Känslig hårbotten


Date: 2006-04-29 Time: 15:42:41
Kategori: Hårvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Att ha känslig hårbotten är inte riktigt detsamma som att ha mjäll, men fortfarande lika tabubelagt att medge av någon anledning. Helst skall man ha vackert, glänsande och återfuktat hår automatiskt. Eftersom så inte är fallet för många finns många produkter som behandlar känslig hårbotten samtidigt som de fungerar som ett vanligt schampoo. Här är ett budget och ett lyxförslag;

Head and Shoulders är väl inget lyxschampoo direkt, företaget hoppades väl på en förändring när de bytte namn men det var inte mycket som hände. Hur som helst har de massor av schampoos för känslig hårbotten och mjäll, med olika extraeffekter som volym och anti-frizz. Senast i raden är Ocean Spa, som förutom att ta bort mjäll eller känslig hårbotten ger dig en känsla av sommar i duschen. Låter ju bra... Finns i de flesta matvaruaffärer för dryga 30 kronor flaskan.

Kerastase Specifique har ett schampoo som heter Bain Gommage som tar bort mjäll samtidigt som det är milt mot en känslig hårbotten. Det ger också ett mjukt hår som blir lätt att reda ut och arbeta med. Det här använde jag när jag hade väldigt känslig och torr hårbotten för något år sedan och kände skillnad direkt. Dock tycker inte jag att det bör användas när man inte har torr och flagande hårbotten eftersom håret blir rätt fett snabbt när man använder Kerastase bain gommage. Finns att köpa på Look Fantastic för cirka 133 kronor plus frakt.


Beroende


Date: 2006-04-29 Time: 13:08:04
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Ett litet tips bara; Depend är ett nagellack som säljs på Kicks för det underbara budgetpriset 25 kronor, det har till och med vi studenter råd med. Lagom stor flaska och flera olika färger att välja mellan. Själv köpte jag inget sist jag var där, men vännen köpte ett som hon provade på det café där vi satt halva eftermiddagen och pratade över varsin kopp varm choklad. Riktigt fint blev det, skimrade till och hade lite olika färger beroende på i vilket ljus man såg det men grundfärgen i hennes lack var vitt/ljust rosa ungefär. Torkade otroligt snabbt också, så perfekt om man har några minuter över och vill bli fin om händer eller fötter.

Torrt på 45 sekunder?


Date: 2006-04-28 Time: 22:00:53
Kategori: Blandat { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Nivea lanserar ett nytt nagellack som skall vara extremt snabbtorkande - 45 sekunder skall det ta och sedan är det torrt. Nivea Beauté Turbo Colour finns i 10 olika färger hittills, från transparent till klarrött. Inspirerad av - håll i er nu - billack...

35761-164

Jag undrar jag... men prova kan man ju alltid och för 75 kronor på Kicks lär det inte svida alltför mycket i plånboken heller.

Help anyone?


Date: 2006-04-28 Time: 18:33:35
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Manda lämnade en kommentar för någon dag sedan och undrade om jag hade provat foundation från The body shop och vad jag i så fall tyckte. Det har jag inte, men någon av er läsare kanske har? Manda har blandhy och blir lätt blank. Vad tror ni? Någon som kan hjälpa?

bs foundation
Bild från amerikanska Body Shop

Blondes have more fun... eller?


Date: 2006-04-28 Time: 16:26:34
Kategori: Hårvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

v05

Det dyker upp alltfler hårvårdsprodukter speciellt utformade för alla olika hårfärger; blont, brunt eller rött. Senast i raden är V05 schampoo och balsam som lanserar sin Absolute Blonde-serie. Det börjar bli lite av en ny trend det här... som blondin blir jag ju glad för budgetversioner av Redkens blond-serie som jag är nyfiken på, men vad hände med likadana varianter för brunt och rött hår... de saknas både i Redkens och V05s serie =S Men, men, bra budgetversioner är alltid välkomna...

Din Stil, Veckans tema inför v18


Date: 2006-04-28 Time: 11:25:06
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Temat kom lite senare än vanligt, jag hoppas det är ok ändå. Än en gång tipsade Sandra mig om tema och jag tycker om tips så då tar vi hennes val den här veckan också =) Nu vill jag att ni skall skicka in några rader om den, enligt er "Bästa fotvårdsprodukten". Många (I confess; Me) glömmer bort fossingarna som ändå stoppas in i strumpor och skor under vintern men nu är det hög tid att ta hand om dem för att kunna släppa fram dem i söta ballerinaskor och flip-flops.

Skicka ditt tips till [email protected] senast tisdag den 2 maj 22:00 och inkludera hemside- eller bloggadress om du vill ha en länk i inlägget. Jag ser fram emot många bra tips!

Din Stil, vecka 17


Date: 2006-04-27 Time: 20:22:49
Kategori: Din Stil { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-163

Sandra
skriver i sitt bidrag: "Min hittills bästa hårvårdsprodukt som förbättrar mitt hår är vanlig olivolja. Enkelt och billigt. Jag har halvlångt hår som är lite torrt i ändarna, och ibland lite fet i hårbotten. Jag fördelar lite olivolja i håret (men inte i hårbotten) efter jag har tvättat/blött håret -ofta på kvällen. Jag låter det torka något, sen går jag och lägger mig med oljan i håret, (skyddar kudden med en handduk). Nästa dag duschar och shamponerar jag håret som vanligt igen. Fick tipset av min frisör och jag tackar alltid för bra och förhoppningsvis billiga tips."

Martina kommer med sitt bästa tips: "Bästa schampoo/ balsam/ inpackning är definitivt Kerastase-produkterna. Jag har produkterna som är till för färgat hår. De cerisefärgade burkarna. Kerastase Reflection Bain Miroir 1 Ljusreflekterande schampo för färgat hår med en ljuvligt krämig konsistens. Framhäver och intensifierar det färgade hårets glans och lyster. Kerastase Reflection Chroma Reflect Milk Vårdande balsam som gör håret följsamt och silkesmjukt samt framhäver reflection och intensitet i det färgade håret. Kerastase Reflection Chroma Reflect Masque Intensifierande, glansreflekterande inpackning för färgat, mycket försvagat hår. Gör håret silkesmjukt med en fantastisk glans och lyster. Det är inte de billigaste produkterna som finns på marknaden men de är dryga och väldigt bra, tycker jag. Jag behöver ha de här prodokuterna för mitt hår. Jag är väldigt noga med att vårda mitt hår. Jag gör inpackningar två ggr i veckan och använder scampoo bara en gång i veckan."

Anna berättar: "Jag måste säga att jag bara älskar barnängens hårinpackning för glanslöst hår! Kanonbra- och budget! Shampoo och balsam i samma serie är också bra."
 
Själv är jag förälskad i Redkens produkter i All Soft-serien, jag köpte ett set med schampoo, balsam och inpackning och gillar verkligen effekten. Mitt hår blir väldigt mjukt och så lättarbetat det kan bli när det är blekt =) Över vintern har det hållt sig ostatiskt, vilket jag annars brukar få. Litet minus för att det inte är så drygt, men det är väl det enda negativa. Lukten är riktig frisörkänsla på!

