Recension: Isa Dora - VibraLash Mascara


Date: 2010-03-31 Time: 20:00:09
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

För en dryg månad sedan kom VibraLash Mascara hem till mig med posten för hårdtestning. VibraLash är Isa Doras nya satsning och jag tycker att det är kanon att budgetmärkena hoppar på hypen med vibrerande mascaror - ja, hypade produkter i allmänhet är särskilt välkomna i lägre prisklasser, tycker jag. Eller vad säger ni?

Hur som helst - där kom jag bort från ämnet lite.. men här kommer jag till första minuset, redan i fjärde raden av recensionen. Priset - på budgetmascaran - är 195 kronor, om du inte lyckas komma över en för extrapris vill säga. Vidare till hur mascaran uppträder då, kanske?

Tanken med VibraLash är att du ska slippa jobba för att få snygga, flådiga fransar. Mascaran med dess vibrationer ska liksom jobba åt dig genom att "omsvepa" fransarna. Det finns 3 steg att använda sig av, där den första är rätt lugna vibrationer och den tredje är lite mer rejäl. De lägre stegen kan till exempel användas på mindre och undre fransar medan det högre används för att bygga upp längd. Personligen tycker jag bäst om steg 2. Och jodå, jag gillar resultatet - det är lätt att få till separerade, långa, fina fransar med rejäl svärta. Precis som jag gillar det. För att fixa volym krävs lite mer jobb och jag får upprepa applicerandet 3-4 gånger innan jag har resultatet jag vill ha.

De undre fransarna har jag lite svårare med, eftersom borsten har rätt korta gummipiggar är det svårt att måla dem utan att trycka rätt mycket och då får jag mascara under fransarna. Jobbigt att behöva torka bort med topz, så inget jag gillar när jag har bråttom.

Hållbarheten är helt ok, några små svarta korn har letat sig ner på kinden framåt eftermiddagen men inte mer än så. Sammanfattningsvis en bra mascara som med lite tid, tålamod och jobb är en riktig guldklimp. Om Isa Dora upprepar konceptet med en lite bättre borste som fixar volym och de nedre fransarna på samma tid och samtidigt passar på att sänka priset - då har de en 5-poängare.

BETYG: BBB (3/5)

Scratch Nails - Dusty Mocca


Date: 2010-03-25 Time: 20:12:08
Kategori: Naglar { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag tror att lacket Dusty Mocca från Scratch Nails nyheter kan bli en ny favvo och ett skönt avbrott från alla mina rosa nyanser. Nougatfärgat, lagom mycket färg och kanonbra täckning efter 2 lager. Ikväll hade jag lite tid över också, så jag var duktig och grundade med underlack och drog ett lager med topplack efteråt också. Ska det manikyras så ska det. Nu luktar det nagellack i hela vårt vardagsrum, hihi.

Vill du också shoppa Scratch Nailsgör du det här eller så tar du en promenad till någon nagelsalong eller passar på om du besöker en stad som har ett stort Åhlénsvaruhus.

Nu är jag brunett!


Date: 2010-03-24 Time: 20:53:28
Kategori: Om Mig { 12 Kommentarer }
______________________________________________________


Jag lovade ju att visa upp hur mitt hår ser ut nu, efter förvandlingen från blondin till brunett hos min duktiga frisör igår. Samtidigt delar jag med mig av en liten del av mitt och sambons vardagsrum, där ljusen är tända och båda datorerna igång. Som det ska vara i ett datorberoende hushåll, haha.

Jag försöker fortfarande vänja mig vid att håret inte är blont längre - lite av den mörka färgen kommer ju att gå ur vid första tvättarna och sedan kommer det att vara precis den färgen som jag var ute efter. Så brunt som det är nu är för övrigt ungefär min riktiga hårfärg.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan är det dags för Greys!

Vår med Scratch Nails


Date: 2010-03-23 Time: 21:24:46
Kategori: Naglar { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Scratch Nails


Hej allihop! Hoppas att ni har haft en lika trevlig tisdag som jag har haft, trots regn och trötthet. Efter jobbet åkte jag direkt iväg till Borås för att fixa håret hos min fina frisör Mia, som jag troget har hållt mig till sedan 2004 för att hon är så otroligt duktig. Tro mig, jag har verkligen försökt att gå till andra - som ni kanske minns bodde jag ju faktiskt i Eskilstuna i över tre år och det var rätt osmidigt att ha sin frisör i Borås. Bobby kom så nära det gick men nu är jag jätteglad att jag bor i Göteborg och är närmare Mia igen, så att hon kan fixa mitt hår. Den här gången tog jag det stora steget från blondin till brunett - bilder kommer imorgon!

