Din Stil, vecka 22


Date: 2006-05-31 Time: 20:52:20
Kategori: Din Stil { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-195   35761-194

Sandra
skriver: "Här kommer mina bidrag, både lyx och budget. Jag kan inte ha en utan fler, men just nu har jag bara varvat mellan tre stycken(jag är ju tvilling och måste vara lite ombytlig). Decleors systéme corps är något jag kör med just nu då jag är gravid. Jag använder den tillsammans med Decleors aromassence tonilastil som är en olja bra för att motverka bristningar på huden, runt magen. Decleors Systéme corps är en lotion som är dryg och smälter samman med huden snabbt och lämnar en fräsch doft utan att vara för påträngande. Den är bra för alla hudtyper, speciellt för lite torr hy. På benen där jag är väldigt torr fungerar den utmärkt. Jag har köpt min från Hudoteket, kostnad 408kr för 400ml. Inte så dyrt då den är dryg. Lite budget. Jag är ju en Oriflamefanatiker som har fastnat för många, många av deras produkter.Inte bara för prisets skull utan för att de passar mig helt enkelt. Jag gillar milk and honey gold -nourishing hand and body cream. Kroppskräm som passar alla. Jag gillar doften och jag tror att även de med torr hud skulle tycka den är bra, vilket jag har på benen. Pris 99kr ord.pris för 250ml hos Oriflame, just nu 69kr. En annan favorit som jag varvar med är Nivea´s bodycreme, den blå. Luktar diskret och gott.Passar också lite torrare hud. Krämig konsistens. Priset vet jag ej då jag inte köpt den på ett par månader."

Li delar med sig av sina favoriter inom lotion och body butter: "Mina favoriter är Olive Body Butter och Hemp Body Butter från Body Shop. Hemp passar när man har riktigt torr hud men luktar inte så gott. En som luktar himmelskt är "Touch me, then try to leave" från Benefit. Man blir helt silkesmjuk! Brukar gå och lukta på mig själv när jag använder den. Men den är dock lite dyr. Av lotions gillar jag Garniers BodyCocoon(orange pumpflaska) och Dove Nutri Body Milk. Båda går in bra i huden och ger mycket fukt. Garniers är mer lättflytande medans Doves konsistens är lite mer åt Nivea hållet."

Min favorit är också Body Butter från Body Shop, men i lukten Brazil Nut, som jag upptäckte efter att ha fått den i present av sambons syster. Lagom doft och produkten återfuktar väldigt bra och absorberas snabbt.. allt som man kan tänkas vilja ha, helt enkelt! =D

35761-193  35761-119

Glamour


Date: 2006-05-30 Time: 20:39:10
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Min första prenumerationstidning av Glamour låg och väntade på mig när jag kom hem, det blev jag glad av. Har bläddrat lite hos en kompis i helgen och idag blev det ännu mer och jag tycker faktiskt att Glamour är en bra tidning, bra blandning av skönhet och mode i ett härligt tidningsformat. Så får jag snart ett läppglans och ett par örhängen skickade hem till mig också. Nice!

Kom ihåg att skicka in era bidrag till Din Stil, som publiceras imorrn. Veckans tema är ju som bekant "Bästa bodylotion/body butter" så skicka ett mail med ditt tips till [email protected] under kvällen är du supergullig!

Rosa skönhet!


Date: 2006-05-29 Time: 20:13:35
Kategori: Smink { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Vill börja med att ursäkta att jag inte har bloggat på ett tag, som jag sade sist så var jag i hemmastaden under helgen och tiden räckte helt enkelt inte till. Hur som helst kom jag hem till massor av mail och blev genast nyfiken på de nya skönhetspaketen hos Blush, som vissa av er säkert har upptäckt redan. Just nu finns 4 färdiga paket med olika teman som sammanlagt blir mycket billigare än om man köper produkterna var för sig. Själv blev jag väldigt förtjust i Blush:s rosa paket med:

- Essie Nail Polish, Fed up
- Eyeko Cream
- Essie Toe Separator
- Bloom Lip Laquer S W A K

rosa

Helt perfekt inför sommar, solstrålar och brun hud, tycker jag! 435 kronor.

