Påminner...


Date: 2006-02-28 Time: 14:30:38
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

.... om bidragen till Din Stil som skall skickas in senast ikväll vid 22:00. Jag har redan fått många mail med tips och tankar men tar gärna emot lika många till! Veckans tema är "Min favorit - läppglans/läppstift" vilket innebär att jag vill veta vilket glans eller stift ni tycker mest om av uppsjön på skönhetsmarknaden idag, det där som ni alltid återkommer till eller har med er i jackfickan/väskan.

Skicka ditt bidrag till [email protected] så blir jag glad! =D

På min önskelista...


Date: 2006-02-27 Time: 21:13:05
Kategori: Smink { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

.... just nu står ett par snygga, lättapplicerade lösögonfransar. Tycker det är så snyggt för att "glamma" till sig riktigt mycket på festen. Går ju lätt att klippa till så att det inte ser för vulgärt ut heller. Har inte kikat runt så mycket men hittade dessa på Eleven, de har lite extra glitter vid fransraden som ser alldeles lagom ut. 199 kronor låter mycket dock... vad har du för erfarenheter av lösögonfransar?


Japonesque Eyelashes Black Glitter

Dagens...


Date: 2006-02-27 Time: 16:39:18
Kategori: Smink { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

... sminkning blev lätt, jag längtar efter våren och tänkte att om jag föregår med gott exempel och bara målar mig vårigt (mindre smink och fräscha färger) så kanske solen tittar fram en längre tid. Vaknade av strålande solsken men 4 minusgrader.. vill ha vår nuu! Hur som helst blev det: 

Face Stockholms concealer
Lancôme L'extreme mascara
Make Up Store Future Queen ögonskugga
Isa Dora Terracotta Powder nr 44
(jajemen, den används flitigt redan)
Lancôme Star Gloss

På tal om annat har Body Shop nu utdelning av en gåva värd 400:- för alla som handlar för 400:- just nu. Kanske dags att lagra upp med vårdofter? Duschcreme och body butter saknas för mig i alla fall.


Gåvan innehåller Passion Fruit Body butter 50 ml, Vitamin E Moisture Day Cream 15 ml, White Musk EdT 10 ml och Eye Shimmer 03 Pink och en necessär.

Kampen mot borsten


Date: 2006-02-26 Time: 17:39:50
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det var en utmaning att lära sig att applicera bronzingpudret på rätt sätt. Hade jag varit en aning förutseende hade jag självklart ställt mig och övat några gånger, innan det var dags för festsminkning. Men men, spontan som jag är (eller inte, det beror på vad det handlar om =P), ställde jag mig framför spegeln med Isa Dora Terracotta Powder nr 44 och stor puderborste i högsta hugg och provade mig fram. Första försöket blev taffligt, med alldeles för mycket bronzing i pannan, så det blev att snällt ta bort det och försöka igen. Kom fram till att bästa tekniken är att med stora runda tag med borsten få bronzingpudret på borsten och sedan "knacka av" den mot kanten på dosan. Sedan var det bara att applicera och borsta flera gånger tills jag fick rätt solbrända resultat. Lite mer på kindbenen och näsan och lite mindre på haka och panna. Längre recension kommer när jag provat några fler gånger, jag lovar!



Bronzingpudret satt fint hela kvällen och med lite extra puder på armar och dekotellage var jag redo för att dansa till 2! Härlig förfest med massor av nytt folk och sedan dans ute med drygt 10 glada tjejer, mycket bättre kan det inte bli! Idag var en fika inplanerad med en vän, men båda var bakfulla och bestämde oss för att skjuta på det. Ser fram emot att träffas dock, sådan härlig, positiv människa som man kan snacka i evigheter med och samtalet bara flyter på! =)

Önskelista - COW


Date: 2006-02-24 Time: 21:28:17
Kategori: Blandat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Det var några dagar sedan internetshoppen öppnade för COW Parfymeri och jag har spenderat lite tid varje dag åt att drömma om allt som jag vill ha, tyvärr är det omöjligt att köpa allt på en gång, men man ska ju ha något att drömma om också. Sedan när man börjar jobba har man förhoppningsvis råd med lite mer varje månad. Här är i alla fall min önskelista:

Philosophy - Kiss me läppglans
Laura Mercier - Brow powder duo, Soft Blonde
Philosophy - Time on your hands
Laura Mercier - Intensive moisture mask
Tweezerman - Slant Tweezer
Philosophy - Raspberry sorbet, 3-in-1 schampoo, duschcreme, bubbelbad



Vad är du sugen på från Cow? 

Stadsrunda...


Date: 2006-02-24 Time: 19:39:48
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Jajemen, efter en D-uppsatsträff på morgonen och lunch hemma promenerade jag och sambon äntligen ner mot bokrean och spenderade någon timme bland romaner, deckare och kokböcker i högar. Cirka 500 kronor fattigare och fast besluten att gå hem och spara resten av CSN-lånet, dras jag självklart mot sminkdiskarna av någon inre kraft som jag inte har någon aaaning om hur den fungerar. =P Hur som helst fick jag äntligen gå hem med mitt efterlängtade bronzingpuder i en påse. Isa Dora - Terracotta Powder, nr 44, Highlight Bronze ligger nu här bredvid och längtar efter att bli provat till morgondagens fest.