Sommar med Mavala


Date: 2006-04-27 Time: 17:46:51
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Sommarnyanserna från Mavalas nagellack ser verkligen fina ut och jag kan riktigt se hur bra de alla skulle passa ihop med en lätt solbränna när nu solen vill komma tillbaks igen. Har letat runt som en galning efter bilder på lacken, men inte ens Mavalas egen hemsida har de nya färgerna, de har bara sådana från sommaren 2005 och det räcker ju inte långt. Bäst gillade jag dock de två rosa färgerna, en lite mörkare och en flickigare ljusrosa - den ena hette Riviera. Jag ska försöka ta ett kort på stan imorgon när jag ska ta en kvick runda.

Bäst med Mavalas Minilack är att man kan köpa på sig flera färger och att det inte gör så mycket om man inte använder nagellack så ofta eftersom de bara innehåller 5 ml, till skillnad från många andra. Köp ditt lack i butik eller nätet.


Mer hårlyx önskas


Date: 2006-04-26 Time: 21:20:43
Kategori: Din Stil { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag vill ha lite fler tips på favoriter inom schampoo/balsam/ inpackning som är denna veckans tema på Din Stil. Som ni säkert har märkt har jag inte satt ihop någon Din Stil idag, mycket annat kom ivägen så jag förlänger inskickningstiden till imorgon 27/4 klockan 20:00.

Hjälp gärna mig och alla andra att hitta en ny favorit! Skicka ditt bidrag till [email protected] och lägg till din blogg om du vill att jag ska länka.

Gratis inspiration


Date: 2006-04-26 Time: 19:29:08
Kategori: Smink { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

biotherm smink

Härligt! Jag gick ut för en runda på stan och för att shoppa lite presenter och så slutade det med gratis sminkning. På Åhlens hade de en sminkös som ville inspirera och testa lite produkter på mig och inte mig emot! Hon var riktigt duktig och övertygade mig om att köpa med mig lite hem. (Bortse från min dåliga kamera som tar bort alla snygga skuggor och får alla makeuper att se likadana ut.) Egentligen var jag bara ute efter en budgetögonskugga i svart att ha till inflyttnings/födelsedagsfesten som jag är bjuden till i helgen, men gick hem med lite mer i en påse =S

Sminkningen bestod av
- Lumene Eye Makeup Base
- Biotherm Light Catch
- Biotherm Foundation Sense (med spf 15)
- Lumene Delight Duo nr 11
- Ljus highlighter av ett märke jag inte hann uppfatta
- Lancôme Crayon Kohl kajal
- Isa Dora Bronzingpowder
- Rouge av okänt märke
- Biotherm Läppglans 
- Min egen mascara från Lancôme - L'extreme

Med mig fick jag foundation och concealer från Biotherm och duoskugga från Lumene. Jag fick en ihopplockad gåva med mig också för att jag handlade 2 produkter från Biotherm så nu har jag lite nytt att prova: refreshing shower gel, hand and nail treatment, body balm, cleansing milk, glossy shine lipgloss och en dagskräm. Jag är en riktig sucker för gåvor!! =D

Buzz


Date: 2006-04-26 Time: 12:07:11
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag har, som många andra, blivit medlem i Buzzador. Där får man testa nya produkter inom olika områden, gratis och först och se vad man tycker om dem. Tanken är att man automatiskt sprider namnet om den nya produkten till vänner om man tycker om den och att företag kan få konstruktiv kritik på ändringar och liknande inför sin egen marknadsföring. Direkt när man blir medlem får man ett paket med olika varuprover hem i brevlådan, det här ska bli spännande och jag lovar att rapportera om vilka grejer jag provat om de är relaterade till skönhet.

Om du själv vill gå med och också testa kan du klicka på länken nedan (så framgår det att jag har bjudit in er): http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=beauty_princess   


Om du vill veta mer innan du bestämmer dej kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=beauty_princess  



Brun Utan Sol-tips


Date: 2006-04-25 Time: 22:58:24
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Vännen Name bloggar och berättar om hur hon tycker att Lumenes BUS-produkt är efter att ha provat några gånger. Själv har jag aldrig använt BUS men dock MACs body foundation som gör huden lite mattare och lite brunare för en utekväll och som sedan går bort direkt i duschen. Bra i alla fall att någon annan testar om man skulle bli sugen på att prova nu när våren är här och man snart, snart kan släppa fram benen i shorts eller kjol. Komplettera med lite bronzingpuder så är du good to go =)

Ledsen att det blivit lite bloggning senaste dagarna, jag har D-uppsats i full gång och ikväll hade jag även kör att gå iväg och tralla på. Jag lovar att bättra mig! Nu ska jag krypa ner i soffan och läsa nya Vecko-Revyn. För övrigt hoppade jag på en prenumeration av nya tidningen Glamour, tyckte att första numret var helt ok och så fick man läppglans och något mer på köpet. Aldrig fel =)


Recension av Dermalogica Ultracalming Cleanser


Date: 2006-04-24 Time: 20:07:48
Kategori: Recensioner { 11 Kommentarer }
______________________________________________________

Det här är definitivt en av mina favoritprodukter! För lite mer än ett år sedan beställde jag Ultracalming Cleanser från Look Fantastic och började använda den kort därefter. Jag har använt den varje kväll som jag har haft smink, vilket i genomsnitt kanske blir 5-6 dagar i veckan (jag brukar alltid ha minst en dag när jag skippar den biten för att vila ansiktet) och den börjar ta slut först nu (!!). Rengöringen är, som ni kanske förstår, väldigt dryg men tvättar ändå bort allt smink väldigt bra. Flaskan innehåller 237 ml och kostar 216 kronorLook Fantastic.

Ett stort plus sätter jag för att Dermalogicas rengöring är otroligt mild och kan användas för att ta bort ögonsminkning också, även om jag brukar använda speciell rengöring för detta. Rengöringen går att använda utan vatten eller med, utan så använder man en bomullstuss och tar bort den med och med vatten är det bara att skölja bort den. Jag har provat båda sätten, utan vatten när jag hade torrare hy och det fungerar lika bra som med vatten. Den luktar i stort sett ingenting, så rengöringen kan användas av även de som har känslig hy. 

Ett annat plus är behållaren, som är en pumpflaska som gör att rengöringen blir fräsch och att man inte behöver få in onödig luft och bakterier i produkten. Pumpen går även att vrida till ett låst och ett upplåst tillstånd så att det inte läcker ut om man lägger den i necessären. 2 pump räcker utmärkt till hela ansiktet. Minuset får bli att det är svårt att få ut det sista ur flaskan, men det går att ordna det med och eftersom den ändå räcker så länge så gör det mig inte så mycket.

Betyg: BBBBB

35761-161
Bild från Look Fantastic

Egyptisk skönhet


Date: 2006-04-23 Time: 22:00:20
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Många har redan bloggat om Egyptian Magic, krämen som sägs fungera till allt möjligt; torr hud, spruckna nagelband, spruckna läppar, solsveda... the list goes on. Nu är jag nöjd användare av Rosebud, efter att ha fått den i present av kära vännen och behöver ingen annan allroundkräm... än. Men det är alltid kul att prova nytt och bra allroundkrämer är mycket uppskattade, i alla fall i mitt badrumsskåp. Egyptian Magic finns att köpa på Accessora.

35761-160
Någon som har provat?

Dyrt eller inte... det är frågan.


