: Hårvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


En inpackning är helt klart det bästa valet för slitet hår. Jag försöker själv använda min inpackning minst en gång i veckan - ibland mer och, när det är som mest slitet, till och med istället för balsam.

Kérastaste har många bra produkter och masken i den röda burken på bilden är speciellt framtagen för solskadat hår - perfekt att välja för dig som gillar att spendera dagarna i solen på sommaren. GHDs fina tub innehåller en hårmask som ska användas en gång per vecka och bevarar färg & lyster. Philosophys Shear Splendor kan du använda varje dag om du vill, den hjälper till att återställa torrt och näringsfattigt hår. Du hittar alla dessa märken hos HQ Hair.


Det finns en hel del bra budgetvarianter också. Wellas hårkur är min budgetfavvo, den finns att köpa i de flesta matbutiker för dryga 50-lappen. Lee Staffords Hair Growth Treatment Mask ska tydligen få håret att växa fortare vilket jag tror så mycket jag vill på.. men bara den vårdar håret så är det toppen! Köps bland annat hos Accessora.

Läsvärt 15/6


Date: 2009-06-15 Time: 07:44:37
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Godmorgon! Idag är min första dag på nytt jobb och det ska bli jättespännande att lära mig en massa nytt. Wish me luck...

Här är mina tips på inspirerande, roliga eller helt enkelt jäkligt bra blogginlägg att kickstarta veckan med:

♥ Vi har alla våra favoritshoppinggrejer. Mina är skönhetsstuff, böcker & underkläder. Spana in dessa underbara tingestar hos Rubia!

Mycket tänkvärt inlägg hos Bjooti om reklam och sponsrade/köpta inlägg på bloggar. Passar på att säga att inte heller jag skulle få för mig att bli "köpt" eftersom jag tycker att en av de stora fördelarna med bloggar är just att de inte är vinklade eller att tips om bra produkter aldrig är betalda för. Jag hoppas och tror att majoriteten av alla bloggare/bloggerskor är ärliga i sina inlägg.

♥ Photoshop-experten Candis (som hjälpt mig med min fina bloggdesign) tipsar om urgulliga förvaringslådor som jag gärna skulle ha här hemma till diverse saker.

♥ Jag hyllar gärna hemstaden lite. GBG-streetstyle.se är nämligen en nystartad blogg med just streetstyle från Götet. Kolla t ex in Josefines otroligt fina skor!

Stilrena inredningsdetaljer är en stor favorit. Finfint kollage med inspiration hittar ni hos Inredningsbloggen.


Recension av Oriflame - Icy Foot Balm


Date: 2009-06-14 Time: 20:13:53
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Skulle jag få gissa på vilken kroppsdel som blir mest bortglömd av oss svenskar, skulle jag lätt sätta pengar på fötterna. Inte så konstigt, eftersom vi stänger in dem i mer än 6 månader, i varma skor och stövlar. Att de ska fram i fina sandaler och flip-flops kommer vi ihåg först när det är ett par veckor kvar och pedikyrerna bokas flitigt på alla salonger.

Jag är precis likadan själv och passade därför på att testa Oriflames nyhet Icy Foot Balm, när jag fick PR-material om den. Smidigast är det såklart att använda den på kvällen, sova med den och slippa allt kladd. Men ska du ha strumpor i skorna på dagen så funkar det att applicera den och dra på strumporna ett tag efteråt.

Icy Foot Balm, enligt Oriflame: Underbart svalkande och återfuktande fotcreme med extrakt från vattenmelon som mjukgör huden. Innehåller även svalkande mentol. Nja, jag håller väl med sådär... till en början får jag nämligen en nästan hettande känsla på fötterna efter att ha smörjt in dem med fotkrämen. Den håller i sig en dryg halvtimme och den svalkande effekten av mentol märker jag faktiskt inte alls.

Däremot är inte hettan obehaglig på något vis och doften - som är en fin blandning av melon och mentol - är precis lagom och känns fräsch. Morgonen efter att jag har smörjt in fötterna med Icy Foot Balm är de dessutom förvånansvärt mjuka och jag märker skillnad. Jag önskar dock att fotkrämen hade varit lite tjockare i konsistensen och att den inte hade tagit så otroligt lång tid att absorberas. Ungefär 5 minuter tar det... så här är det inte tal om att dra på sandaler över bara fötter direkt efteråt. Icy Foot Balm kostar 85 kronor vid normalpris, just nu dock bara 39 kronor.