Parfymfavoriter


Date: 2006-05-26 Time: 14:29:20
Kategori: Blandat { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

Petra vill veta vilka parfymer vi andra bloggare använder och jag är lite sen att hänga på, men det får gå i alla fall =) Jag gillar fräscha, inte för tunga och lite somriga dofter, så de flesta parfymer jag har går i det temat. Häng på du med, om du inte har gjort det än, och lista dina favoriter i din blogg eller lämna en kommentar!

pleasuresleau par kenzoenvy me

Min allra största favorit, som åker på i alla fall tre gånger i veckan är Cool Water från Davidoff. God doft som har fått hänga med i några år, fick en ny senast i julas av sambon som också älskar lukten. Förutom Cool Water varvar jag med Be Delicious av DKNY, L'eau par Kenzo från Kenzo (såklart), Pleasures av Estée Lauder och Envy me av Gucci. Inte lika frekvent använd, men som ändå åker på ibland är DKNY.

Jag tycker att det finns många goda dofter just nu, när någon av mina parfymer tar slut nästa gång vill jag definitivt ha Touch of Pink från Lacoste.

dknycool waterbe delicious
Alla bilder är från Strawberrynet

Din Stil - Veckans tema inför v 22


Date: 2006-05-26 Time: 10:24:20
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det kom lite sent, nästa veckas tema men igår satt jag på ett tåg ner till Göteborg och när jag väl kom hit var det lite tid för bloggande, jag ville ju träffa familj och vänner. Hur som helst vill jag gärna få reda på vilka märken och varianter ni tycker om när det gäller Bodylotion/Bodybutter så v 22 kommer Din Stil att handla om det. Säkert har du någon favorit och har du det inte kan du ju få nya tips av andra.

Skicka tipset till [email protected] senast nästa tisdag, den 30/5 klockan 22:00. Har du en blogg får du gärna lämna länk till den, jag är på jakt efter nya sköna bloggar ändå =)

Time


Date: 2006-05-24 Time: 22:04:00
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår blev jag PLUS-medlem på Apoteket, när jag ändå var där för att köpa koffeintabletter. Mest blev jag sugen på produkterna som stod i hyllan för de som redan hade PLUS-kort och hade tillräckligt mycket poäng för att lösa in dem mot produkter. Jag handlar inte överdrivet mycket på Apoteket, men det bör ju alltid finnas ett litet husapotek hemma så lite poäng kan man kanske komma upp i ändå.

Hur som helst fick jag ett litet provexemplar av Body Cleansing Scrub från Time så den ska jag prova i helgen och se om man blir något fin och len. Någon annan som har provat?

Din Stil, vecka 21


Date: 2006-05-24 Time: 20:10:56
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

ds v21
Inför denna veckans Din Stil efterlyste jag era favoriter då det gäller solskyddskräm. Några stycken lämnade kommentarer om att de inte hade hittat några bra än och därför inte kunde tipsa, så nu hoppas jag att veckans råd (även om de inte är så många) kan komma lägligt, nu när solen borde titta fram snart!

Frida delar med sig av sina erfarenheter: "Jag (liksom många andra tror jag) är ganska duktig på att slarva med solskydd eftersom jag sällan bränner mig och helst av allt bara vill bli sådär härligt gyllenbrun. I och med det åker oljan på (jag vet att det är riktigt illa, men man blir ju så snyggt brun!) konsekvenserna av det blundar jag för nu, men kommer säkert fasas för om några år. Men en kroppsdel som jag alltid är noga med att skydda är ansiktet. Det kan vara svårt att hitta ett bra skydd för ansiktet eftersom man inte vill att det ska se oljigt ut och cremen får inte täppa igen porerna. Jag kan verkligen rekomendera Clarins solskyddscreme för ansiktet då det varken blir kladdigt eller täpper igen porerna."

Name tipsar om sin favorit: "Min favorit solkräm är Nivea Sun Spray. Den absorberas snabbt och kladdar inte. Perfekt att ha med i strandväskan under de soligaste dagarna för att slippa bränna sig."

B-M skriver: "Bästa solkrämen ever är den från Forever Living Products finns i olika spf både uva och uvb skydd. Är även utmärkt att använda om man sitter mycket framför datorn."

Själv håller jag med Name och gillar också Niveas Sun Spray efter att jag fick låna den av henne under vår senaste dag i solen, tyckte den var praktisk, luktade gott och skyddade bra. En annan favorit som jag köper i alla fall en flaska av varje sommar är Piz Buins duoflaska - god doft och bra skydd där man kan ha en med högre spf till ansiktet och en med lägre till kroppen - kanon!

Bronze Goddess


Date: 2006-05-23 Time: 21:16:25
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

estée lauder

Ni missar väl inte Estée Lauders sommarsatsning Bronze Goddess? Kollektionen har bronzers i alla möjliga utformningar; matt puder och skimrande puder men även flytande bronzer. För att komplettera looken finns också läppbalsam med spf 15 och löst bronzingpuder med spf 8. Läs mer här!