Date: 2006-04-23 Time: 15:43:59
Kategori: Smink { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

Igår kröp jag ihop i soffan med en skål med Carte D'or glass och några tidningar som jag fått i brevlådan för länge sedan men inte har haft tid att läsa förrän nu. Det blev en Hennes (från förra månaden haha) och Vecko-Revyn.

Hennes skönhetssidor visar många snygga inspirationsbilder på sminkningar inför våren och tipsar om billigt och lite dyrare smink. De har även en lista med vilka produkter det är värt att satsa lite extra pengar på (mascara, foundation och läppstift) och vilka du kan spara in på (ögonpenna, rouge, läppglans och nagellack). Hur mycket jag än gillar Hennes håller jag inte med, enligt mig ser listan ut såhär:

Satsa på dyrare:
Foundation
Rouge
Concealer
Ögonskugga

Satsa på billigare:
Mascara (eftersom du ändå bör byta var 3e månad)
Läppglans
Bronzingpuder

Dock tycker jag att du bör satsa pengar på sådant som du verkligen använder, om du målar kajal varje dag är det viktigt att ha en som sitter bra och är lätt att sudda, medan det kan vara en idé att satsa på en billigare om du bara använder den till fest. Samma sak gäller för läppglans om du använder det varje dag och du vill satsa på ett som använder hela tiden, men ska du växla mellan 5 olika kan du satsa på billigare varianter så slipper du gråta när det har blivit dåligt och måste kastas.

Frossa


Date: 2006-04-23 Time: 11:59:16
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har en ny portal - modefrossa - kommit för mode och skönhet som hämtar upp bilder från relaterade bloggar. Alltid kul med nya sätt att nå ut till nya läsare, tycker jag, så jag har hängt på. Det har många andra också gjort och jag hittade direkt några nya bloggar att läsa!

Portalen hittar du här!

Kiss Me!


Date: 2006-04-21 Time: 23:05:44
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-159
Philosophys Kiss Me, skrubb för läpparna - bild från Philosophys hemsida

Verkar ju perfekt för mina läppar som har en tendens att flaga sig och vara torra från och till. Specialskrubb för läpparna... visserligen kan man använda en tandborste för att massera läpparna, men ibland får man ju skämma bort sig lite också och köpa sådant där man egentligen inte behöver, bara för att det känns lyxigt. Jag gillar min Kiss Me läppglans som jag fick i födelsedagspresent, så den här vore ju perfekt att komplettera med =)

Recension av Nivea Visage Gentle Face Scrub


Date: 2006-04-21 Time: 19:53:10
Kategori: Recensioner { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Efter mycket längtan fick jag äntligen Niveas ansiktskrubb Gentle Face Scrub som många av er läsare har rekommenderat. I tre veckor har jag använt den med jämna mellanrum och gillar verkligen resultatet. Precis lagom stora korn som känns milda mot huden i ansiktet men samtidigt tar bort alla döda hudceller. Jag känner definitivt att den gör sitt jobb, min hy är mycket mjukare, jämnare och följsammare direkt efter användning och det håller i sig. Huden kan lättare absorbera fuktkrämer och det blir lättare att lägga på bassmink eftersom huden inte är så torr. För ett så lågt pris är det här definitivt en höjdare!

+ : Priset
     Att skrubben är så dryg

 - :  Doften - det är lite för mycket lukt på skrubben men det hänger i och för sig inte i utan går bort när man sköljer bort produkten.

Betyg: BBBB+


Det är inte lätt när det är svårt...


Date: 2006-04-20 Time: 23:45:31
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Måste tyvärr sprida lite negativ kritik... Lancômes mascara L'extreme är svår att få bort, trots eyemakeup-remover och ansiktsrengöring finns det rester kvar - dels efter tvätten och även morgonen efter som man får peta bort med topz. Min eyemakeup-remover har tvättat bort alla rester av både Lancômes andra mascaror och Max Factors. Tråkigt på en annars så bra mascara!

Det blev en rätt sen kväll för mig, till skillnad från annars den här veckan. Jag sitter (när jag inte bloggar) i soffan med en påse nötmix från OLW och läser boken Tusen små bitar (ISBN: 9185015482)... lite konstigt skriven men intressant och hemsk. Sov gott alla nattugglor!


Glömska


Date: 2006-04-20 Time: 21:23:36
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom jag glömde att berätta om mitt sämsta köp under Din Stil igår (jag skyller på att jag har många bollar i luften) så kommer det nu istället och så hoppas jag på att ni inte har tröttnat att läsa om det redan =)

35761-157För några år sedan köpte jag L'oreals mascara Lash Architect i hopp om att hitta en ny favorit. Det blir ofta så att jag pendlar mellan Max Factors 2000 calorie som jag älskar och någon annan med resultatet att jag sedan köper MF igen på grund av besvikelse. Hur som helst så var Lash Architect något av det dåligaste jag provat, mascaran klumpade sig redan vid första användningen, det var så att jag inte orkade applicera flera gånger för att jag fick lägga ner så mycket tid på att kamma bort klumparna så det var inte värt det. Ingen nämnvärd förändring blev det på fransarna heller så den åkte i papperskorgen redan efter några veckor och så bytte jag, som vanligt, tillbaks till Max Factor =) Enda pluset var väl den snygga hylsan, som då var guldig men nu har bytt till silver. För mig är det ett mysterium att den faktiskt finns kvar på marknaden fortfarande =S

Din Stil - Veckans tema inför v17


Date: 2006-04-20 Time: 16:42:55
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag tycker om att få tips av er läsare om vilka teman vi ska ha på Din Stil och i ett mail som trillade in fick jag idén om att ha bästa hårvårdsprodukt som tema så då kör vi på det - jag avgränsar det lite till att omfatta "Bästa schampoo/ balsam/ inpackning" så nu vill jag ha många bra tips =)

Bidragen skickas till [email protected] senast 22:00 nästa tisdag, den 25 april. Länkar gör jag gärna, inkludera bara din bloggadress i mailet.

Eftersläntrare till Din Stil, vecka 16


Date: 2006-04-20 Time: 13:26:22
Kategori: Din Stil { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Names bidrag till Din Stil kom igår kväll men självklart får hon vara med i alla fall =)

"Jag använder Shower peelingen från Oliv-serien och jag tycker den absolut inte är värd pengarna. Kornen känns inte ens som att de "skrubbar" mot huden och inte ens när jag använder peelinghandskar till blir resultatet som jag önskar. Därför rekommenderar jag inte denna produkt eftersom den inte hjälper nämnvärt till att få bort alla oönskade hudrester."

En hel del kommentarer på gårdagens inlägg om Clearasils rengöring.. visst är det lite skrämmande att det kan gå så. Jag håller med er om att man ska satsa på bra rengöring, det tjänar man på i längden! Nu ska jag ringa och skaffa info till D-uppsatsen och sedan mysa i soffan med en kopp te och min bok, det har varit en arbetsam vecka hittills för min del =) 

Din Stil, vecka 16


Date: 2006-04-19 Time: 20:36:19
Kategori: Din Stil { 7 Kommentarer }
______________________________________________________

Inför denna veckans "Din Stil" undrade jag vilket som är ert sämsta köp inom skönhet. Fick tipset av en vän och tyckte genast att det var jättebra. Jag fick många tips och några som var rätt långa men det är så välkommet =) Här kommer era bidrag:

Li skriver: "Mitt sämsta köp är nog hårkrämen Nutri Gloss Leave-in från Loreal. Håret blir inte glansigt, det blir GLITTRIGT som en discokula. Får mig att tänka på mellanstadiscon när alla hade glitterspray i håret."

