Powder Puff


Date: 2010-10-30 Time: 21:39:55
Kategori: Hårvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Powder Puff är en ny produkt, från Kevin Murphy, som ska hjälpa till att skapa volym och göra det enklare att styla håret. Skaparen bakom märket och produkten berättar själv att han kom på idén med puder genom att jobba med perukmästaren på australiensiska baletten.

Tanken och tekniken med att använda puder för att ge håret volym är ju inte helt nytt, alla har väl provat OSiS Dust It vid det här laget? Jag är dock en storkonsument av hårpuder och torrschampo, så jag tycker att det ska bli jättespännande att testa Powder Puff och se om jag kan hitta en ny favvo i den. Första intrycket är att flaskan är lite plastig men jäkligt snygg i designen i övrigt. Priset på puffen ligger på c:a 245 kronor. 

Rabattkoder & Fyndtips


Date: 2010-10-24 Time: 14:44:56
Kategori: Fyndtips { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Det är alltid najs att shoppa skönhetsprodukter lite billigare än vanligt. Om inte annat kan man ju faktiskt köpa något extra för pengarna man sparar, eller hur? Här kommer mina bästa fyndtips och rabattkoder just nu.

 Hos Hudoteket får du 10% rabatt på alla produkter från Bare Minerals. Ange koden bm10 i kassan och tryck på "uppdatera" för att få rabatten. Koden gäller bara idag, så skynda, skynda.

 Hos Accessora får du en ljuvlig handkräm från Crabtree & Evelyn på köpet, när du köper två andra valfria produkter från samma märke. Det är bara att surfa in på hemsidan och klicka sig vidare till rabatten via bannern på första sidan. Erbjudandet gäller t o m 24/10.

 Eleven bjuder på en hel uppsjö med erbjudanden. Vad sägs om 5 miniprodukter från Clarins vid köp av två grejer från samma märke eller parfym från Burberry i väskformat när du shoppar en valfri Burberry Sport Woman-produkt?


Min kväll


Date: 2010-10-23 Time: 22:00:00
Kategori: Om Mig { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Just nu sitter jag i vår sköna soffa och myser med en stor kopp te och choklad från Anthon Berg. Jag har tjejkväll hemma för mig själv eftersom älsklingen är iväg och har killkväll hos en kompis. Trots att det är söndag (helig sovmorgon-dag för mig) imorgon ska jag gå upp halv 8 för att åka iväg på uteritt med en kompis. Jag red flera år när jag var yngre, så det ska bli underbart att komma ut och sätta mig på hästryggen igen. Det kommer nog bli en tidig kväll för mig idag, men nu ska jag i alla fall tillbringa ett par timmar i vårt mörka vardagsrum, med regnet smattrande mot rutan och massor av levande ljus. Mys! Först ska jag bara bestämma mig för om jag ska läsa min bok eller kolla på SATC 2... Vad tycker ni?




Veckans Cravings


Date: 2010-10-23 Time: 18:05:00
Kategori: Blandat { 6 Kommentarer }
______________________________________________________



Jag har precis ägnat säkert en halvtimme åt att rensa min inkorg på Beauty Place-mailen. Ganska tråkigt, men som person är jag en sådan som älskar att rensa och få ordning och reda på mina grejer så det är skönt när det är gjort. Samtidigt som jag kollade igenom PR-utskick, nyhetsbrev och frågor från er läsare så hittade jag massor av skönhetsprodukter som jag blev sugen på. Som de här till exempel.

Book of Shadows Vol. III från Urban Decay. Det är rätt svårt att inte bli sugen på den här NY-inspirerade, ursnygga paletten, precis som det har varit med föregångarna. Innehåller nio bästsäljande ögonskuggor, sju helt nya skuggor, två kajalpennor och primern som jag hyllade häromdagen.

