Nya godingar från Urban Decay!


Date: 2010-06-29 Time: 21:17:20
Kategori: Nyheter { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Kolla här, vilka godingar Urban Decay bjuder på till hösten. Yes - till hösten.. ett tag kvar, men något ska vi väl ha att se fram emot när värmen går över?

Paletten Vegan blandar jordnära nyanser tillsammans med surfarblått och skogsgrönt. En bra palett för dig som gillar att variera dig, med andra ord. För att inte tala om den fina asken. Jag tippar på att det här blir en av de mest efterfrågade paletterna i höst, ungefär som Aliceboxen. Vad tror ni?

Paletten till höger heter Naked och innehåller 10 nyanser av brunt + 2 som är perfekta för kvällssotning. I like!

Äh, tyckte Urban Decay - inte nog med att vi bjuder på två av de snyggaste paletterna i höst. Vi slänger med reseförpackningar med vår hypade primer också. That's just us, liksom!

Vinnare i tävlingen!


Date: 2010-06-29 Time: 19:48:04
Kategori: Tävlingar { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

I söndags kväll avslutades tävlingen om ett kit från Swiss Pharmacy - stort tack till er som var med. Åh, vad många helgrymma förslag jag fick om vad ni ville läsa mer om här på Beauty Place. Ni ska veta att det många gånger är ni som gör den bloggen med härliga kommentarer och frågor om produkter som ger mig uppslag om nya grejer att skriva om!

Hur som helst blev det Ninni som kammade hem vinsten i den här tävlingen. Jag har skickat ett mail till dig som det bara är att svara på, så kommer vinsten på posten. 

Lagom till semestern (3½ vecka kvar!) tänkte jag anordna en lite större tävling med flera olika vinster - är ni med då?

Glöm inte att tävla!


Date: 2010-06-27 Time: 13:14:08
Kategori: Tävlingar { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Ni glömmer väl inte att tävla om det fina hudvårdskitet som just nu lottas ut här på Beauty Place? Sista chansen att vara med i tävlingen om cleansing gel, mjukgörande kräm och night cream är ikväll vid 20:00.

Kom igen, klicka er till tävlingen direkt vetja!

Veronica dissar: Euroshopper bomullspads


Date: 2010-06-26 Time: 21:01:20
Kategori: Skönhetstips { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Stay away... ja, inte från mig då (såklart, jag är snäll). Nej, det är bomullspads från Euroshopper som ni ska hålla er långt ifrån i affären nästa gång.

Jag ser mycket, mycket gladare ut än vad jag faktiskt brukar vara när jag trixar med padsen och försöker sminka av mig på kvällarna. Padsen går sönder, delar på sig och trådar sig. Rejält irriterande och inget bra att använda för att få bort envis mascara eller mörk ögonskugga. Mest grinig blir jag när jag försöker plocka upp ett par bomullspads från förpackningen och jag får upp en och en halv - resten är kvar bland resten. Jag försöker plocka upp den sista halvan och får då med mig övre halvan av nästa pad också... Grr!

I-Landsproblem? Javisst.. men det här är en skönhetsblogg och då får man ta upp sådant här som problem. ;)

Tävla om hudvård från Swiss Pharmacy!


Date: 2010-06-20 Time: 18:30:17
Kategori: Tävlingar { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

Tävla om Swiss Pharmacy-kit


Jag tycker att vi kickar igång en tävling här på bloggen - det var alldeles för länge sedan nu. Den här gången har ni chansen att kamma hem ett hudvårdspaket från Swiss Pharmacy (säljs hos Medstop). Paketet består av:

♥ Cleansing Gel för normal/blandhy.
Mjukgörande hudkräm för torr hud.
♥ Caring & Nourishing Night Cream för torr/känslig hy.

Nattkrämen har redan fått höga betyg av flera bloggare, så det här vill ni inte missa!

För att vara med, följ dessa steg:

1. Länka till det här inlägget i din blogg och tipsa om tävlingen (Låna gärna bilden i inlägget).

2. Lämna en kommentar i det här inlägget där du skriver att du har länkat. Glöm inte att ange en giltig e-mailadress! När tävlingen är slut kommer jag att kontakta vinnaren via mail för att fråga efter namn och adress så att vinsten kan skickas till dig.

Har du ingen egen blogg? Lämna en kommentar här nedanför där du hjälper mig att göra bloggen bättre genom att berätta för mig om något speciellt du skulle vilja att jag skrev om.