Linda förklarar: "Jag hade en period då jag ständigt köpte nya ögonskuggor från Make Up Store. De är snygga och urläckra men just när det kommer till ögonskuggor i trendiga färger lönar det sig nästan alltid att köpa en billigare variant från ett budgetmärke. Bättre att lägga de extra kronorna på en kvalitetsprodukt från Make Up Store eller sitt favoritsminkmärke isåfall. Mascaran ”Calligraphy Astor” hypades. Tydligen skulle man lägga på med hjälp av en liten kam och få fantastiska långa separerade fransar. Yeah right, fransarna blir klumpiga och mascaran fäster knappt. Den kommer bli liggande i nån låda tills jag ändå måste slänga den. Ögonfransböjare i budgetversion. Av någon anledning ÄR min från MAC oerhört mycket bättre och får inte fransarna att börja sloka innan man ens hunnit få på mascaran. Hur irriterande som helst att sitta med en budgetvariant och försöka få plå på fransarna. Värt att investera i en lite bättre böjare alltså. Elizabeth Arden säljer läppstift som ska ha samma effekt som eight hour cream. Krämen är ju ett måste för alla med torr hy men läppstiften är inte roligare än några andra. Inte vad jag har märkt iaf. Lägg pengarna på ett läppstift du verkligen diggar istället och komplettera med Elizabeth Arden 8hr cream på läpparna om natten så håller de sig mjuka."

Cilla säger: "Oh, jag har gått på så många dåliga köp. De verkar dras till mig, eller jag till dem.. Ett av de nyare är trinds acetonfria extra milda nagellacksborttagningsmedel, det funkar ju inte! vad mer.. well, labello pearl &
shine ser hemskt ut i alla fall på mina läppar och niveas sea extracts manicure
nagellack är för trögflytande för att bli snyggt.. :( men färgen är otroligt
fin."


Sandra skriver något som i alla fall skrämde mig: "Har genom åren gjort otaliga dåliga köp, men just denna kommer jag ihåg lite extra för jag och ett par väninnor pratade om just detta för ett tag sen. Denna produkt fanns för många år sen, under min skoltid. Det var en produkt från clerasil. Det var en tub eller flaska som man skulle stryka ut ansiktsvatten med på ansiktet, inte bara problemområden (det var någon speciell topp på flaskan som gjorde det enkelt att stryka på ansiktet). Både morgon och kväll. Jag hade inte så mycket finnar, men just då var jag väl inne i en finnperiod och köpte denna på inrådan av butikspersonal. Jag vet att jag bara använde den på kvällen då jag ville vara försiktig (men denna var för alla hudtyper). Efter knappt en veckas användning så hade jag ett stort eksemliknande märke på vänstra kinden. Orangefärgat och en stor hudskorpa -jättefult. Kom över bara en natt. Trots fuktcremer så var denna produkt väldigt uttorkande. Det sved inte, så man uppfattade den inte som så extremt uttorkande. Hur som helst så var det fruktansvärt pinsamt under denna känsliga period i livet då man går i skolan. Fläcken i ansiktet? Jo den försvann efter ett bra tag med återfuktande cremer. Men sen hade jag en pigmentsfläck just där i över ett år! Sommaren efter fick jag specialhjälp från en hudterapeut om vad jag skulle använda för solfaktor och jag fick sola väldigt försiktigt så inte denna pigmentsfläck skulle få fäste för all evighet. Jag var inte den enda som råkade ut för denna produkt. Min kusin fick också en jättestor torrhetsfläck, och två andra kompisar som använde den i hela ansiktet hade stora problem med jättetorr hy, som även var aknebenägen. Det fanns liksom inga fuktighetscremer i världen som kunde släcka törsten efter denna produkt. Och just att den inte sved eller stramade gjorde den väldigt lömsk, problemen uppstod över bara en natt!Ja det var en pärs..... Men produkten finns inte mer och clerasil är säkert jättebra men jag har aldrig prövat det mer sen." 

35761-155   35761-156                                 

Uppgradera?


Date: 2006-04-18 Time: 18:37:36
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Funderar lite smått på att uppgradera mitt bloggkonto och börja betala för att få tillgång till mer utrymme och fler designmallar (trots att blogg.se sagt att de ska lägga till nya så händer det ju inte nåt tyvärr). Jag börjar närma mig utrymmesgränsen nu, men vill inte byta adress och blogghotell som det känns nu. Vad tycker ni läsare? Vill ni ha samma bloggadress och tycker ni om bloggen?  

Glöm heller inte att skicka in några rader om ert sämsta köp inför Din Stil imorgon, jag vill ha många tips på detta för det är en guldklimp att veta när man ger sig iväg ut för att shoppa. Mailet med ditt tips skickar du till [email protected] senast 22:00 ikväll.

Nu kilar jag iväg för att tralla vårsånger med skolkören i ett par timmar. Ha en härlig kväll!


Älska Look Fantastic!


Date: 2006-04-18 Time: 16:28:47
Kategori: Hårvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag älskar att få nyhetsbrev från Look Fantastic eftersom de alltid har massor av bra erbjudanden när man shoppar. Den här gången får man (även om påsken är över) en stor chokladkanin från Lindt när man köper 2 Wella SP produkter eller en Maybelline Great Lash mascara när man handlar tre L'oreal-produkter.

35761-154Nu har de dessutom fått in nytt från Redken, som jag har varit nyfiken på ett tag. Serien Blonde Glam är schampoo, balsam och olika inpackningar speciellt för blont hår! Jag använder just nu Redken All Soft och älskar alla produkterna (det märks verkligen skillnad) och varvar då och då med Sunsilks serie för blont hår som också fungerar bra. Men nyfiken i en strut som jag är har jag svårt att köpa samma produkt två gånger och vill alltid prova nytt så när mina All Soft-produkter är slut ska jag definitivt lägga en beställning på Blonde Glam!

Tyvärr har inte Redken (än, ska väl sägas för det kommer säkert) lanserat någon serie för varken brunt eller rött hår men Colour Extend underhåller alla färgade hår. Vill du satsa på budget finns sådana varianter både från Sunsilk samt John Frieda.

Mina Kicks-favoriter


Date: 2006-04-17 Time: 19:05:01
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Förra veckan tipsade jag om Kicks tävling där man får rösta på sina skönhetsfavoriter och har chans att vinna ett kit med de produkter som får flest röster. Jag fick då en förfrågan från Emma om jag inte kunde skriva ner vilka jag hade fyllt i och som var mina favoriter, så here goes:


Mascara: Lancôme Hypnose
Ögonskugga: Microshadow från Make Up Store
Nagellack: Water Shine Diamonds från Maybelline
Lipgloss: Star Gloss från Lancôme
Foundation: Matte foundation från Face Stockholm
Ansiktscreme: Hydra Zen från Lancôme
Ansiktsmask: Lancômes fuktmask
Hårstyling: Redken
Herrdoft: Boss
Damdoft: DKNY Be Delicious (bland annat, men man fick ju bara välja en)


Fina Rachel


Date: 2006-04-16 Time: 21:33:37
Kategori: Smink { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-153
Bild från Rachel Bilson

Jag älskar Rachels fräscha nyponroskinder på den här bilden. Hon lyckas alltid se väldigt naturligt bra ut. Ska nog inspireras av hennes sminkning i veckan. Nu suktar jag efter ett krämrouge mer än vanligt! =)

Länklista


Date: 2006-04-16 Time: 16:33:16
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Nu har jag uppdaterat länklistan till höger igen. Några har tagits bort och några har tillkommit, så titta gärna igenom och se om du kanske hittar en ny favorit. Bloggarna i listan är sådana jag tittar in på regelbundet och shoppinglänkarna är favoriter när jag har pengar över efter den 25e. =) Har dessutom förenklat översikten lite genom att lägga till bokstäver innan länknamnet.