När jag kom hem väntade ett paket med nagellack på mig, från Scratch Nails. Från vänster till höger ser ni

• Bas/Topplack #100
• Coral Gold #402
• Nineteen Eigthy Five #522
• Dusty Mocca #306
• Black Purple #520

Någon av godingarna åker på naglarna imorgon, nu väntar sängen, boken och en stor kopp te.

Recension: Schwarzkopf OSiS Sparkler Shine Spray


Date: 2010-03-21 Time: 17:24:59
Kategori: Recensioner { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Glansprodukter är en jäkligt bra uppfinning, om du frågar mig. Om man avslutar sin styling med glansspray eller silikondroppar så ger den liksom frisyren det där lilla extra oomph:et. Jag har väldigt ofta hästsvans till vardags och jag drar ofta fingrarna igenom svansen med några silikondroppar för att sluta topparna och få bort frisset.

Glanssprayen Sparkler Shine Spray från Schwarzkopf OSiS är relativt ny hemma i mitt badrumsskåp - den köpte jag på köpcentrumet Allum utanför Göteborg för ett par veckor sedan när jag var där på shoppingtur med bästa kompisen. Tidigare OSiS-produkter har varit lite ojämna i resultatet för mig - vissa älskar jag och andra tycker jag är rent ut sagt helkassa, men nu slog jag till på ett "Köp 3 betala för 2"-erbjudande inne på Bellbox.

Sparkler Shine Spray sprayas över torrt hår och det räcker med ganska lite av produkten för att jag ska tycka att det räcker. Jag borstar sedan igenom håret och märker direkt att frisset lägger sig en aning och mitt hår upplevs som slätare och mer välvårdat - följsammare utan att behöva föna i en halvtimme, ungefär. Jag älskar också att glanssprayen från OSiS extraknäcker som balsamspray - det lustiga är att den är nästan bättre eller i alla fall lika bra på det området. Mitt hår känns som dagen efter en riktigt bra inpackning och det gillar jag skarpt. Allra bäst fungerar sprayen för utsläppt hår men även när jag har tofs upplever jag en viss skillnad, även om jag gärna hade sett att håret fick lite extra av den där glansen som ett riktigt välmående hår har. Det är svårt att beskriva och sätta fingret på - men om ni tänker er ungefär hur brunt hår ser ut precis efter en toning, SÅ vill jag att det ska se ut och det gör det inte riktigt.

Så till det riktigt stora minuset - lukten! Jag skojar inte när jag säger att mitt hår luktar herrparfym när jag har sprayat det med OSiS Sparkler Shine Spray. Eller... inte riktigt herrparfym heller. Mer som killparfym: AXE. Usch, säger jag bara - gör om, gör rätt Schwarzkopf! Jag fixar till det genom att spraya över mitt hår med min vanliga parfym så känns det inte mer, men jag vill att en hårprodukt ska lukta fräscht eller i alla fall som just hårprodukt. Inte killparfym. Det tror jag fler kan hålla med om. Detta drar ner betyget rejält och tillsammans med den lilla extra glansen som jag tycker saknas landar jag på ett betyg på 3.

BETYG: BBB (3/5)

Några fina beauty-erbjudanden!


Date: 2010-03-19 Time: 22:51:36
Kategori: Fyndtips { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Just nu ligger jag i sängen och njuter av att helgen precis har börjat. Sambon sitter med grabbarna ute i vardagsrummet och tittar på koreansk vampyrfilm. Funderar på att nätshoppa lite i helgen och surfar därför runt på diverse beautybutiker på nätet (det finns alldeles för mycket fint för att inte klicka hem något). För er andra som också känner för att fynda i helgen kommer här lite rabattkoder och tips.

 Handla för mer än 500 kronor hos Eleven så får du ett fullsizeläppglans från Aqualina Pink Sugar på köpet.

 Har du Facebook? Passa på att bli ett fan av Accessora så får du, förutom koll på nyheter och reor, 50 kronor att handla för när du beställer för 275 kronor eller mer.

 När du ändå är igång - passa på att bli ett fan av Nelly.se på Facebook också. Då får du 100 kronor att shoppa för när du beställer för över 500 kronor. Där finns all möjlig skönhetsshopping, förutom kläder, så de där 500 kronorna är lätta att beställa för, jag lovar.

Nu ska jag börja räkna dagarna tills jag sitter på Göteborgs Konserthus med M och lyssnar på Salem Al Fakir - om en vecka är det dags! En tidig födelsedagspresent från älsklingen.

I Care by Maria Nila


Date: 2010-03-19 Time: 18:46:40
Kategori: Hårvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


I Care Sun & Swim är en hårvårdsserie från Maria Nila som kommer att vara perfekt lagom till min och älsklingens LA-resa om drygt två månader. Serien består av tre stora flaskor i härlig, solig färg - som ni ser på bilden. Schampo, balsam och treatment med honungsextrakt och UV-skydd ska återfukta solskadat hår och skydda det mot ytterligare påfrestningar i värmen.