Eftersom jag hittade en underbar kokbok om frukost och brunch ställde jag mig i köket efter jag kommit hem och bakade Fattiga riddare och Scones till mig och sambon, som vi sedan njöt av framför semifinalen. Jag vet att det här inte är någon matblogg, men jag bjuder på lite bilder i alla fall, det får ni stå ut med =)

Efter frukost imorgon blir det en runda ner på stan för att använda Glitter-checken på ett nytt diadem, halsband eller skärp. Ååh, vad det är härligt att shoppa! 

           
  Älskade bronzing,            Min bokpåse,                 God kvällsmat

Din Stil - Veckans tema, inför v 9


Date: 2006-02-23 Time: 17:52:47
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick flera kommentarer om att Din Stil var en kul idé, även om tyvärr inte så många hängde på i första omgången. Jag hoppas att fler kan vara med den här gången, det är bara att skicka ett mail till bloggmailen med några rader. Veckans tema är "Min favorit - läppglans/läppstift" vilket innebär att jag vill veta vilket glans eller stift ni tycker mest om av uppsjön på skönhetsmarknaden idag, det där som ni alltid återkommer till eller har med er i jackfickan/väskan.

Så, plita ihop några rader om vilket ni helt enkelt älskar och varför och skicka det till [email protected] senast tisdag 28/2 vid 22:00. Skriv gärna med er bloggadress om ni vill att jag skall länka. Som Aschberg skulle sagt... hääääng med! 

Jag håller med...


Date: 2006-02-23 Time: 13:11:51
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

... LipGloss Bitch och Sara på Hedgehog i deras blogginlägg om elakheter inom bloggvärlden. Att skriva blogg är att lämna ut mycket av sig själv, men det finns ju så mycket mer till oss som skriver. Ibland kan folk tro att vi tror att vi själva är allvetande och skriva nedsättande kommentarer. Jag har inte blivit utsatt för detta mer än några gånger, men känner med alla som får stå ut. Ren elakhet eller missunnsamhet är något av det värsta jag vet!

Rosebud Salve


Date: 2006-02-22 Time: 20:57:42
Kategori: Smink { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter att ha provat Lip Service från Lush och hoppats att den skulle fungera som läppbalsam och allroundprodukt, men blivit besviken, har shoppingsuget riktats mot Rosebud Salve. Har hört många lovord och hoppas att jag kommer att tycka lika mycket om den som andra verkar göra. Eftersom jag har en aning svårt för "kliniska lukter" är jag mest intresserad av den jordgubbsluktande varianten. Finns att shoppamassor av ställen i alla fall!



Vad tycker ni om Rosebud?

Din Stil, vecka 8


Date: 2006-02-22 Time: 17:19:13
Kategori: Din Stil { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Så var det dags... premiären av "Din Stil" fick en lite seg start, det var bara 2 personer som hörde av sig. Men men, jag är positiv och hoppas att det blir fler nästa gång =) *håller tummarna* Stora tack till er som hörde av er i alla fall, bloggen blir så mycket roligare med era åsikter och tankar också! Temat var alltså "Mitt senaste skönhetsinköp".

SJT skriver: Mitt senaste skönhetsinköp är Active Pureness Fluid från Comfort Zone.
En fuktcreme för ansiktet som min hudterapuet rekommenderat. Är det någon som vet så borde det väl vara hon. Och det hoppas jag verkligen för 400 kr fick jag ge för den lilla rackaren.

Elin lämnade sitt bidrag i en kommentar, men jag antar att den skall med som återkommande men ändå senaste skönhetsinköp: Måste säga att jag under flera år har varit på jakt efter det "perfekta" rouget Jag har provat märken som Mac, Lancome, MUS, Nouba, Maybelinne, Nivea o.s.v.... och har efter år av letande kommit fram till följande!! Isadoras rouge - Perfect Powder Rouge...är det rouge som jag ALLTID faller tillbaka på! Det sitter väldigt bra! Lätt att få snyggt på kinderna! Finns en bra varitation av färger!! Det är med andra ord OTROLIGT prisvärt. Det minus som finns är dess förpackning som är lite för klumpig..



Mitt senaste skönhetsinköp var som ni alla vet Lip Service från Lush, som jag var sådär nöjd med. Synd, för jag hade verkligen hoppats på den, men 69 kronor är ju inte så farligt ändå =S

Äntligen öppet!


Date: 2006-02-21 Time: 21:59:19
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har Cows Parfymeri äntligen öppnat sin webshop!!! Ååh vad jag ska surfa runt på den imorgon kväll och planera löningsinköp, men nu är det dags för sängen!

Laura Mercier, Philosophy, Vincent Longo mm mm.... kika in du också!

logo


Nu...


Date: 2006-02-21 Time: 21:21:45
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

... tjatar jag och påminner (igen) om att ni ska skicka in några rader om ert senaste skönhetsinköp, vad ni köpte, varför och, om ni hunnit prova produkten, vad ni tycker om den. Bu eller bä, hjälp gärna oss andra i djungeln av skönhetsgrejer! Jag förlänger inskickningstiden till 24:00 i natt, så hinner ni plita ihop några rader utan att missa Desperate Housewifes! =)

Skicka ditt "bidrag" till [email protected] 


Scrubkräm - era favoriter


Date: 2006-02-21 Time: 17:16:03
Kategori: Hudvård { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

I slutet av förra veckan var jag nyfiken på vilka scrubkrämer ni tyckte om eftersom jag är på jakt efter en ny. Tipsen och tyckena ramlade in och därför sammanfattar jag era favoriter för er andra som också är sugna på något nytt eller vill ha tips inför nästa inköp.