[B] innebär bloggsida
[S] betyder shoppingsida

Sämsta köp någonsin?


Date: 2006-04-16 Time: 16:11:39
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag vill gärna ha lite fler bidrag till nästa veckas Din Stil så jag puffar lite för att ni skickar in några rader om ditt sämsta köp inom skönhet. Smink, hårvård eller hudvård, tipsa oss andra om de där produkterna som vi bör hålla oss undan ifrån. Förhoppningsvis kan jag få ihop en lista på mindre bra produkter så att vi alla kan lägga våra pengar på roligare, bättre produkter.

Skicka iväg ditt bidrag till [email protected] så blir jag glad =) Jag länkar gärna till bloggar eller hemsidor.

Påskäggsgodis


Date: 2006-04-14 Time: 21:45:22
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Istället för de där sockeräggen som ingen egentligen tycker om (förutom min sambo), tycker i alla fall jag att det skulle vara trevligt att hitta ett sådant här i mitt påskägg.

35761-152

Läppglans i 20 olika nyanser av brunt och rosa från Too Faced.
Finns att köpa på Blush


Recension av Make Up Store Face Cool Balm


Date: 2006-04-14 Time: 15:46:58
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

I november förra året köpte jag ett nytt ansiktsvatten i samband med klubbkväll på Make Up Store. Face Cool Balm skall kunna användas dels som ansiktsvatten efter rengöring av ansiktet men också som lugnande för ögonen genom att man dränker en bomullspad med vattnet och sedan lägger dessa över ögonen. Face Cool Balm skall, enligt expedit, vara väldigt skonsamt och milt för huden och kan därför användas på detta sätt.

Inledningsvis bör sägas att själv har jag normal men känslig hy. Mitt första intryck av ansiktsvattnet var att det luktade väldigt fräscht, inte starkt på något vis och att det också var drygt. Det känns svalt och skönt mot huden och jag tycker att det tar bort de sista sminkresterna. Kan dock inte se någon förminskning av porerna, vilket jag tycker är viktigt. Jag använde Face Cool Balm under en vecka i december, då mitt gamla ansiktsvatten tog slut, och upplevde då tyvärr att min hud reagerade negativt på det. Jag fick kliande röda utslag på mindre delar av ansiktet och även runt ögonen, som gjorde att de såg lite inflammerade ut. Dessa utslag gick dock bort efter användning av fuktkräm i några dagar. Jag gjorde ett uppehåll med ansiktsvattnet eftersom jag vet att allergiska reaktioner kan bero på så mycket, som stress och mat. Började med det igen för en dryg vecka sedan och får tyvärr samma reaktioner så från och med gårdagen står mitt Face Cool Balm i badrumsskåpet och samlar damm.

Sammanfattningsvis vill jag påpeka att det här mycket väl kan vara en personlig reaktion eftersom jag har känslig hy och Face Cool Balm fungerar kanske utmärkt för någon annan. Som sagt fungerar ansiktsvattnet precis som ett sådant skall, det tar bort sminkrester och känns skönt för huden, så om man inte får någon allergisk reaktion är det här definitivt något att satsa på. Mitt betyg, utifrån mina erfarenheter blir dock:

Betyg: BB

Jaaa...


Date: 2006-04-14 Time: 11:41:41
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

... jag fick underbara presenter av min vän häromdagen! Eftersom hon regelbundet läser bloggen och även ofta är med på mina inspirationsrundor på stan så vet hon ju exakt vad jag vill ha. I paketet fanns, inlindat i silkepapper:

present

Rosebud Strawberry
Philosophy Kiss Me läppbalsam/läppglans med pepparmintlukt
Å - Shimmering bodylotion

Min rosebud används redan flitigt och följer med i väskan till vardagsbestyr så väl som träning. Tycker att den mjukar upp läppar väldigt bra, är lättapplicerad (det vill säga exakt rätt "mjukhet" på krämen) och luktar mums! Philosophys kiss me luktar underbart och känns mjuk och behaglig på läpparna. Min nya bodylotion har inte hunnit användas än men det skall den definitivt göras snart. Recensioner på alla produkterna kommer självklart!


Din Stil - Veckans tema, inför v 16


Date: 2006-04-12 Time: 21:43:06
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Jag fick ett kanontips från min vän om tema för denna veckans Din Stil - "Mitt sämsta köp". Här hoppas jag (och hon) att få tips om vilka produkter vi ska undvika. Skicka gärna in några rader om vilken produkt du ångrar att du köpte för att den inte fungerade som du hade tänkt. Temat kan alltså innebära allt inom smink, hudvård eller hårvård som du tycker mindre bra om så se till att dela med dig!

Plita ner några rader och skicka till [email protected] senast tisdag den 18 april vid 22:00. Vill du ha din länk med så är det bara att skriva med din bloggadress =)

Din Stil, vecka 15


Date: 2006-04-12 Time: 20:31:33
Kategori: Din Stil { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Personligen tycker jag att basen i sminket är bland det viktigaste, för att andra sminkprodukter som ögonskugga och rouge ska sitta så bra som möjligt är det kanon att hitta en foundation och/eller puder som fungerar bra för just en själv. Concealern är också en räddare i nöden när man har sovit för lite eller när huden inte vill samarbeta med en =P Denna vecka efterlyste jag därför "Bästa bassminket":

35761-148   35761-147

Elina tipsar: Nu när våren börjar kika fram använder jag mig inte av någon foundation alls eftersom jag gärna vill att mina fräknar och vårhyn ska få titta fram lite oftare, men när vädret tilltar till regn eller liknande använder jag Make Up Store's liquid foundation vilken passar utmärkt på min hy då jag har normal hy. Dock tror jag inte denna passar personer med fetare hy eftersom det är olja i den och hyn kan bli lite glänsande. Till party använder jag mig av Loreal's Cashmere Perfect, vilken är den perfekta foundationen till fest. Eftersom den ger en matt effekt och du behöver oroa dig för plitor som tittar fram. Jag vill även tipsa om Micronized compact powder - translucent som är ett matt puder från Make Up Store, passar utmärkt om du har fetare hud exempelvis i pannan som jag, du slipper glänsande hy och den ger ingen färg - helt transparent!

Sandra skriver i sitt mail till mig: Mitt bästa bassmink just nu är T-balance foundation ifrån Oriflame. Den är för bland hy. Den balanserar de teta zonerna och fuktar de torra. Passar ypperligt till min blandhy. Pris 119kr. Bassmink för min del beror mycket på hur min hy ser ut just då. Nu har jag inte så mycket finnar och blemmor annars hade nog concealer varit ett måste. Bra concealer är YSL under ögonen (lite flytande). Pris ca 275-295kr- där jag bor. Och flawless concealer (stiftform) från Oriflame. Pris 85kr. Oriflames loose powder är bäst för mig de dagar jag använder puder. Pris 129kr.

