Recension av Apivita - Aqua plus face mask


Date: 2007-09-23 Time: 20:43:17
Kategori: Recensioner { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Under image377en dagstripp till Stockholm för några månader sedan passade jag på att kila in på Pashion Cosmetics på Drottninggatan för att botanisera bland deras sortiment, dock kom jag hem med bara en ny produkt. För övrigt en underbart mysig butik, men det var inte vad det här inlägget skulle handla om.

Apivitas ansiktsmask Aqua plus face mask, en fuktgivande ansiktsmask med lugnande gurk-extrakt, har provats för fullt de senaste månaderna. Jag hoppades på att hitta en ny storfavorit eftersom priset inte var så farligt, men tyvärr blev det inte så.

Ansiktsmasken appliceras över fuktad hud i 10-15 minuter och redan här går det fel.. det tar lång tid att få till ett jämnt lager eftersom konsistensen är en aning för "rinnig" för att det skall bli bra. När masken väl sitter som den ska känns det skönt, det luktar fantastiskt fräscht och resultatet blir en lenare hud som känns lite återfuktad men som tyvärr inte ger ett riktigt så rejält resultat som jag hoppats på. Att tvätta av masken är ännu svårare - det tar flera minuter eftersom det bara kletar sig och man får i stort sett dra fingrarna över huden för att få bort det som är kvar, bara vatten räcker inte alls.

Nehej, nästa gång blir det en lermask som får testas tror jag... det behövs nu när kallare tider kryper på.

BETYG: B+


Kosmedics


Date: 2007-09-20 Time: 20:05:43
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Kosmedics är en nystartad, smart tjänst. Sajten samlar information om allt möjligt inom skönhet - ansiktsbehandlingar, massage, hårborttagning, estetisk tandvård... you name it! På sidan finns dessutom forum och möjligheten att betygsätta olika salonger, läkare och hudterapeuter. Toppen tycker jag, så slipper flera stycken gå på samma nit.

Jag ska genast gå in och botanisera bland de olika tjänsterna och kolla upp salonger som jag kan tänka mig att besöka. Gör det du med!

image376

Isa Dora - Fall 2007: Splendour


Date: 2007-09-19 Time: 20:04:58
Kategori: Smink { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

image375

Vad som gör mig gladast med Isa Doras höstkollektion Splendour är att de har gått ifrån den där skumma retouch-looken som fick modellen att se läskigt onaturlig ut.

Looken har lite klassisk filmskådis över sig och jag gillar speciellt kombinationen av skuggor i paletten. Det mörka nagellacket lockar också, har aldrig testat något lack från Isa Dora så det här kanske kan vara värt ett försök. Eye-linern syns också, som hos så många andra märken och looker. Det kan nog bli ett och annat köp från Splendour-kollektioner för min del. För dig också?

HQ Hair-beställning


Date: 2007-09-13 Time: 21:15:30
Kategori: Hårvård { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

image373  image374

Nu har två nya flaskor gjort sig hemmastadda i mitt badrum - nämligen schampo och balsam från Bumble & Bumble i Alojoba-serien. Strax under 500 betalade jag för båda och jag vet att det är galet mycket men mitt hår reagerar verkligen olika på schampo och schampo... tyvärr kanske man ska säga. Nu ska det i alla fall bli spännande att se hur B&Bs produkter är, jag har hört mycket gott.

Leveransen från HQ Hair fungerade i alla fall bra, jag beställde fredag kväll och paketet låg och väntade på mig på onsdagen. Inga roliga testförpackningar i paketet dock, lite synd, jag tycker om att testa nytt :O)

Recension av Nivea Beauté - Volume Impact Mascara


Date: 2007-09-10 Time: 19:51:09
Kategori: Recensioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

image372

Jag har hittat en ny budgetfavorit! För 120 kronor fick Volume Impact följa med mig hem från Kicks för ett par veckor sedan. Den här mascaran är perfekt till en snygg vardagslook och kompletterat med kajalpenna är den lika perfekt för partykvällen!

Mascaran från Nivea Beauté har en rätt tjock borste så man får skrapa den mot kanten innan man börjar applicera men när man väl börjat arbeta räcker ett par drag för att få snygga fransar. Mina blir långa, separerade och ger precis den effekten jag letar efter. Mascaran sitter hela dagen, luktar naturligt, smular inte alls och är relativt lätt att bättra på om jag ska ut och svira på kvällen.

Enda minuset jag hittar är egentligen att den är en aning svår att få bort när det är dags att sminka av sig. Det krävs lite jobb med eye makeup removern för att få bort all mascara. Vill inte tänka på hur det är om man har en halvdan remover. Men det är som sagt enda minuset jag hittar, så det är snudd på toppbetyg här, eftersom den dessutom knappt kostar en hundring.

BETYG: BBBB+ (4+/5)

Veckans fråga - Sämsta skönhetsköpet


Date: 2007-09-09 Time: 15:25:33
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Veckans fråga från skönhetsnätverket PRET-TY är om det sämsta inköpet inom smink och skönhet man råkat på. Jag har haft tur och har aldrig riktigt lyckats köpa någon skönhetsprodukt som har fått minus i betyg men många som har varit sådär.

I förhållande till sitt pris är dock mascaran That's a wrap från Smashbox Cosmetics det sämsta köpet jag kan komma ihåg att jag har gjort. Jag betalade 215 kronor för min och det är vad priset ligger runt hos de flesta nätshoppar, förmodligen kan man få den billigare om man passar på att shoppa utomlands. För det priset förväntar jag mig dock en riktigt bra mascara, som är lätt att jobba med, som inte klumpar och som sitter som berget hela dagen och även kvällen om jag är ute.

Men That's a wrap levde inte alls upp till mina förväntningar, den är svårarbetad, ger ett medelmåttigt intryck och efter ungefär 10 timmar är mascaran nästan borta, den smular inte men det ser bara ut som att jag inte har någon mascara. För det här priset satsar jag hellre på Dior eller Lancôme som i alla fall håller vad de lovar. Undvik That's a wrap!


Vinnare av priser från bloggundersökning


Date: 2007-09-06 Time: 21:31:16
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

För en dryg månad sedan satte jag igång en undersökning här på bloggen med en del frågor för att kunna förbättra Beauty Place. Tack så mycket för alla era svar, jag ska tänka på vad ni gillar mest och minst i kommande inlägg :O)

Det finns ju dessutom 3 vinnare som får lite skönhetsprodukter på posten i veckan. Jag ser till att era vinster läggs på lådan i helgen!

♦ Vinnare av Make Up Stores nagellack Tango: Valerie Dahl

♦ Vinnare av Dove summer glow - Face moisturiser: Sofia Sandberg

♦ Vinnare av Vaseline - Feet & Legs lotion: Hedwig Strömstedt


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: beauty_place@hotmail.com,
RSS 2.0