"Vinnare"

Nivea Visages Gentle Face Scrub var det många av er som tyckte om, 3 kommentarer om att den var härlig, prisvärd och gör huden len och fin skickades iväg. Dessutom har min vän tipsat om den innan. Den här köper jag så fort pengarna kommer!
Comfort Zones scrub i Active Pureness serien, tipsar SJT om.
Clarins scrub har fina, små korn som gör huden len och klar, tipsar Anna om.
Loreal har en lite grövre scrub som heter Refinish Micro Peeling, som fungerar för dig som har tålig hud, säger Eva. Den är dock frätande och jag har väldigt känslig hy, men kanske för någon annan?
Fru Hjelm tipsar om att ACO Scrub är super för den som gillar små korn. För 44 kronor är jag beredd att hålla med, den ska jag nog prova någon gång.
St Ives Aprict Scrub är Johannas favorit.

Nätshopping


Date: 2006-02-21 Time: 12:31:02
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Cicci undrar om någon har beställt ifrån Bodystore innan och hur ni i så fall har upplevt det? Jag vidarebefordrar detta till er läsare för jag har inte sett sidan förrän jag fick tips om den igår.

För övrigt fick jag Lush-tidningen med posten idag och längtar efter att sätta mig ner och titta igenom den (och längta efter att shoppa på fredag), men det får bli lite senare när jag är klar för dagen.

Extensions


Date: 2006-02-20 Time: 20:28:49
Kategori: Hårvård { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Fick en kommentar av Estelle som var nyfiken på det här med extensions och hur de fungerar. Jag satte i mina för drygt 2 månader sedan med hjälp av flätningsteknik, det gick snabbt i extensions-mått mätt, 2 timmar tog det och sedan hade jag långt, tjockt hår som gick ihop med min hårfärg exakt. Det kostade mig 1600 kronor, men då var hon som jag gjorde det hos nyutexaminerad och tog ett intro-pris. I vanliga fall har jag förstått att det kostar från 3000 upp till 6000 kronor, men det kan förstås vara billigare, till exempel om man inte tar så många slingor eller om man köper eget löshår som man sätter i inför festen.

Expressen hittade jag en bra guide om extensions, dess tekniker och fördelar respektive nackdelar. Teknikerna är kortfattat lim, flätning, kreatinvax och hair contrast och det är beroende på vilken hårtyp du har som du väljer vilken du vill ha. Nu i efterhand ser jag att jag skulle gått på hair contrast och det blir det nog nästa gång jag gör extensions. Jag har rätt tjockt hår och det skulle täcka fästena, står det i Expressens artikel.

Jag fick råden att sköta mina extensions som ett vanligt hår, det vill säga schamponera och balsamera som vanligt, med undantaget att man inte ska balsamera vid fästena eftersom det då lossar lättare. En inpackning en gång i veckan gör jag och borstar det två gånger om dagen. Jag sover alltid med fläta eftersom det trasslar sig annars. Det är en hel del arbete med extensions, men det tycker jag verkligen att det är värt. Så kommer vi till det här med det mindre bra.. håret trillar av något otroligt, hårstrån finns nu överallt där jag varit, på kläder, golv och på vänner, haha. När jag borstar det trillar också en hel del av och så tovar det sig rätt bra, så jag borstar det rätt ofta eller reder ut med fingrarna. Men förutom detta älskar jag mina extensions, det är säkert 2 dm längre än mitt vanliga hår och ser ändå helt naturligt ut, det är underbart att ha mycket hår att arbeta med och det känns lite extra lyxigt. Fästena syns lite när jag har det uppsatt eller har två tofsar eller flätor men det gör inte mig så mycket. Helt klart något man vänjer sig vid och jag kommer känna mig naken när jag tar ut dem om lite mer än en månad. Det blev ett långt inlägg detta, men jag skrev ner allt jag kom att tänka på och hoppas att det svarar på några frågor om det är någon som funderar på att förlänga håret.


Dr Hauschka


Date: 2006-02-20 Time: 15:12:47
Kategori: Hudvård { 11 Kommentarer }
______________________________________________________



Hotspot
bloggar om Dr Hauschka och jag blir såklart nyfiken. Produkterna finns på Mrs H och jag vill helst prova handkrämen, men allt annat verkar ju utan tvekan bra det med. 125 kronor för en kräm är inte alls farligt pris heller.. kvalité för lågt pris, finns det något bättre? Bor du i Stockholm eller i närheten finns grejerna på C/O Stockholm också, och vad jag minns på utvalda hälsokostaffärer också. Håller tummarna för att hon recenserar snart! =)

Hur många av er har provat de hypade produkterna?

Update: Frida tipsar om www.bodystore.nu som säljer Dr Hauschkas produkter billigt.

Nyheter på Eleven


Date: 2006-02-19 Time: 20:37:14
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter en underbart skön timme i bostadsrättens bastu med en god vän kom jag hem till mail med nyheter från skönhetsshoppingsajten Eleven. 3 nya märken finns nu på sajten, Smashbox (nu både här och på Blush, hur många av er har redan hunnit lägga en beställning på omtalade produkterna?), Glamourflage och Burt's bees. Jag har inga shopping-pengar kvar tyvärr men Glamourflage har en Body Cream som kan vara värd att prova, om inte annat för den otroligt söta burken!

vamp
Otroligt gullig retro-body cream

 

Påminnelse...


