3 Skönhetsknep


Date: 2005-12-18 Time: 19:05:18
Kategori: Blandat { 10 Kommentarer }
______________________________________________________

Så här i juletider ville jag dela med mig av lite tips som i alla fall fungerar bra för mig. När det är minusgrader ute, snö och hårda vindar blir hyn lite mer utsatt än på andra årstider och då blir det helt plötsligt ännu viktigare att ta hand om sig själv för att kunna se så där naturligt fräsch och snygg ut. Här är några av mina tips!

1. Investera i en riktigt bra hudvårdsserie! Även om din hy i vanliga fall fungerar utmärkt kan det kyliga Sverigeklimatet kännas jobbigt och då blir det, enligt mig, viktigare med rengöring och fuktkräm som verkligen gör det den skall, det vill säga tvättar bort alla sminkrester så att huden får vila under natten och som återfuktar rejält och inte bara på ytan. Använd alltid på kvällen och om du tycker att du inte har tid på morgonen så ta bara lite ansiktsvatten då och avsluta med fuktkräm båda gångerna så att huden kan återhämta sig. Vänta i alla fall 5 minuter innan sminket åker på, på morgonen, är det en bra fuktkräm skall den ha sugits upp av huden efter denna tid!

2. Skäm bort dig själv! Lika väl som du tar hand om ditt hår ska du göra med huden. Ta en kväll i veckan där du använder peeling, ansiktsmask och avslutar med en riktigt härlig fuktkräm för att verkligen skämma bort ditt ansikte. Det är ju utsatt för kyla och vindar varje dag och behöver en dos av fukt och nya, laddade hudceller för att se strålande ut!

3. Våga vägra! Enligt mig är det bästa skönhetstricket för en snygg hy att låta den vila i alla fall en dag i veckan. Detta betyder inget smink överhuvudtaget, och om du måste, använd bara mascara för att pigga upp lite. Hur bra smink det än är så sliter det alltid en del på huden och då kan det vara skönt att vila ifrån det en dag för att se på topp ut nästa vecka igen!



Se så, ut med er i snön! =)


Kommentarer
Lisa

En liten fråga. Jag har aldrig användt foundation. Vad ger den för effekt. Ser det inte fräschare ut om huden inte har någon produkt på ? Annars har jag bra hy?
Vad ska den dölja?

2005-12-18 19:15:29
Beauty Princess

Lisa: En foundation skall, kortfattat, jämna ut och förbereda för annat smink. Den jämnar ut ansiktets färger och döljer eventuella röda partier så att du får en slät, jämn hudton. Den grundar även för annat smink, som rouge, ögonskugga och puder så att dessa sitter längre och ser snyggare ut under dagen. Huruvida det ser fräschare ut utan smink är upp till dig själv, eftersom du har fin hy kanske du inte behöver foundation men själv känner jag mig fräschare när jag har lite på. Du behöver inte heller använda i hela ansiktet utan bara där du känner att det behövs, som vid kindbenen och över ögonen tex, om du vill ha det mest som grund inför resten av sminket. En sak är säker, när jag väl börjat blev det svårt att avstå och nu är det ett måste varje dag, även om jag kan avstå från mycket smink en vardag är foundation och mascara ett måste för att känna mig vaken! =)

2005-12-18 19:56:48
Lisa

Tack för ett mycket bra svar.

2005-12-18 20:32:01
Beauty Princess

Lisa: Det var så lite så! =D Det är ju det min blogg är till för.

2005-12-18 21:16:13
Mary

Hejsan!

Väldigt informativ och bra sida! Jättekul med tips och råd! Keep up the good work!

Jag har en fråga, jag ska åka på kryssning i slutet på veckan och skulle gärna vilja ha lite tips om vad man bör fynda.. Jag har tidigare inte tagit hand om min hy tillräckligt vilket har slutat med väldigt torr och känslig hy med finnar som ploppar upp alltför ofta, något tips på fuktighetscreme eller annat?? Vore otoligt tacksam, känner mig lite "lost"
MvH Mary

2005-12-19 12:08:12
Beauty Princess

Mary: Tackar! Nu blir jag glad =D Roligt att du hittat in på sidan.

Hmm.. vad köpa? Jag älskar Lancômes Hydra Zen fuktighetskräm, den har fungerat super för min känsliga hy, så prova gärna den. En bra rengöring för känslig hy är också Dermalogicas produkter, de finns att beställa på www.lookfantastic.com. Ett allmänt råd är att aldrig köpa ansiktsvatten med alkohol i, annars är det bara att prova och hitta din favorit. Missa inte heller att köpa en härlig parfym på kryssningen och kanske ett lipgloss, som är billigare än i butiken, ex Star Gloss från Lancôme! Härligt i flera olika färger!

2005-12-19 13:25:59
cecilia

skitbra sida, med mycket information och inspiration =) googlade på "skönhetsknep", och vips så dök din blogg upp. Mycket bra tips om en helt sminkfri dag, det stämmer verkligen. dessutom är det SÅ skönt att kunna gnugga sig i ögnonen när skol-/arbetsdagen börjar lida mot sitt slut, medan alla andra lite avundsjukt önskar att de kunde göra detsamma.

2006-11-19 18:24:19
http://ciciano.blogg.se
Beauty Princess

Cecilia: Nämen, vad skoj att höra! Hoppas att du hittar tillbaks hit många fler gånger. Jaa.. så underbart att komma på att man slipper sminka av sig när sömnen börjar krypa på vid elvatiden...

2006-11-24 21:00:55
Malin

Väldigt bra sida där man genom att kunna ställa frågor till dig kan lära sig även av andras frågor.. Fortsätt så tjejen =)

2007-01-17 15:22:03
Beauty Princess

Malin: Tack så mycket, vad kul att du tycker om sidan!

2007-01-18 10:45:48

Person:
spara?
Mail:

Web:

Text:

Trackback

Beauty Place är din perfekta mix av nyheter, recensioner & tips om smink, hudvård och hårvård. Bloggen drivs av Veronica Vigren, som älskar allt inom skönhetsområdet. Vill du annonsera hos Beauty Place? Kontakta Veronica via mailadressen nedan. F-skattsedel finns.

Kontakta Veronica: [email protected],
RSS 2.0