Glöm föresten inte att skicka in ditt bidrag till Din Stil, som den här veckan handlar om solskyddskrämer och jag vill veta vilken som är din favorit! Maila till [email protected] under kvällen, Din Stil publiceras imorgon.

Godmorgon!


Date: 2006-05-23 Time: 08:16:29
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag var jag rätt pigg så det blev en rätt komplett sminkning:

- Face stockholm foundation, liquid
- MAC concealer
- Lumene crystal radiance på kindbenen
- Lancôme L'extreme på fransarna
- MUS Future queen och Moda som ögonskuggor
- MAC rouge i färgen Blushbaby
- Senare även Lumene berryfun läppglans 

Idag är det uppsatsarbete mellan 9 och 16 (snart klara... whii!)


Lättlurad


Date: 2006-05-21 Time: 14:56:14
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

vr

Jag föll också för Vecko-Revyns sommarerbjudande dumt nog. Inte mycket pengar har jag men å andra sidan så är 98 kronor för 5 nummer och flera fina presenter (som jag faktiskt kommer att använda) inte så farligt. Det får det vara värt, jag tycker det är kul med tidningar som kan inspirera och som inte behöver kosta så mycket ändå. Och Mavalas sommarlack har jag ju redan velat ha ett tag.

Len som siden


Date: 2006-05-21 Time: 12:53:56
Kategori: Hudvård { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Nya Nivea Visage Silk Comfort känns härlig. Jag har fått en liten testvariant av fuktkrämen och har använt den några gånger nu och får säga att den fungerar bra. Eftersom jag inte har testat den under så lång tid vet jag inte hur den fungerar i det långa loppet men min hy känns återfuktad och len i alla fall. Konsistensen är nästan som en salva, tjock och vit är krämen och lukten är fräsch.

"Nivea Visage Silk Comfort är en återfuktande dagcreme för torr/mycket torr hy med rena Silkes Extract och naturlig Babassu Olja, som återfuktar på djupet och skyddar mot uttorkning 24 timmar." menar Nivea och jag håller med. Helt klart värt att testas för dig som har torr hy!

35761-182

Sommar med MAC


Date: 2006-05-20 Time: 20:56:14
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

mac sundressing

MAC visar sin sommarsnygghet med kollektionen "Sundressing". Det innehåller Sundressing - en kroppsmakeup som ger bronzad hud i olika nyanser genom att man applicerar en mousse över utvalda delar av kroppen och som gör det lätt att blanda olika nyanser och arbeta ut dem så att man får ett naturligt eller lite mer solbränt resultat. Nail lacquer ingår också i fyra olika somriga nyanser och nagellacket innehåller till och med UV-skydd (!!!) Jag gillar nyansen Summery.

Gårdagens behandling


Date: 2006-05-20 Time: 17:14:46
Kategori: Hudvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Det var underbart att gå på min ansiktsbehandling igår! Jag har ju aldrig fått någon sådan innan, så det var verkligen en skön första upplevelse. Jag var på Carino Spa & Clinic i Eskilstuna och fick ansiktsbehandling brons och innehållet där var:

- Rengöring med ansiktstvätt och ansiktsvatten
- Peeling med enzym (mycket bra för känslig hy, det rekommenderar jag verkligen)
- Ånga som öppnar upp porerna
- Kortare portömning (som jag inte alls tyckte gjorde ont, hudterapeuten hittade iofs inte så mycket att tömma för jag har så små porer)
- Ansiktsmassage (underbart!)
- Fuktgivande mask
- Serum
- Ögoncreme
- Avslutande fuktkräm

Alla produkter som användes var från Dermanord, som jag också fick en broschyr om och nu funderar på att satsa på nästa gång det blir inköp. Helt naturliga, inga mineraloljor och luktar väldigt gott! Jag har fått lite ha-behov på dem, får försöka spara undan lite pengar och investera i mig själv nästa gång jag får pengar. Med CSN:s "underbara" utbetalning av 5200 kronor i slutet av maj så gissar jag att det inte blir så i alla fall =( Men men, gårdagen gjorde mig verkligen gott, lugnande miljö med fin musik och avslappnande behandling.. det bör man unna sig själv oftare!