Date: 2006-02-19 Time: 13:14:10
Kategori: Din Stil { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

... om att skicka in några rader om ditt senaste skönhetsinköp (hudvård, hårvård, smink) och gärna en bild. Varför köpte du just den produkten och vad tycker du nu om den? Alla bidrag publiceras under Din Stil på onsdag nästa vecka och sista dag för att skicka in är på tisdag vid 22.00.


Längta...


Date: 2006-02-18 Time: 20:42:49
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

...efter våren! Här är några lockande produkter från Yves Rocher! För några år sedan var jag hur förtjust som helst i YR, beställde gärna en gång i månaden, mest hudvård och spa-produkter, som badsalt och badoljor. Läppglanset var också en stor favorit, och är fortfarande. Nu när jag tittade in på hemsidan hade det hänt en hel del, och YR är helt klart ett alternativ för att köpa lite vårfärger, särskilt då det är så härliga priser och ofta erbjudanden om att beställa 2 för 1.

yves rocher

Jag behöver...


Date: 2006-02-18 Time: 16:53:29
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

... fler färger på ögonskuggor. Efter en kvick titt i sminkväskan konstaterar jag att jag gillar brunt i alla nyanser som finns på marknaden =P Skämt åsido, naturliga färger i rosa, brunt och skimrigt vitt har jag ett antal skuggor med från alla möjliga märken; MUS, Isa Dora, H&M, FACE.. you name it. Men i andra nyanser... nja... jag är dålig på att variera mig. Lite inspiration som en påminnelse till mig att shoppa nya färger: (Snälla ha överseende med min nybörjarteknik med Photoshop, jag lär mig =D )

skuggor
Skuggor (uppifrån och ner) från NARS, Urban Decay, Too Faced, Urban Decay, Oriflame och Dior.

Skrubba, skrubba


Date: 2006-02-18 Time: 13:31:44
Kategori: Hudvård { 17 Kommentarer }
______________________________________________________

I  jakt på en ny face scrub, eftersom jag inte är totalt nöjd med den jag har från Body Shop, surfade jag runt lite på nätet och lusläste om de olika märkenas produkter.

         

Nivea Visage bjuder på Gentle Face Scrub, som jag har fått rekommendation om från en vän, och är en aning nyfiken på vid det här laget. Under 70 kronor sitter heller inte fel.
Vichy Normaderm har sin Peeling Gel, men jag fick ett prov av Vichy fukträm och ger tyvärr inte mycket för det, så frågan är nu om peelingen fungerar bättre?
Face Stockholm har en peelinggel som innehåller aloe vera och luktar underbart. Lite högre pris men kanske är den drygare? Jag gillar ju annat från deras sortiment och det bådar ju alltid gott...
Philosophy har en uppsjö med peelingkrämer, bland annat The Greatest Love, som är återfuktande och även Microdelivery Peel Pads som går att använda dagligen.
MAC erbjuder sin Quick Fix Scrub Mask som kombinerar effekten av en mask och peeling i samma produkt. Kanske något om man har bråttom men vill bli fin ändå?

Vad tror ni?


Bling bling till budgetpris


Date: 2006-02-16 Time: 17:38:10
Kategori: Hudvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Söta vännen ropade till sig mig på Åhlens idag efter att ha provat lite av deras Body Lotion med skimmer i och vilken effekt! Såg riktigt snyggt ut och jag kan bara tänka mig vad fint det skulle vara på smått solbrända armar och ben, när våren kanske snart vill titta fram och man kan sitta i linne ute igen. Lotionen var från deras egen serie (tror det var Å, men hjälp mig gärna), men det finns ingen info om den på hemsidan, så tyvärr kan jag inte hitta exakt namn och bild. Priset var i alla fall härliga 50 kronor för en rätt stor flaska, så för er som är sugna på något nytt men endast har en liten plånbok så här veckan före löning, kila iväg och spana in! Den här kommer i alla fall jag köpa när min Body Butter Blueberry är slut.

Puff puff


Date: 2006-02-16 Time: 15:11:17
Kategori: Hårvård { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Puffar lite extra för Sunsilk Lively Blonde, som jag recenserade för ett tag sedan. Igår använde jag både schampoo och balsam i hopp om att få mitt blekta hår att få tillbaks blondheten en aning, eftersom jag dras med utväxt och tycker att det har blivit lite dassigare färg på sistone. Jag fick då en extra effekt som jag inte räknat med, mitt hår blev mycket lenare än vanligt och mina extensions är snällare mot mig än de varit på länge... trasslar sig knappt något =) Variation förnöjer, eller vad är det man säger? Kanske är det bara bytet från Redken All Soft (min "vanliga" hårvård) som gör att håret lever upp igen, men trevligt är det i alla fall.

Någon annan som haft extensions? Vilken isättningsteknik hade du i så fall och hur upplevde du det?

Nytt på bloggen: Din Stil


Date: 2006-02-15 Time: 20:24:35
Kategori: Din Stil { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag inspireras av Ytligheters Streetsyle (för övrigt en av mina absoluta favoriter inom bloggvärlden) och startar "Din Stil", en kategori inlägg där jag gärna tar hjälp av er läsare! Tanken är att ni ska skicka in bilder och/eller en kort tanke om skönhetsrelaterade prylar, exempelvis senaste läppglans-inköp, senaste budget-inköp eller er favoritprodukt. Dessa inlägg kommer att återkomma en gång i veckan, på onsdagar. Jag kommer att efterlysa era tankar/bilder en vecka innan det är dags för inlägget tillsammans med vilket tema dessa ska tillhöra. Sedan är det bara att skicka bilder/tankar via bloggens mail så publicerar jag det kommande onsdag.

