Recension av Cliniques 3-stegssystem


Date: 2005-12-05 Time: 12:22:18
Kategori: Recensioner { 14 Kommentarer }
______________________________________________________

Först måste nämnas att jag endast provat produkterna i 4 dagar, morgon och kväll, så skillnad kan mycket väl märkas av i större omfattning när man använder rengöringen regelbundet.

Rengöringen, steg 1, känns härlig och efter att jag använt den känns ansiktet riktigt rent och allt smink försvinner, och även dagen då jag inte har något smink känns det som den gör det den ska. Alkoholen är dock av alldeles för stor mängd i ansiktsvattnet, steg 2, vilket är största anledningen till att hela 3-stegssystemet inte gillas av mig, då ansiktsvatten inte skall innehålla alkohol. Måhända blir huden mer jämn och slät utav detta, men inte på någon naturlig väg och det gillar jag inte. Lukten är väldigt stark, nästan så att jag blir lite rädd för att använda den. Eftersom min hud är lite torr såhär på vintern svider det till en aning när jag applicerar den på huden, men detta händer med de flesta ansiktsvatten och är tyvärr något man får stå ut med innan man lyckats återfukta huden regelbundet så att den mår bättre. Fuktighetskrämen, steg 3, känns dock bra, även om den tar ett tag på sig innan den tas upp av huden i ansiktet, och första dagen känns det som om detta ”botar” den uppstramning som ansiktsvattnet gör. Morgonen efter första användningen känns huden mjukare och jämnare. Efter andra dagen av användning känner jag dock hur huden börjar strama framåt dagen och jag blir tvungen att åtgärda detta med min vanliga fuktighetskräm. Att det stramar och kliar fortsätter de sista dagarna och det är endast efter en kväll av tvätt med mina vanliga produkter och fuktighetskräm som detta återställs.

Min slutsats blir att 3-stegssystemet inte är någonting som fungerar för mig, varken då jag använder för hudtyper 0 och 1 (torr och känslig) eller för 2 och 3 (normal och fet). Jag tror att det säkert kan fungera för andra, som inte har lika känslig hud som mig, men kom ihåg att ansiktsvatten inte ska innehålla alkohol, det torkar ut och det är aldrig bra för huden. Vill du prova på Clinique, satsa på endast steg 1, rengöringen och/eller andra produkter från märket, som exempelvis scrubkrämen.

Betyg: BB




Kommentarer
Sjt

Jag tyckte inte heller att det fungerade för mig. Blev torrare än vanligt på mina torra områden och fetare än vanligt på mina fetare ställen. Och ansiktsvattnet luktade ju som att man skulle kunna blanda grogg på det :S Provade iofs bara 2 dagar för jag fick min kompis halva testpaket. Är iaf fortfarande ute efter en BRA rengöring, så har du tips så är jag öppen för förslag!:)

2005-12-05 16:18:21
http://sjt.blogg.se
Beauty Princess

SJT: Haha.. groggliknelsen känner jag igen, synd att det inte fungerade för någon av oss när det verkar fungera så bra för många. Vad tyckte din kompis? Jag ska prova MUS ansiktsvatten några dagar nu, återkommer snart om det. För övrigt kan jag tipsa om Dermalogicas rengöring Ultracalming cleanser for face and eyes, den är väldigt mild och gör vad den ska.

2005-12-05 16:33:02
Sara S

Vad synd att det inte funkade, tråkigt att ansiktsvattnet innehåller alkohol, det är ju inte så bra för huden. Vill man exfoliera finns det ju massor med andra sätt. Jag är dock enormt tacksam för att ni, Beauty Princess och SJT, har provat åt mig så jag slipper lägga ut massor med pengar i onödan.

2005-12-05 19:27:19
http://soderstjerna.blogg.se
Cee

Det finns ett märke som heter Jean D'Arcel som säljs av hudterapeuter som är speciellt för känslig hud. Jag blir väldigt röd, fnasig och finnig men den här serien funkar jättebra. Dessutom är den inte superdyr heller. Finns bland annat hos Olle och Marie i Stockholm.