Den här serien ser jag verkligen fram emot att börja testa. Håll tummarna för att solen tittar fram snart och att våren är på väg. Ser ni förresten hur blek jag är? I need some sun!

Sommar á la Isa Dora


Date: 2010-03-18 Time: 20:23:37
Kategori: Nyheter { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

En liten sneak peak av sommaren tolkad av Isa Dora kom med mailen för ett par dagar sedan. Jag har haft fullt upp med jobbmöten, jagande av födelsedagspresenter (min pappa fyller år idag och sambons systerdotter firar i helgen) och körkortspluggande, så bloggandet har tyvärr hamnat på efterkälken.

Sommaren 2010 ser ut att innebära knalliga färger och pasteller om Isa Dora får bestämma. Och inte mig emot - som ni säkert vet gillar jag rosa, lila och jordnära färger i en fin blandning. När jag ser den lilla bilden nedan tänker jag mig fina gröna, mintiga och blå eyeliners under varma sommardagar. På kvällarna ser jag de obligatoriska mintiga naglarna tillsammans med en färgglad ögonskugga och svart kajal.

Vad tycker ni om första titten? Tror ni att ni kommer gilla kollektionen?


Face Mist


Date: 2010-03-15 Time: 21:44:37
Kategori: Hudvård { 38 Kommentarer }
______________________________________________________


En av mina favoritflaskor i badrumsskåpet är utan tvekan min Face Mist. Vilket märke den kommer ifrån varierar men jag har alltid som krav att den dels ska dofta fräscht och att den ska kännas återfuktande och svalkande på hyn.

En Face Mist kan ha många olika syften - att lugna en känslig hy, återfukta ansiktet om du tex har suttit länge framför datorn eller har flugit långt, den kan användas som ansiktsvatten tillsammans med en bomullspad och ta bort de sista makeupresterna eller helt enkelt för att fräscha upp eller svalka om du sitter ute en varm sommardag. Ett köp som är väldigt lätt att berättiga, helt enkelt!

I kollaget ovan hittar du Face Mists för allt från 90 till 300 kronor. I mitt badrumsskåp just nu står M Picauts Hydrating Water - snygg flaska och sval och skön mot huden. En annan favvo är den från Make Up Store för 195 kronor, doften är helt fantastiskt fräsch och den är dryg som bara den.

Kevin Murphy


Date: 2010-03-13 Time: 19:05:45
Kategori: Hårvård { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Bland några andra härliga produkter som låg i paketet jag fick i veckan hittade jag de här godingarna. Kevin Murphy är ett hårvårdsmärke som säljs på utvalda frisörsalonger och på webbutiken Hair4U. Jag har aldrig testat något från märket innan, men som ni säkert vet vid det här laget så är jag lite picky med vilka hårvårdsprodukter som jag använder. Jag bleker håret med jämna mellanrum och måste på grund av detta ha riktigt bra, vårdande produkter som gör att mitt hår inte blir ett totalt skatbo. Frågar du mig så är det alltid värt att lägga några extra kronor på bra hårvård eftersom det är mycket drygare och därför blir kostnaden samma i slutändan.

STICKY BUSINESS är en stylingpaste som ger håret stadga. Man kan antingen applicera den i torrt hår och låta det stelna om man vill ha hård stadga eller jobba in den under lite längre tid för en mjukare finish. Den kan också användas i fuktigt hår för att framhäva lockar. Luktar hur gott som helst - lite citronfromage, ungefär.

• FRESH HAIR - Yay, ett torrschampo! Detta behöver verkligen jag, som försöker vänja mig vid att bara tvätta håret var tredje dag. Den här kommer jag att använda redan ikväll - jag behöver fräscha till håret innan kvällsaktiviteterna sätter igång.

FRESH HAIR TOWEL är en liten söt handduk med instruktioner om hur torrschampot ska användas. Den ska hjälpa till att jobba in schampot och sedan ta bort de sista överflödiga resterna av produkten efter att man sprayat den över håret.

Nu: Fixa det sista innan jag och sambon åker över till vänner för att se på Melodifestivalen och träffa Daisy, en ursöt valp som en väninna i kompisgänget har skaffat.  

Det kom ett paket...


Date: 2010-03-13 Time: 13:33:42
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Det kom ett stort, härligt paket från Polhem PR till mig häromdagen. Jag blev glatt överraskad när jag slet upp kartongen för att titta och klämma på produkterna som låg i.

Nyfiken på vad paketet innehöll? Kika in på bloggen lite senare idag så visar jag mer.