Tanken med detta är att vi alla ska få tips och inspiration om nya inköp eller vad vi ska hålla oss borta från. I mailet får ni gärna skicka med en bild på produkten (om ni kan, annars fixar jag en) och några korta rader om vad ni tycker om skönhetsprylen och varför ni köpte den. Hoppas att många hoppar på detta nu, då blir det riktigt roligt! 

Veckans tema är "Senaste skönhetsinköp", detta kan innebära allt möjligt inom hudvård, hårvård eller smink. Skicka gärna ett mail till mig, senast 22:00 21/2, på [email protected] och berätta! =D

Recension av Lush Lip Service


Date: 2006-02-15 Time: 18:08:31
Kategori: Recensioner { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Förra veckan köpte jag efter mycket funderande Lush läppbalsam Lip Service som också ska fungera som allroundprodukt på torra armbågar och nagelband. Efter flitig användning flera gånger om dagen i ungefär en vecka konstaterar jag att det här var inte alls vad jag hade tänkt mig. Min första tanke när jag öppnar burken, som innehåller 10g läppbalsam, är att konsistensen är väldigt svårarbetad. Tänk dig ostkanter som stått ute lite för länge, så får du kanske en bild av den. Jag får trycka rätt hårt med fingret för att få upp något över huvud taget och det känns som att när jag väl ska applicera det på läpparna så är det i stort sett omöjligt om jag inte tar en väldig massa. Nej, inte drygt det här! Positivt tänker jag att det kanske ger sig när den har fått ligga i lägenhets-värme ett tag. 



6 dagar senare konstaterar jag att så inte är fallet, konsistensen fortsätter vara för hård för mitt tycke. Det positiva är att väl på läpparna får läppbalsamet dem att känna sig mjuka och fina. Men... detta håller inte i sig, känslan och även produkten försvinner snabbt (efter cirka 10 minuter) och inte är det för att den sjunker in, för efter den tiden känns läpparna torra igen. Som allroundprodukt gör den inget för mig, det glänser lite vid nagelbanden men efter en kort tid är de lika stela som innan och på torra delar av händerna gör den inte något alls! Plus för den fräscha doften dock, lite svagt citron som inte alls blir "för mycket".  

Betyg: B+

Alla Hjärtans Dag


Date: 2006-02-14 Time: 20:55:40
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Hoppas att ni alla har haft en underbar alla hjärtans dag! Jag tar lite ledigt från bloggandet ikväll för att mysa med sambon framför Desperate Housewives och Joey.

Fina blommor fick jag på ett-årsdagen förra veckan

I valet och kvalet...


Date: 2006-02-14 Time: 14:41:49
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick en fråga från Susanna, som undrar vilken skrubb-"smak" man ska satsa på med tanke på  mitt förra inlägg om nya body scrubs. Jag tyckte det var en bra fråga, så jag spinner vidare på hennes fråga.
 
Body Shop erbjuder ju, som sagt, 11 varianter av produkten och de passar alla bra eller mindre bra för just din hudtyp. Det bästa är att kila iväg till närmaste Body Shop-butik och titta efter vilken skrubb som passar din hudtyp; torr, extra torr, normal osv. Vet du inte vilken du behöver, fråga i butiken så hjälper de dig alldeles säkert. Du kan också fundera på hur din hud brukar reagera efter en dusch; stramar den och kliar en aning är den antagligen torr, klarar du dig utan body lotion någon gång då och då har du antagligen normal hy.

När det kommer till lukter gillar i alla fall jag fruktiga varianter som papaya eller mango, men gillar du naturliga lukter bättre är nog shea eller brazil nut bättre varianter. Lycka till!

                             


Nya och fräscha bodyscrubs!


Date: 2006-02-12 Time: 21:42:42
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har Body Shops nya scrubbar äntligen landat i butikerna. Hela 9 nya formulas med de dofter och råvaror som kunderna har visat sig tycka bäst om säljs nu för från 139 kronor till 209 kronor. 2 gamla godingar finns också kvar: Olive och Scent me. Själv har jag en Papaya hemma från den gamla serien som jag tycker gör huden len och lättare att återfukta.

35761-94
I butik nu!


Lyx eller budget - Naglar


Date: 2006-02-12 Time: 18:38:30
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Lyx
Vernis Triple Tenue från Lancôme finns i 18 olika färger, från bas-beige till sexigt rött. Sitter bra och är täckande. Priset lyckades jag inte hitta, men vad jag minns så ligger det på runt 169 kronor (ska kolla upp, jag lovar!)

Budget
French Manicure från Oriflame finns i 9 olika skira färger som passar perfekt nu när våren börjar krypa på och man vill känna sig sådär skönt fräsch och naturlig. Tyvärr tycker jag inte att lacket är så täckande, 2 lager räcker inte och den flagar på tredje dagen. Men för 59 kronor tycker jag att det är helt ok, bra alternativ om du vill köpa på dig lite olika färger för att variera med eller kanske inte använder nagellack så ofta. 

Stockholmsspaning


Date: 2006-02-12 Time: 13:12:23
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår åkte jag och sambon äntligen iväg till huvudstaden för att spana på grejer tillsammans. Han letade efter en vårjacka och jag var ute efter concealer, ögonkräm, skinnjacka och inspiration till bloggen.

Inne på NK pratade jag ett tag med biträdet i Lancômemontern, som var väldigt trevlig och hjälpsam. Inte klokt hur stor roll service spelar när man ska köpa något nytt, egentligen. Provade deras ögoncreme och diskuterade teknik för applicering och fördelar och det slutade med att hon letade fram ett prov med 3ml av Hydra Zen Yeux till mig och hälsade mig välkommen tillbaks.