2005-12-05 19:55:03
Beauty Princess

Sara S: Vilka trevliga komplimanger, alltid härligt att höra att man kan hjälpa till. Jakten på bästa rengöring fortsätter för min del. SJT - Sug åt dig du med =D

Cee: Det där låter ju super, det skulle jag vilja prova. Du vet inte vart det säljs annars, kanske i Gbg? Har du adressen till Olle o Marie?

2005-12-05 20:24:02
Sjt

Beauty Princess: Min kompis tyckte faktiskt att den fungerade för henne, men som sagt, det är ju svårt att avgöra efter bara två tvättar. Funderar på att bjuda hem ett set med miniprodukter till fyndpris på ebay, bara för att prova lite längre, jag har fått för mig att det ska vara bra av någon anledning! :P
Ska kolla upp dermalogica då, och ja, berätta om ansiktsvattnet sen :)

2005-12-05 22:04:10
http://sjt.blogg.se
Beauty Princess

SJT: Det är ju säkert olika för var och en också, min hud är som sagt väldigt känslig så det kan ju ge olika resultat. Alltid roligt att prova, men kila förbi närmaste återförsäljare för Clinique och fråga om tester, jag fick ju två paket, det är tydligen något som Clinique valt att satsa på nu. Två paket räcker ju ungefär till 8 tvättar eller om du använder en rund behållare två gånger 16 gånger, inte fel alls. Jag tyckte personligen att det var för mycket i behållarna så det räcker gott o väl två gånger om. På lookfantastic har de föresten Dermalogica till bra priser. =D

2005-12-05 22:24:02
Sjt

Ja, men dom håller så hårt i dom där provförpackningarna, tycker jag! Men får väl på dom igen;)

2005-12-06 13:52:44
http://sjt.blogg.se
Beauty Princess

SJT: Gör de? Här i Etuna var de väldigt generösa, fick ju två stycken som sagt. Men ta du ett mini-kit om du vill prova mer, det går ju inte till spillo ändå, tvätta bort sminket måste man ;)

2005-12-06 15:40:27
anna

var på sminklektion på make up store i våras, hon som jobbade sa att man ska använda hudvårdsprodukter i minst en månad innan man kan uttala sig, så lång tid tar det för huden att vänja sig. har själv cliniques trestegssystem och jag använder det bara någon gång i veckan, för en 'genomkörning'. tyckte det var för... well, inte bra, åtminstone inte dagligen. för intensivt på något sätt, använder nu mildare produkter dagligdags. huden mår ju inte direkt dåligt av att vila från smink (och sminkborttagning) nån gång i veckan heller, märker man ju...

2005-12-09 00:22:25
http://annaruthstrom.webblogg.se
Beauty Princess

Anna: Jo, det var därför jag nämnde att jag endast provat den i några dagar, vet att det är så att skillnad inte märks förrän efter ett tag. Dock kände jag att huden påverkats negativt bara efter denna användning på grund av alkoholen och ville inte utsätta den känsliga huden i ansiktet för detta. Har pratat med många hudterapeuter som har understrukit att alkphol aldrig skall förekomma i ansiktsvatten. Vila från smink någon eller några dagar i veckan kan göra under =)

2005-12-09 13:04:02
Mathilda

jag måste bara sriva att clinique's 3 stegs rengöring har funkat alldeles utmärkt för mig. jag som har fet hud har märk en väldigt stor skillnad. mina finnar börjar försvinna och huden känns inte alls torr utan väldigt bra.

2006-01-06 23:53:54
mary

Var kan man köpa Jean d Arcel produkter? Tack!

2007-02-13 20:19:42
Beauty Princess

Mary: Jag vet faktiskt inte.. någon annan som vet?

2007-02-15 20:12:26

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0