Hanna bidrar också hon med sina favoriter: Mitt bästa bassmink är min foundation Beauty protect från Nivea. Jag har väldigt känslig hy och är röd på kinderna och näsan, men de lyckas den dölja perfekt. Den håller också hela dagen och är billig, så den är ett riktigt budgettips!

35761-150   35761-149    

Min favoritconcealer har länge varit Face Stockholms, men nu har jag hittat en ny! MACs Select Moisturecover är super, känns inte uttorkande på något vis och täcker snyggt mörka ringar och blemmor. Recension på den kommer snart, för övrigt. Face Stockholm säljer fortfarande min favorit inom foundations, som ni säkert vet redan =P Puder använder jag inte så ofta, men MUS fungerar bra.

Snart dags för Din Stil...


Date: 2006-04-11 Time: 20:26:57
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Glöm inte att skicka in ditt bidrag till veckans Din Stil - Bästa bassminket. Det kan vara concealer, foundation eller puder och jag vill gärna ha massor av bra tips på detta, för mig, nödvändiga sminket! Inkludera gärna hudtyp med ert tips samt bloggadress om ni vill bli länkade till =)

Skicka till [email protected] senast klockan 22:00 ikväll.


Tävla med Kicks


Date: 2006-04-11 Time: 15:14:00
Kategori: Blandat { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Kicks har en härlig tävling på sin hemsida - vi som är medlemmar hos dem kan tävla om ett skönhetskit som innehåller diverse skönhetsfavoriter framröstade av folket. Man röstar helt enkelt på ett urval av sina favoritprodukter (bland annat mascara, styling, parfym och ansiktsmask) och sedan får en vinnare de produkter som blivit mest röstade på och därmed är "bäst". 

Bra sätt tycker jag att få reda på vilka produkter som verkligen fungerar enligt en stor skara skönhetsjunkies och dessutom få en chans att få en massa bra grejer helt gratis. Själv älskar jag tävlingar och den här tar bara cirka en minut att fylla i =)

Tävla här! 

Update


Date: 2006-04-11 Time: 13:50:13
Kategori: Allmänt { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Status: Hemma med halsont och nysningar. Inget smink idag men Aqua Fusion dagkräm samt Body Shops Vitamin E läppbalsam på läpparna och Repair på händerna.

Men jag har i alla fall något kul på gång som har sitt ursprung i den här bloggen. Vill inte säga för mycket men jag är spänd och glad inför början av maj =D

Glansfrossa


Date: 2006-04-09 Time: 21:01:17
Kategori: Smink { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

läppglans

Jag följer upp min skuggfrossa med en redogörelse för mina olika läppglans. Jag gillar riktigt glossiga, gärna skimrande glans i neutrala färger. Jag tycker mer om att sminka ögonen och fokusera på dem för att sedan komplettera med ett läppglans. Regeln är ju som bekant - ögon eller läppar =)

Översta raden:
MAC lipgelée - Glosspitality, Loreal glamshine - nr 07, Maybelline water shine diamonds lipgloss - nr 01 och 06, Make Up Store star lips - Hamptons och Monte carlo, Tigi bedhead - Make out lipgloss och Fat lip lipliner, Oriflame lip gloss och Oriflame crystal glaze lip gloss 

Nedre raden:
Lancôme Star Gloss - nr 220 och 321, Lumene berryfun lipgloss- nr 11, Make Up Store gloss lips - Lala och Make Up Store scented lips - Grape

Nu vill jag veta vad ni har för läppglans - häng på alla bloggare! =D Lämna gärna en kommentar om du har hängt på, så länkar jag i inlägget.


Maybelline rouge


Date: 2006-04-09 Time: 18:16:41
Kategori: Smink { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Ååh, vad Maybellines Dream Mousse Blush kändes härlig, precis som deras ögonskuggor i mousseform, som jag provade igår. Jag provade och kände på rougen idag på Kicks och den var väldigt härlig i konsistensen, fluffig liksom, precis som man tänker sig. Färgen var fin, tyvärr hade de bara Plum när jag provade, det skall finnas en till nyans som heter Dolly Pink och jag tycker att den senare borde passa bättre till vardags och den andra till fest när man vill ha lite mer färg på kinderna. Rougen gick hursomhelst att variera mycket bra i intensitet och ser snyggt naturlig ut. Den här kan nog bli en stor hit i sommar!

Begränsad av min "kära" studentbudget blev det bara ett paket bomull för min del =(

Glamour


Date: 2006-04-08 Time: 22:35:49
Kategori: Blandat { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Köpte den svenska versionen av Glamour idag för att se vad jag tycker. Nu skall jag sjunka ner i soffan med min nya födelsedagsfilt, ostbågar, fun light och Glamour. Läsa om trendtips, designerjeans och vårnytt smink och hår. Jag älskar sådan vardagslyx - men det visste ni ju redan =)

35761-145

Mousserande


Date: 2006-04-08 Time: 20:10:43
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Idag fick jag äntligen klämma på och prova Maybellines Dream Mousse Eyecolour. De finns i 4 olika färger - brunt, grönt, rosa och blått än så länge och alla färger är inbjudande. Bäst tyckte jag om den rosa men även grönt ser vårigt och snyggt ut.

mousse
Bild från LipGloss Bitch

Konsistensen är underbar, de känns lätta och mjuka och de är dessutom lätta att applicera med fingrarna. Den rosa blev jättefin i färgen och var lätt att tunna ut om man vill ha en vardaglig look eller att få lite kraftigare om man vill använda den till party. På handen satt den bra och i flera timmar, men tyvärr vet jag inte hur den sitter över ögonlocken eftersom jag redan var färdigsminkad när jag provade och inte ville förstöra det. Jag är lite rädd för att mousseskuggorna skall lägga sig i vecken av ögonlocken, som krämskugga gärna gör =(

Mer kommentarer kommer om jag bestämmer mig för att inhandla en mousseskugga, vilket det drar åt att jag gör när jag får pengar... CSN om 2 dryga veckor =D

Recension av Lumene Berryfun Lip Gloss


Date: 2006-04-08 Time: 17:35:04
Kategori: Recensioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

I söndags för en dryg vecka sedan inhandlade jag Berryfun läppglans från Lumene och har sedan dess använt det dagligen. Jag gillar verkligen färgen, nr 11 Be My Own, som jag satsade på men det finns 15 olika färger för dig som tycker om valmöjlighet. Nyanserna går från ljusa, nästan transparenta till brunt och kraftigt rött. Flaskan har en bra appliceringssvamp i änden på locket som gör det enkelt att sätta på.

Stort plus för att glanset innehåller omega-6 samt omega-3 och även vitamin e som återfuktar läpparna. Jag tycker att det känns att det är skonsamt för läpparna, till viss del känns det som ett läppbalsam även om det är snygg glans på det. Mitt Berryfun håller i 1-2 timmar om jag inte äter eller dricker med det på och sedan får jag fylla på för att det skall se nysminkat ut igen. Minus för att det inte riktigt går att "fläska på" med det för att se festsminkad ut och att det därför inte går att använda för alla tillfällen, men jag tycker verkligen att det fungerar bra som ett vardagsglans. Jag köpte mitt för 85 kronor på Åhlens och det innehåller 6 ml läppglans.

berryfun
Betyg: BBB+


Mischa


Date: 2006-04-07 Time: 21:18:57
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-142
Bild från The Mischa Barton Experience

Åh, vad jag gillar Mischas sminkning på den här bilden. Jag brukar för övrigt bli väldigt inspirerad både smink- och hårmässigt när jag kollar på OC på onsdagar. Både Mischa och Rachel brukar ha sådär naturligt fräscha sminkningar, med orange och bruna skuggor och rödrosa kinder. Jag tror att jag skall boka in ett besök hos en makeupartist snart för att få lite ny inspiration.