Jag gillar Lancôme!

Två gånger under besöket stod jag och klämde på MACs olika concealers, provade färger och konsistens. Men kunde inte bestämma mig, så det får bli att titta på igen snart. Min FACE-concealer sjunger verkligen på sista versen...


Två tidningar blev också inhandlade på Press Stop - Allure & Cosmopolitan (UK Edition). Den senare är lite väl ung i sin målgrupp på svenska, men den brittiska tycker jag är mycket roligare att läsa.

Off I Go...


Date: 2006-02-11 Time: 11:05:06
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag åker jag iväg på en efterlängtad dagstripp till Stockholm med min pojkvän för att shoppa, äta gott, shoppa, mysa tillsammans och shoppa lite mer! Ska bli jättekul, ska till COW, C/O Stockholm, NK och mycket annat smått och gott. Vidare shoppingrapport kommer imorgon, för jag blir borta till sena kvällen! =D

Ha en härlig helg allihop!

Sug efter ögonkräm


Date: 2006-02-10 Time: 19:49:08
Kategori: Hudvård { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Sist jag hade spenderat en lång natt med att dansa, äta gott och ha kul med vännerna konstaterade jag att en ögonkräm verkligen behövs i badrumsskåpet. Efter tidiga morgnar, morgonseminarier och möten, har jag definitivt bestämt mig för att investera i en som lindrar "puffiness" under ögonen, svalkar och gör utseendet lite piggare.

Hittills har jag bara provat ögonkräm från Make Up Store, som jag fick låna av mamma under jullovet. Den svalkade väldigt skönt men var inte ultimat. Jag har spanat runt lite och hittat Hydra Zen Yeux, som minskar svullnad under ögonen och återfuktar. Men Apoteket erbjuder också en stor uppsjö med ögonkrämer och geler från Time, Vichy, ACO och L300, väldigt prisvärda saker.


Har du några favoriter? Jag tar mer än gärna emot tips på vad ni läsare tycker om!

Body Shop nyheter


Date: 2006-02-10 Time: 12:35:11
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Body Shop meddelar i sitt senaste nyhetsbrev att de snart kommer att sälja sina Fragrance Sticks i butik igen. Pennorna är multi-funktionella, de kan användas som rouge, läppglans/stift och även som ögonskugga! De luktar också gott och finns i 5 olika dofter. Kanske något för kvinnan on-the-go, perfekt att ha med i väskan för att piffa upp makeupen mitt på dagen, kanske inför en spännande lunch-date eller bara för din egen skull? I butik till och med 30 juni 2006. Någon som har provat innan? Så fort jag får tid över ska jag spana in dem och se vad jag tycker, det låter ju i alla fall super!

Vecko-Revyn och Face Stockholm


Date: 2006-02-09 Time: 19:28:39
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________



I nya numret av Vecko-Revyn får man en 50-kronorscheck på Face Stockholm att handla för. Jippi, jag tycker mer om mer om tidningen efter att Ebba tagit över! Detta är kanske något för dig som inte har provat Face innan? Jag har provat många av deras produkter (foundation, concealer, läppglans, rouge) och gillar det mesta så det är definitivt värt att prova. Jag skickade iväg en provprenumerationslapp förra veckan så jag hoppas på att få tidningen i brevlådan, det här passar ju perfekt för mig som vill köpa hudvård från Face =D Till alla andra nyfikna - spring och köp!



Shoppingdag


Date: 2006-02-09 Time: 17:36:56
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag fick jag lite tid över efter ett morgonseminarie i Västerås, så jag kilade ner på stan en timme medans jag väntade på tåget hem. Mycket roligare att shoppa i en lite större stad, först blev det ett snabbesök på Kicks (som föresten slipat på sin hemsida.. kolla in) där jag provade lite läppglans och ögonskuggor. Nästa inköp blir en guldskugga från Nouba som jag klämt på ofta på senaste tid, men den hade de inte idag. Sedan kilade jag in på FACE Stockholm, underbar butik och ännu bättre när servicen är bra, som idag, eftersom det var mitt på dagen när ingen annan var där. Jag fick tips om ansiktsscrub med aloe vera och en fuktgivande ansiktsmask som jag ska iväg och köpa när jag fått lite mer pengar, idag blev det bara 2 makeupsvampar, för mina i sminkväskan börjar bli grisiga.

Sedan kikade jag in på Lush, som jag varit nyfiken på ett tag. Pratade lite med butiksexpediten och det blev till slut ett inköp av Lip Service, ett läppbalsam som också fungerar på torra fläckar, nagelband och dylikt. Dessutom innehåller den bara naturliga råvaror! Nu ska jag prova några dagar, sedan kommer en recension.


Philosophy


Date: 2006-02-08 Time: 16:25:18
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick en fråga om vart man kan få tag i Philosophys sminkprodukter, gärna i nätbutik som levererar till Sverige. Här kommer en lista, om någon kommer på något annat ställe man kan köpa produkterna på så lämna gärna en kommentar!

COW Parfymeri öppnar snart sin egen nätbutik, tills dess säljer butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm produkter från Philosophy.
Philosophy på HQ Hair
Philosophys hemsida skriver att de kan ordna leverans av de flesta produkter utanför USA för en mindre extra kostnad om man är beredd att betala det.


Kanske köpa detta härliga gloss?

Sugen på ELLE-gala?


