BECCA hos HQ Hair


Date: 2008-08-31 Time: 20:01:21
Kategori: Nyheter { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Sminkmärket BECCA har fått många pris från skönhetstidningar och lovord från sminkjunkies runt om i världen. Själva grundtanken med deras smink är att få till en bra bas, snygg hy och - som de själva uttrycker det - en flawless look. Som ett resultat av grundtanken är färgerna naturliga - bruna, rosa osv. Och även om naturliga sminkningar kan bli lite trista ibland gillar jag deras filosofi, en fräsch naturlig look funkar alltid!



Märket finns nu att shoppa hos HQ Hair - just nu får du ett beach tint gratis när du shoppar en BECCA-produkt och skriver in koden BECCA i kassan innan 11 september.

PRET-ty tema v 35


Date: 2008-08-29 Time: 12:31:44
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Den här veckans tema hos PRET-ty-nätverket är: Berätta om ett märke eller en produkt som du är nyfiken på att testa och varför.

Många är gångerna som jag har tittat och klämt på Vincent Longo:s produkter men jag har aldrig kommit hem med något och egentligen är det konstigt - märket har jättemånga fina produkter, särskilt ögonskuggor. Det finns speciellt en grå-silver-svart skugga (dock inte den som är på bilden) som är helt underbar! Dessutom ska kvaliteten vara riktigt bra, tycker de som testat.

Vincent Longo står högst upp på min lista över märken som jag skulle vilja testa! Finns bland annat på COW Parfymeri i Göteborg & Stockholm.



Cherries Noir - Laura Mercier Fall 08


Date: 2008-08-28 Time: 21:28:42
Kategori: Kollektioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Cherries Noir är Laura Merciers höstkollektion och du ser en samling av produkterna på bilden ovan. Looken de tänker sig är 40-tals-glamour-Hollywood. Mycket hösttoner och rätt härliga färger, enligt mig.

Laura Mercier gör som Bobbi Brown och många andra sminkmärken just nu och släpper en tom palett, Custom Compact, som man själv fyller med sina favvofärger - en toppenidé om du frågar mig. Fast allra mest gillar jag paletten Illuminating Powder med 4 toner av rosa som ska ge fräschör och glow till kinder och ansikte.

Höstinspiration 2008


Date: 2008-08-28 Time: 10:50:41
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Lagom till årstidernas början brukar jag bjuda på lite inspiration i makeupväg. Just nu känns det mest att det är för att det är trist att hösten börjar närma sig och de där sensommarkvällarna verkar vara ljusår bort, så då gör jag det bästa av situationen och tittar på höstfärger!



♥ Grunda med Matte Foundation från FACE Stockholm (min personliga favorit).

♥ Täck mörka ringar och eventuella blemmor med Stilas Concealer.

♥ Få sommarens bränna att hålla så länge som möjligt med bronzerpudret Sun Touched från Make Up Store.

♥ Markera ögonen med hjälp av NARs Liquid Eyeliner i färgen Shake Down - lek gärna med kråksparkar och tjockare linjer.

♥ Skuggpaletten Candy Bars från Too Faced i färgen Brown Sugar har 4 härliga höstfärger att förgylla ögonen med.

♥ Avsluta ögonsminkningen med tjocka, långa fransar - Big Fatty Mascara från Urban Decay.

♥ En knallig rosa färg på läpparna är superfint - den på bilden från DiorKiss tycker jag speciellt mycket om!

Fina naglar


Date: 2008-08-27 Time: 18:57:46
Kategori: Allmänt { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag har jag äntligen varit och fixat till mina naglar igen - det var väldigt mycket utväxt på dem så de såg både slitna och för långa ut. Den här gången bad jag nagelterapeuten att korta av dem en bit, så jag får prova på lite kortare men ändå fräscha naglar.


Jag har lite dålig fantasi och är rätt förutsägbar när det gäller att fixa mina naglar - alltid fransk manikyr och klarlack. Det är först när de är på rejäl utväxt som jag väljer att lacka om dem i annorlunda färg. Jag får bjuda på en NOTD om ett par veckor igen helt enkelt (med en roligare färg än klarlack).