BETYG: BBB (3/5)

Vad är ni mest nyfikna på?


Date: 2009-06-14 Time: 12:36:15
Kategori: Allmänt { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Kommer ni ihåg att jag sa att ni skulle få vara med och välja vad jag recenserar först av produkterna som ligger och väntar här hemma? Jag har inte glömt bort det, det har bara varit mycket de senaste dagarna. Vill ni hjälpa mig?


• Gentle Cleansing Cream i Almond-serien från Natuvive

•  Calming Cleansing Toner, samma serie & märke

• Handkräm från Natuderm

• Fotkräm från Natuderm

• Icy Foot Balm från budgetmärket Oriflame

• Nagellack från FACE Stockholm

Shoppat 090613


Date: 2009-06-13 Time: 22:34:49
Kategori: Shoppat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Just nu känns det som att jag har shoppat så att det räcker för ett halvår framåt.. nästa helg kommer det antagligen inte kännas så längre. Men man ska passa på medan det är rea på stan. Förutom en massa trevliga kläder fick jag tag i de här skönhetsgodbitarna.

◊ Schampo, Balsam & Inpackning från Matrix Biolage-serie. Det var verkligen dags för ny hårvård och då nappar jag gärna på 3-för-2-erbjudanden som betyder att jag får alla 3 för drygt 300 kronor.

Fuktkrämen Bienfait Multi-Vitamin från L'ancôme. Stort plus för SPF 15, som gör att jag slipper kladda med solkräm i ansiktet.

◊ Min favorit inom eyemakeup-removers Chamomille Gente Eye Makeup Remover från Body Shop. Fotkrämstest på köpet är najs.

Duschkrämen Fresh Burst från Dove skulle kunna vara den duschkräm som doftar absolut godast i budgetklassen! 25 kronor och jag kan inte få nog av att sniffa på den. Köp!

Soothing Icy Foot Balm


Date: 2009-06-09 Time: 19:25:26
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Har ni bättre koll än jag på hur många gånger jag har sagt att jag ska bli bättre på att ta hand om mina fötter? Jag tror att det är rätt många gånger, nämligen..

Nya produkter gör det alltid roligare och lättare att sätta igång med något dock... Soothing Icy Foot Balm från Oriflame har därför bosatt sig i mitt beautyskåp nu och jag ska sätta igång redan ikväll!

För övrigt har jag en del skönhetsprodukter som väntar på att bli recenserade. Därför kommer det en lista senare ikväll, så får ni vara med och bestämma vilken ni vill läsa om först. Nu väntar en stor kopp te och en splitter ny tidning på mig!

Epilering med Philips - 2a försöket


Date: 2009-06-08 Time: 17:35:05
Kategori: Blandat { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

En vecka har gått sedan första försöket med min epilator och det är dags att epilera igen. Eftersom jag fick lite frågor sist så tänkte jag förklara vad epilering går ut på lite snabbt. Epilering är alltså ett sätt att ta bort hår på ben, under armar och längs bikinilinjen. Hårborttagningen sker genom att epilatorn drar upp håren från rötterna - liknande vaxning - och det tar därför längre tid innan håren kommer tillbaks. Väldigt praktiskt, speciellt på sommaren.

I början behöver man epilera lite oftare än sedan, men när man är igång så ska man inte behöva epilera mer än ungefär var 3e-4e vecka. Toppen! Nu är det dock så att hår växer i olika "omgångar" så nu, ungefär en vecka efter att jag epilerade sist är andra omgången hår ungefär 0, 5 cm långa och redo att tas bort. Då kör vi!

Den här gången gör det faktiskt inte riktigt lika ont som första gången, antagligen för att det inte är lika många hårstrån att ta bort. Jag har dessutom lärt mig från senaste gången med både teknik och trick för att minska smärtan - nu tar det till exempel bara 5 minuter/ben och sedan är det klart (jämfört med 20 min sammanlagt första gången). Känslan efteråt är mycket bättre än efter första försöket.. ingen stubb längre utan bara helt lena ben, yay! 

Här kommer mina 5 bästa tips till er som vill testa att epilera!



1. Tänk på andningen! Om du håller andan och tänker på smärtan blir det bara värre. Andas långsamt och medvetet så gör du det lite lättare och det onda blir mindre intensivt.

