Tips: Underbar duschkräm!


Date: 2012-08-27 Time: 21:12:33
Kategori: Hudvård { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

            
 
Jag har tidigare berättat om att jag är lite galen i olika duschkrämer och bloggat om mina favoriter. Nu har jag hittat ännu en favvo men sorgligt nog har jag klämt ut det sista ur flaskan. Det ska utan tvekan ses som ett gott betyg att jag har använt upp allt - det är ju många som just nu bloggar på temat "den tog slut".
 
Earth Lovers är en relativt ny serie duschkrämer från Body Shop som är biologiskt nedbrytbara till 100% och bara det känns ju bra. Att innehållet i flaskan sedan har en doft som är to-die-for är ett stort plus. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det, men jag gissar att det är blandningen av den örtiga touchen av basilika tillsammans med aprikos. Jag känner mig liksom lite piggare än vanligt efter att jag löddrat in mig med Earth Lovers Shower Gel - Apricot & Basil.
 
Konsistensen är väldigt lättflytande och det tar ett tag innan jag fick kläm på det utan att hälla ut halva flaskan i handen när jag duschade. När jag väl lärt mig att inte vända flaskan upp och ner (som jag gör med Philosophy som är trögflytande) är den här duschkrämen både dryg och härlig att använda och räcker i ett par månader vid daglig användning. Ni måste bara testa den! Kostar 95 kronor för 250 ml.

Att rensa i sminkväskan!


Date: 2012-08-11 Time: 21:20:41
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

 
Men hej, allihop, om jag fortfarande har några läsare kvar? Jag har tagit ett sommaruppehåll som varit längre än längst (även om min semester inte varit längre än 3 veckor) och mest synts på Instagram och Twitter. Det har varit välbehövligt att ta en lång paus utan dåligt samvete men så helt plötsligt kom bloggsuget tillbaka igår kväll.
 
Det var medan jag gjorde en utrensning i smink- och skönhetslådorna som jag rätt kvickt återfick lusten att sätta mig och skriva ett nytt inlägg här på bloggen. Att gå igenom gömmorna och få syn på alla skönhetspryttlar som jag har glömt att recensera (eller till och med öppna och testa) visade sig vara det bästa sättet att väcka blogg-Veronica till liv igen!
 
Hur duktiga är ni på att rensa ur era skönhetshyllor? Jag kan villigt erkänna att jag är riktigt dålig på det och det visade sig att jag hade rätt mycket här hemma som jag för länge sedan borde ha slängt. Vissa grejer är använda endast ett par gånger - inte så omtyckta - men likväl öppnade och därför obrukbara efter en viss tid, vissa andra är nästan slut men bortglömda bakom andra produkter i hyllorna och därför alldeles för gamla för att använda klart nu.
 
Lite tumregler att gå på när ni rensar ur egna era gömmor:
♦ Torra sminkprodukter håller längre än sådana som innehåller fukt.
♦ Ta en titt på den hållbarhetstid som skönhetsprodukter numera måste vara märkta med - den angivna tiden gäller en öppnad förpackning.
♦ Glöm inte att tvätta dina sminkborstar regelbundet!
 
Produkters hållbarhet:
Mascara: bör bytas ut efter ca 3 månader (eller direkt om du tex haft en ögoninflammation).
Kajal: torr kajal håller tills det är dags att köpa ny, en flytande i c:a 1 år.
Krämer: hållbar i ungefär 3 månader om du använder fingrarna för att ta krämen. Skaffa gärna en spatel som du kan tvätta av efter användning, så kan du förlänga hållbarheten.
Concealer: håller i ungefär 1 år.
Foundation: håller i runt 1 år men var uppmärksam på skillnader i konsistens och färg.
Puder: har ganska lång hållbarhet på runt 2 år eller, om du inte använder fingrarna i den, tills den tar slut.
Rouge: lång hållbarhet på 2 år i torr form eller, om du inte använder fingrarna i den, tills den tar slut.
Läppstift: har en hållbarhet på mellan 6 mån till 1 år. Använd gärna pensel för applikation.
Läppglans: varierande hållbarhet, men mellan 2-6 månader för att undvika munsår och andra hudirritationer.
Ögonskugga: kan i torr form i stort sett tills den är slut.
Nagellack: bör slängas efter ungefär 2 år eller när konsistensen är seg och klisterlik.


Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: beauty_place@hotmail.com,
RSS 2.0