♥ Jag brukar inte vara den som faller för reklam men efter att ha fått mail om Midnight Recovery Concentrate från Kiehls så många gånger så jag inte kan räkna dem måste jag erkänna att jag faktiskt är en aning nyfiken. Använd på kvällen och vakna med lenare, fräschare hy redan efter en gångs användning... funkar verkligen det? I don't know, men hyllad har den blivit i alla fall.

♥ Stila släpper Travel-paletter på löpande band just nu, olika minisamlingar med skuggor och rouge. Limited Editions, så klart. Trendsetting in Tokyo lockar mig mest. Vilken stadspalett gillar du bäst?

Följ mig på Twitter


Date: 2010-10-21 Time: 20:56:15
Kategori: Allmänt { 1 Kommentarer }
______________________________________________________

Veronica på Twitter



När jag postade mina funderingar om Beauty Place´s framtid som blogg häromdagen fick jag en fråga om jag inte kan tänka mig att blogga om lite annat än smink & skönhet. Jag har funderat på det många gånger - om jag, liksom till exempel LipGloss Bitch-Helena har gjort, ska väva in lite av mitt eget liv och mina funderingar på bloggen. Jag tror att jag hade tyckt att det hade varit rätt roligt, så länge jag kan hålla det på den nivå jag själv vill och lämna de personer utanför som inte vill nämnas. Dessutom skulle nog blogginspirationen komma lite lättare.

Vad tror ni om en lite mer personlig prägel på Beauty Place? Självklart kommer jag att behålla skönhetsfokuset och bloggen kommer inte på något sätt bli en livsstilsblogg, bara lite mer uppblandad ibland.

Medan jag (och ni) funderar på det kan de som vill lära känna mig lite bättre passa på att följa mig på Twitter, som jag just har börjat använda. @veronicareuter heter jag där. Det var ju bara en tidsfråga innan jag satte igång, egentligen...

Recension: Urban Decay - Eyeshadow Primer Potion


Date: 2010-10-20 Time: 20:43:48
Kategori: Recensioner { 8 Kommentarer }
______________________________________________________


Ibland råkar man testa produkter som man senare inte förstår hur man har kunnat klara sig utan, det är väldigt härligt att hitta en sådan där klockren grej som känns bra på alla vis. Primer-produkter kom för ett par år sedan och slog igenom med en sån kraft att ingen som älskar makeup nu för tiden säger att sminkningen blir lika snygg utan. Med handen på hjärtat så ska jag erkänna att jag inte alls använder primer så mycket som jag kanske borde för att mitt smink ska hålla sig snyggt hela dagen, men när det gäller (till after-work eller party) är jag snabb att plocka fram min foundationprimer, för att vara säker på att makeupen ska hålla riktigt länge.

Med tanke på detta passade jag på att köpa ögonskuggsprimern Eyeshadow Primer Potion Sin från Urban Decay när jag var på semester i USA för ett drygt halvår sedan. Den visade sig vara en sådan där produkt som jag just skrev om - den är så underbar så jag vet inte vad jag gjorde innan jag hittade den. Jag älskar att min ögonskugga äntligen kan vara lika snygg efter 8-10 timmar som den var när jag lade på den och att jag inte ser minsta spår av att skuggan vill krypa in och lägga sig i vecken. Det är så trist när man har lagt ner en massa tid på att få till en snygg sotning och så slutar det med att man har ett par, tre svarta streck längs med ögonlocken.

Eyeshadow Primer Potion är en lagom kletig primer som känns väldigt dryg. För mig räcker det att doppa penseln i flaskans innehåll, stryka den över ögonlocken en gång och sedan arbeta in primern med fingrarna. Det går att lägga på ögonskugga direkt efter och vips är du färdig! Något av det allra bästa är dock att champagneskimrande nyansen Sin (den guldiga tuben), som jag har, funkar precis som den är. Alltså - bara primer, ingen skugga, om du har bråttom eller bara vill se sådär lagom fräsch ut. Då blir primern ungefär som en naturlig och snygg krämögonskugga som hjälper dig att se pigg och glad ut.