3. Gör detta inom en vecka - sista datum att vara med är söndag den 27 juni klockan 20:00. 

Skönhetsrutiner


Date: 2010-06-20 Time: 01:56:04
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Lördagkväll = Minispakväll för en skönhetsjunkie.

Jag började redan för flera timmar sedan med en rejäl hårinpackning innan en god tapasmiddag på El Corazon här i Göteborg med min älskling. Efter myskväll med tända ljus och film passade jag på att ta tag i min helgrutin (som jag i vanliga fall brukar ta på söndagskvällar).

Helgrutinen börjar jag med att noggrant rengöra ansiktet med ansiktsrengöring (just nu från Dermalogica) och fortsätter sedan med att få bort alla döda hudceller med en härlig ansiktsskrubb. När jag sköljt av den och min hud är babylen lägger jag på min fuktmask och låter den ligga på i 10 minuter. Efter de 10 minuterna märker jag hur tydligt som helst att min hud skriker efter fukt för masken är nästan totalt absorberad. Efter att resterna är bortsköljda avslutar jag med min fuktkräm. Aah - det är alltid lika härligt att smörja in ansiktet efter en rejäl sparutin!

Shoppat 100617


Date: 2010-06-18 Time: 19:48:27
Kategori: Shoppat { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Ibland måste man unna sig saker - jo, jag lovar. Till exempel när man har avverkat 3 hektiska veckor på nytt jobb med hur mycket olika intryck och rutiner som helst att ta in. Eller när man har varit duktig och pluggat körkortsteori i en timme och fått godkänt på första pärmen med 50 frågor. Som av en tillfällighet så har jag gjort båda - och unnade mig en hel godispåse av skönhetsgrejer på rean hos Body Shop.

♥ Min absoluta handkrämsfavvo Almond Oil Hand Rescue Treatment kan jag inte vara utan. Min gamla sjöng på sista versen = jag köpte en ny igår.

♥ ... och eftersom jag älskar handkrämen kände jag ett starkt, starkt sug att testa handtvålen i samma serie, Almond Oil Conditioning Hand Wash, också. Så blev det.

♥ Sheer Lip Shine var på rea för 75 kronor. Jag köpte en söt, rosa/aprikos, variant som doftar godis!

♥ När jag stog vid disken för att betala stod Everyday Summer Face Lotion, en fuktkräm som bygger upp sin BUS-effekt gradvis, där och lockade. Jag avstår, tänkte jag.. nu har jag ändå unnat mig så mycket. När jag sen ska betala och sträcker fram medlemskortet visar det sig att den fick jag på köpet. Härligt!

Allt detta kostade mig 88 kronor... presentkort är underbart!

Läsvärt 13/6 2010


Date: 2010-06-13 Time: 18:49:49
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Läsvärt!


Nu var det flera månader sedan jag sist tipsade om blogginlägg som jag har tyckt speciellt mycket om senaste veckan. Här får ni lite fina bloggerskor att titta in hos om ni inte har något annat planerat än att surfa runt och slappa såhär på söndagskvällen.

 Finaste LipGloss Bitchen berättade i veckan att Lush under juni kommer att lansera sina första makeupprodukter. Hon håller som bäst på att testa den färgade krämen Charlotte Island och jag är redan nyfiken på betyget.

 Vill ni se på fint lackade naglar tycker jag att ni ska klicka er in hos Rebecka Simonsson. I veckan målade hon nämligen sina med en nyans mellan ljuslila och grå från OPI - snyggt, snyggt, snyggt!

 Cult Design är ett märke vars produkter pryder mitt hem i ungefär varenda rum (vi bor i en stor 4:a). Deras blogg bjuder ofta på väldigt inspirerande bilder - som i det här inlägget till exempel. Gissa om jag blev sugen på att fixa i ordning en superfin balkong nu?

 Vackra Linn har shoppat i London - så otroligt mycket som är precis min stil också. Speciellt shortsen i marinkänsla på fjärde raden.. eller linnet på sjätte raden.. eller klänningen längst ner... eller.. ja, ni fattar.

 Hos Ninni får vi tips om en deo som verkligen tål att sättas på prov och får en femma i betyg av henne.

 Själv recenserade jag min snordyra fuktkräm från Darphin i måndags - klicka gärna in er där om ni inte redan har läst.