Len bikinilinje


Date: 2006-05-19 Time: 15:15:04
Kategori: Hudvård { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Min ansiktsbehandling blev uppskjuten till kvällen eftersom sin hudvårdsterapeut fick lunginflammation, men nu ska jag få ett litet presentkort som plåster på såren och det kan det ju vara värt tycker jag. Kanske kan jag plocka åt mig någon rengöring för det, det skulle verkligen behövas nu!

Hur som helst tänkte jag passa på att tipsa om att medlemmar hos The body shop just nu får ett Aloe Skin Care set prova-på-kit för extrapris! Erbjudandet räcker från och med måndag den 22 till 18 juni och för dig som inte är medlem kanske det är dags att bli det nu om du gillar BS produkter? Jag tycker det är super och har lätt tjänat in de 100 kronor det kostar att bli medlem m h a deras rabatter (3-för-1 välkomstrabatt och 50% på sin födelsedag plus checkar på 50 kronor när man har köpt för lite över 1000 kronor). Aloe vera produkter är ju kanon så här på försommaren och några månader framåt för brända axlar eller nyrakade bikinilinjer, de svalkar härligt och tar bort rodnad! Det här skulle jag absolut ha hoppat på om pengar fanns kvar =(

aloe

Ansiktsbehandling


Date: 2006-05-19 Time: 08:38:16
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag är det äntligen dags för mig att gå på ansiktsbehandling, efter att jag fick ett presentkort av min underbara sambo i födelsedagspresent för ett par månader sedan. 13:45 är det dags, jag rapporterar mer om min upplevelse i eftermiddag =)

Nu kilar jag iväg till skolan för att skriva ihop opponering på en annan D-uppsats med min vän. Ha en underbar dag allihop!

Din Stil - Veckans tema inför v 21


Date: 2006-05-17 Time: 22:06:26
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Sandra kom, som så många gånger innan, med ett utmärkt förslag på vad veckans Din Stil kunde handla om. Jag är alltid tacksam för förslag, ibland tryter inspirationen, så denna vecka är temat "Favorit - solkräm" Den här veckans resultat ser jag verkligen fram emot, jag har nämligen inte ännu hittat en 10-poängare. Har du någon favorit såhär när solens strålar börjar titta fram allt mer och semestern börjar närma sig?

Skicka in ditt tips till [email protected] senast 22:00 tisdagen den 23 maj så blir jag glad. Har du en blogg eller hemsida så skriv gärna med den också i ditt mail.

Uppdatering: En av er var var osäker på vad jag menar med min formulering ovan, jag menar självklart solskyddskräm och inte bus eller liknande. =D

Din Stil, vecka 19 & 20


Date: 2006-05-17 Time: 12:48:00
Kategori: Din Stil { 9 Kommentarer }
______________________________________________________

Förra veckan sköt jag upp Din Stil eftersom jag inte hade fått in så många tips av er. Det var lite trögt den här veckan också men några mail trillade in i alla fall. Hur som helst var veckans tema favoritmascara eftersom nästan alla, oavsett hur mycket eller lite du sminkar dig, använder mascara i någon form. Här är era bidrag och så mitt då såklart!

ds v19&20

Sandra skickade troget in sitt bidrag: "Jag använder ofta ofärgad mascara men en mascara som är både bra och bra pris på är stretch & curl från Oriflame, kostar 100kr ord.pris men ofta rabbatterat pris i vissa kataloger - då runt 69kr. Annars har Estee Lauders Magna scopic varit en stor favorit till fest då för min del för den tar fram ögonfransarna ganska mycket. Kommer inte ihåg vad den kostar men runt 200kr tror jag. Min är slut just nu och jag har tre andra mascaror så jag känner inget behov av att använda en fjärde."

Mari skriver: "Den bästa mascara som jag provat hittills är Dior Ultimeyes. Den är superb! Den ger långa, fina, separerade fransar och kletar och kladdar inte."

Netza delar med sig: "Jag har inte använt så många mascaror, men den som falltit mig mest i smaken är Max factors 2000 calories. Det är en alldeles lagom billig mascara som håller bra. Den är jättebra till vardagsanvändning!"

Min favorit bland mascaror är Lancômes Hypnose, som är lätt att applicera och variera i intensitet och som sitter bra hela dagen. Den kostar lite mer - strax över 200 kronor i Sverige men det tycker jag absolut att den är värd. Finns även som waterproof om man är sugen på det inför sommaren. På andra plats håller jag med netza om att max factors 2000 calories är en kanon budgetvariant!

