Varför tycker ingen att du är vacker?


Date: 2009-10-26 Time: 20:29:50
Kategori: Allmänt { 12 Kommentarer }
______________________________________________________

Egentligen skulle det här inlägget ha handlat om Tri-Aktiline, som jag fick hemskickad för flera månader sedan. Företaget som lanserade produkten hoppades med all säkerhet på en fin recension och en aning höjda försäljningssiffror. Jag, som "bara" är 27, gav glatt min tub till mamma - som blev jätteglad över att slippa punga ut med cirka 400 kronor för en produkt som hon var nyfiken på. Villkoret var att hon skulle ge mig en rapport över, det förhoppningsvis superba, resultatet som hon fick.

Samtidigt som min kära mamma besviket meddelade att hon inte såg någon som helst förändring med "mirakeltuben", att krämen helt enkelt bara lade sig som en utfyllnad i de fina linjerna och försvann så fort hon råkade gnugga sig på samma ställe, samtidigt började jag fundera över det där med förbättringsprodukter.

Hur kommer det sig att de flesta skönhetsprodukter för oss tjejer och kvinnor marknadsförs som just förbättrande produkter? Det spelar egentligen ingen roll om det gäller antirynkkräm, mascara, eyeliner eller läppglans. Fokus ligger nu för tiden ligger inte på att förstärka alla de vackra drag vi redan har, utan att skapa något som vi saknar eller att dölja något som vi inte tycker om med oss själva.

Fundera en stund på det. Av alla de senaste nyheterna uppfinningarna på skönhetsmarknaden - hur många är sådana som fokuserar på vackra nyanser eller fräscha drag? Hur många är läppförstorare, fejkögonfransmascara eller krämer som ska eliminera de linjer som är totalt naturliga? Faktum är att min recension av False Lash Effect Mascara fortfarande är ett av de inlägg som drar mest besökare till bloggen enligt min statistiktjänst. Och i kölvattnet får vi megabloggerskor som är små barbiedockor. Jag är glad att jag är så pass "gammal" som jag är och trygg i mitt utseende.

Förstå mig rätt. Jag driver en skönhetsblogg och älskar krämer, mascaror och läppglans. Men med inställningen att jag FÖRSTÄRKER mina drag och FRAMHÄVER det som är vackert. Smink och skönhetsprodukter ska ju vara kul, det ska inte vara ett måste eller ett tvång. Framförallt ska det inte framkalla ångest att en dag INTE ha smink på sig.

Kommentarer
Jennie

Bra skrivet! :)

2009-10-26 21:16:15
http://uniqueangel.blogg.se/
Veronica, Beauty Place

Jennie: Tack snälla! :D

2009-10-26 21:30:14
Karin

Japp, bra skrivet! Jag driver ju Vacker & Underbar under den devisen, att framhäva det som är vackert istället och underbar är jag oavsett! :D

2009-10-26 22:57:23
http://vackerunderbar.se
sminkjante

Ja, det är väldigt tråkigt hur det har blivit. Ingen vågar bli gammal och allt ska tas bort. Jag håller med Karin om att framhäva istället.

2009-10-27 09:51:04
http://sminkjante.blogspot.com
Emma

Riktigt bra skrivet! :)

2009-10-27 13:06:08
http://emz.se/beauty
Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - 6:E NOVEMBER OFFICIELLA CHOKLADDAGEN!

Tack tack:) Åhlens!:)

2009-10-29 13:21:33
http://alisagonzalez.se
Victoria

Bra skrivet! Foretagen tjanar ju pengar pa att vi tror att vi inte kan leva utan den och den produkten och att det ar fult att bli gammal! Alla blir ju gamla sa smaningom. Trakigt med all denna skonhetshets tycker jag! Smink och skonhet ska vara kul som du sager och inte framkalla angest!

2009-10-30 14:26:24
http://victoria.blogg.se/
sara

fin blogg!:D

2009-10-30 18:06:16
http://saranilsssoon.blogg.se/
TDS

Hej, alla skönhetsdiggare :)



Missa inte när TDS listar årets hetaste bejbs!! (se länk)

2009-10-31 00:07:05
http://www.tribad.info/news.htm
Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Rösta på din favorit Hem & Inredningsblogg

Tack så mkt för dina svar!:D

2009-11-03 11:43:55
http://alisagonzalez.se
Veronica, Beauty Place

Karin: Det är rätt inställning!



sminkjante: Usch, vad det är tråkigt att det är så. Att bli gammal för ju med sig massor av nya fördelar.



Emma: Tack, vad gullig du är :)



Victoria: Tack! Ja, det är synd att något så skoj omvandlas till hets och måsten.



sara: Roligt att du tycker det!



Alisa: Det var så lite så.

2009-11-03 12:15:47
Lisa

Hittade det här inlägget via din senaste tävling där man skulle tipsa om sitt bästa inlägg och hade jag uppmärksammat detta tidigare, hade det nog fastnat.

Du sätter fingret på det förvirrande i att gilla smink - man vill förstärka sitt jag men oftare än inte får man hintar via reklamen att man borde ändra på sitt jag.Istället för att vara en källa till glädje blir det bara ångest och pannkaka av det hela.

2009-12-16 13:48:16
http://schmut.net

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0