Gem Glam by Shu Uemura


Date: 2010-06-13 Time: 14:51:54
Kategori: Kollektioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Gem Glam är en så kallad "Seasonal Collection" från märket Shu Uemura. Det är inte riktigt deras vår- & sommarkollektion men ändå en kollektion som hör till en viss säsong och färgerna i Gem Glam hör tydligt sommaren till. Jag gillar promobilden även om den känns en aning tam - det känns som att Shu Uemura kunde ha fläskat på med färgerna en aning mer än vad de har gjort.

Gem Glam är, som hörs på namnet, inspirerad av kristaller och ädelstenar med vackra, strålande färger. Jag skulle kunna tänka mig flera stycken av de fina, pastelliga ögonskuggorna - de skulle vara perfekta till sommaren med bara lite färgad underlagskräm, mascara och beige läppglans. Pastellskuggor är också perfekta att använda som eyeliner, då är det bara att fukta en smal pensel, dra över skuggan och applicera ett jämnt eyelinerstreck vid fransraden.

Vad tycker ni om Gem Glam? Blir ni sugna på någon speciell produkt?

Älskad guldolja hos Eleven!


Date: 2010-06-11 Time: 19:40:12
Kategori: Nyheter { 7 Kommentarer }
______________________________________________________


Guldoljan från Nuxe är en skönhetsklassiker som har funnits så länge jag kan minnas. Den funkar lika bra nu som för 10 år sedan, verkar det som. Linda tipsade om den för lite mer än en vecka sedan och då blev jag lite sugen, jag har nämligen aldrig testat den. Idag damp det ner ett mail från Eleven om att de har börjat sälja den i deras webshop. Den kostar samma där som i butik, men för dig som inte bor nära Kicks eller Åhléns kan det vara kul att klicka hem den.

Evolve Eco Beauty


Date: 2010-06-08 Time: 19:17:44
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Evolve är ett skönhetsmärke från England som just har landat hos webshoppen Indulge. Det fokuserar på 3 viktiga punkter: naturligt, prisvärt men ändå snyggt. En bra tanke, tycker jag. Det känns nämligen svårt att få till den "magiska" mixen. Tyvärr tycker jag inte riktigt att Evolve lyckas med den där snygga designen som de vill ha, det känns fortfarande rätt billigt och lite plastigt. Duschkrämer, schampos och balsam ligger på strax under 150 kronor medan Evolves fuktkräm landar på 245 kronor.  

Vad tycker ni, någon som är sugen på att testa Evolve?


Evolve


Fyndtips


Date: 2010-06-07 Time: 18:36:04
Kategori: Fyndtips { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Det är alltid roligt att fynda så här kommer lite fyndtips på skönhetsprodukter just nu!

• Den gulliga paletten i kollaget är från beautymärket Sue Devitt och finns i två olika varianter - Naughty eller Nice. Priset är (nästan) det bästa, nedsatt från 280 till 99 kronor hos Eleven.

En av mina absoluta rengöringsfavvos - som till och med blev utsedd till min hudvårdsfavorit 2009 - är från KEB Swedish Formula. Har du inte testat än tycker jag att du ska göra det direkt - hos Satine får du ett helt testkit för 249 kronor just nu, kanonpris!

• Det enda tråkiga med att det är sommar ute nu är att det är alldeles för ljust på kvällarna för att tända ljus och mysa i soffan. Det gör inte så mycket - men är du ändå sugen på ett vackert doftljus har de rea hos Indulge just nu.

Recension: Darphin Soothing Cream


Date: 2010-06-07 Time: 07:51:08
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________



Det är bara lite mer än 2 månader sedan jag köpte Soothing Cream från snordyra Darphin. Min tub, som redan är slut, kostade strax under 600 kronor. Jamen, då måste den ju i alla fall utföra stordåd, tycker i alla fall jag.

Det är en hårfin linje mellan budget, lite lyxigare krämer och de där som jag klassar som riktigt dyra. Jag köper gärna krämer för 300-400 kronor, jag har av erfarenhet lärt mig att jag brukar tycka bra om dem och att de är dryga så att det där högre priset jämnar ut sig i slutändan. Men när krämerna börjar kosta över 600 kronor, då får de vara något alldeles extra. Då och då köper jag ändå på mig sådana, mest för att testa och se om jag hittar någon kanonkräm som jag inte kan vara utan sedan.

Darphin Soothing Cream har inte mycket av det där "lilla extra". Den luktar underbart - fräscht och gott - och visst återfuktar den helt ok. Men dryg är den verkligen inte, den är ju som sagt slut redan efter två månader och skulle jag köpa den här varje gång den var slut så skulle min hudvårdsrutin bli läskigt dyr. Efter de senaste månaderna med Soothing Cream ser jag heller ingen dramatisk förändring av min hy, den är varken mindre känslig eller mindre torr, som krämen lovar att den ska hjälpa till med. 

