Recension av: Oliv naturell - Fuktgivande mask


Date: 2008-03-27 Time: 20:33:24
Kategori: Recensioner { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

Tiden går snabbt, det var redan över en månad sedan jag shoppade fuktmask från Olivserien och började testa den en gång i veckan. Masken är det första ur serien som jag har testat, parallellt håller jag på att utvärdera eye makeup removern från samma märke.

Jag är hur som helst held såld på den här fuktmasken - den luktar gott, känns mild och fräsch för huden och redan direkt efter att jag tvättat av den känner jag en viss skillnad. Störst effekt är det såklart morgonen efter, jag känner verkligen att hyn är återfuktad och sminket både är lättare att applicera och sitter bättre.

Masken appliceras på rengjord hy, skall sitta på i 10 minuter och sedan kan man antingen torka bort det med en fuktad handduk (rätt skönt att blöta ner en hel med ljummet vatten och torka av försiktigt) eller skölja direkt med vatten. Har jag bråttom brukar jag bara göra det senare, det är smidigt och lätt att få av. Enda minuset är egentligen att konsistensen är aningen för lätt och inte så dryg så det krävs lite för att få en jämn och bra applicering. Samtidigt är priset väl värt det minuset, under hundralappen på både Åhlens & Kicks.


image400
Ja, det här kan ju inte bli annat än toppbetyg - bra resultat för toppenpris!


BETYG: BBBBB (5/5)


Bloggtema v 13 - Hudvårdsrutiner


Date: 2008-03-25 Time: 20:10:24
Kategori: Hudvård { 0 Kommentarer }
______________________________________________________

PRET-ty kör som vanligt sitt veckotema och jag är såklart med och beskriver vad jag har för hudvårdsrutiner och vanor. Temat innebär allt från dagliga vanor till favvoprodukter och hur mycket salongsbehandlingar vi unnar oss. Häng gärna på du med!

image401


Till att börja med måste jag erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att gå på spa- eller salongsbehandlingar. Jag önskar att jag tog mig både tid och pengar till att göra en ansiktsbehandling varje månad men det är sällan det blir så. Jag tycker dock att jag har riktigt bra dagliga rutiner när det gäller hudvård och det är väl bättre än inget?

På morgonen, innan sminket åker på, fräschar jag upp huden med ansiktsvatten och fuktkräm så att sminket skall se snyggare ut hela dagen.

På kvällen är det först eye makeup remover som gäller, för att få bort mascara, ögonskugga och eventuell kajal - favoriten är helt klart The Body Shops - Camomille eye makeup remover. Sedan tvättar jag bort resterande smink med en rengöringsgel - just nu hårdtestas Biotherms Biosource clarifying cleansing gel - och detta följs av ett ansiktsvatten för att förminska porer och ta bort de sista sminkresterna. Fuktkräm får avsluta kvällsrutinen.

En gång i veckan - ofta på söndagar när jag känner mig avslappnad efter helgen och har tid över - använder jag en ansiktspeeling och efter det lägger jag en ansiktsmask. Det blir antingen en djuprengörande mask eller en fuktmask. Olivseriens fuktmask har blivit en ny favorit, kolla in på bloggen senare i veckan för en längre recension. Sådärja, nu kan ni hela min hudvårdsrutin! :O)

velvet whip


Date: 2008-03-24 Time: 15:20:43
Kategori: Hårvård { 5 Kommentarer }
______________________________________________________

Leave-in-krämen Velvet Whip från Redkens hårvårdsserie All Soft ska enligt märket göra håret mjukare, förbättra texturen och sist men inte minst skydda det vid föning och styling. Det används på handdukstorkat hår som är torrt eller slitet av diverse orsaker.

image398

Eftersom jag bleker mitt hår regelbundet är jag noga med mina produkter och jag märker personligen skillnad när jag använder salongsprodukter jämfört med "billigare" schampon och balsam. Läser man bloggen regelbundet är det nog svårt att ha missat att jag älskar All Soft och att jag, trots att ha försökt vara "otrogen" med andra märken, inte hittat något bättre på marknaden hittills.

Efter att ha blivit väldigt besviken på schampo + balsam från Bumble & Bumble och Joico blev det därför Redkens All Soft-produkter som klickades hem igår. För att liva upp beställningen och testa n å g o t nytt fick även Velvet Whip följa med i beställningen från Look Fantastic. Väntar med spänning på paketet, jag blir lite som ett barn när det handlar om att testa nya skönhetsprodukter!

Jag är kär...


Date: 2008-03-21 Time: 15:18:12
Kategori: Shoppat { 8 Kommentarer }
______________________________________________________

... i mitt nya nagellack från Mavala, färgen St Germain från höst/vinter-kollektionen Glam Attitude är den perfekta blandningen av mörkt rött blandat med lite, lite lila... precis en sådan mörk färg som jag varit på jakt på ett tag. Var bara tvungen att shoppa den häromdagen, när jag egentligen var på jakt efter födelsedagspresent till min pappa. Hållbarheten är det väl sådär med... men det får man väl räkna med när man kan shoppa 2 lack för under hundralappen?!

image397

Bild: Privat

50% rabatt


Date: 2008-03-18 Time: 21:30:49
Kategori: Hudvård { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Blush har de just nu halva priset på presentkorgar från Baby Silk och alla produkter från Lil' Dipper. För man skall ju självklart skämma bort även sina små med fina skönhetsprodukter som är så milda som möjligt. Kanske ett bra presenttips för er som har vänner med småttingar också?

image396

Bara att klicka sig in på webshoppens hemsida och vidare till Baby Silk eller Lil' Dipper och klicka hem produkterna för att ta del av rabatten.