Juicy Gelée


Date: 2006-05-15 Time: 22:09:25
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


35761-177Lancômes nya Juicy Gelée verkar vara en bra idé! Inte lika klistrig i sin konsistens som Juicy tubes utan en mer naturlig glans och lätt plumping-effekt. Läppglanset ska också ge snygga reflektioner i ljus och dessutom återfukta samtidigt som det är mer smink än ett vanligt läppbalsam. För ett naturligt resultat tipsar Lancôme om att sätta på det med fingertopparna en liten aning utanför den vanliga läppkonturen (jag vet inte jag?) och för partysminkning adderas en läppenna i beige färg.

Jag gillar den här färgen men Juicy Gelée finns i sammanlagt 7 färger för dig som vill ha mer eller mindre färg!
35761-178

Joyful Heart


Date: 2006-05-14 Time: 20:41:46
Kategori: Hudvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Sådant här är ju kanon! Du köper Philosophys nya 3-in-1 schampoo, shower gel & bubblebath Joyful heart med doft av friska blommor och skapar en fräsch kvinnlig doft. Samtidigt skänker Philosophy alla inkomster till joyful heart foundation - en grupp som hjälper offer för sexuella övergrepp! Det borde finnas mer av sådana här fina tankar. Tycker jag.

35761-176
Bild från Philosophys hemsida


Sexiga läppar!


Date: 2006-05-13 Time: 22:57:47
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Du har väl inte missat att man nu kan göra läppstiftstestKicks hemsida? Man svarar på några frågor om sitt utseende och till vilket ändamål man vill ha stiftet och så får man tips på vilken färg som passar. Det är Maybelline som står för testet, så tyvärr får man bara upp tips på just deras nya Moisture Extreme men det kan fungera som inspiration i alla fall, det finns ju liknande färger hos andra märken också.

Personligen är jag inte så förtjust i läppstift, det ger för mycket effekt för mig, jag gillar glans mer - men som sagt är det kul att se vilken färg som passar bra, man kan ju hittande en liknande som läppglans!

35761-175
Den här färgen ska jag ha enligt testet

Jag säljer ansiktsvatten från MUS


Date: 2006-05-13 Time: 15:14:44
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag säljer det ansiktsvatten som tyvärr fungerade mindre bra för min känsliga hy, Face Cool Balm från Make Up Store. Kanske kan någon annan få glädje av det. Det kostar över 100 kronor i butik, så om du inte har lika känslig hy som jag kan du göra ett fynd =D

Om du är intresserad, titta in på auktionen på Tradera och lägg ett bud!

Nya Shimmer cube


Date: 2006-05-12 Time: 22:31:53
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Hos Body Shop finns nu en ny variant av deras ögonskuggepalett Shimmer cube - Citrus Shimmer. I fina somriga färger - orange, gult, silver och grön - skulle jag mycket väl kunna tänka mig att sminka mig inför party eller finare vardag. Jadå, det här skulle definitivt kunna få mig att köpa smink från Body Shop, vilket jag inte gör så ofta. Sist var det en higlighter på tub, som ger fin lyster - men det var ett tag sedan, som sagt. Ett plus är att alla skuggor innehåller fuktighetsbevarande marulaolja.

35761-174

Så blir du snyggast på beachen...


Date: 2006-05-12 Time: 20:26:40
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

På Kicks hemsida erbjuder de nu solskyddstest där du får svara på några frågor gällande din solning och sedan snabbt får tips på vilka solskyddsprodukter du ska använda för snyggast bränna och bäst skydd. Själv ska jag ha Niveas caring sun lotion eller spray spf 6-10 och Face cream spf 20 och gärna komplettera med en after sun. Jag har redan Oriflames After sun lotion så jag använder den efter några timmar i solen men en bra solkräm behövs. I onsdags låg jag och vännen ute i hennes föräldrars trädgård hela dagen och skrev uppsats där, underbart! Så nu har jag lite basbränna och längtar efter att få ännu mer!

35761-173

Kolla vilka produkter som är bäst för dig!

Uppskjutning av Din Stil


Date: 2006-05-11 Time: 08:05:43
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår ville blogg.se inte alls med mig, det gick knappt att logga in och när det gick så fick jag "sidan kan inte visas" när jag försökte posta. Nu verkar det gå bättre i alla fall.