2. Var stadig på handen. Tryck alltså varken för hårt eller för löst medan du epilerar. Jag trodde att det skulle göra lite mindre ont om jag inte tryckte lika hårt, men det resulterar bara i att epilatorhuvudet - som drar upp håren - gärna slinter eller inte riktigt "får tag i" hårstråna och vi vet ju alla att det är lättare att göra något kvickt än att dra ut på smärtan.

3. Hjälp stråna på vägen. Sträck på skinnet med handen som inte håller epilatorn så hjälper du stråna att stå rakt - då blir det lättare att få tag i dem och epileringen går snabbare och följaktligen är också smärtan över kvickare.

4. Planera! Epilera dagen innan du vill vara riktigt fin eftersom ytan du epilerat kan bli lite irriterad och småprickig. Detta går över under en natt, så med lite planering blir resultatet super.

5. Kyl ner benen efteråt. Avsluta gärna epileringen med en svalkande body lotion eller aloe vera-kräm när du är klar, det minskar "irritationen" en aning.

P.S: Philips tävlar just nu ut en resa till Riokarnevalen 2010 för ett värde av 40 000 kr. Tävla vetja!

Ny bloggdesign, yay!


Date: 2009-06-08 Time: 15:44:26
Kategori: Allmänt { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Vad tycker ni om den nya bloggdesignen?

Eftersom det inte är min starka sida att designa eller skapa fina hemsidor så fick jag hjälp av urgulliga Candis. Jag är jättenöjd med designen och hoppas att ni tycker lika bra om den! Den känns mycket mer proffsig nu än innan.

Kika in om ett par timmar igen, då kommer en andra rapport om epileringen med  Philips epilator. Jag vet att ni är lika nyfikna som jag på om det kommer att göra lika ont den här gången också! Har du missat första inlägget hittar du det här.

Guldgloss


Date: 2009-06-07 Time: 23:41:03
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Stilas nya lipgloss har det lockande namnet 24 kt Gloss. Jag vet inte om jag tycker om glansen dock.. glitter i läppglans går bort i 90% av fallen, tycker jag. Jag gillar dock att de, enligt Stila, inte ska vara så "lim-aktiga".. jag tillhör den gruppen som inte gillar Juicy Tubes för att de är så kletiga.

Finast tycker jag att Precious Coral (nr 2 från vänster) ser ut att vara. Jag Ä L S K A R korall- och aprikosnyanser! Vilken tycker ni ser finast ut?

sudda, sudda bort...


Date: 2009-06-05 Time: 16:31:03
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Ok, jag erkänner.. jag tycker att avsminkningen är ett rätt stort nödvändigt ont som följer med det stora intresset för smink. Det är roligare när jag har någon ny hudvårdsprodukt att testa eller när jag fixar till en liten spa-kväll för mig själv med ansiktspeeling, mask och en skön kräm som avslutning.

Med det här "pannbandet", från Model Co, som håller undan håret skulle det bli lite roligare att sminka av sig tror jag. Fungerar dessutom när du applicerar brun-utan-sol så att du slipper fula ränder och klet i håret.

Tema: Brunt


Date: 2009-06-05 Time: 14:38:18
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Det är nog ingen hemlighet att jag älskar bruna nyanser. Jag har pinsamt många varianter av brunt i min sminklåda. Med inspiration av min egen beauty box satte jag därför ihop ett litet kollage med bruna skönhetsprodukter.

♥ Caffe Latte-färgat nagellack från Lippmann Collection. Finns bland annat hos Cow Parfymeri.

Bronzing Duo, Laura Mercier. Märket kan mycket möjligt ha flest ha-begärliga produkter jag har sett. LM hittar du på NK.

Cyber Shadow från Make Up Store i färgen Sable. Skuggor från MUS är mina absoluta favoriter!

♥ Fina läppglans i bruna och guldiga nyanser från Taberco. Shoppas hos Eleven.

Gardeners Hand Therapy från Crabtree & Evelyn. Underbart söt handkräm - hittad på Accessora.

Caramel Apple duschkräm från Philosophy. Det är lite av en omöjlighet att inte bli kär i Philosophys duschgrejer när man väl testat. Köps hos COW eller på NK.

Shoppa fraktfritt på Hudoteket


Date: 2009-06-04 Time: 18:42:45
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Just nu är det fraktfritt på Hudoteket när du shoppar solprodukter hos dem. Ange bara koden sommar09 så dras frakten av i kassan.