Vad blir du inspirerad av?

Shoppingrunda


Date: 2006-04-07 Time: 19:08:20
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Dagen har spenderats med mamma i Västerås där vi vandrade runt i 4 timmar i olika affärer. Det blev några delar inredning, några delar kläder och lika delar smink och hudvård. Jag klämde nyfiket på lite allt möjligt, mest på en rikligt fuktgivande nattkräm eftersom min Aqua Fusion fungerar bättre som dagkräm. Nu på vintern är min hy dessutom så torr för att den är känslig och då behövs det en som ger mycket fukt under natten. Mest stod det mellan nya Garniers nattkräm och Åhlens egna Olivseries nattkräm. Båda luktade underbart och naturligt, precis vad jag tycker om och kändes också sköna för huden. Det avgörs imorgon i alla fall, för då blir det en runda här i staden och en längre fika - förhoppningsvis i vårsolen om den tittar fram under morgondagen också.

35761-137
Det blev ett inköp av Apotekets egen fuktkräm Repair för extra torr hud också som ska vara till mina händer när de är riktigt slitna av klimatförändringar och liknande. Det ska bli intressant att prova ikväll!

Crystal Radiance - första försöket


Date: 2006-04-06 Time: 20:54:52
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Mitt första försök med min nya Lumene Crystal Radiance var lite försiktigt, jag tog en klick stor som en jordnöt ungefär och blandade med min vanliga foundation från Face Stockholm. Sedan applicerade jag detta över hela ansiktet, med fokus på kinderna. Själv tyckte jag att resultatet blev lite mer täckande än vanligt, men någon vidare lyster såg jag inte av, tyvärr. Min goda vän sa lite snällt "du kanske ska prova att ta lite mer nästa gång" när jag nämnde att jag hade provat den. Hihi, det hade hon nog rätt i, imorgon blir det att prova med en större klick och se om jag ser mer vårfräsch och lysteraktig ut.

För övrigt kom vännen även med ett bra tips till bloggen som alldeles säkert kommer att användas, ni får vänta och se helt enkelt. Jag har flera idéer till inlägg nu =)

Din Stil - Veckan tema, inför v15


Date: 2006-04-06 Time: 10:50:54
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Det trillade in rätt många bidrag till senaste Din Stil, i slutändan. Vi kör vidare med ännu en vecka och denna gång är temat "Bästa bassminket", lite annorlunda eftersom det kan innebära concealer, foundation eller puder. Alla använder ju inte foundation till exempel, men då har man kanske en concealer istället. Jag vill gärna att ni skriver vilken hudtyp ni har tillsammans med tipset, så att andra med samma typ kan prova.

Skicka ditt tips till [email protected] senast tisdag 11/4 klockan 22:00. Inkludera bloggadress om ni vill ha länk.

Ännu mer till Din Stil - vecka 14


Date: 2006-04-06 Time: 09:16:33
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom jag var lite glömsk när jag presenterade "Din Stil" häromdagen fick inte Tinisen vara med. Hon påminner lite snällt om att hon skrivit om sitt bästa skönhetsknep på sin blogg så här kommer det:

"Som vanligt på uppmaning av Beauty Princess så kommer nu här mitt bästa skönhetsknep. Min foundation är ett måste. Jag använder en från Mary Kay som heter medium coverage foundation. Den är jättedryg och kostar bara 219:-. Jag tar en klick på fingertopparna och använder mina fingertoppar för att applicera den på huden. Jag låter den sedan sitta ett par minuter och sedan tar jag puder ovanpå. Huden blir jättefin. Kan även rekommendera mitt puder från Nouba. Ett jättebra puder som jag applicerar med en borste, så att man får lagom mycket."

Sorry, Tinisen, det är jag som är lite snurrig =) Nu ska jag sätta mig med D-uppsats några timmar och sedan skall jag iväg på en projektpresentation. Ha en underbar dag!

SPA-känningar


Date: 2006-04-05 Time: 22:29:53
Kategori: Hudvård { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Ååh, tänk er ett spa-bad med allt det här från härliga Pulpstore:

35761-139  35761-140  35761-141
Från vänster till höger: Bomb Cosmetics - Rose Creamer (42 kr), Waterbabe - Bath Soak Grains (119 kr), Yankee Candle - Clean Cotton Housewarmer (124 kr) 

Eftersläntrare till "Din Stil - vecka 14"


Date: 2006-04-05 Time: 17:24:26
Kategori: Din Stil { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Frida lämnade en kommentar till "Din Stil" - Mitt bästa skönhetsknep, som jag postade imorse och det är klart hon får vara med i alla fall: Typiskt nu missade jag "veckans stil" igen... Ett riktigt husmor tipsa är att skrubba hela huden med kaffesump (?!) Nej, jaag skojar inte huden blir otroligt mjuk & det känns uppiggande ;)

Under morgondagen kommer ett nytt tema till Din Stil och jag hoppas att så många som möjligt är med då. Om det är någon som har något speciellt önskemål på tema så får ni gärna lämna en kommentar =)

Första skrubbningen


Date: 2006-04-05 Time: 15:42:46
Kategori: Hudvård { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Första intrycket av min nya Nivea Visage Gentle Face Scrub var bra. Efter att jag hade masserat hela ansiktet med den kändes det lent och huden jämn och fin. Det var mycket lättare att återfukta ansiktet och imorse när jag vaknade kändes huden inte så torr som vanligt. Jag tog till och med lite för mycket av scrubben och den verkar vara väldigt dryg. Nu ska jag göra en vana av det och använda den 1-2 gånger i veckan så kommer en utförlig recension efter några gångers användande.

För övrigt funderar jag på om dessa kunde fungera bra som allround-kräm. Gjorda av sheasmör, tänkta för att läka torr och sprucken hud, finns i många fruktiga lukter och kostar plånboksvänliga 99 kronor.

35761-138
Tvål Nail Butter - Bild från Eleven

Din Stil, vecka 14


Date: 2006-04-05 Time: 12:42:24
Kategori: Din Stil { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Tigerlilyn berättar om sitt bästa skönhetsknep: "Investera i Åhléns Brun utan sol!! Och nu snackar vi investering, för krämen är verkligen sänd från ovan. För en 60 lapp (cirka, har inte riktigt koll på priset) får du en brun utan sol kräm med vitamin e i hela 150ml som gör underverk för hela din kropp, och ansikte! Smörj in huden efter duschen en kväll och när du vaknar morgonen efter och ser dig i spegeln har du fått en otroligt läcker solkysst hy. Toppa detta med att lägga på en skön foundation och till sist kan jag rekommendera "Sparkling powder" från Make Up Store, som ger skimmer och ännu lite mer solbränna. Perfekt! Fick höra senast idag av jobbarkompisarna att jag såg brun och fräsch ut, och dom frågade ifall jag solar. Trevligt!"