Nej, den här krämen rekommenderar jag inte såvida ni inte har en hel drös med pengar på hög som ni känner för att slänga bort på en fuktkräm som bara är hyfsad. Det finns till och med budgetkrämer som är bättre än den här från Darphin.

BETYG: BB (2/5)

Tipsigt 100606


Date: 2010-06-06 Time: 13:50:58
Kategori: Skönhetstips { 5 Kommentarer }
______________________________________________________


Inspiration - Sarah Jessica Parker


Date: 2010-06-05 Time: 22:04:39
Kategori: Inspiration { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom jag inte har fått chans att se Sex And The City 2 än så tänkte jag i alla fall sätta ihop ett kollage med inspiration av filmens stjärna Sarah Jessica Parker. SJP är ju en riktig modeguru i seren men vi ska inte glömma hennes härliga sminkningar - gärna med mycket färg - och supersnygga frisyrer.

 SJP:s vackra lockar är det inte alla som har - men en locktång goes a long way. Satsa på en tjockare för vågor (som i kollaget) eller en som har en omkrets under 19 mm för småsmå afrolockar så att du får till det kända Carrie-burret.

 Våga färg, speciellt på våren och sommaren. I kollaget ser du tex en fin duoögonskugga i blå toner från NARS.

 SJP är ofta precis lagom solbränd, men det är ju som vi alla vet bäst att fejka brännan. Min personliga favvobronzer är Dallas från Benefit. Svep med en stor puderborste över kindbenen, näsryggen och pannan så blir du sommarsnygg hur lätt som helst.

 Sarah Jessica Parker verkar älska sina nudefärgade läppstift och glans - när jag googlar efter bilder på henne är det svårt att hitta någon annan ton på hennes läppar. Elizabeth Arden har ett snyggt läppglans i färgen Pink Champagne som jag är lite sugen på...

 Självklart avslutar vi inspirationsinlägget med två av SJP:s egna parfymer - dofta som SATC-stjärnan med Lovely eller Covet. Parfymen finns som body lotion också, så vill du lyxa till det tycker jag att du ska shoppa ett helt set.

SJP


I sviterna av en USA-semester


Date: 2010-06-04 Time: 21:01:45
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________



I ett svagt ögonblick, efter en lång runda inne på Sephora på min USA-semester, tackade jag ja till att bli medlem i butikens egen kundklubb. Jag försökte förklara för den trevliga tjejen i kassan att jag inte ens bodde i USA men hon lyckades övertyga mig om att jag skulle tjäna på det ändå. Och det gjorde jag ju faktiskt, för varje 100 dollar jag spenderade fick jag en liten present vid mitt nästa besök, body butter & hudkräm bland annat. Problemet, undrar ni kanske? Att Sephora inte finns i Sverige, inte ens i England - utan som närmast i Holland, Frankrike eller Spanien... och nu får jag regelbundna mailutskick med fina nyheter, kollektioner som exklusivt säljs på Sephora och det känns som att mina Sephoraköp för lite mer än två och ett halvt tusen inte riktigt räcker till.

Jag kanske borde tacka nej till utskicken.. men å andra sidan så är det rätt trevligt att drömma sig bort och planera min nästa USA-resa (New York i höst) och vad jag ska shoppa för beautystuff då.

Paradise Colours


Date: 2010-06-01 Time: 18:24:00
Kategori: Naglar { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Åh, vad jag älskar när alla sommarkollektioner börjar trilla in på webshoppar och i butiker! De senaste dagarna, här i Göteborg, har ju dessutom matchat kollektionerna perfekt, idag gick jag hem barärmad från jobbet och bara njöööt av hur solstrålarna värmde. Det var massor av studenter som åkte förbi mig och tutade i sina bilar - vilken underbar dag det måste ha varit att ta studenten på idag.

Mavala bjuder på 6 olika nyanser i sin sommarkollektion Paradise Colours. De verkar sälja som smör i solsken, för många färger är redan slut där jag har kollat efter dem. På sommaren gillar jag ljusa, pastelliga och "fruktiga" lack som är snygga tillsammans med solbrännan jag planerar att skaffa. Jag tror att de två nyanserna längst till vänster - Mango Orange och Flamingo Pink - skulle passa mig perfekt.

Är det något lack från Paradise Colours som lockar dig?


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0