IDUN Minerals


Date: 2011-03-13 Time: 11:00:00
Kategori: Nyheter { 4 Kommentarer }
______________________________________________________


IDUN Minerals är ett nytt sminkmärke från Sverige som innehåller mineralsmink som ska passa även de med mer känslig hy. Eftersom man har rensat bort bland annat krom och nickel, som tydligen är några av de ämnen som kan irritera huden och göra att vissa får klåda av mineralsmink, får man högrenade mineraler som ska vara bättre för de flesta.

I serien ingår foundation, puder, concealer, rouge och bronzer med tillhörande makeupborstar i taklonsyntet. Senare i år kommer även ögonskuggor och mascara att lanseras för att komplettera serien. Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande" och det har skaparna valt eftersom mineralerna i sminket kan skydda mot skadlig UV-strålning som påskyndar hudens åldrande samtidigt som de vårdar hyn. Märket är inte djurtestat.

IDUN Minerals kommer att säljas på 100 utvalda Apotek AB runt om i Sverige från den 4 april och kommer att även att kunna beställas via deras webshop. Apoteket har just startat en nysatsning på kosmetik och detta är första steget. Jag tycker att det ska bli spännande att se hur utbudet utvecklar sig - det är skoj att även apotekskedjorna lanserar lite roligare produkter än deras tidigare, med trista förpackningar och glamfaktor noll. 

Kommentarer
kerstin

Himla kul att Apoteket satsar på smink!

Veronica, Beauty Place

Kerstin: Det är verkligen på tiden att de hottar till sig lite :) Konkurrensen när Apoteket inte hade monopol längre var nog bra för dem, på många vis.

2011-03-13 15:40:16
C

Har testat Iduns foundation och deras kabuki borste.Oj vilket resultat! Det lägger sig som en täckande, men ändå lätt, silkesmask på huden. Denna kommer bli en succé

Veronica, Beauty Place

C: Spännande! Det är kanske värt att testa nästa gång det är dags för ny foundation då. Hur är den jämfört med andra mineralfoundations?

2011-03-16 20:42:50

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0