Vad jag ville säga var att jag inte, på långa vägar, fick in så mycket bidrag som jag ville på veckans Din Stil - så nu försöker jag igen. Temat "Min favorit - mascara" blir det en vecka till och så presenteras resultatet vecka 20 istället. Så nu vill jag ha massor av bidrag på vilka mascaror som ni gillar skickat till [email protected] senast 16/5 klockan 22:00. =D

BeYo


Date: 2006-05-10 Time: 08:26:30
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Hur många av er har sett eller provat BeYo, ett budgetmärke som nu finns på Kicks? För några veckor sedan var jag och klämde på deras saker och det verkar vara ungefär samma kvalitet som på de andra "budgetmärkena" Isa Dora, Maybelline osv, det vill säga helt ok om det inte är en sminkprodukt som du kommer att använda varje dag. Det är alltid kul med lite nya märken och färger tycker jag så jag välkomnar verkligen BeYo, som har en uppsjö av olika skuggor, läppglans och annat skoj! Om du inte redan har gjort det, rekommenderar jag dig att gå och titta idag (för er som inte är för upptagna med att ligga i solen och njuuuta)!

"Tjatmoster"


Date: 2006-05-09 Time: 17:41:04
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag vet att ni sitter på massor av bra tips till mig och alla andra så jag förlänger deadlinen för bidrag till Din Stil till imorgon, onsdag klockan 18:00. Jag kommer ändå att sitta hela dagen med D-uppsats (men förhoppningsvis ute i alla fall) så jag är inte hemma förrän då men vill kunna bjuda på en bra Din Stil, vecka 19. Så... tipsa om "Min favorit - mascara" och skicka iväg ett mail direkt vetja till [email protected] då blir jag glad!

Bloggtips!


Date: 2006-05-08 Time: 18:39:19
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Glider ifrån skönhetsämnet en stund och tänkte tipsa om en ny blogg som jag upptäckte för någon vecka sedan och som jag tycker om redan! Hos Tinas Bokhylla bloggar hon om böcker som lästs, som ska läsas och hur bra eller dåliga de är. Nyanserade betraktelser och lättläst samtidigt som det är givande, jag har redan skrivit upp några böcker som kommer att slinka ner i inköpskorgen nästa gång jag får pengar över att handla sådant. Tills dess har jag säkert ett 20-tal böcker hemma som inte är lästa... haha, har man en mamma som är bokmal och inte gillar att lagra hemma så har man =D

Strandsnygg


Date: 2006-05-08 Time: 16:50:07
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-172
Bild från Scandinavian Formulas hemsida

För alla er som gillade strandsprayen från H&M (som slutade säljas trots protester), ni vet den där som fungerade som saltvatten för håret och fick till det där lättstylade, "naturligt" snygga rufset, det finns en liknande på marknaden! Scandinavian Formula (SF) säljer Strandspray som gör frisyren lätt att forma och ger stadga. SF är dessutom rätt billigt och svider inte alltför mycket i plånboken. En skön investering för dig som inte orkar bråka för mycket med håret eller redan nu vill få till saltvattenstylat hår, men inte vill dyka ner i havet riktigt än =) Säljs bland annat på Kicks.

Underbara vår!


Date: 2006-05-08 Time: 13:46:51
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Skönt med solens strålar som når ända in i lägenheten och helt underbart med 24 grader ute, då kan man äntligen dra på sig slip-in-sandaler, kjol och ett linne. Igår satt jag på innergården utanför vår lägenhet i några timmar och läste men det fick jag ångra senare. Är det någon, som med mig, är så pollenallergisk så att den här perioden mest blir ett h-e? Inget smink alls på för min del, det blir mest bara jobbigt, men snart kanske man kan få exprimentera med ljusa vårfärger och lättare foundation - eller kanske ingen alls för att brännan gör ansiktet fint ändå?

Någon som har tips på sminkningar eller "bli-fin-tips" trots kliande ögon?

Recension av Å Shimmering Bodylotion


Date: 2006-05-06 Time: 17:29:40
Kategori: Recensioner { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Ja! Å Shimmering Bodylotion från Åhlens egen hudvårdsserie håller verkligen vad den lovar:

"Tränger snabbt in i huden och återställer den naturliga fuktbalansen. Pigment som reflekterar ger huden en naturlig och mjuk lyster som skimrar."