BETYG: BBBBB (5/5)

Mobilblogg: Visst kan man fynda smink ocks...


Date: 2010-10-17 Time: 13:48:14
Kategori: Allmänt { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

img_0316 (MMS)

Mobilblogg: Visst kan man fynda smink också på Ullared. Efter ett par timmars shoppingrunda igår kom jag, bland annat, hem med den här eyelinern från Claudia. Om 3 veckor har min fästman 30-årsfest och det är tema "kändis" - gissa vem jag ska vara? Ledtråd: Hon är en av mina makeup-inspirationskällor...


Tema - Persika


Date: 2010-10-14 Time: 18:56:06
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Persika är en tacksam färg att sminka sig med - snyggt och fräscht som rouge på de flesta personers kinder, oavsett om du är blondin eller brunett, en bra nyans på läppglans till sotade ögon eller vardagsmakeup och snyggt på naglar till brunbrända händer och fötter. Därför kör vi ett tema på det, tycker jag!

Bourjois Round Pot Blush i nyansen Lune d'or blandar persikonyans med guldskimmer.

♥ Duon Taupe från Glo Minerals har jag bloggat om tidigare men det har inte blivit av att jag har testat än. Varför, undrar jag nu, jag älskar blandningen av de två nyanserna.

100% Pure har så fina flaskor att jag skulle kunna ha en inne i mitt badrum bara för att. Att den här läckra, persikofärgade duschgelen doftar ananas och inte riktigt hör hemma i det här kollaget kan vi glömma just nu va?

Essie får vara med på ett hörn med sitt fina lack Haute As Hello.

Tangerine heter det läckra läppglanset från Paul & Joe. Plumping effect känns väl lite ute, men jag tycker ändå att nyansen är helt fantastisk.


Tidigare färgteman på Beauty Place:

Tema Brunt
Tema Neon
Tema Rosa
Tema Blått

Stila Holiday 2010 - The Art of Color


Date: 2010-10-12 Time: 20:04:00
Kategori: Kollektioner { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Nämen hörrni, har ni sett vilken höjdare till kollektion som Stila bjuder på i vinter? När promobilderna damp ner bland mina mail häromdagen blev jag genast sugen på lite sminkshopping.

Kollektionen Art of Color innehåller 2 ögonskuggspaletter (en större och en mindre), ett stain för läppar och kinder, ett set med 8 läppglans och ett borstkit med de 5 penslar som Stila tycker är viktigast för en snygg makeup. Av de åtta läppglansen är fyra helt nya, limited edition-varianter (de som är med på bilden ovan) medan de andra fyra är Stilas bästsäljare. Spontant känner jag mig mest sugen på Majesty, det tredje glanset från vänster - jag tror att det kan vara riktigt snyggt tillsammans med fräscha, rosiga kinder i vinter.

Den riktiga vinnaren i kollektionen Art of Color är ju dock den grymt snygga skuggpaletten Color Wheel! Det kanske inte är så praktiskt att dutta runt i de minsta cirklarna, men vad gör det när designen är så underbart fin? Dessutom är paletten ett motiverat köp eftersom de översta persikonyanserna med all säkerhet kan extraknäcka som rouge. Color Wheel sätter jag upp på min önskelista till julafton, redan nu.

Powder Time Lover


Date: 2010-10-11 Time: 21:14:41
Kategori: Smink { 0 Kommentarer }
______________________________________________________


Hallå där snygging - varför har inte vi träffats tidigare? Var vänlig och följ med mig hem med detsamma!

Powder Time Lover kommer självklart från mästaren av puder, highlighters och bronzers; Benefit. Jag älskar redan en av de tre delarna av paletten, bronzern Dallas. Highlightern Thrrrob finns också i min sminksamling här hemma men jag känner att samlingen inte riktigt är komplett utan de två sista delarna i paletten ovan - Dandelion & CORALista.