Recension: Mette Picaut - Skin Perfect Moisturiser


Date: 2010-03-11 Time: 20:04:13
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Mette Picaut Swedish Skincare är ett relativt nystartat hudvårdsmärke - framtaget av Mette Picaut, som har jobbat som modell i över 10 år. Det är lite kul att veta att hon är utbildad inom kinesisk medicin och har pluggat till sjuksköterska. Det gör på sitt vis märket mer seriöst och det känns som att mycket kunskap ligger bakom. Såhär säger hon själv om sitt märke:

"Jag har alltid strävat efter balans. Mellan vila och aktivitet, vad jag tillagar i mitt kök, vilken kunskap jag söker. Det känns viktigt att göra sin egen version av saker och ting, att inte vara rädd för att förena motsatser eller att ge sig ut på nya spår. När man till sist gör sin egen version av saker och ting märker man att det ibland finns en del regler, vissa bra andra inte. Jag vet att det är något som avspeglar sig i mina produkter. De kanske inte följer exakt de regler man förväntar sig. Men det finns alltid en tanke bakom."

Jag gillar tanken med balans - jag kan själv ha svårt att hitta den i vardagen och kan i perioder ha alldeles för mycket uppbokat i min kalender och när en sådan period är över blir jag trött, seg och alldeles för ofta krasslig. Jag vill för mycket ibland, skulle man kunna säga. Även om en hudvårdsserie självklart inte kan hjälpa mig med detta, så gillar jag att det finns en tanke som tilltalar mig bakom märket.

Jag har fått ett hudvårdskit att testa och först ut för recension är fuktkrämen Skin Perfect Moisturiser. Först och främst är doften helt underbar - som ett litet godisland. Även om jag såklart kan tycka att en produkt är bra trots en mindre tilltalande lukt så är det ett stort plus i min bok om den doftar gott. Skin Perfect Moisturiser är krämig och lite svalkande när jag smörjer in mig med den. Det är väldigt synd att fuktkrämen sedan tar så väldigt lång tid på sig att sjunka in i huden - jag får massera i drygt en halv minut innan den absorberas. Inget för stressade mornar med andra ord. Resultatet är en återfuktad hy som känns mjuk på kvällen och lätt att applicera smink på, på morgonen.

Skin Perfect Moisturiser är nog riktad åt en aning äldre målgrupp för mig, jag fyller 28 om 3 veckor - även om jag inser att jag om ett par år får börja använda produkter med lite mer fukt i. Jag har svårt att säga hur krämen påverkar linjer och liknande i ansiktet, eftersom jag ännu inte fått några sådana, så min recension som anti-age-produkt är inte helt rättvis. Som fuktkräm får den ett medelmåttigt betyg, jag hade velat att absorberingstiden minskades betydligt.

BETYG: BBB (3/5)


Glamorous Pink by H&M


Date: 2010-03-10 Time: 20:26:49
Kategori: Fyndtips { 6 Kommentarer }
______________________________________________________


Den här söta läppglanstrion kommer från H&M och ingick i min fina Alla Hjärtans Dag-present som jag fick av min sambo. Det är för övrigt vi som pussas i bakgrunden på kortet.

Trion heter Glamorous Pink och från vänster till höger ser ni Light Pink, Pink och Dark Pink. Han känner mig, min älskling, rosa är jag helt enkelt. Bilden återger ganska rättvist hur nyanserna ser ut på läpparna och doften är godis blandat med grapefrukt - väldigt fräscht, just how I like it! Konsistensen är härligt glossig och lackig, tänk Juicy Tubes. Budgetfynd, med andra ord.

Finpost


Date: 2010-03-07 Time: 11:57:05
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Titta vad som låg och väntade på mig i min brevlåda häromdagen. Fasiken att Epoch Baobab Body Butter ska vara så svår att få tag på - men det är värt lite extra meck. Supergulliga vännen Hellen drog i lite trådar och fick tag i en burk av den här finingen. Jag har redan öst kärlek över den i en tidigare recension så jag låter det inlägget tala för sig själv. 250 välinvesterade kronor, helt enkelt!

En kärleksförklaring


Date: 2010-03-06 Time: 17:49:04
Kategori: Mina favoriter { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag är smått nyförälskad i LdBs kroppsprodukter sedan ett tag tillbaks. Deras "tråkstämpel" som de släpade på hängde med mig alldeles för länge. Man kan väl lugnt säga att LdB inte gjorde så mycket för att tvätta bort stämpeln av lika delar budgetprodukt och tråkig förpackning. Sedan kom helt plötsligt deras olika Limited Edition-produkter och hottade upp LdB rejält!

Det började med en rosa flaska med Shimmering Body Lotion. Sedan kom förra årets absoluta body-lotion-favorit. Och nu den här. En av mina Alla Hjärtans Dag-presenter från mitt hjärta. Fresh & Fruity Lotion doftar - precis som namnet beskriver - fruktigt, somrigt och konsistensen är alldeles lagom tjock. Tillräckligt för att återfukta men lagom rik för att kunna absorberas snabbt. Köp så fort du ser den, med andra ord!





Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0