Extensions


Date: 2006-02-20 Time: 20:28:49
Kategori: Hårvård { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Fick en kommentar av Estelle som var nyfiken på det här med extensions och hur de fungerar. Jag satte i mina för drygt 2 månader sedan med hjälp av flätningsteknik, det gick snabbt i extensions-mått mätt, 2 timmar tog det och sedan hade jag långt, tjockt hår som gick ihop med min hårfärg exakt. Det kostade mig 1600 kronor, men då var hon som jag gjorde det hos nyutexaminerad och tog ett intro-pris. I vanliga fall har jag förstått att det kostar från 3000 upp till 6000 kronor, men det kan förstås vara billigare, till exempel om man inte tar så många slingor eller om man köper eget löshår som man sätter i inför festen.

Expressen hittade jag en bra guide om extensions, dess tekniker och fördelar respektive nackdelar. Teknikerna är kortfattat lim, flätning, kreatinvax och hair contrast och det är beroende på vilken hårtyp du har som du väljer vilken du vill ha. Nu i efterhand ser jag att jag skulle gått på hair contrast och det blir det nog nästa gång jag gör extensions. Jag har rätt tjockt hår och det skulle täcka fästena, står det i Expressens artikel.

Jag fick råden att sköta mina extensions som ett vanligt hår, det vill säga schamponera och balsamera som vanligt, med undantaget att man inte ska balsamera vid fästena eftersom det då lossar lättare. En inpackning en gång i veckan gör jag och borstar det två gånger om dagen. Jag sover alltid med fläta eftersom det trasslar sig annars. Det är en hel del arbete med extensions, men det tycker jag verkligen att det är värt. Så kommer vi till det här med det mindre bra.. håret trillar av något otroligt, hårstrån finns nu överallt där jag varit, på kläder, golv och på vänner, haha. När jag borstar det trillar också en hel del av och så tovar det sig rätt bra, så jag borstar det rätt ofta eller reder ut med fingrarna. Men förutom detta älskar jag mina extensions, det är säkert 2 dm längre än mitt vanliga hår och ser ändå helt naturligt ut, det är underbart att ha mycket hår att arbeta med och det känns lite extra lyxigt. Fästena syns lite när jag har det uppsatt eller har två tofsar eller flätor men det gör inte mig så mycket. Helt klart något man vänjer sig vid och jag kommer känna mig naken när jag tar ut dem om lite mer än en månad. Det blev ett långt inlägg detta, men jag skrev ner allt jag kom att tänka på och hoppas att det svarar på några frågor om det är någon som funderar på att förlänga håret.


Kommentarer
SJT

Åh jag har velat ha extensions jättelänge.

2006-02-20 20:45:42
http://sjt.webblogg.se
Beauty Princess

SJT: Det är väldigt härligt att ha, så den önskan ska du nog uppfylla så snart du kan, tycker jag =)

2006-02-20 21:12:57
SJT

Ja det får blir ett framtida projekt!

2006-02-20 21:41:52
http://sjt.webblogg.se
estelle

tack så jättemycket för hjälpen, jag blev verkligen glad!

2006-02-21 17:43:03
Beauty Princess

Estelle: Det var så lite så! Det är ju det den här bloggen är till för =)

2006-02-21 17:43:48
Lelle

Jag har hört att man kan köpa löshår som man sätter i håret själv, dom sitter typ på hårspännen. Stämmer det? Och issåfall, vet du vart man kan köpa det?

2006-02-21 21:32:11
Beauty Princess

Lelle: Jajemen, det kan du göra, min kompis har sådana. Det är väl lite mer krångligt att göra själv, men när man väl fått in tekniken går det nog rätt snabbt. Kika in på http://www.happyhair.se/ och se om du hittar något du gillar =)

2006-02-22 17:41:12
Jennifer

Vart gjorde du dina? Har funderat ett tag nu men det är ju skit dyrt! :S

2006-10-03 23:41:52
Beauty Princess

Jennifer: Jag gjorde mina på salongen Glamour i Borås. Jo, en idé kan ju vara att köpa sådana du sätter i själv och som du kan ha i några år, om du tycker att det är dyrt att sätta i något som du tar ut efter 3-4 månader.. inte så kul kanske.

2006-10-08 12:06:49
Amanda

finns en tjej här i Gävle som tar ca 500:- för hår och 600:- för isättning. Blir faktiskt grymt bra, bra kvalité med :) menar inte att ni behöver göra där, men ni kan ju kolla runt på blocket och andra annonser, ifall det finns nån sån runt era trakter. Dock måste man ju få tag på en seriös! :D

2008-05-25 01:46:20

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0