Tipsigt 111018


Date: 2011-10-18 Time: 11:00:00
Kategori: Skönhetstips { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Recension: IMJU - d.j.v Fiberwig LX Mascara


Date: 2011-10-16 Time: 19:57:04
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Det är oundvikligt att ibland känna sig lite oinspirerad som bloggerska, att känna att man inte har något spännande eller intressant nog att skriva om på något vis. Samtidigt är en flitigt uppdaterad blogg viktigt och något som jag behöver bli lite bättre på. Vid sådana tillfällen är det fiffigt att ha ett stort arkiv att gå igenom för att hitta inspirationen igen. Jag brukar ofta titta igenom mitt arkiv av shoppade skönhetsprodukter eller grejer jag har fått i PR-syfte och av någon anledning har missat att skriva om.

Mascaran Fiberwig LX från japanska märket IMJU är just en sådan produkt, jag hittade ett inlägg om den i mitt arkiv från i mars det här året och insåg att jag fortfarande inte har skrivit någon recension. Därför kommer här mitt utlåtande om mascaran.

Fiberwig LX är en så kallad tubmascara, som med hjälp av fibrer bygger upp som en lösögonsfrans i tubform runtom dina vanliga ögonfransar. Mascaran kapslar in fransen i en fiberrik hinna och tanken är att ju mer man borstar på, desto längre kan man göra fransarna genom att liksom bygga upp dem. Fiberwig var en av de första mascarorna inom tubkategorin, som har blivit omtalad av kändisar och bloggerskor det senaste året.

Jag tycker att Fiberwig-mascaran är toppen om man vill åstadkomma ett naturligt resultat, den separerar fransarna och gör att de ser väldigt naturligt snygga och fräscha ut. Det blir aldrig klumpigt och kladdigt med den här mascaran, utan effekten blir - som märket lovar - längre och snyggare fransar plus lite mer svärta än om de hade varit helt omålade.

En annan stor fördel är hållbarheten. Tubmascaror i allmänhet smular inte lika mycket som vanliga mascaror och eftersom de tvättas av genom att liksom "dra av" tuberna med varmt vatten eller remover kladdar inte mascaran om det regnar eller om man skulle vilja bada på sommaren. Jag älskar att Fiberwig funkar - genom svettiga löppass, regniga dagar och de långa bad som jag ägnade mig åt under bröllopsresan i somras.

Den minussida jag hittar hänger ihop med det naturliga resultatet som ibland kan kännas lite klent. Fiberwig passar inte så bra till en maffig sminkning om jag till exempel ska ut och ta ett glas vin på lördagskvällen. Jag gillar att kunna variera slutresultatet genom att välja hur många lager jag målar på och även om det i beskrivningen står att man ska kunna göra just detta så tycker jag inte att den här mascaran håller måttet inom det området.

Fiberwig är en bra mascara med bra hållbarhet men som tappar en del på att den inte går att variera i intensitet. Det i kombination med det höga priset på 220 kronor gör att mascaran bara får ett medelmåttigt betyg.

BETYG:

Min bröllopsfrisyr


Date: 2011-10-12 Time: 19:24:22
Kategori: Om Mig { 17 Kommentarer }
______________________________________________________

 


Om drygt 2 veckor är det 5 månader sedan jag gifte mig med min prins och blev fru Vigren. Sedan dess har vi varit på bröllopsresa i Miami och flyttat till hus där vi haft fullt upp med att renovera och göra fint. Nu börjar det äntligen likna något och vi myser med tända ljus i höstmörkret och njuter av att inte behöva lägga varenda vaken minut på att, förutom att jobba heltid, måla, snickra eller packa upp lådor.

Sent om sider kommer därför ett par bilder på hur jag såg ut i håret på bröllopsdagen. Romantiskt och avslappnat var mina ledord, jag ville inte ha någon hel elegant uppsättning eftersom det inte känns som jag. Min frisör Mia (från salong Zaxzendos i Borås) satte därför i massor av extensions, gjorde fina & romantiska lockar i längderna och fäste upp överhåret. Över det hade jag slöja under själva bröllopet och bytte till tiara under bröllopet. Även sminkningen, som Mia också stod för, var naturlig vilket var viktigt för mig.

En närbild på lockarna:


Recension: Macadamia Natural Oil - Leave-In Cream


Date: 2011-10-10 Time: 19:58:33
Kategori: Recensioner { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Det var rätt länge sedan jag berättade på Twitter om en ny produkt som jag blivit fullständigt kär i (skaffa Twitter-konto om du inte redan har det, det är ju där det händer). Det var en del som blev nyfikna och ville veta mer, men jag kunde ju inte skriva så utförligt på 140 tecken om min nya favorithårprodukt. Dessutom vill jag ju självklart dela med mig av min nya favvo här på bloggen också.

Faktum är att jag har haft samma favorit inom hårvård i flera år, nämligen mina älskade silikondroppar från Matrix. Nog för att de fortfarande används väldigt flitigt men efter att jag klickade hem mitt testkit från Macadamia Natural Oil har dropparna fått stå kvar i badrumshyllan lite oftare.

Nourishing Leave-In Cream är, precis som det låter, en vårdande hårkräm som fördelas i håret efter att det har handdukstorkats. För mig ger det samma effekt som ett riktigt bra balsam eller en lättare vardagsinpackning. Mitt hår blir väldigt mycket lättare att reda ut, vilket behövs eftersom jag bleker håret, och då det har torkat är det mjukt och mer följsamt än utan krämen. En teskedsstor klick kräm räcker till att fördela i mina hårlängder, mitt hår är ungefär skulderlångt just nu. Jag för alltid en mindre kamp mot mitt hår när jag ska reda ut det (jag vet, jag vet, vänta tills det har torkat) men med den här leave-in-krämen tar det bara runt en halv minut innan mitt hår är genomborstat.

Krämen från Macadamia Natural Oil innehåller dessutom UV-skydd och är bra skydd för färgat hår. På bilden ser ni originalförpackningen till krämen (300 ml), jag har en liten tub på 60 ml som har räckt sedan i början på juli och då använder jag krämen ett par gånger i veckan.

Så, jag tycker absolut att Macadamia Natural Oil är precis lika bra som alla säger! Om du inte har provat än så gör det direkt. På Eleven finns den mindre tuben för 50 kronor, perfekt för att testa och se vad du tycker.

BETYG:

Too Faced - In Your Dreams


Date: 2011-10-01 Time: 15:42:23
Kategori: Smink { 11 Kommentarer }
______________________________________________________


Too Faced är mästare på att göra fina paletter, så är det bara. Dessutom är de inte bara vackra, de är väldigt användbara också. Mina paletter Natural Eye och Romantic Eye är mina absoluta favoriter och de används flitigt här hemma. Eftersom nyanserna går att kombinera på så många olika sätt kan jag skapa många olika looker, allt från naturligt vardagssnygg till festsotningar.

Nya paletten In Your Dreams är en del av Too Faceds jul- & vinterkollektion som heter Only In Your Dreams (läs mer hos Total Beauty eller Bjooti). Eftersom jag inte kan få nog vill jag såklart ha den här ursnygga samlingen!

In Your Dreams innehåller:

9 ögonskuggor: Silk Stockings, La Cage, Rapture, Pink Peacock, Swing, Fishnet, Full Moon, Dream On och Seduce.

3 rouge: Wanna Play, Girly Show och You Hold The Key.

3 läppglans: Give It Up, Pink Ice och Heart On.

Paletten finns att köpa hos Eleven och hos Nelly för 449 kronor.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: beauty_place@hotmail.com,
RSS 2.0