Solkräm har en hållbarhet på 12 månader, så passa på att köpa ny så du inte bränner dig av strålarna. Kom också ihåg en bra after sun, som du kan använda för att svalka och återfukta om du trots allt skulle bli lite röd. Eller kanske kör du hellre på fake-bränna?

Vinnare av Skin Care Oil från Natuderm


Date: 2009-06-04 Time: 12:29:48
Kategori: Tävlingar { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Det blev Carola på Tävlingsbloggen som kammade hem vinsten i Natuderm-tävlingen. Grattis! Tack alla ni andra som var med och tävlade. Jag kommer att försöka ha tävlingar med korta mellanrum här på Beauty Place, så håll ögonen öppna efter nya chanser att vinna skönhetsprodukter.

Carola: Svara på mailet jag har skickat till dig så att jag kan lägga din vinst på posten så snart som möjligt!

Epilering med Philips - 1a försöket


Date: 2009-06-01 Time: 11:01:30
Kategori: Blandat { 10 Kommentarer }
______________________________________________________



Första försöket att epilera. Ja, jag har hört precis lika mycket om hur ont det gör som ni har. Jag är lite smått nervös för att sätta igång med epilatorn, som faktiskt låter oroväckande läskigt när jag sätter igång den på läge 2, som är till för de ställen på kroppen som inte ligger närmast benet (läge 1 är tex till för knän). Faktum är att jag antagligen inte skulle testa att epilera om jag inte fick chansen att testa i bloggtävlingen Spring Legs som anordnas av Philips och som går ut på att jag ska prova, utvärdera och skriva om resultat, smärta, tidsåtgång, fördelar och nackdelar med epilering.

Jaha, dags att sätta igång då. Jag är nyduschad och har ca: 0,5 cm hårutväxt på mina ben, det var 5 dagar sedan jag rakade dem. Jag har, precis som instruktionerna säger, sett till att benen är helt torra och att jag inte har smörjt in dem med någon lotion eller liknande. Första omgången testar jag utan det isblock som följer med Philips epilator för att se hur stor skillnaden blir. Sätter epilatorn vinkelrätt mot nedre delen av benet och börjar sakta att föra den uppåt.

Aj! Ja, det här var inte vidare behagligt. Känslan påminner lite om när du drar av ett plåster - lite smått brännande sådär. Har du vaxat benen någon gång är det ungefär samma känsla här, håren dras ju upp från roten med båda tillvägagångssätten. Jag märker att det blir mycket lättare när jag tänker aktivt på andningen och andas långsamt samtidigt som jag slappnar av. Efter ett tag, när jag har fått in tekniken, är det faktiskt inte fruktansvärt farligt, även om det känns och gör ont.

10 minuter senare. Klar med första benet. Hämtar kylblocket från frysen, där det har legat i 4 timmar och sätter på det baktill på epilatorn. Det område som jag nu för epilatorn över kyls ner av kylblocket så att det blir mindre irriterat. Börjar epilera... AJ! Inte mycket lättare den här gången. Det var det där med andningen igen.. inte spänna sig och tänka på långsam, kontrollerad andning så blir smärtan mindre. Längst upp mot knäna är det som värst - det här är inget jag skulle göra om jag inte var ensam i rummet.. jag är nog inte så vacker med mina miner just nu, hehe. Jag vet inte om kylblocket gör någon jätteskillnad, tyvärr, jag hade sett fram emot lite mindre smärta.

20 minuter ungefär tog det mig att epilera båda benen. Nästa gång tror jag att det kommer att gå lite snabbare, då kan jag ju tekniken sedan innan. I instruktionsboken står att jag antagligen kommer att behöva köra en omgång till rätt snart eftersom håren växer i olika omgångar. Detta är något jag faktiskt känner av redan nu.. även om mina ben är hårlösa och ser helt nyrakade ut känner jag en kort, kort stubb när jag för handen över benen. Förhoppningsvis blir de helt lena efter nästa omgång. Ska bli oerhört skönt sedan, när jag slipper raka dem var och varannan dag. Fungerar det som det ska kommer jag att ge mig på armhålor också - tänk er vad härligt att slippa hår under armarna i flera veckor!

Litet tips bara.. epilera inte några timmar innan det är dags för party. Benen blir en aning irriterade av behandlingen och har fått små röda prickar. 12 timmar senare är detta dock borta, så har du en gnutta planeringsmänniska i dig - passa på att epilera kvällen innan. Håll nu utkik på Beauty Place för en andra rapport om epileringen!



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0