Recension: Nivea Double Designer Mascara


Date: 2010-05-29 Time: 23:52:46
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Double Designer by Nivea


Som skönhetsjunkie i allmänhet och sminkbloggerska i synnerhet är jag alltidjakt efter den perfekta mascaran. Det är den sminkpryl som i alla fall jag tycker gör den allra största skillnaden på ett osminkat vs ett sminkat fejs och den produkt som de flesta nämner är den enda grej som de drar på även om de struntar i allt annat. Det är rätt svårt att hitta en mascara som har allt som jag vill ha i en mascara - volym, lite extra längd, definition, hållbarhet, lätt att applicera, rejäl svärta, klumpfri... en hel del, med andra ord. Men nya Double Designer från Nivea, ja, den kommer rätt nära!

Double Designer Black Mystic består av två "delar" med en dubbelborste som har en ände var av själva flaskan. Nummer 1 ger svärta och volym medan nummer 2 ska ge skimmer med hjälp av pärlextrakt. Hur borstarna ser ut ser ni på bilden, den tjocka (nummer 1, till vänster) är lagom maffig utan att för den skull bli klumpig och opraktisk, den smala (nummer 2, till höger) är en gummiborste som är grymt bra på att separera. Det går bra att bara använda den tjocka "vanliga" mascaran om man vill det - det brukar jag göra de morgnar när jag är extra trött - även om jag tycker att det blir snyggast när man kombinerar båda två.

Resultatet med både nummer 1 & 2 av mascaran är tjocka, separerade, fina fransar som skimrar en aning i vissa vinklar, när ljuset ligger på från "rätt" håll. Inte för mycket, absolut inte så att det känns fjortisaktigt eller glittrigt, utan bara lite extra vardagsfint sådär. Använder jag bara nummer 1 så blir mina ögonfransar voluminösa och svärtan är riktigt bra. Mascaran fäller minimalt och när jag sminkar av mig på kvällen så känner jag mig fortfarande riktigt fräsch. Det enda jag hade velat ändra med Double Designer är mängden mascara, eftersom det är två ändar får Nivea bara plats med 2x5 ml i flaskan och det tar slut på lite mer än en månad. Priset är strax över budgetpris, 159 kronor.

BETYG: BBBB+ (4+/5) 

Lite mer USA-shopping


Date: 2010-05-28 Time: 23:41:36
Kategori: Shoppat { 18 Kommentarer }
______________________________________________________


När jag väl hade börjat beauty-shoppa var det lite svårt att sluta. Jag kom hem med en hel del i resväskan (på gränsen till övervikt), inte bara smink, hudvård- och hårvårdsgrejer utan massor av kläder, väskor & skor också. Men det här är ju ingen modeblogg så jag har bara fotat alla härliga skönhetsprodukter. En del har ni ju sett tidigare, det här är resten.

Jag får erkänna att det mest blev grejer från Sephora även om jag hittade inte mindre än 5 Redkenflaskor på outlets (schampo, balsam & inpackning är inte med på bilden) och fyndade rejält! Två läppglans från Covergirl och Kiehls fick också följa med mig hem i väskan, köpta på en liten närbutik i San Fransisco. På Sephora hittade jag:

Sexy Mama från The Balm: Pudret som blivit hyllat av ungefär 90% av alla skönhetsbloggerskor måste provas.
♥ Ögonskuggan Poodle Puff från Too Faced: Rosa och brunt går alltid hem i min sminksamling.
♥ Concealern Boi-ing från Benefit.
♥ Überhyllade Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay finns nu i uppdaterad version med lite skimmer i - den plockades genast ner från hyllan.
♥ Jag har behövt en vit eyeliner hur länge som helst så jag slog till på en från Sephoras egen linje. Jag har ju goda erfarenheter från deras produkter sedan tidigare.
♥ En rundad smudgeborste, också från Sephoras egna märke.

P.S: Ser ni bröllopstidningarna som är med där i hörnet på bilden? De ligger där eftersom underbara sambon friade på vår semester och vi nu är förlovade. ♥

Nominera mamma - få gratis Niveaprodukter


Date: 2010-05-26 Time: 01:09:58
Kategori: Tävlingar { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Ni glömmer väl inte bort att det är Mors Dag på söndag? Jag har passat på att shoppa en present till min fina mamma här i USA, eftersom jag tycker att alla mammor ska bli firade för att de gör ett så bra jobb.

Nivea vill också fira Mors Dag och har därför startat en tävling som jag tycker är riktigt bra. Alla som deltar genom att nominera sin mamma får nämligen både body lotion & duschkräm från serien Happy Time. Personen som vinner tävlingen får dessutom ett handgjort handsmycke och en SPA-helg för 2 personer.

Nyfiken på hur du gör för att vara med? Easy!

