Känslig hårbotten


Date: 2006-04-29 Time: 15:42:41
Kategori: Hårvård { 6 Kommentarer }
______________________________________________________

Att ha känslig hårbotten är inte riktigt detsamma som att ha mjäll, men fortfarande lika tabubelagt att medge av någon anledning. Helst skall man ha vackert, glänsande och återfuktat hår automatiskt. Eftersom så inte är fallet för många finns många produkter som behandlar känslig hårbotten samtidigt som de fungerar som ett vanligt schampoo. Här är ett budget och ett lyxförslag;

Head and Shoulders är väl inget lyxschampoo direkt, företaget hoppades väl på en förändring när de bytte namn men det var inte mycket som hände. Hur som helst har de massor av schampoos för känslig hårbotten och mjäll, med olika extraeffekter som volym och anti-frizz. Senast i raden är Ocean Spa, som förutom att ta bort mjäll eller känslig hårbotten ger dig en känsla av sommar i duschen. Låter ju bra... Finns i de flesta matvaruaffärer för dryga 30 kronor flaskan.

Kerastase Specifique har ett schampoo som heter Bain Gommage som tar bort mjäll samtidigt som det är milt mot en känslig hårbotten. Det ger också ett mjukt hår som blir lätt att reda ut och arbeta med. Det här använde jag när jag hade väldigt känslig och torr hårbotten för något år sedan och kände skillnad direkt. Dock tycker inte jag att det bör användas när man inte har torr och flagande hårbotten eftersom håret blir rätt fett snabbt när man använder Kerastase bain gommage. Finns att köpa på Look Fantastic för cirka 133 kronor plus frakt.


Kommentarer
Linnea

Apotekets schampo är också väldigt bra om man har torr eller känslig hårbotten. Apoteket har även en skalp återfuktare, det rä någon slags vätska man droppar i hårbotten och gnuggar in efter schamponering (man låter det alltså sitta kvar). vätskan är fettfri och gör inte att håret ser smutsigt ut. har testat och den funkar bra! inte speciellt dyrt heller.

2006-04-29 17:50:40
Johanna S

Bytte namn? Vad hette head end shoulders innan då?

2006-04-30 00:08:05
b-m

Det finns ett schampo och balsam som heter Bio+ för känslig hårbotten som jag kan rekommendera. Säljs hos frisörer.

2006-05-02 16:29:47
Beauty Princess

Linnea: Det tror jag att jag har hört om innan, gillar Apotekets grejer för de hjälper ofta väldigt bra!
Johanna S: Haha, jag kommer inte ens ihåg.. inte Clearasil men något liknande har jag för mig =S
b-m: Jag älskar "frisörschampoon", så det kanske man ska titta på =D

2006-05-04 17:19:06
Monica

Hej!
Håller med b-m, Bio+ är jättebra. Visst funkar Head and Shoulders, men bara ett par gånger, sen är hårbotten helt "bubblig" igen.

2006-05-12 16:15:33
Karro

Kérastase Bain Gommage för fett hår och Kérastase Fluide Purifiant har verkligen gjort UNDERVERK för mitt hår! Jag har haft problem med mjäll/torr hårbotten/ extremt fett hår sen jag var liten, och har verkligen provat allt. Sen jag började använda Kérastase-produkterna är alla problem borta, min hårbotten är hur fin som helst och fri från både fett och mjäll och håret är jättemjukt! Fantastiskt!
Lite dyrt men värt pengarna alla gånger!

2008-03-05 16:58:27

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0