Philosophy-godingar


Date: 2008-08-24 Time: 18:45:11
Kategori: Hudvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________


I torsdags fick jag hem min kaffebryggare/espressomaker som varit inne på lagning och ni kanske kan tänka er hur mycket jag har njutit av mitt kaffe den här helgen? Det är bara att inse - jag kan inte vara utan koffein på morgonen längre :)

Setet The Coffee House från Philosophy med 3 duschkrämer med kaffeinspirerade dofter skulle gärna också få bo hemma hos mig. Jag fullkomligt ÄLSKAR min nuvarande Melon Daquiri, som är den tredje duschkrämen i ordningen från Philosophy för min del. Fast... only at Sephora... ytterligare en gång kan vi konstatera att det borde finnas i Sverige. Namninsamling någon?

För er icke-kaffe-älskare där ute finns ett liknande set med chokladinspirerade duschkrämer också. Jag vet en av mina väninnor som skulle bli glad för ett sådant paket i alla fall - undra om hon kan klura ut vem hon är? Chokladsetet Just Because finns bland annat på HQ Hair.


Pink Gold


Date: 2008-08-23 Time: 20:57:27
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Oh how I love Pink Gold! Ja, det var ju ett tag sedan LdB:s hudvårdsserie Pink Gold kom ut på marknaden - början på maj om jag minns rätt. Jag köpte min body lotion för lite mer än en månad sedan. Sedan dess varvas den med min body butter från Sephora - allt efter hur mitt humör är för tillfället.

LdB:s lotion luktar u n d e r b a r t, precis i min smak - melon & ananas kombinerat och innehåller skimmer så att solbrännan blir ännu snyggare, perfekt för partykvällar. Limited Edition gör ju inte ha-begäret mindre, så jag shoppade direkt när jag såg den i somras. Fjantigt, kan tyckas, men på mig fungerar det i alla fall.

Nu - soffan, en skål cashewnötter, te och film på 3:an. Mys!


Off topic..


Date: 2008-08-23 Time: 16:15:21
Kategori: Allmänt { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Ja, som sagt, lite off topic men ville tipsa om en nyöppnad webshop med söta, prisvärda smycken som jag fick mail om häromdagen - Choty. Det är tur att pengarna trillar in på kontot på måndag, dessutom är det semesterlönen så det blir lite extra klirr i kassan. Det här armbandet skulle nämligen vara perfekt till min sena, sena inflyttningsfest om 2 veckor.

Sen funderar jag även på att haka på trenden som många bloggare just nu kör med, att ha en liten frågestund på bloggen, där ni får ställa personliga frågor i kommentarerna till ett inlägg och sedan sätter jag ihop ett inlägg så ni kan lära känna mig, tjejen bakom bloggen, lite bättre... Skulle det vara intressant?

Black eye


Date: 2008-08-22 Time: 21:10:17
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Äntligen helg! Som jag har längtat, den här veckan har varit helt galet hektisk på mitt jobb - problemen har bara hopat sig mer och mer. Imorgon ska jag sova till halv 11, minst, sedan ska jag sitta i soffan med en stor kopp kaffe riktigt länge innan jag sätter igång med dagen.

Just nu är jag som mest sugen på en riktigt snygg svart ögonskugga, kolla in de här två skitsnygga sminkningarna hos Vacker & Underbar-bloggaren AkroGirl! Skapar ha-begär, minst sagt. Hon kör på en skugga från FACE, jag tror att jag får klämma lite på den nästa gång jag är i Stockholm.

Annars skulle jag inte säga nej till den här söta från Stila heller...

Recension: GOSH - Show Me Volume Mascara


Date: 2008-08-21 Time: 20:56:17
Kategori: Recensioner { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Varje gång jag testar en ny mascara hoppas jag lika mycket på att det ska vara THE mascara, med stort M. Hittills har jag inte hittat någon 5-poängare, DiorShow som många älskar tyckte jag inte alls höll måttet (inser nu att jag inte ens recenserat den, det får bli snart).



Hur som helst är det GOSH mascara Show Me Volume som har testats hos mig den senaste tiden efter en shoppingtur på Pashion i Stockholm. Det började rätt bra, det räckte med ett par drag för att det skulle bli fina, långa och separerade fransar. Men jag saknar lite av den volym som namnet faktiskt utlovar. Och nu, när jag har använt mascaran en dryg månad så smular den som bara den och halva mascaran ligger under ögonen på eftermiddagen känns det som.