Sandra tipsar också: Ett bidrag till skönhetsknep. Jättesvårt -det finns många skönhetsknep. Men just nu är jag såld på olja till ansiktet. Känns ansiktet lite glåmigt, trött... allmänt tråkigt. Ta en kväll med rengöring, scrubb mask ansiktsvatten och innan nattcremen så ta lite ansiktsolja och massera in på ansikte hals och dekoltage. För alla hudtyper!! Vaknar med mer lyster än förut. Tips på olja- finns massor. Jag har haft Decleors neroli -har varit bra. 15ml för 465kr. Men den bästa för mig är Oriflames Time Reversing Facial Oil Capsules. Passar alla - inte bara mogen hy. Pris 325kr för 30 kapslar. Dyrt- ja men du använder inte varje dag utan kör ett par dagar tills din hy fått upp lite lyster.(Skillnad efter en natt!) Obs! Man behöver inte scrubba och använda ansiktmask varje kväll innan oljan. Budget - använd olivolja! Men ta inte för mycket! Jag har gjort en uppmaning om enkel hudvård på min blogg. Inget nytt, men kan kanske pusha för att någon  novis börjar ta hand om sin hy.

Mitt bästa skönhetsknep är att satsa på en riktigt bra foundation. Själv vet jag inte riktigt hur jag kunde leva utan en, för foundation är verkligen räddningen när man ser trött ut och känner sig allmänt hängig. Den jämnar ut hudtonen vilket gör otroligt mycket för helhetsintrycket, bara lite foundation, mascara och läppglans gör att vem som helst ser sådär naturligt snygg ut. Jag använder Face Stockholm Matte Foundation i färgen Fresh och älskar den! Dryg, håller länge och finns även i varianten Liquid som inte innehåller puder och därför passar när man vill se mindre sminkad ut.

Repair


Date: 2006-04-04 Time: 21:41:17
Kategori: Hudvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

35761-137

Imorgon ska jag iväg till biblioteket för att lämna tillbaks 2 böcker och då blir det nog också en tur runt Apoteket för att inhandla Repair, som tipsas om på Ytligheter. Den är bra för extremt torra partier av händerna och extra torra perioder, vilket jag har nu eftersom jag är gammalt exembarn. Antagligen kommer det bli så att jag klämmer på något annat intressant också, det visar sig imorgon. :-)

Har ni någon Apoteketfavorit?

Shopping i Göteborg


Date: 2006-04-04 Time: 20:08:59
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

I söndags fick jag äntligen ta en rejäl runda bland sminkdiskarna på Åhlens i Göteborg. 2 läppglans och en concealer fick följa med i mina påsar hem. Jag har verkligen längtat efter att prova MACs concealer, efter att ha hört mycket bra om den och gillat deras andra produkter.

35761-136

Från vänster till höger:
MAC Lipgelée i färgen Glosspitality (140 kronor för 15 ml) 
Lumene Berryfun Lip Gloss, nummer 11 (85 kronor för 6ml)
MAC Select Moisturecover i färgen NW20 (kommer tyvärr ej ihåg priset)


Båda läppglansen ser mörkare ut än vad de är på läpparna, Lumenes är mer åt korall- eller persiko-färgen och blir väldigt naturlig när man använder den. MACs lipgelée är en aning färgad men också mer naturlig när den får appliceras på läpparna, väldigt glansig, inte för klistrig och luktar dessutom gott. Concealern skall fungera återfuktande och är särskilt bra om man, som jag, drar en aning åt torr hy i det här klimatet. Väldigt hjälpsam och trevlig expedit för MAC i Göteborg, för övrigt!


Bästa bloggare


Date: 2006-04-04 Time: 18:10:59
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eleonore på Ytligheter bloggar om Trendgalan som går av stapeln på fredag där bästa bloggare kommer att utses. Just nu ser topplistan ut såhär:

1. Silverfisken, 208, 34%
2. Engla, 84, 14%
3. Legally Blonde, 42, 7%
4. Ytligheter, 32, 5%
5. Tingsnotarien, 25, 4%
6. Glamourprinsessan, 22, 4%
7. Husmusen, 21, 3%
8. Ebba von Sydow, 10, 2%
9. Hotspot, 10, 2%
10. Sigrid, 6, 1%
11. Sigge, 5, 1%
12. Det Ljuva Livet, 4, 1%

Det går fortfarande att rösta fram till fredag, så om du gillar min blogg, feel free att nominera =P

Ännu mer skoj...


Date: 2006-04-03 Time: 16:18:41
Kategori: Blandat { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

I lördags blev det en lång dag, först fika med en skolkompis från min gamla högskola och en annan vän och sedan middag med familjen för att sedan sitta 3 timmar på café i hemstaden med en gymnasiekompis som jag inte träffat på ett år och sedan seen tjejkväll med "bästisen" till klockan 2. Av henne fick jag min födelsedagspresent som bestod av ett skärp men också detta:

35761-135

Nivea Visage Gentle Face Scrub
Lumene Crystal Radiance

Jag har ju velat ha den ansiktskrubben länge, som ni som läser ofta säkert vet. Crystal Radiance skall bli jättekul att prova och experimentera med. Recensioner av båda kommer när jag använt dem ett tag =)

Mer stil!


Date: 2006-04-03 Time: 15:04:59
Kategori: Din Stil { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Eftersom jag inte fick in så många bidrag till Din Stil, så blev det ingen förra veckan, som ni kanske märkte. Därför har jag bestämt mig för att förlänga tiden för veckans tema och vill ha mer skönhetsknep. Veckans tema är ju nämligen "Mitt bästa skönhetsknep" och innebär allt ifrån favoritprodukt till att dricka mycket vatten, kort och gott; DITT bästa tips för att se tip top och snygg ut!

Skicka era bidrag senast onsdag 5/3 klockan 06:00 till [email protected] med några rader om ert skönhetsknep. Om ni vill ha länk så är det som vanligt helt ok att skriva er bloggsida/hemsida längst ner i mailet så länkar jag :)

Presenter


Date: 2006-04-01 Time: 17:19:13
Kategori: Blandat { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag inte bloggat på dagar... har varit på resande fot sedan i torsdags och innan dess var det D-uppsats, träning och körsjungande för hela slanten. Nu sitter jag och bloggar från föräldrarna. =)

I torsdags eftermiddag åkte jag och pojkvännen ner till våra hemstäder för att hälsa på hos våra föräldrar. Min födelsedag blev underbar, när jag kom dit hade de ordnat med överraskningsmiddag för mig, mina föräldrar ringde på dörren hos sambons föräldrar och så blev vi bjudna på två matpajer och tårta. En liten present fick jag också av hans syskon; 3 stycken 50ml Body Butter från Body Shop i lukterna Papaya, Brazil Nut och Passionsfrukt... perfekt present! 

Av min underbara "andra hälft" fick jag ett presentkort på en ansiktsbehandling hos Carino Spa & Clinic, så nu hoppas jag att få tid till att boka in den snart. Ska bli underbart att få bli bortskämd och också få lära mig mer om hur min hud verkligen är och hur jag skall ta hand om den. De använder sig av produkter från Dermalogica och jag gillar ju deras rengöring så jag kanske även kan få lite tips om vilka produkter jag bör använda mig av. Spännande!


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0