Bloggtema v 12 - Hur målar & vårdar du dina fransar?


Date: 2008-03-17 Time: 22:25:18
Kategori: Smink { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

Veckans bloggtema hos skönhetsnätverket PRET-ty handlar om hur man tar hand om sina ögonfransar. Hur vi vårdar dem, böjer dem, vilken mascara som är favoriten och så vidare...

Personligen gör jag inte så mycket för att vårda mina fransar, förutom att jag alltid försöker att välja en ögonmakeupremover som är skonsam för dem. Hittills är The Body Shops - Chamomille Eye Makeup Remover den absoluta favoriten, den tar bort sminket riktigt bra och fransarna känns mjukare när jag har använt den.

Jag har turen att ha naturligt böjda fransar så jag behöver inte böja dem, däremot fläskar jag gärna på med en volymmascara för att bygga upp lite mer än vad jag har av naturen. Jakten på den perfekta mascaran har tyvärr inte slutat för min del än, men L'ancôme Hypnose är en stor favorit och på budgetsidan är Nivea Beautés Volume Impact toppen!

Ni är väl också med och berättar om era fransar, antingen i era bloggar eller i en kommentar?

vill ni hjälpa?


Date: 2008-03-15 Time: 11:20:08
Kategori: Allmänt { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Även i år är jag med i Mahirs bloggundersökning för att få reda på mer om bloggläsare, vad som är roligast att läsa om, om reklam påverkar trovärdigheten, vad som kännetecknar en blogg och så vidare...

Jag vill gärna veta mer om er för att kunna göra bloggen bättre, så om ni vill hjälpa blir jag jätteglad!

Undersökningen hittar du här.

inspiration...


Date: 2008-03-14 Time: 21:26:29
Kategori: Blandat { 2 Kommentarer }
______________________________________________________

... för våren: pudrigt men ändå naturligt underlag, jordnära färger över ögonlocken kombinerat med solblekta kindben och ljust rosa läppar. Låt håret hänga fritt efter att du har haft ett par glansdroppar i som finish. Kommer i alla fall att bli en favorit hos mig i vår!


image395


♥ Puder från The Balm - Sexy Mama som ger en naturlig men ändå matt finish.

♥ Mascaran The Curl - Vincent Longo, ger böjda fina fransar. VL finns bland annat hos Cow Parfymeri.

Ögonskugga från Smashbox Cosmetics, tre färger som kompletterar varandra är alltid bra att ha hemma.

♥ Bronze-pudret Dallas från Benefit. Man måste bara älska deras förpackningar! Finns hos HQ Hair.

Lip Wanda Lip Gloss kommer från Pinkie Swear. Jag vill ha det i nyansen Think Pink!

Sealing Serum är en av mina absoluta styling-favoriter. Från Sleek Look-serien, Matrix, märket brukar finnas hos många frisörer.

sundlöf organic skin care


Date: 2008-03-13 Time: 19:18:23
Kategori: Nyheter { 4 Kommentarer }
______________________________________________________

För ett par veckor sedan, närmare bestämt den 28 februari, öppnade en butik med uteslutande organiska skönhetsprodukter i Stockholm - Sundløf organic skin care. Känns ju helt rätt nu när det snackas om miljö och ekologiska produkter på de allra flesta ställen.

image394

Nature Girl, Jurlique, Nascent, Rich Hippie, Dr. Hauschka och The Organic Pharmacy är de 6 varumärken som säljs i butiken, på Linnégatan 19. I april gör de även debut på nätet - nya netshops är alltid välkommet tycker jag och vill väldigt gärna klicka hem Shea butter body balm från Nature Girl genast! Blir lagom till löning... farligt.

Bloggtema v 11 - Favoritfärg


Date: 2008-03-12 Time: 19:42:17
Kategori: Smink { 3 Kommentarer }
______________________________________________________

Temat hos PRET-ty denna veckan är "favoritfärg" - det vill säga en färg eller ett tema som man helt enkelt inte tröttnar på i skönhetsväg.

För mig är det rosa som gäller, jag lyckas alltid fastna för rosa nyanser inom alla former av smink - ögonskuggor, rouge, läppglans... you name it. Och varje gång jag är ute på shoppingrunda så verkar jag glömma min sminkväska där hemma och kommer hem med en ny produkt som är snarlik de jag redan har.

Några bilder på samlingen här hemma... Tyvärr syns inte nyanserna så bra och vissa ser mer lila ut än rosa.

image392

image393

Någon som tycker sig se ett mönster? Trots detta så är både krämrouge i den perfekta ljusrosa nyansen och nagellack i vår-rosa uppskrivna högt upp på min önskelista just nu. Man kan ju hoppas på att jag lär mig efter detta inlägget...



Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0