Hållbarheten är alltså sådär och det blir inte bättre av att den inte sitter på så bra i regn heller, särskilt inte när det vräkt ner som den senaste veckan. Dessutom tar det längre och längre tid att få till mascaran snyggt på morgonen utan klumpar och så att den fångar upp alla små fransar.

The search goes on....

BETYG: BB (2/5)


I am Dr Feelgood


Date: 2008-08-17 Time: 18:37:30
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Är de inte världens sötaste? Dr Feelgood Lipscription från Benefit är 2 tuber med en lätt skrubb för läpparna och ett läppbalsam som man ska använda efteråt.

Ja, rent teoretiskt så går det ju faktiskt lika bra med en mjuk tandborste för att fixa så att läpparna blir mjukare i ett nafs och jag har ju ett läppbalsam som jag tycker bra om.... but still! Det stoppar tyvärr inte mitt otroliga shoppingsug just nu.

i valet och kvalet...


Date: 2008-08-16 Time: 15:09:52
Kategori: Hudvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Min älskade handkräm från Lush börjar sina vid det här laget och om en vecka när pengarna sitter på kontot ska jag shoppa nytt. Just nu står det mellan Sorbet Hand Cream från MOR och Almond Oil Daily Hand & Nail Cream från The Body Shop.


Tidigare har en stor handkrämsfavorit varit just inom Almond Oil-serien, då var det treatmentvarianten. Jag skulle vilja ha en lite lättare att ha just på dagarna, så därför lutar det lite mer åt TBS-krämen. Vad tror ni?



Recension: OSiS+ Smoothing Cream


Date: 2008-08-15 Time: 21:31:29
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Många av er har velat se ännu mer recensioner här i bloggen och då ser jag gärna till att lyda! Jag vill ju att ni ska vara glada och det ger ju mig en anledning att shoppa lite mer, enbart i test-syfte då såklart... :)




För ett par månader sedan fick jag med en burk Smoothing Cream från OSiS i en goodie-bag efter att ha sett SATC-filmen. Sedan dess har stylingcremen använts för fullt här hemma. Krämen ska, enligt OSiS själva, släta ut, ge anti-friss-kontroll och skapa naturlig glans. Och fasiken vad den fungerar bra! Jag har i den i mitt hår efter att ha handdukstorkat och kammat igenom det - efter detta fönar jag.

Skillnaden är riktigt stor, mitt hår blir mindre statiskt, mycket mjukare och följsammare på köpet. I like! Det enda jag kan tänka mig som skulle kunna ha varit bättre är den där glansen de pratar om i beskrivningen - den saknar jag lite. Jag kompletterar med några droppar glansdroppar när jag fönat klart istället så blir jag helt nöjd. Hade det inte varit för det hade Smoothing Cream fått toppbetyg.

BETYG: BBBB (4/5)

P.S Hur kul är det inte att jag lyssnar på Smooth med Santana & Rob Thomas när jag skriver detta inlägget. Ja... jag är lättroad :)

All Soft - The Range


Date: 2008-08-09 Time: 14:45:58
Kategori: Hårvård { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Söta Sublim efterfrågade för ett tag sedan ett inlägg med en genomgång av alla produkter i Redkens hårvårdsserie All Soft. Självklart får hon det, speciellt som det är min favvoserie så reklamar (finns det ett sånt ord?) jag gärna lite alldeles gratis!

All Soft består av 6 olika produkter, gemensamt för alla är att de fungerar toppen för torrt, behandlat hår och luktar underbart, tycker jag i alla fall.


Schampo: Tvättar rent på en omgång, även med spray eller andra stylingprodukter. Enda minuset enligt mig är att det är en aning odrygt, i alla fall för mitt numera rätt långa hår.

Balsam: En valnötsstor klick balsam reder ut det mesta och har man behandlat hår behövs balsam vid varje tvätt. Bara tänk på att inte använda balsamet i rötterna, då kan håret bli en aning hängigt och "tungt" = volymen försvinner.

→ Inpackningen Heavy Cream: Seriens stora stjärna, enligt mig! Jag vågar nästan våga att du kommer att älska den, bara du provar. Den gör underverk! Jag jobbar på att komma ihåg att göra en inpackning per vecka, som mitt hår skulle behöva - det går sådär...

Velvet Whip: Skyddande produkt som ska fördelas i handdukstorkat hår innan man fönar eller stylar det. Tyvärr får jag säga att jag inte älskar den här lika mycket som de 3 förstnämnda, jag tycker att Velvet Whip varken gör från eller till för mitt hår.