1. Nominera din mamma på skönhetsmärkets hemsida.

2. Maila din postadress till [email protected] så att Nivea kan skicka produkterna till dig.

3. Gör detta innan midnatt den 30/5 för att vara med i tävlingen.


Shoppa billig hårvård


Date: 2010-05-18 Time: 07:44:26
Kategori: Fyndtips { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihop, där hemma i Sverige! Just nu myser jag och pojkvännen i vår härliga säng på hotellrummet i LA, har precis sett en film och vilat efter en lång dag på Universal Studios. Ingen shopping idag, med andra ord, men det ska vi ta igen i "The Hills" imorgon. Spana in Hollywoodskylten, pampiga hus och kändisspotting är också med på listan. (Vi får väl se om vi ser några, haha.)

För er som är shoppingsugna där hemma kan ni passa på att fynda på Look Fantastics hårvårdsrea. De har sänkt priserna på bland annat Kérastase, Joico, KMS, Paul Mitchell, TIGI och L'oreal. Jag shoppar nästan alltid mina hårvårdsprodukter från Look Fantastic eftersom jag är så kräsen när det gäller schampo & balsam och prisskillnaden är så stor om jag skulle köpa det i en svensk butik (nästan dubbla priset skulle jag behöva betala.) Jag har bara goda erfarenheter från webshoppen - bra leveranstider, inget som gått sönder och trevliga samples. 

Shopping i La 100515


Date: 2010-05-16 Time: 06:31:45
Kategori: Shoppat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________



Shoppingdag nummer två avklarades idag i Santa Monica här i Los Angeles. Av en slump upptäckte jag och sambon en shoppinggata som vi inte hade planerat att åka till, men vi tog en runda där ändå. Tur för mig, eftersom jag hittade en läskigt stor Sephora att promenera runt i och plocka ner skönhetsgrejer i min lilla shoppingkorg. Jag älskar att folk är så trevliga i LA, det är leenden och trevliga hälsningsfraser överallt och skulle någon råka gå in i mig så säger de ursäkta direkt. Det borde vi bli bättre på hemma.

Efter dagens Sephorabesök kom jag tillbaks till hotellrummet med ytterligare en duschcreme från Philosophy + en Body Lotion med samma doft. Jag vet inte hur många gånger jag har önskat att jag hade en lotion i samma underbara doft som min duschcreme, just när jag har använt Philosophy, så det här var efterlängtad shopping. Sephoras egna Body Butter är en annan av mina favvos, så jag köpte på mig en med doften Pink Grapefruit Sorbet.

I sminkväg blev jag äntligen ägare till min första The Balm-produkt; Cabana Boy-rouge. Ögonskuggeduon på bilden är från Too Faced, den heter Ooh & Aah och är silver och svart. Det fina nagellacket är från mästarna av lack - Illamasqua.

Shopping i LA 100514


Date: 2010-05-15 Time: 06:17:22
Kategori: Shoppat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej bloggen! Jag skriver från vårt hotellrum i Los Angeles, vi slappar och laddar batterierna efter en heldag på ett otroligt stort shoppingcenter med över 150 butiker. Jag hittade en liten Sephora och gick genast lös på lite skönhetsprylar. Jag hade utan tvekan kunnat shoppa 10 gånger så mycket, men vi ska ju faktiskt vara här i två veckor, så jag försöker hålla i pengarna (i alla fall lite).

I Sephora-påsen från dagens shopping: Philosophys Birthday Party med 3 duschcremer (Chocolate Frosting, Vanilla Birthday Cake & Strawberry Ice Cream) och rouge från NARS - Orgasm såklart!

Enormous Lash


Date: 2010-05-10 Time: 21:45:37
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

De mest hypade produkterna just nu är inte "vanliga" sminkgrejer, som mascara eller foundations, utan sådana som bygger upp, förbereder och gör slutresultatet ännu lite bättre. Primers, näring till ögonfransarna, plumpers - ja, ni förstår säkert vad jag menar.

Enormous Lash är ett balsam för ögonfransarna som lovar längre, tjockare och fylligare fransar i ett nafs. Produkten används bland annat av snygga Kim Kardashian, Jenny McCarthy, fd playboybruttan Kendra Wilkinson och Courtney Cox. Smakar det så kostar det dock - för en tub Enormous Lash får du punga ut med 989 kronor. Är ni nyfikna på att se om det fungerar så finns nu märket att shoppa hos Accessora. Själv ska jag leta efter både den här och Neu Lash i LA (vi åker på torsdag morgon), jag håller nämligen tummarna för att det är lite billigare där.


Enormous Lash kollage

Tipsigt 100510


Date: 2010-05-10 Time: 13:24:34
Kategori: Skönhetstips { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Tipsigt om hårinpackning


Min sminkrutin till vardags


Date: 2010-05-06 Time: 21:12:51
Kategori: Smink { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Basprodukter

Ögon & Kinder


Ett av mina favoritteman i andras bloggar är när man får titta in i någon annans garderob eller sminkskåp. Det bjuder alltid på så mycket inspiration och fungerar mycket bättre än tidningar för att jag ska bli sugen på att ge mig ut på stan och shoppa nytt. Det här inlägget har därför legat och grott i mitt huvud ganska länge innan jag tog tag i det. I det här inlägget delar jag med mig av mina sminkrutiner till vardags och bilder på de produkter som jag älskar lite extra mycket just nu.