Date: 2006-02-08 Time: 10:29:26
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick mail ifrån PR-ansvarig på eBay som tror att detta kan intressera mig och mina läsare och jag håller med. Även om detta inte är någon modeblogg så tycker i alla fall jag att det alltid är kul att kolla in nyheter inom skönhet. Från och med den 7/2 på eBay.se auktioneras det ut två biljettpaket till ELLE-galan som äger rum den 18 februari i Stockholm. Man kan buda på ett paket med två biljetter (värde ca 4 000 kr) och ett paket med två biljetter samt en övernattning på First Hotell Reisen i Gamla Stan (värde ca 6 000 kr).

Buda här! Auktionen pågår fram till den 16/2, klockan 15.00.

Nyheter på Eleven


Date: 2006-02-06 Time: 17:30:12
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har de fått in lite vårnyheter på Eleven, här är några exempel:

Nätbutiken säljer nu produkter från märket Pinkie Swear, som bara funnits utomlands innan, som enda butik i Sverige. Än så länge finns bara en produkt men de lovar att det snart kommer fler. Nya märken är alltid välkommet, så tack för det!

Från Dessert Beauty finns nu 5 nya färger på Kissable plumping lip fragrance gloss (helt sjukt långt namn det där), Dessert duo erbjuds också plus lite annat smått och gott.

Från Duwop finns nya fina ögonskuggekit i 6 olika färgvarianter, de säljer också den omtalade Reverse lipliner och liknande eyeliner. Slutligen finns Venom gloss i 6 olika nyanser nu att köpa.

Lite att välja på helt enkelt, jag blev i alla fall sugen på att shoppa, som vanligt! =)

Skön kräm


Date: 2006-02-06 Time: 12:39:46
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har jag börjat använda min Aqua Fusion cream gel från Lancôme, som jag köpte förra helgen och är väldigt nöjd hittills. Krämen känns underbar att applicera, den kyler lite lagom och går direkt in i huden. Fuktkrämen är len, luktar gott och är dryg, en liten klick räcker för hela ansiktet. Eftersom min hud är känslig är det viktigt för mig att det verkligen känns att krämen återfuktar och redan efter man precis har lagt på den känns huden mer följsam och morgonen efter är hyn i ansiktet mycket lenare och det är lättare att sminka sig. En fullständig recension kommer när jag har använt Aqua Fusion i ett par veckor, så håller jag tummarna för att den fortsätter att kännas så här bra, för i så fall har jag hittat en ny favorit!


Smink á la stjärnorna!


Date: 2006-02-04 Time: 19:47:07
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

På sidan Beauty Riot kan man få inspiration för ny frisyr eller en ny sminkning genom att hitta en snygg bild på sin favvokändis och sedan följa steg-för-steg instruktionerna för hur man själv ska göra för att få till det. Riktigt bra, tycker jag, jag vet att jag själv gärna fastnar i mönster och då är sådan här inspiration toppen för att få till lite extra stjärn-glans! Ta gärna en kväll hemma och prova dig fram innan du satsar på sminkningen för festen, så kan du vara säker på att du får till det rätt från början när du har ett pressat tidsschema och kan lägga mer tid på att mingla!

Kopiera Jessica Alba, Reese Witherspoon, Jessica Simpson, Eva Longoria mfl...




Snygg förvaring


Date: 2006-02-04 Time: 16:56:38
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har en del inredningsprylar från Cult Design hemma, som jag och sambon fått i present. Jag älskar deras rena linjer och stilrena design och färger. Krukorna, som ingår i Geometric serien, är ju egentligen tänkta till blommor, kryddor, frukt eller bär. Men visst skulle de vara jättefina som förvaring till skönhetsprodukter, för att ställa borstar, topz eller flaskor i? Man ska ju vara kreativ också och snygg förvaring är aldrig fel!


Recension av Body Shop Strawberry Body Lotion


Date: 2006-02-04 Time: 14:43:23
Kategori: Recensioner { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

För några dagar sedan bloggade jag om att jag fått en provburk med Body Shops nya body lotion i Strawberryserien. Lotionen gör verkligen vad den ska, tycker jag efter ett par gångers användning, den gör huden mjuk och återfuktad. Ett stort plus är att den absorberas snabbt, huden blir inte på något sätt kladdig utan bara härligt len. Lukten känns dock inte riktigt naturlig, krämen ska innehålla jordgubbsextrakt men känns mest konstlad och lite för söt. Enda minuset egentligen, för annars tycker jag att den här body lotionen är riktigt bra! Behöver man lite mer fukt är en bra ide att prova Body Shops body butters, men den här räcker mer än nog för de som bara vill ha lagom återfuktning efter duschen.



Betyg: BBBB


Vårpalett


Date: 2006-02-03 Time: 21:21:09
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-83
"Dior's chic new palette takes you from the runway chic to the bronzed goddess in seconds."
Det här låter ju som något man borde ha i handväskan när våren börjar smyga sig på och man ska ut på sin första dag i solen. Paletten "Dior Girly Blossom Palette" har higlighter, lipgloss och bronzepuder, allt för den där naturliga touchen. Jag gillar de skira färgerna, som går ihop med resten av vårtrenden inom makeup. Tyvärr säljs paletten på Sephora, som inte skickar till Sverige, men om någon annan ser den här i butik eller nätbutik så hojta gärna till!