Jag har använt lotionen vid flera tillfällen nu och den passar lika bra efter träningen som efter en skön dusch hemma eller ett bad. Ås bodylotion absorberas på 15-20 sekunder och du hinner inte ens smörja in alla delar av kroppen förrän den kroppsdel du började med är torr. Efteråt känns huden len och skriker inte alls efter fukt som direkt efter duschen. Men, det bästa av allt är kvar; skimret är riktigt fint, det syns väl på huden och fortsätter att skimra till och med efter några timmar. Det är inte påtagligt och glitteraktigt utan mer naturlig lyster, precis som beskrivningen säger. Lukten är god den med, vet inte riktigt vad det är men en fruktig doft som dock inte tar över om man vill använda parfym senare. Det negativa så.... för den som är mycket torr i hyn kan det vara lite för lite fukt i Shimmering Bodylotion, men så är det också en lotion och för er som behöver mer rekommenderar jag Body Butter från valfritt märke som kan varvas med bodylotion till vardags. Av någon anledning står det också på flaskan "används främst till dekolletage, armar, händer och ben", vilket jag inte förstår varför, så det drar ner betyget rätt rejält - en lotion ska ju fungera till hela kroppen. Priset är super, 150 ml för strax över 50-lappen!

Tips! Om du inte vill ha glittriga händer så tvätta dem efter applicering och applicera ett tunt lager på ovansidan av händerna så ser det mer naturligt ut.

Betyg: BBB+ (Mest på grund av att den inte kan användas på hela kroppen och inte kan användas av alla hudtyper)

Sommar med Lancôme


Date: 2006-05-05 Time: 19:53:54
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Lancôme har släppt en del "sommarsmink" till sin kollektion, med lite nya färger inom allt. Något som fick min uppmärksamhet direkt när jag och vännen stod framför makeupdiskarna idag var deras nya ögonskuggepalett med fyra olika fina färger, bland annat ljust grön och skimrigt svart. Självklart kan jag inte komma ihåg exakt vad den hette men det var ett tvåordigt namn som slutade med Vagabond. Underbara färger och går ju lätt att variera - använd de ljusare färgerna till vardags och hotta upp med den svarta om du blir spontant inbjuden till en grillkväll eller några glas.

De har inte med några bilder på den på hemsidan men kika iväg till Kicks eller Åhlens och titta du också! Passa på i det fina vädret, som jag hoppas håller i sig hela helgen!

Len och fin


Date: 2006-05-04 Time: 20:46:27
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Hör väl kanske inte riktigt till den här bloggen (jag tycker för det mesta att nischade bloggar ska hålla sig till ämnet), men på ICA-kuriren gör de test av olika vis att raka ben och annat och recenserar olika metoder och märken. Nu framåt sommaren går jag i vaxningstankar för att slippa tänka på den biten och uppskattar alla sorters recensioner så att man slipper göra misstagen själv. Du hittar testet, komplett med en PDF-fil av vinnare och förlorare olika kategorier, här!

35761-171
Bild från ICA-Kuriren

Din Stil - Veckans tema inför v19


Date: 2006-05-04 Time: 17:12:59
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Förra upplagan av Din Stil fick jag in många bra tips på fotvård och vad ni tycker om inom detta. Denna veckan hoppas jag på ännu fler tips med temat "Min favorit - mascara". Mascara brukar vara det som alla satsar på, även de som inte sminkar sig så mycket i övrigt och även den sminkprodukt du byter oftast och därför har i alla fall jag hunnit prova en del. Du med?

Skicka ditt bidrag om din favorit till [email protected] senast 22:00 tisdagen den 9 maj. Jag länkar gärna, så i fall du har en blogg är det bara att lämna adressen i mailet =)

Din Stil, Vecka 18


Date: 2006-05-03 Time: 20:41:20
Kategori: Din Stil { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

ds 5ds 4ds 3

Li
skriver: "Mitt bästa tips är Ahavas fotkräm. Man märker hur bra den är när man tvättar händerna efter insmörjningen. Händerna är supermjuka även efter tvätt! Den är inte kladdig heller."
 
Linda berättar om sin fotvårdsfavorit: "Jag försöker smörja varje kväll med fotvårdssalva från CCS sedan sätter jag på strumpor o så får det va ett tag, sover antingen med strumporna kvar på eller så tar jag av dom :)"

Sandra skriver i sitt mail: "Jag tycker om Oriflames fotvårdsprodukter - de är prisvärda. Tre favoriter som jag använder är; Relaxing footbath med lavendelolja ordinarie pris 70 kronor för 150ml. Just nu 49kronor i katalog 7. Känns uppfräschande för fötterna. Exfoliating foot scrub -peeling för fötterna. Med eukalyptus 75ml ordinariepris 70 kronor. Just nu 49kronor i katalog 7. Cooling foot and leg gelé -uppfräschande och lugnande gel för fötter och ben. Ordinariepris 85 kronor för 100ml. Just nu 59kronor i katalog 7. Tyvärr tillhör inte mina fötter de som får mest uppmärksamhet. Många använder grönsåpa, jag har inte testat så det är säkert bra, men jag vill att mina fötter ska lukta lite gott också."