 Har jag några extra minuter på morgonen grundar jag med en primer innan min foundation för att hyn ska bli jämnare och sminkningen ska fästa bättre och hålla under dagen. Smashbox primer har jag recenserat tidigare - kolla in det här om du missat det.

 Om jag har bråttom och måste välja mellan mycket färger eller en bra bas så väljer jag i nio fall av tio basen. FACE Stockholms matta foundation har varit min favorit i flera år! Jag brukar applicera lite över kinderna och T-zonen för att få bort de röda partierna innan resten av sminket åker på.

 Concealern är min bästa vän de flesta morgnar eftersom jag är en otroligt morgontrött människa. E. Funkhouser-paletten börjar sjunga på sista versen så jag hoppas på att hitta en ny favvo i Los Angeles (en vecka kvar!)

 En primer för ögonlocken är också bra att ha - jag använder den dock inte riktigt varje dag utan när jag har orken att gå upp 10 minuter tidigare.

 Mitt rouge som jag fyndade från Body Shop för några månader sedan har blivit mer än en favorit i min sminkväska - helt underbar nyans, lagom intensitet och superb hållbarhet!

 Jag gillar ju (som bekant) naturliga nyanser i min sminkning och till vardags använder jag ofta min ögonskuggspalett från Too Faced, Natural Eye. Den innehåller 9 görsnygga skuggor, 3 ljusare som jag varierar mellan för att grunda och 6 lite mörkare att skugga och forma ögonmakeupen med.

 Brynen fyller jag i och formar med ögonbrynsskuggan Tri Brow från Make Up Store plus en sned pensel från samma butik. Jag brukar använda de två ljusare skuggorna beroende på hur mörka bryn jag vill ha, den svarta + en fuktad pensel knäcker gärna extra som eyeliner.

 Jag avslutar alltid makeupen med mascara - det och concealer kan jag aldrig vara utan till vardags. För tillfället hårdtestar jag Niveas Double Designer Black Mystic - recension kommer i dagarna så håll utkik!

Smashbox Summer 2010 - Naked Beauty


Date: 2010-05-05 Time: 20:13:44
Kategori: Kollektioner { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Naked Beauty



Naked Beauty kallar Smashbox sin sommarkollektion, som består utav 4 nya produkter kombinerade för att vi ska lyckas se sådär naturligt fräscha ut som vi alltid har lärt oss att smink ska få oss att göra. Promobilden visar upp en snyggt brunbränd tjej med grymt snygg frisyr, bronzade kinder och rosatonade läppar.

• Highlighter & Krämrouge i en gemensam bytta - ni ser den längst upp till vänster.

• Ny Lid Primer i nudefärg med lätt skimmer som kan bäras för sig själv eller tillsammans med ögonskugga. 

• Naked Beauty Lip Gloss kit - 8 minigloss i bruna och rosa nyanser.

• Halo Hydrating Perfecting Bronzer - ett måste i varje sommarkollektion.


Ska vi köra ett test och se om ni känner mig? Vad tror ni att jag tycker om den här kollektionen och varför?

Recension: ELF Cosmetics - Eyelid Primer


Date: 2010-05-02 Time: 14:39:06
Kategori: Recensioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

ELF Cosmetics Eyelid primer


För ett tag sedan fick jag ett paket från E.L.F Cosmetics som bland annat innehöll deras Eyelid Primer. Ögonlocksprimern har jag använt nästan varje dag sedan dess - antingen utan skugga över, bara för att ljusa upp ögonlocken och se piggare ut eller med flera olika nyanser av ögonskugga.

E.L.F Cosmetics lovar att primern ska göra så att ögonskuggan sitter längre, inte lägger sig i vecken och gör ögonlockens ton jämnare. Håller ELF vad de lovar, undrar ni kanske då? 50/50 skulle jag vilja säga. Primern är definitivt bra för att fixa en ljus, jämn ton och jag tycker att det blir en stor skillnad innan och efter att jag har applicerat den över ögonlocken. Jag ser pigg och mer make:ad ut, på ett riktigt naturlig sätt - något jag verkligen gillar. Det är också en aning lättare och smidigare att arbeta in och sudda ögonskuggan efter att jag använt primern.

Men, när det kommer till den viktiga delen av en primers användningsområde, det vill säga att se till att ögonskuggan sitter där den ska hela dagen (och kvällen), där är ELFs Eyelid Primer sådär. Min ögonskugga börjar lägga sig i vecken ungefär vid lunchtid och även om den inte försvinner lika snabbt som utan en primer så gillar jag inte skugga som "veckat sig". E.L.F Cosmetics Eyelid Primer är ju dock en rejäl budgetprodukt och kostar bara 18 kronor - så det drar upp betyget till godkänt.

BETYG: BBB (3/5)


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0