Recension: Joico K-Pak Reconstructor


Date: 2010-02-25 Time: 20:10:04
Kategori: Recensioner { 9 Kommentarer }
______________________________________________________


Joicos hårinpackning K-Pak Reconstructor har många gånger blivit hyllad som själva stommen i deras produktkatalog. Den har bland annat blivit utnämnd till bästa återuppbyggande inpackning av Stylist Choice Awards i 9 år (!) i rad. Av Heartcore-bloggen fick den för några dagar sedan nästan full pott i deras recension, så det är verkligen en populär hårvårdsprodukt, det här.

Utgåvan ni ser i bilden ovan är en aning uppimpad, just för att fira att K-Pak Reconstructor är så populär i beautyvärlden och det är tack vare den här specialversionen som jag har fått testa ett ex. Joico utlovar vitalitet, spänst och bättre bevarande av hårfärg. Dessutom ska inpackningen stärka håret och göra det lättare att styla.

Det första som slår mig när jag använder inpackningen är att den har en lite annorlunda konsistens, den är rätt trögflytande och inte alls lika krämig som jag är van vid att inpackningar brukar vara. Den är nästan lite salvlik och det krävs rätt mycket för att jag ska kunna applicera den i hela håret. Doften är söt och god, tänk lite godis/barntuggummi och håller i sig länge efter att håret har torkat. Jag låter inpackningen verka i 10-15 minuter, passar på att raka benen och skrubba kroppen, innan jag sköljer ur min K-Pak Reconstructor ur håret.

Resultatet då, undrar ni? Hmm.. nja, den imponerar mig faktiskt inte alls. Kan detta ha att göra med att jag har lyckats pricka in två helt underbara inpackningar senaste året? Ingen aning, men faktum är att jag inte ens känner någon skillnad mellan mitt vanliga balsam och den här inpackningen. Håret är svårt att reda ut, tovar sig dagen efter och det känns varken mer återfuktat eller återuppbyggt. Inte någon inpackning jag kommer köpa igen, med andra ord.

BETYG: BB (2/5) 

Kommentarer
lenorca

K-pacs reconstructor innehåller keratin och ska hjälpa återuppbygga håret och reparera de skador som kommit. Därmed funkar den bäst på skadat hår och resultaten kan vara lite annorlunda på ett färdigt välmående hår. Det som du däremot måst komma ihåg är att använda en rejäl återfuktande mask med den, annors blir håret torrt och skorpigt! Jag tror det var där du missa =) Det hade nåt att göra med att keratin kräver fukt att fungera eller nå dylikt, men produkten är helt HG-produkt för mitt hår om den tagit skada men kräver alltid en återfuktande mask att ha efter den, annors blir det torrt och skorpigt som du sa.

2010-02-25 21:56:54
Veronica, Beauty Place

lenorca: Det kan ju förklara varför Reconstructorn inte alls ville fungera för mig. Jag hittade dock ingen info om detta alls i pressbladet eller på hemsidan, så de borde nog bli bättre på att skriva ut något som påverkar omdömet om produkten i så pass stor skala.. :( I mitt tycke ska en inpackning fungera bra på egen hand, den ska inte behöva en "hjälpprodukt" för att göra nåt. Jag har dessutom blekt och en aning skadat hår, så den borde ju ha hjälpt.

2010-02-26 18:29:30
Aida

Oj då! Den verkar ju ha blivit en hit överallt, synd att den inte fungerar för dig!

2010-02-27 13:27:11
http://kallepook.blogg.se/
Veronica, Beauty Place

Aida: Ja, det var lite oväntat. Men smaken är ju som baken och ibland är det så att det som är en dröm för en person inte alls fungerar bra för en annan.

2010-02-27 14:10:31
Frida

du måste ha ett balsam som stänger hårstrået efter inpackningen. annars blir den tovig. inpackningen ska enbart tränga in i hårstået på djupet.

2010-05-06 11:05:06
Robert

Jag har några frågor och eventuella tips på hur du skall lösa detta "problem" som uppstått.



1. Vad använder du för schampo idag? Är det ett kvalitéts schampo eller är det ett "daglig-varuhandel-schampo"? Om det är det sistnämnda kan det innehhålla icke vattenlösliga siliconer som inte vill sköljas bort med enbart vatten.

- Lösning på detta är att använda ett djuprengörande schampo som tar bort icke vattenlösliga siliconer, mineraler och andra salter/rester som kan finnas i håret. Jag rekomenderar Joicos Chelating Schampo till detta. Det har en verkningstid på 5 min. Det är för att pentasodiumsulfatet skall få verka och "äta upp" alla rester av smuts.



2. Applicera inpackningen Efter du torkat ur håret med en handduk. För använder du den direkt i håret när det är jätte fuktigt och blött så späder du ut inpackningen så den fungerar mer som ett balsam.



- Konsistensen som du upplever som "trög" är för att produkten är extremt koncentrerad och inte fylld med vatten, som du kan vara van vid.



3. För maximal resultat efter den här inpackningen som har ett pH på 4.5-5.5 så använder du Joico K-PAK Intense hydrator. Det är en återfuktande inpackning som förseglar fjällskiktet på hårstrået. Den har ett pH på 3.5 och kommer stänga fjällskiktet MAXIMALT. Vill man göra en "budget-lösning" på detta använder du Joico K-PAK Conditioner.



Hoppas du fått svar på ditt "problem"

2010-05-20 19:34:24
Anna

Efter att du använt en inpackning ska du ALLTID använda balsam (det stänger hårtstrået).

2011-06-10 14:14:37
Veronica, Beauty Place

Frida & Anna: Som jag skrev i svaret till en kommentar här ovan så tycker jag att företaget i så fall bör skriva ut detta i pressbladet eller på hemsidan, de bör nog bli bättre på att skriva ut något som påverkar omdömet om produkten i så pass stor skala.. :( I mitt tycke ska en inpackning fungera bra på egen hand, den ska inte behöva en "hjälpprodukt" för att göra nåt.



Robert: Jag använder alltid salongsschampon, som Matrix, Redken eller TIGI till mitt hår, om du kollar tillbaks en bit i arkivet på hårvård eller recensioner ser du säkert detta. Jag är alltid noga med att handdukstorka håret innan jag använder en inpackning. Jag brukar aldrig behöva följa upp en inpackning med ett balsam för att få det resultat jag vill ha och anser att en inpackning skall kunna fungera på egen hand utan hjälpprodukter. Tack för din input.

2011-06-12 00:20:53
Malin

fast de gäller ALLA inpackningar så de är inget de borde behöva skriva ut! Schampo-inpackning-balsam! Använd rätt ordning innan du sågar! Bara för de inte blir så med nån annan inpackning du använder fel betyder inte att den är dålig, de kanske betyder att denna är annorlunda och verkligen fungerar. Någon som ska blogga om sånt här borde ju lära sig ordningen.

2015-02-18 09:07:17

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0