Sara S rekommenderar sitt bästa knep för fina fötter: "Jag har kanske inte en produkt att rekommendera utan istället en procedur. Ha en fotfil ståendes i duschen – passa på i slutet av duschningen när huden har blivit mjuk. Välj INTE en i metall som raspar utan en som slipar bort döda hudceller. Gör detta en gång i veckan eller så ofta som Din hud vill ha det. Se till att naglarna är jämna, rena och inte för långa!!!  Smörj in fötterna VARJE gång du har duschat – då håller sig huden finare. Själv använder jag ACO:s ”Skyddande Handsalva” som är en tjock glycerinkräm. Inte särskilt lyxigt, men effektivt och billigt. Så kallad nagelbandspeeling är utmärkt att använda även på tårnas nagelband. Naglarna blir mycket fräschare. När du skrubbar eller peelar kroppen – glöm inte bort huden på fötterna. En antibakteriell spray i skorna gör att fötterna luktar godare och skorna håller längre. Scholl gör en som säljs både på Åhlens och i större mataffärer. Har du hår på tårna/fötterna – ta bort med pinsett eller liknande så att Du slipper stubb. På sommaren vill man kanske inte smörja in fötterna eftermorgonduschen, man svettas ju i värmen och vill inte halka omkring i skorna. För att inte huden och nagelband ska bli torra och fnasiga smörjer man istället in fötterna innan man går och lägger sig. Tvätta först av dem lite (handfatet duger för den vige) så blir hudkrämen effektivare. I till exempel ballerinaskor kan man inte alltid ha strumpor. Köp då en ”antisvett-kräm” och smörj in fötterna så håller sig skorna fräscha längre. Scholl har en bra." 

Mitt bästa tips blir att investera i en bra fotfil. Jag har en från Body Shop som inte är av metall och därför skonsamt men effektivt får bort hårda delar och gör fötterna snyggare. Den kostade under 50-lappen och det gör de flesta andra också, så det är absolut ett måste även (eller just därför, kanske?) om man inte lägger så mycket tid och pengar på fötterna i övrigt.

ds 2ds 1

Påminner om fotvård


Date: 2006-05-02 Time: 21:01:05
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Denna veckan handlar Din Stil om bästa fotvårdsprodukten så jag vill ha så många tips som möjligt om era favoriter. Skicka ditt tips till [email protected] senast 22:00 ikväll och kika in imorgon för att se vad alla andra gillar! Inkludera bloggadress om du vill ha en länk =)

Retur


Date: 2006-05-01 Time: 18:24:58
Kategori: Smink { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Det blev att lämna tillbaks förra veckans inköp från Biotherm, tyvärr. Jag kände direkt när jag kom hem att jag egentligen inte borde ha köpt det, dels eftersom jag redan har lite foundation kvar och en rätt ny concealer men mest eftersom jag som vanligt inte har så mycket pengar kvar. Nu är det bara en månad kvar som student och det känns underbart, inte en dag för tidigt, kanske kan man äntligen få tjäna lite pengar istället för att få mindre än 7000 kronor att leva på varje månad.

Jag som såg fram emot att prova lite nytt och älskade min gratisgåva som jag fick med när jag köpte 2 biotherm-produkter. Jaja, I-landsproblem egentligen.... Hur som helst kommer jag säkert köpa Biotherms Sense foundation och Light Catch concealer nästa gång jag behöver nytt bassmink, för båda var väldigt fina och såg naturliga ut samtidigt som de satt bra under hela dagen. 

biotherm sense

Nu är det dags för Lancômes bidrag...


Date: 2006-05-01 Time: 14:49:58
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Maybelline har redan gjort det för längesedan och nu har Lancôme lanserat sin variant av foundation i mousseform. Allmänt tycker jag att moussevarianterna är väldigt härliga att arbeta med och framförallt snygga och innovativa, men kanske inte så bra i hållbarhetstid alla gånger. Tyvärr!

Hur som helst är Magie Matte en foundation som enligt Lancôme lätt och snyggt smälter in i huden och sedan omvandlas till ett puder med en matt finish som strålar. I Storbritannien började den säljas redan i april, men tyvärr har jag inte sett någon i min stads affärer än. Kanske är det bättre utbud i storstäderna... vad säger ni som bor i Stockholm/Göteborg/Malmö... har ni fått prova Magie Matte än?


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0