Recension: Max Factor - Xperience Mascara


Date: 2010-10-10 Time: 13:39:18
Kategori: Recensioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


Medan det har varit väldigt glest mellan blogginläggen har jag hunnit samla på mig en hel drös av produkter som väntar på att få recenseras. Ja - för ni tror väl inte att jag slutar kräma eller sminka mig bara för att jag inte syns här? Några nya favoriter har jag hittat, som jag kommer att berätta om, andra har inte gjort något vidare intryck på mig och vissa har åkt i papperskorgen efter bara några veckor.

Nej, anledningen till att det har varit så tyst här på bloggen är att inspirationen har varit helt obefintlig i flera veckor. Bara sådär, utan förvarning, har jag haft jättesvårt att hitta idéer om vad jag ska skriva om eller hur jag ska formulera ett inlägg. Fram och tillbaka har jag till och med funderat över om det här är slutet för Beauty Place, att jag kanske helt enkelt inte har tid eller inspiration till att blogga längre. Men samtidigt älskar jag ju att skriva och min skönhetsblogg har varit en så stor del av min fritid under en lång tid, så jag har svårt att tänka mig att bara lägga ner helt och hållet. En blogg med lite sämre uppdatering får för tillfället bli lösningen, med hoppet att inspirationen som jag har just nu håller i sig.

Hur som helst - det här skulle ju bli ett inlägg med en recension av Max Factors nya mascara Xperience. Den ingår i en serie med samma namn, som innehåller foundation, läppstift och så mascaran då. Jag har fått hem alla 3 produkter för att testa så fler recensioner kommer upp på bloggen inom kort.

Mascaran i Xperience-serien är i mina ögon en rätt vardaglig mascara som jag har svårt att få till något dramatiskt resultat med. Borsten är mellantjock med gummipiggar och det är lätt att applicera den, dessutom klumpar den sig minimalt vilket är ett stort plus i min bok. Mina fransar får en fin svärta och separeras alldeles lagom mycket för att jag ska kunna få till den där fräscha jobblooken som jag vill ha på vardagarna. Men lagom är ledordet för Xperience-mascaran, tycker jag, ögonfransarna upplevs varken som längre eller får mer volym - trist om jag vill få till en snygg sotning eller partymakeup över huvud taget.

Hållbarheten på Max Factors nya mascara är helt ok, vid slutet av arbetsdagen (ungefär 9 timmar efter applicering, med andra ord) har den fällt en aning och jag får borsta bort några svarta smulor under ögonen för att det ska bli snyggt igen. Det här är en helt ok mascara men den lämnar lite att önska vad det gäller möjligheten att variera i intensitet.

BETYG: BBB (3/5) 

Rosa naglar från FACE Stockholm


Date: 2010-10-09 Time: 17:15:08
Kategori: Naglar { 2 Kommentarer }
______________________________________________________


Hej allihopa! Har ni en bra helg? Hoppas att ni har lika fint höstväder som vi har i Göteborg idag - jag kom hem för ett tag sedan efter en långpromenad i solen med min älskling. Hösten är underbar när det är så här fint väder!

Ett av mina favoritnagellack är det, från FACE Stockholm, som jag har lackat naglarna med just nu. Det köpte jag för över ett år sedan men det har inte skurit sig eller blivit dåligt än. Dessutom har det en hållbarhet som heter duga - jag målade naglarna i torsdags kväll och var dessutom ute och bowlade igår kväll, så det känns som att det borde vara avskavt och fult vid det här laget men det har hållt sig fint.

Tyvärr finns det inget nummer eller namn på flaskan, så jag kan inte dela med mig av vad lacket heter. FACE har dock en hel del fina rosa nyanser, så är ni sugna är det bara att botanisera bland flaskorna i närmsta butik.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0