Silk Fuel: Glansgivande behandling som ska göras en gång i veckan efter att man tvättat håret och som sköljs ur efter 5-10 minuter. Har inte testat den här än, men V I L L!


Gold Glimmer: Glansgelé som appliceras i torrt hår för att bli av med friss och få håret att se friskare ut. Underligt namn, men, men... Har inte testat den här helller, tyvärr... någon som sponsrar mig, hehe?

Är ni sugna på att shoppa något från serien kan jag rekommendera Look Fantastic - de har bra priser för produkterna och även bra paket med tex schampo, balsam & inpackning med lite rabatt.

Sublim: Hoppas att den här genomgången gav dig ungefär den info du ville ha, annars får du (och ni andra också) gärna ställa frågor!


Vinnare av Nivea-mascara


Date: 2008-08-05 Time: 19:15:51
Kategori: Tävlingar { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Först och främst: tack för alla bidrag till mascara-tävlingen! Det var jättekul att få lite feedback om vad ni tycker mer och mindre om här på Beauty Place. Jag ska försöka att tänka på era synpunkter och tips i framtida inlägg på bloggen.

Vinnaren i tävlingen som får en Volume Impact Mascara på posten blev Anna Karlsson. Jag skickar iväg din vinst så fort som möjligt!


Lyx eller Budget?


Date: 2008-08-03 Time: 16:32:27
Kategori: Hårvård { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Dags för ett lyx-eller-budget-inlägg igen. Inspirationen till det här inlägget fick jag efter att ha lånat mammas inpackning från Wella medan jag är i Göteborg på semester och fått en trevlig överraskning. Vanligtvis brukar inte mitt hår gilla budgetvarianter, synd men sant. Men inpackningen från Wella fungerade toppen! Jag kan definitivt rekommendera den för dig som vill ha en billigare hårvårdare.

All Soft-inpackningen tror jag inte behöver ordas så mycket om, har man följt den här bloggen ett tag vet man att jag fullkomligt ä l s k a r den här hårvårdsserien.



Lyx: Redken - All Soft Heavy Cream, £18,50 hos HQ Hair (ca 228 kronor)

Budget: Wella - Hårkur, för torrt & skadat hår, ca 50 kronor

Pssst!


Date: 2008-08-02 Time: 22:10:01
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Ni glömmer väl inte tävlingen här på bloggen? Du kan vinna en av mina favorit-mascaror, Volume Impact från Nivea.

Tävla direkt, vetja!

Recension av Isa Dora - Perfect Cover Stick


Date: 2008-08-02 Time: 19:28:31
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________



Det var ett par månader sedan jag köpte mitt exemplar av concealern Perfect Cover Stick från Isa Dora, men jag hade helt glömt att jag inte hade berättat för er om mitt betyg. Det har blivit en hel del inköp på senaste tiden (för många tror jag) så den här recensionen hade jag helt missat.

Nog om det och mer om produkten! Jag hade hoppats på att hitta ett bra budgetalternativ när jag köpte det här täckstiftet men jag får leta vidare ser det ut som. Ja, Perfect Cover Stick är tyvärr ingen höjdare, den är för gul i tonen och det här var ändå den nyans som passade mig bäst av de 6 som finns att välja på - kasst utbud bara det.

PCS är för normal till fet hy (min hudtyp) men trots detta blir jag en aning torr på de ställen där jag använder concealern. Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få till ett helt täckande resultat under ögon och över finnar och liknande. Concealern fungerar bara skapligt, om du inte har så mycket att dölja. Nä, ska ni köpa något från Isa Dora, tycker jag att ni ska satsa på valfri ögonskuggepalett istället!

BETYG: BB

Lyx eller Budget?


Date: 2008-08-01 Time: 16:53:49
Kategori: Hudvård { 1 Kommentarer }
______________________________________________________


För alla er som har börjat jobba igen redan eller inte får någon semester det här året - fejka brännan istället! Dessutom är det bättre för hyn och hälsan. Själv kör jag på en blandning - njuter i solen och förhöjer med Brun-Utan-Sol.



Lyx: Clarins Self Tanning Gel, ca 245 kronor

Budget: Dove Summer Glow, ca 50 kronor (min personliga favorit)


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0