Recension: Mette Picaut - Skin Perfect Moisturiser


Date: 2010-03-11 Time: 20:04:13
Kategori: Recensioner { 3 Kommentarer }
______________________________________________________


Mette Picaut Swedish Skincare är ett relativt nystartat hudvårdsmärke - framtaget av Mette Picaut, som har jobbat som modell i över 10 år. Det är lite kul att veta att hon är utbildad inom kinesisk medicin och har pluggat till sjuksköterska. Det gör på sitt vis märket mer seriöst och det känns som att mycket kunskap ligger bakom. Såhär säger hon själv om sitt märke:

"Jag har alltid strävat efter balans. Mellan vila och aktivitet, vad jag tillagar i mitt kök, vilken kunskap jag söker. Det känns viktigt att göra sin egen version av saker och ting, att inte vara rädd för att förena motsatser eller att ge sig ut på nya spår. När man till sist gör sin egen version av saker och ting märker man att det ibland finns en del regler, vissa bra andra inte. Jag vet att det är något som avspeglar sig i mina produkter. De kanske inte följer exakt de regler man förväntar sig. Men det finns alltid en tanke bakom."

Jag gillar tanken med balans - jag kan själv ha svårt att hitta den i vardagen och kan i perioder ha alldeles för mycket uppbokat i min kalender och när en sådan period är över blir jag trött, seg och alldeles för ofta krasslig. Jag vill för mycket ibland, skulle man kunna säga. Även om en hudvårdsserie självklart inte kan hjälpa mig med detta, så gillar jag att det finns en tanke som tilltalar mig bakom märket.

Jag har fått ett hudvårdskit att testa och först ut för recension är fuktkrämen Skin Perfect Moisturiser. Först och främst är doften helt underbar - som ett litet godisland. Även om jag såklart kan tycka att en produkt är bra trots en mindre tilltalande lukt så är det ett stort plus i min bok om den doftar gott. Skin Perfect Moisturiser är krämig och lite svalkande när jag smörjer in mig med den. Det är väldigt synd att fuktkrämen sedan tar så väldigt lång tid på sig att sjunka in i huden - jag får massera i drygt en halv minut innan den absorberas. Inget för stressade mornar med andra ord. Resultatet är en återfuktad hy som känns mjuk på kvällen och lätt att applicera smink på, på morgonen.

Skin Perfect Moisturiser är nog riktad åt en aning äldre målgrupp för mig, jag fyller 28 om 3 veckor - även om jag inser att jag om ett par år får börja använda produkter med lite mer fukt i. Jag har svårt att säga hur krämen påverkar linjer och liknande i ansiktet, eftersom jag ännu inte fått några sådana, så min recension som anti-age-produkt är inte helt rättvis. Som fuktkräm får den ett medelmåttigt betyg, jag hade velat att absorberingstiden minskades betydligt.

BETYG: BBB (3/5)


Kommentarer
Tina (Beleza)

Vad lustigt att man kan uppfatta produkter så olika. Jag upplevde att moisturisern absorberades väldigt snabbt. :o

2010-03-11 21:24:31
http://beleza.blogg.se/
Veronica, Beauty Place

Tina: Ja, det är verkligen underligt det där. Så har det varit med många av mina senaste recensioner - att andra skönhetsbloggerskor tycker helt olika än jag. Men med just den här beror det nog mycket på hudtyp, vad vi har för hudvårdsprodukter i övrigt, hur mycket vi är ute i blåsten etc etc...

2010-03-11 21:38:56
Linn

Sv: Roligt att höra! ;}

2010-03-12 11:59:32
http://linnlowes.com

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0