Ny rengöring


Date: 2006-02-03 Time: 17:26:03
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

När jag köpte en Hypnose-mascara från Lancôme för ett tag sedan fick jag en liten presentförpackning på köpet med rengöring och lite annat smått och gott för huden. Jag hade nästan glömt bort det så jag blev riktigt glad när jag hittade dessa härliga burkar idag:

 
Kitet består av:
Galateis Clarte - Gentle clarifying and cleansing fluid, face and eyes (normal- till kombinationshy)
Tonique Douceur - Hydrating Lotion with gentle plant extracts (normal till torr hy)
Hydra Intense - Hydrating Gel Mask with natural water captors (normal- till kombinationshy)
Caresse - Instant Silky Touch, moisturising body lotion

Jag som stod och klämde på ny rengöring från Lancôme så sent som i onsdags, nu kan jag ju prova gratis i ett par veckor. =) Jag har haft deras rengöring och ansiktsvatten för torr hy innan men ville byta nu när den är mer känslig/normal och så kan jag ju kombinera med min nya Aqua Fusion fuktkräm. Min dag är gjord!

Bronzingpuder


Date: 2006-02-03 Time: 13:54:48
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter min efterlysning förra veckan på ett bra bronzingpuder fick jag massor av bra tips från er läsare. Jag tänkte dela med mig med en sammanfattning av de märken ni gillar, så om det är någon annan som är på jakt efter ett nytt bronzingpuder kan ni välja och vraka på sorter som faktiskt fungerar bra! (Ingen inbördes ordning i listan)

1. ID Bare Escentual - Warmth
2. Make Up Store
3. Isa Dora (den här är det 4 stycken som tipsar om)
4. Dr Hauschka - Bronzepuder Novum
5. Bloom - Solpuder (finns att näthandla på Blush)
6. Karin Herzog - Egyptian Earth


För mig blir det antagligen att inhandla Isa Dora, jag var och testade häromdagen och gillade Terracotta powder med en aning glitter i. Prisvärt är det ju också, det gillas verkligen! Dessutom finns både bronzing puder och terracotta, så man kan välja vad man tycker ser snyggast ut. Som jag förstår det är det ingen större skillnad, båda ska användas i panna, på näsa och haka eller vid urringningen.

Beauty Place har blivit med mail!


Date: 2006-02-02 Time: 21:32:05
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Som några av er kanske redan har märkt har jag lagt till en mailadress som ni kan kontakta mig på. Det är tänkt att den ska fungera som allmän för sidan, om ni har några funderingar eller frågor som inte passar ihop med inläggen kan ni skicka er fråga där så kollar jag upp och skickar mail tillbaks. Det är även fritt fram att önska kommande bloggteman, recensioner på specifika produkter eller komma med ris och ros så ska jag göra mitt allra bästa för att stå till hands! Kommer ni på andra saker att maila om är det självklart välkommet det med.

Adressen, som ni även hittar längst upp på sidan, under rubriken är: [email protected]


Bild från Font Shop

Brush-on gloss


Date: 2006-02-02 Time: 17:39:20
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

På tal om gloss som man applicerar med en borste som glosset kläms ut på, som jag bloggade om i tisdags, så spanade jag lite extra efter dess billigare varianter igår. Isa Dora har Brush-on Gloss som sin motsvarighet till glosset från Estee Lauder så jag tittade på och provade det på Åhlens.



Förhoppningsfullt öppnade jag korken och ville ha hittat något liknande för mindre än hälften av priset, student som man är. Men nej, helt plötsligt kommer en jätteklick ut och jag får ingen kontroll på mängden av glosset som jag vill ha ut överhuvudtaget. Färgerna var dock härliga, halvtrensperanta och finns i 8 varianter. Tyvärr smakar glanset konstigt på läpparna och jag kunde inte sluta tänka på det. Det sitter rätt bra, men är ingen sensation, tuben är i alla fall snygg och priset bra för en tunn plånbok. Nja, det blir nog att längta vidare efter glosset från Estee Lauder för min del.

2 för 1


Date: 2006-02-02 Time: 14:32:50
Kategori: Smink { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter en seg morgon och seminarie i min nya D-kurs strosade jag och en vän ner till stan och tittade lite i affärer innan vi skulle med tåget hem. Söta väninnan hade nämligen kommit på en bra idé... eftersom hon hade 2-för-1 kupongenMake Up Store som de hade med i senaste numret av Vecko-Revyn så kunde vi köpa varsitt läppglans och betala bara hälften av det vanliga priset. Så för 62,50 ynka kronor kom jag hem med Gloss Lips - La la. På bilden ser det väldigt rosa ut men det blir mer naturligt på läpparna, nästan transparent fast med en extra liten touch. Bra sitter det och gott smakar det, sådant tycker vi om!





Gratis är nice


Date: 2006-02-01 Time: 18:12:38
Kategori: Hudvård { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår under min korta runda på stan var jag inne på Body Shop för att inhandla min absoluta favorit inom makeupborttagning för ögongen - Eye Makeup Remover Camomille. Helt fantastisk, har använt den i 4 år, som tar bort all mascara, skugga och kajal eller vad man nu använder. Den fungerar också återfuktande så jag märker att jag inte tappar lika många fransar som med andra removers. Min väninna blev dock smått allergisk, så fråga gärna om ett prov innan du köper hela flaskan.

Hur som helst fick jag, när jag betalade, ett 5 ml prov på deras Body Lotion jordgubb, eftersom de har nyheter inom serien jordgubb. Kila iväg och fixa ett du med! Man får även 15% på lotionen i full storlek om man slår till inom 1½ vecka efter att man fått provet.




Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0